Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Cień cienia testu ciążowego.
Odpowiedz

Cień cienia testu ciążowego.

Oceń ten wątek:
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ibb.co/Pr2b2Tr

Myślicie ze owu już ? 😩 jutro będę miała męża dopiero !

• BasiaCzarna Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:

Ten test nie jest pozytywny. Kreska testowa musi być równie mocna lub nawet mocniejsza niż kontrolna.
    Poza tym pozytywny test owulacyjny informuje o zbliżającej się owulacji a nie że ona jest już teraz! :P Może ona wystąpić nawet do 24 godzin po wyrzucir LH :)
    Sprawdź wieczorem może już bedzie pozytyw? W każdym razie jeżeli jutro będziesz miała męża to na spokojnie zdążycie podziałać ;) Który masz dc?

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BasiaCzarna wrote:
    Ten test nie jest pozytywny. Kreska testowa musi być równie mocna lub nawet mocniejsza niż kontrolna.
    Poza tym pozytywny test owulacyjny informuje o zbliżającej się owulacji a nie że ona jest już teraz! :P Może ona wystąpić nawet do 24 godzin po wyrzucir LH :)
    Sprawdź wieczorem może już bedzie pozytyw? W każdym razie jeżeli jutro będziesz miała męża to na spokojnie zdążycie podziałać ;) Który masz dc?

Dziękuje , pierwszy raz robię test owu i miałam zawał bo teoretycznie w niedziele mam mieć owulacje 😄

Dziś mam 10 dc :)

Za bardzo przeżywam to chyba 😁

• BasiaCzarna Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2023, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rób testy codziennie rano i wieczorem (tylko nie z pierwszego moczu!) Przeczytaj dokładnie instrukcję ;). Na pewno wyłapiesz Pik :) 10 dc to dość wcześnie na owulację. Myślę, że masz jeszcze 2-3 dni. Zresztą zobaczysz sama ;)
    Życzę szczęścia w tym cyklu 🤞🍀

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BasiaCzarna wrote:
    Rób testy codziennie rano i wieczorem (tylko nie z pierwszego moczu!) Przeczytaj dokładnie instrukcję ;). Na pewno wyłapiesz Pik :) 10 dc to dość wcześnie na owulację. Myślę, że masz jeszcze 2-3 dni. Zresztą zobaczysz sama ;)
    Życzę szczęścia w tym cyklu 🤞🍀
    Dziękuje kochana ❤️
    A Ty jak tam ?

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:

Test zdecydowanie negatywny także spokojnie 😁 maz przyjedzie to się nim naciesz i wykorzystaj ten czas ❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
    -badania podstawowe w normie

On♂️:
    -wszystkie badania w normie

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam akurat te same testy i u mnie gdy był pozytywny to się wybrawił równomiernie. Owulacja też była potwierdzona na monitoringu 😁
    https://naforum.zapodaj.net/6805cead1409.jpg.html

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9

On♂️:

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Mam akurat te same testy i u mnie gdy był pozytywny to się wybrawił równomiernie. Owulacja też była potwierdzona na monitoringu 😁
    https://naforum.zapodaj.net/6805cead1409.jpg.html

Pierwszy raz je mam 😁😁

A Ty teraz jak masz owu ?

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Pierwszy raz je mam 😁😁

A Ty teraz jak masz owu ?
    Teoretycznie według ovufriend czy nawet Flo to 13 maja ale zobaczymy na monitoringu. Od 8 maja codziennie u ginekologa mam być bo tak zalecił mi jak byłam na wizycie we wtorek. Dzisiaj odebrałam wyniki badań bo zlecił mi więc zrobiłam we wtorek a dzisiaj właśnie wyniki dostałam. Wszystko ładnie w normie a cykl po prostu mi się skrócił przez leki ale mimo to każda faza cyklu ma odpowiednią długość więc nie muszę się martwić. Ten miesiąc to dla mnie taki totalny luz. Nie patrzę na to czy mam dni płodne czy nie. Po prostu cieszę się partnerem a że jeszcze szykuje się przeprowadzka,sporo imprez rodzinnych to nawet nie wiem kiedy mi ten cykl zleci 😁

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Virgo Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja z tym samym problemem co Evvee, dzis dopiero 4 dzień cyklu, dopiero okres sie skończył, ale cos mnie dziwnie piersi swedzialy rano jak przed owu. To chyba nie możliwe co??? Test z rana i przed chwilą. Zgłupiałam.

https://zapodaj.net/89f7cc5687c04.jpg.html

Owu mam zawsze miedzy 14 a 20 dniem cyklu. w przed dzien okresu i w pierwszy dzien okresu na ciazowym mialam cienie, ale przyszła 🐒 wiec cóż bylo robić. Zastanawiam sie czy to nie byl znów biochem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2023, 20:42

♂️35
    potwierdzona azoospermia

♀️37
    09.01.2023 wyciągnięcie spirali Mirena
    03.2023 cb
    03.04.2023 anemia mikrocytarna, pęknięcie cysty na lewym jajniku, treść cysty rozlała się na jelito powodując stan zapalny jelita.
    13.04.2023 jajnik wygojony, została tylko blizna
    08.2023 kolejna cb
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virgo wrote:
    Hej dziewczyny, ja z tym samym problemem co Evvee, dzis dopiero 4 dzień cyklu, dopiero okres sie skończył, ale cos mnie dziwnie piersi swedzialy rano jak przed owu. To chyba nie możliwe co??? Test z rana i przed chwilą. Zgłupiałam.

https://zapodaj.net/89f7cc5687c04.jpg.html

Owu mam zawsze miedzy 14 a 20 dniem cyklu. w przed dzien okresu i w pierwszy dzien okresu na ciazowym mialam cienie, ale przyszła 🐒 wiec cóż bylo robić. Zastanawiam sie czy to nie byl znów biochem.
    U ciebie te kreski wydają się być identyczne więc być może coś ci się rozregulowało. Testuj talej,rób zdjęcia i porównuj

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś 12dc nie czuje wgl owu, test tez negatywny ja nie wiem co się dzieje 😒
    Niby szyjka wysoko i otwarta a tu kicha

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Dziewczyny dziś 12dc nie czuje wgl owu, test tez negatywny ja nie wiem co się dzieje 😒
    Niby szyjka wysoko i otwarta a tu kicha
    Może owulacji jeszcze nie było albo po prostu robiłaś testy w takich godzinach że przeoczyłaś wzrost. Dziewczyny nie raz pisały że robiły test rano oczywiście nie z porannego moczu,po południu i wieczorem i było tak że jeden test wychodził pozytywny a reszta już negatywna a gdyby robiły tylko jeden o stałej porze to by przeoczyły także głowa do góry ❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Może owulacji jeszcze nie było albo po prostu robiłaś testy w takich godzinach że przeoczyłaś wzrost. Dziewczyny nie raz pisały że robiły test rano oczywiście nie z porannego moczu,po południu i wieczorem i było tak że jeden test wychodził pozytywny a reszta już negatywna a gdyby robiły tylko jeden o stałej porze to by przeoczyły także głowa do góry ❤️
    Aż tak krótki pik bym miała ? Robiłam test w sumie 2-3 razy na dzień 😏

• Aga.f Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj robialm test I biało. Dzisiaj tak o zrobiłam jeszcze raz bo bie ma okresu i takie coś https://zapodaj.net/ee7150a878531.jpg.html
    Nie wiem kompletnie kiedy miałam owulacje, a dzisiaj już 33 dc czyli teoretycznie 4 dni po terminie miesiaczki. Na żywo ta kreska wygląda rozowo.
    Co myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2023, 16:33

• anita_pe Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.f wrote:
    Ja wczoraj robialm test I biało. Dzisiaj tak o zrobiłam jeszcze raz bo bie ma okresu i takie coś https://zapodaj.net/ee7150a878531.jpg.html
    Nie wiem kompletnie kiedy miałam owulacje, a dzisiaj już 33 dc czyli teoretycznie 4 dni po terminie miesiaczki. Na żywo ta kreska wygląda rozowo.
    Co myślicie?

Aga.f widać 😍 wyglada obiecująco. Testuj dalej.

Aga.f lubi tę wiadomość

26.09.2019 - Franio 💙
    06.12.2023 - Staś 💙

28.03.2024 - ⏸️
    11.04.2024 - b-hcg 3474
    13.04.2024 - b-hcg 5397
    15.04.2024 - pęcherzyk żółtkowy 0,34 brak zarodka
    23.04.2024 - 6+5 jest ❤️
  • Aga.f Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anita_pe wrote:
    Aga.f widać 😍 wyglada obiecująco. Testuj dalej.
    Możliwe, że 4 dni po terminie dopiero zaczyna coś być widać? W 1 ciazy chyba jeszcze przed @ mialam takiego bladziocha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2023, 16:48

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.f wrote:
    Możliwe, że 4 dni po terminie dopiero zaczyna coś być widać? W 1 ciazy chyba jeszcze przed @ mialam takiego bladziocha
    Być może później doszło do zagnieżdżenia albo owulacja się przesunęła i teraz wychodzi bladzioch. Testuj a najlepiej zrób betę ❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Aż tak krótki pik bym miała ? Robiłam test w sumie 2-3 razy na dzień 😏
    Być może organizm przygotowuje się do owulacji i będzie później albo był gotowy ale jednak stwierdził że nie teraz i może drugi raz zrobi podejście. Testuj dalej bo nic straconego kochana ❤️ a stresu ci teraz nie potrzeba bo dopiero cię zablokuje,ciesz się swoim chłopem i wykorzystuj kiedy tylko macie ochotę 🥰

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Aga.f Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Być może później doszło do zagnieżdżenia albo owulacja się przesunęła i teraz wychodzi bladzioch. Testuj a najlepiej zrób betę ❤️
    Chciałam kupić 2 test ale apteki już pozamykane 😆 muszę czekać do pn i to dopiero po 16 po pracy 😭

‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ