Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Cień cienia testu ciążowego.
Odpowiedz

Cień cienia testu ciążowego.

Oceń ten wątek:
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2023, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    No właśnie jak ma się 28 dni jak w zegarku to praktycznie od razu się ma pewność a tak to niby wiem że nic z tego ale to czekanie dobija. Próbowałam już ćwiczyć pomyślałam że może wysiłek fizyczny przyspieszy ale nic😑
    Ja właśnie ogarniam sobie mieszkanie i pierwszy raz muszę chodzić w biustonoszu nawet w domu bo piersi mam tak ciężkie i jeszcze sutki tak wrażliwe. Nawet jak się kąpie to jest masakra. Spać nie mogę na brzuchu i przez to śpię słabo od 3 dni bo na boku czy plecach zanim zasnę to już przed 1 jest a w łóżku kręcę się tak od 22 🙈 mój chłop jeszcze bardziej niecierpliwy niż ja i już mówi o jutro test będzie jak okres nie przyjdzie a ja do niego no zastanowię się bo może zrobię jednak w niedzielę 😂

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
    -badania podstawowe w normie

On♂️:
    -wszystkie badania w normie

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Joan31 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2023, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Ja właśnie ogarniam sobie mieszkanie i pierwszy raz muszę chodzić w biustonoszu nawet w domu bo piersi mam tak ciężkie i jeszcze sutki tak wrażliwe. Nawet jak się kąpie to jest masakra. Spać nie mogę na brzuchu i przez to śpię słabo od 3 dni bo na boku czy plecach zanim zasnę to już przed 1 jest a w łóżku kręcę się tak od 22 🙈 mój chłop jeszcze bardziej niecierpliwy niż ja i już mówi o jutro test będzie jak okres nie przyjdzie a ja do niego no zastanowię się bo może zrobię jednak w niedzielę 😂

Najlepiej się czymś zająć i nie myślec😊 A owulację wiesz napewno kiedy miałaś ?

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2023, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Najlepiej się czymś zająć i nie myślec😊 A owulację wiesz napewno kiedy miałaś ?
    Miałam monitoring cyklu także tutaj to ma 100% wiem 😁

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9

On♂️:

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Joan31 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2023, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Miałam monitoring cyklu także tutaj to ma 100% wiem 😁

Ja nie mam pojęcia bo nawet testy owulacyjne mi nie wyszły ale nie robiłam codziennie. Wiec nawet nie wiem czy mi się spóźnia czy nie czy może owulację miałam mega późno 🤯

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2023, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Ja nie mam pojęcia bo nawet testy owulacyjne mi nie wyszły ale nie robiłam codziennie. Wiec nawet nie wiem czy mi się spóźnia czy nie czy może owulację miałam mega późno 🤯
    Ja testów nie robiłam bo stwierdziłam że po co skoro byłam codziennie u ginekologa na monitoringu bo tak zalecił😁 teraz też będę miała i w lipcu bo chce zobaczyć czy będę wymagać stymulacji czy jednak organizm da radę narazie sam. Jak do tej pory miałam 2 owulacje i mam nadzieję że jednak stymulacji nie będę musiała mieć 🙈

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Ja testów nie robiłam bo stwierdziłam że po co skoro byłam codziennie u ginekologa na monitoringu bo tak zalecił😁 teraz też będę miała i w lipcu bo chce zobaczyć czy będę wymagać stymulacji czy jednak organizm da radę narazie sam. Jak do tej pory miałam 2 owulacje i mam nadzieję że jednak stymulacji nie będę musiała mieć 🙈

Może się uda i już nie będziesz musiala chodzić w tej sprawie😊

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Może się uda i już nie będziesz musiala chodzić w tej sprawie😊
    Przy tych moich policystycznych jajnikach to loteria😁 jeśli się uda w ciążę zajść bez dodatkowych stymulacji to będę szczęśliwa 😁
    Póki co leżę i odpoczywam. Zrobiłam ciacho na dzień mamy,ogarnęłam sałatkę i inne przekąski bo jutro wpadają moi rodzice i rodzice partnera po mojej pracy więc trzeba nazbierać sił 🙈
    W ogóle nie czuje się jakbym miała dostać okres i czuję że przyjdzie znienacka że się zorientuje dopiero w toalecie chyba że zaskoczy w nocy 😂

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Przy tych moich policystycznych jajnikach to loteria😁 jeśli się uda w ciążę zajść bez dodatkowych stymulacji to będę szczęśliwa 😁
    Póki co leżę i odpoczywam. Zrobiłam ciacho na dzień mamy,ogarnęłam sałatkę i inne przekąski bo jutro wpadają moi rodzice i rodzice partnera po mojej pracy więc trzeba nazbierać sił 🙈
    W ogóle nie czuje się jakbym miała dostać okres i czuję że przyjdzie znienacka że się zorientuje dopiero w toalecie chyba że zaskoczy w nocy 😂

Mi też przeszły objawy okresowe. Dwa dni bolał mnie brzuch jak na @ i od wczoraj nie boli. Tylko piersi bolą. Moze jakiś taki rzeczywiście z zaskoczenia bedzie w najmniej spodziewanym momencie 😊

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2023, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Mi też przeszły objawy okresowe. Dwa dni bolał mnie brzuch jak na @ i od wczoraj nie boli. Tylko piersi bolą. Moze jakiś taki rzeczywiście z zaskoczenia bedzie w najmniej spodziewanym momencie 😊
    No ja stwierdziłam że serio sobie zrobię test jak już będzie sie okres spóźniać. Z resztą zawsze w pracy mi mogą w poniedziałek pobrać krew na betę jak przez weekend nie dostanę😁

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2023, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    No ja stwierdziłam że serio sobie zrobię test jak już będzie sie okres spóźniać. Z resztą zawsze w pracy mi mogą w poniedziałek pobrać krew na betę jak przez weekend nie dostanę😁

No to fajnie że masz taką możliwość w pracy😊 Przynajmniej nie będziesz długo w niepewności 😊

preg.png
    age.png
  • Nadziejka231 Debiutantka

Wysłany: 26 maja 2023, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny. Ja też z pytaniem o cień cienia testu ciążowego 😁 miesiączka za 3 dni a ja wykonałam test "bejbi test" płytkowy z apteki o czułości 10. Jakbyście mogły ocenić czy coś może z tego być czy to już złudna nadzieja 😅😅
    https://zapodaj.net/651b3becae637.jpg.html

• Wiki_26 Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2023, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka231 wrote:
    Hejka dziewczyny. Ja też z pytaniem o cień cienia testu ciążowego 😁 miesiączka za 3 dni a ja wykonałam test "bejbi test" płytkowy z apteki o czułości 10. Jakbyście mogły ocenić czy coś może z tego być czy to już złudna nadzieja 😅😅
    https://zapodaj.net/651b3becae637.jpg.html
    Hej 😀 no ewidentnie widać " cień" 😁 po cichu już można gratulować 😁❤️

Nadziejka231 lubi tę wiadomość

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2023, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    No to fajnie że masz taką możliwość w pracy😊 Przynajmniej nie będziesz długo w niepewności 😊
    No są jednak plusy pracy w przychodni. W pierwszej ciąży też żeby nie beta to bym się dopiero dowiedziała tydzień po spóźnionym okresie bo test z moczu wyszedł mi w 5tc😁
    U mnie póki co cisza jeśli chodzi o okres. Nie testowałam rano bo stwierdziłam że zatestuje sobie jak się okres spóźni chociaż z dwa dni 😁 z resztą dzisiaj dzień mamy i nie chciałam sobie humoru psuć gdyby wyszedł negatyw❤️
    Z resztą jakoś od godziny boli mnie podbrzusze więc myślę,że okres nadejdzie niedługo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2023, 08:46

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    No są jednak plusy pracy w przychodni. W pierwszej ciąży też żeby nie beta to bym się dopiero dowiedziała tydzień po spóźnionym okresie bo test z moczu wyszedł mi w 5tc😁
    U mnie póki co cisza jeśli chodzi o okres. Nie testowałam rano bo stwierdziłam że zatestuje sobie jak się okres spóźni chociaż z dwa dni 😁 z resztą dzisiaj dzień mamy i nie chciałam sobie humoru psuć gdyby wyszedł negatyw❤️
    Z resztą jakoś od godziny boli mnie podbrzusze więc myślę,że okres nadejdzie niedługo

Mnie rano troche pobolal a teraz wszystko mi przeszło nic mnie nie boli nic nie czuję. Zwariować idzie od tego czekania kiedy będzie @ zaczynam się martwić że nie przyjdzie i będzie trzeba wywoływać już kiedyś tak miałam 😑

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Mnie rano troche pobolal a teraz wszystko mi przeszło nic mnie nie boli nic nie czuję. Zwariować idzie od tego czekania kiedy będzie @ zaczynam się martwić że nie przyjdzie i będzie trzeba wywoływać już kiedyś tak miałam 😑
    Ja na szczęście nie miałam wywoływania i mam nadzieję że mnie to ominie. Póki co cisza ale boje się że to cisza przed burzą 🙈 mój chłop powiedział że go wystawiam dzisiaj na próbę cierpliwości nie robiąc jeszcze testu 😂

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Ja na szczęście nie miałam wywoływania i mam nadzieję że mnie to ominie. Póki co cisza ale boje się że to cisza przed burzą 🙈 mój chłop powiedział że go wystawiam dzisiaj na próbę cierpliwości nie robiąc jeszcze testu 😂

No napewno 😊 ale trudno musi wytrzymać jeszcze te dwa dni 😊 zresztą nawet takie są zalecenia zeby nie robić przed terminem @😏

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    No napewno 😊 ale trudno musi wytrzymać jeszcze te dwa dni 😊 zresztą nawet takie są zalecenia zeby nie robić przed terminem @😏
    Ale ja dzisiaj mam termin okresu także po weekendzie to już będę po terminie 😁 dlatego mój chłop już jajo znosi
    Także betę bym już mogła nawet zrobić ale nie chce. Zrobię to na spokojnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2023, 10:55

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2023, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Ale ja dzisiaj mam termin okresu także po weekendzie to już będę po terminie 😁 dlatego mój chłop już jajo znosi
    Także betę bym już mogła nawet zrobić ale nie chce. Zrobię to na spokojnie
    No pewnie poczekaj. Może ci wyjść beta mała o też będzie wariowac. Lepiej jak już będzie wieksza
    A ja tak myślę czy może mi się nie spóźnia przez to że jestem przeziębiona ?

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    No pewnie poczekaj. Może ci wyjść beta mała o też będzie wariowac. Lepiej jak już będzie wieksza
    A ja tak myślę czy może mi się nie spóźnia przez to że jestem przeziębiona ?
    Nie no jak już tam by wyszło pozytywnie to by nie wariował bo aż tak to nie świrowaliśmy nigdy. W pierwszej ciąży też miałam niską na początku także temat już znajomy 😁 bardziej chodzi mu o fakt że okres powinnam mieć a nie mam i testu nie robiłam a on chciałby wiedzieć czy w końcu tatusiem zostanie 😁

Wiesz przeziębienie potrafi namieszać i rozregulować cykl zwłaszcza jak się bierze jakieś leki czy antybiotyk ale nie u każdej kobiety więc wiesz,nadzieja zawsze jest ❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2023, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Nie no jak już tam by wyszło pozytywnie to by nie wariował bo aż tak to nie świrowaliśmy nigdy. W pierwszej ciąży też miałam niską na początku także temat już znajomy 😁 bardziej chodzi mu o fakt że okres powinnam mieć a nie mam i testu nie robiłam a on chciałby wiedzieć czy w końcu tatusiem zostanie 😁

Wiesz przeziębienie potrafi namieszać i rozregulować cykl zwłaszcza jak się bierze jakieś leki czy antybiotyk ale nie u każdej kobiety więc wiesz,nadzieja zawsze jest ❤️

Ja już nawet nie mam nadziei😏 Tylko irytuje mnie jak nie przychodzi w terminie lubię takie które przychodzą wcześniej wtedy jest sprawą jasna 😊

preg.png
    age.png
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ