Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Cień cienia testu ciążowego.
Odpowiedz

Cień cienia testu ciążowego.

Oceń ten wątek:
  • Joan31 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Ja też mam pecha bo co robiłam test ciążowy,to parę godzin później nadchodził okres dlatego teraz czekam do terminu okresu i zatestuje w piątek chyba że mnie okres wyprzedzi
    To dawaj znać jak będziesz miała rezultat. Trzymam kciuki 😊

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    To dawaj znać jak będziesz miała rezultat. Trzymam kciuki 😊
    Dziękuję ❤️ chociaż ja już nastawiona na okres
    Chyba przez te wszystkie nieudane próby,poronienia straciłam wiarę i wolę się nastawić na nieszczęsną miesiączkę niż ciążę

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
    -badania podstawowe w normie

On♂️:
    -wszystkie badania w normie

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Joan31 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Dziękuję ❤️ chociaż ja już nastawiona na okres
    Chyba przez te wszystkie nieudane próby,poronienia straciłam wiarę i wolę się nastawić na nieszczęsną miesiączkę niż ciążę
    Ale chyba takie podejście jest dobre. Ja też nie bylam jakoś mocno nastawiona że się uda i nie mam depresji teraz. Chociaż zawsze negatywny test nie należy do zbyt przyjemnych przeżyć.

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Ale chyba takie podejście jest dobre. Ja też nie bylam jakoś mocno nastawiona że się uda i nie mam depresji teraz. Chociaż zawsze negatywny test nie należy do zbyt przyjemnych przeżyć.
    No wiadomo że mimo wszystko zawsze ta nadzieja tam w środku jest że będą dwie kreseczki ❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9

On♂️:

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Avonid Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2023, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 2 dni mam wyższą temperaturę.. teraz pod wpływem chwili zrobilam test, oczywiście negatywny.. smutno mi. Jak widać nie przejmowanie się nie wyszło.. :(

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avonid wrote:
    Od 2 dni mam wyższą temperaturę.. teraz pod wpływem chwili zrobilam test, oczywiście negatywny.. smutno mi. Jak widać nie przejmowanie się nie wyszło.. :(
    Temperaturę trzeba mierzyć codziennie o tej samej porze i tym samym miejscu (pochwa,buzia) po skończonej miesiączce aż do końca kolejnego cyklu. Tylko wtedy da się określić wiarygodnie czy temperatura wzrasta. Dwa pomiary nie są miarodajne. Z resztą temperatura jeśli wzrasta to oznacza to że progesteron po owulacji wzrósł. Temperatura opada stopniowo przed miesiączką bądź może opaść gwałtownie w dniu okresu
    W ten właśnie sposób spowodowałaś,że teraz będziesz się niestety nakręcać i stresować
    A teraz głowa do góry. Póki okresu nie masz to szanse są ale pamiętaj o obserwowaniu się przez cały cykl ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2023, 15:06

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Avonid Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2023, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obserwuje cały cykl :p poprostu wczoraj nagle skoczyła i się utrzymuje. Cały dzień to za mną chodziło i myslalam dlaczego tak się zadziało bo ta temperatura zawsze była tak plus minus na jednym poziomie po owulacji aż do nagłego spadku w dniu miesiączki.. poprostu bez sensu testowałam 🤷‍♀️ a obiecałam sobie że w tym miechu nie będę.

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avonid wrote:
    Ja obserwuje cały cykl :p poprostu wczoraj nagle skoczyła i się utrzymuje. Cały dzień to za mną chodziło i myslalam dlaczego tak się zadziało bo ta temperatura zawsze była tak plus minus na jednym poziomie po owulacji aż do nagłego spadku w dniu miesiączki.. poprostu bez sensu testowałam 🤷‍♀️ a obiecałam sobie że w tym miechu nie będę.
    Dlatego mówię narazie zluzuj bo skoro okresu nie ma jeszcze a temperatura rośnie to zobaczysz czy to będzie. Ja dopóki obserwowałam organizm aż za bardzo to nie mogłam zajść. Jak odpuściłam i skupiłam się tylko na tym by brać leki to zaszłam 😁
    Teraz też takie podejście mam bo wolę się znowu miło zaskoczyć ❤️

Avonid lubi tę wiadomość

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Avonid Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2023, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki był zamysł tego miesiąca 😁 i mimo małego doła dzisiaj staram się uspokoić głowę 😁

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2023, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avonid wrote:
    Taki był zamysł tego miesiąca 😁 i mimo małego doła dzisiaj staram się uspokoić głowę 😁
    Będzie dobrze ! Uśmiechnij się !
    Ja zaczęłam nowy cykl bez jakiegokolwiek nastawienia już 😊

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2023, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avonid wrote:
    Wierzę że w końcu będzie dobrze ❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Margo2023 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2023, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Mam pytanie czy któraś z Was na pierwszym teście miała drugą bardzo bladą kreskę? Karmię piersią prawie 11 miesięcznego niemowlaka. 11 kwietnia miałam potwierdzoną pierwszą owulację u ginekologa 22 kwietnia dostałam pierwszy okres po porodzie, ciężko było mi stwierdzić czas owulacji drugiej bo testy owulacyjne wychodziły różnie, nie było ewidentnie drugiej mocno ciemnej kreski, więc nie jestem pewna czy wystąpiła jednak po skończeniu okresu regularnie współżylismy bez zabezpieczenia co dwa dni, 34 dzień cyklu i zrobiłam test ciążowy i wydaję mi się,że jest bardzo bladą druga kreska, czułość testu 25 mlu/ml. Mąż ma kupić czulszy i chcę jutro rano zrobić. Czy lepiej odczekać kilka dni? Na zdjęciu jest mniej widoczne niż na żywo.
    https://zapodaj.net/1c6edba33ba20.jpg.html

Mama KP
    Starania od 03.2023
    Długie cykle spowodowane KP
    06.09.2023 - beta HCG 19 miu prog 9,51 ng/ml
    11.09.2023 - beta HCG 438 miu prog 12,7 ng/ml
    29.09.2023 - pierwsza wizyta ♥️
  • Joan31 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2023, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo2023 wrote:
    Witam,
    Mam pytanie czy któraś z Was na pierwszym teście miała drugą bardzo bladą kreskę? Karmię piersią prawie 11 miesięcznego niemowlaka. 11 kwietnia miałam potwierdzoną pierwszą owulację u ginekologa 22 kwietnia dostałam pierwszy okres po porodzie, ciężko było mi stwierdzić czas owulacji drugiej bo testy owulacyjne wychodziły różnie, nie było ewidentnie drugiej mocno ciemnej kreski, więc nie jestem pewna czy wystąpiła jednak po skończeniu okresu regularnie współżylismy bez zabezpieczenia co dwa dni, 34 dzień cyklu i zrobiłam test ciążowy i wydaję mi się,że jest bardzo bladą druga kreska, czułość testu 25 mlu/ml. Mąż ma kupić czulszy i chcę jutro rano zrobić. Czy lepiej odczekać kilka dni? Na zdjęciu jest mniej widoczne niż na żywo.
    Ja miałam blada druga kreskę i co dwa dni robiłam później test i była coraz mocniejsza. Ale lepiej kup test o większej czulosci😊

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2023, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo2023 wrote:
    Witam,
    Wykonaj jutro bardziej czuły test. Ja tam coś widzę 😁❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2023, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki, jak humory na dzisiaj ? Jak się czujecie i jakie nastawienie ? ❤️
    Ja dziś 3 dc dłuży mi się wszystko 😫

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Dzień dobry dziewczynki, jak humory na dzisiaj ? Jak się czujecie i jakie nastawienie ? ❤️
    Mi się zawsze tak dłuży druga połowa cyklu 😁 ale w sumie jestem już na półmetku bo jutro powinnam dostać okresu. Póki co cisza i spokój a ja czuję się świetnie i taka bardzo spokojna❤️ nie nastawiłam się na nic i ogarnął mnie taki spokój. Jedyne co mnie męczy to bieganie co chwilę na siusiu do toalety. Piję dużo ale już nie pamiętam kiedy miałam takie parcie na pęcherz 😂 i jeszcze tyle kremowego śluzu że ciągle myślę że okres a tu nic. Może jeszcze dzisiaj w nocy albo jutro mnie nawiedzi ale zobaczymy. Jutro dzień mamy,w sobotę komunia u kuzyna to jakoś zleci 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2023, 15:04

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Avonid Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2023, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, my zaczęliśmy remont sypialni. Uwielbiam remonty więc jest spoko 😁 dc 27 (moje cykle 28-30) nie czuję nic, nie boli mnie nic, śluzu mało i troszku lepki. Odbarwiła mi się różowa kreseczka na wczorajszym teście ale wiem żeby na nią nie patrzeć, więc jutro sobie rano siknę na świeżo 😊 chociaż zdziwiło mnie to że facella sie odbarwiła bo nigdy wcześniej akurat testy tej firmy mi się nie barwiły po czasie 🤷‍♀️ w każdym bądź razie jest spoko.

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2023, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:

Ja cały czas czekam. Dzisiaj 31 dc. Ale u mnie to żadna nowość bo moje cykle trwają pomiędzy 26-33 dni. Zaczyna mnie to dosyć mocno irytować 😑

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2023, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Ja cały czas czekam. Dzisiaj 31 dc. Ale u mnie to żadna nowość bo moje cykle trwają pomiędzy 26-33 dni. Zaczyna mnie to dosyć mocno irytować 😑
    Ciebie i z resztą każdą z nas denerwują jakieś odchylenia a lekarza interesują dopiero odchylenie wynoszące więcej niż 7 dni a tak to uznawane jest za normę. Można zazdrościć tym dziewczynom co całe życie mają równo co 28 dni

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2023, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Ciebie i z resztą każdą z nas denerwują jakieś odchylenia a lekarza interesują dopiero odchylenie wynoszące więcej niż 7 dni a tak to uznawane jest za normę. Można zazdrościć tym dziewczynom co całe życie mają równo co 28 dni

No właśnie jak ma się 28 dni jak w zegarku to praktycznie od razu się ma pewność a tak to niby wiem że nic z tego ale to czekanie dobija. Próbowałam już ćwiczyć pomyślałam że może wysiłek fizyczny przyspieszy ale nic😑

preg.png
    age.png
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ