Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Cień cienia testu ciążowego.
Odpowiedz

Cień cienia testu ciążowego.

Oceń ten wątek:
  • Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2023, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    A jakie masz objawy ? 😊
    Aktualnie to chyba tylko okropny ból piersi 😄 wczoraj w pracy było mi niedobrze i kręciło mi się w głowie. Ogólnie zanim zrobiłam pierwsza betę to miałam bardzo mocne bóle jajnika . Nigdy wcześniej aż tak mnie nie bolał. Później zauważyłam, że w drugiej połowie cyklu praktycznie nie mam śluzu a zawsze miałam bardzo dużo. Chyba najbardziej charakterystyczny był właśnie bol tego jajnika i ogólnie podbrzusza 😊😊

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    Aktualnie to chyba tylko okropny ból piersi 😄 wczoraj w pracy było mi niedobrze i kręciło mi się w głowie. Ogólnie zanim zrobiłam pierwsza betę to miałam bardzo mocne bóle jajnika . Nigdy wcześniej aż tak mnie nie bolał. Później zauważyłam, że w drugiej połowie cyklu praktycznie nie mam śluzu a zawsze miałam bardzo dużo. Chyba najbardziej charakterystyczny był właśnie bol tego jajnika i ogólnie podbrzusza 😊😊

Czyli tez taka różnorodność 🥰

Ja dziś zeobilam tekscior i biel , czekam na @

• Avonid Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2023, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, mój kolejny pożal post.. jestem już praktycznie zdrowa, wyjątek to katar ale juz taki na końcówce. Rozmawiam wczoraj z moim, gadam gadam i bach zaczął mi się łamać głos 🤦‍♀️obecnie straciłam głos praktycznie całkiem... najgorsze jest to że ja codziennie pracuje bezpośrednio z klientem i DUŻO muszę mówić 🙈 plus dzisiaj oprocz swoich treningów mam jeszcze zajęcia z dziećmi w podstawówce 🤦‍♀️ nie mam pojęcia jak ja to ogarnę 🤦‍♀️

Przykro mi Evvee :(

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avonid wrote:
    Jezu, mój kolejny pożal post.. jestem już praktycznie zdrowa, wyjątek to katar ale juz taki na końcówce. Rozmawiam wczoraj z moim, gadam gadam i bach zaczął mi się łamać głos 🤦‍♀️obecnie straciłam głos praktycznie całkiem... najgorsze jest to że ja codziennie pracuje bezpośrednio z klientem i DUŻO muszę mówić 🙈 plus dzisiaj oprocz swoich treningów mam jeszcze zajęcia z dziećmi w podstawówce 🤦‍♀️ nie mam pojęcia jak ja to ogarnę 🤦‍♀️

Przykro mi Evvee :(
    Jejku współczuję Ci. Człowiek słabo się czuje, najchętniej by w łóżku został a tu tyle masz do ogarnięcia :( mam nadzieję że jakoś przetrwasz ten dzień ❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
    -badania podstawowe w normie

On♂️:
    -wszystkie badania w normie

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w ogóle nie wiem o co chodzi ale jak wpisałam w aplikacji przed chwilą dzisiejsze objawy to aplikacja przesunęła mi okres o jeden dzień i zamiast 26 to teraz mam 27 maja 😂 owulacji nie przesunęło bo mam wpisane że potwierdzone przez monitoring i teraz zgłupiałam o co chodzi 🙈

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9

On♂️:

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Joan31 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Czyli tez taka różnorodność 🥰

Ja dziś zeobilam tekscior i biel , czekam na @
    No to czekamy razem 😔

preg.png
    age.png
  • Avonid Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2023, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    U mnie w ogóle nie wiem o co chodzi ale jak wpisałam w aplikacji przed chwilą dzisiejsze objawy to aplikacja przesunęła mi okres o jeden dzień i zamiast 26 to teraz mam 27 maja 😂 owulacji nie przesunęło bo mam wpisane że potwierdzone przez monitoring i teraz zgłupiałam o co chodzi 🙈

To ja gdzieś tu się śmiałam że apka w tym miechu zwariowała jak ja z datą owulacji 🙈😂 na początku zaznaczyla za 15 No i mniej więcej by się zgadzalo bo ja owuluje zazwyczaj kolo 14/15 dnia, potem zmieniła na 12go 😂 to juz bylo dziwne ale najlepsze jest to ze po paru dniach przesunęło na 18go 😂 ja generalnie nie sprawdzałam a caly miesiąc tak mi się przez ten brak kontroli rozjechał że sama zgłupiałam i nie wiem nic 😂 jak masz cykle max 32 dni to ja bym testowała w 32 i tyle bez względu na to co mowi apka 🤷‍♀️

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avonid wrote:
    To ja gdzieś tu się śmiałam że apka w tym miechu zwariowała jak ja z datą owulacji 🙈😂 na początku zaznaczyla za 15 No i mniej więcej by się zgadzalo bo ja owuluje zazwyczaj kolo 14/15 dnia, potem zmieniła na 12go 😂 to juz bylo dziwne ale najlepsze jest to ze po paru dniach przesunęło na 18go 😂 ja generalnie nie sprawdzałam a caly miesiąc tak mi się przez ten brak kontroli rozjechał że sama zgłupiałam i nie wiem nic 😂 jak masz cykle max 32 dni to ja bym testowała w 32 i tyle bez względu na to co mowi apka 🤷‍♀️
    Nie no u mnie owulacja w tym samym miejscu została. Przesunęło mi tylko dzień rozpoczęcia miesiączki i tak mówię co jest skoro objawy te same co wczoraj wpisałam. Jedyne co to ból piersi dodałam dzisiaj no bo rzeczywiście ciężko mi się nawet ubrać
    Aplikacja świruje bardziej niż ja 😂 a nie powiem już jajo znoszę chociaż 3 dni zostały mi do testowania więc nie tak dużo ale ciągnie się
    Ale i tak myślę że test to będzie formalność a po nim zjawi się okres o ile nie zjawi się szybciej bo mam ciągle delikatne skurcze w podbrzuszu
    Co chwilę latam już do łazienki bo nie dość że muszę siusiu bo piję dużo to jeszcze mam wrażenie że już okres dostałam a tam tylko dużo kremowego śluzu
    Tampony i podpaski już czekają w torebce gdyby postanowiło mnie zaskoczyć w pracy 😂

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Mi tez apka świrowała bo zaznaczyłam owu testem 15-go dnia cyklu a ona zaznaczyła mi 16 i cykl przesunęła na 31 dni , dziś mam 29 dzień cyklu 😂 zwykle w 29 dniu miałam już okres 🥴

Mnie dziś tak łamie w krzyżach, coś czuje ze ta małpa przyjdzie taka ze się nie pozbieram 🥺

Myślicie ze przez antybiotyk coś się podzieję z owulka ?
    Mam 7-go czerwca gina , akurat w tedy mam owulacje

Czekam właśnie na wyniki progu i prolaktyny , robiłam badania w niedziele czyli 11 dpo , nie orientujecie się ile powinien prog wynosić wtedy?
    Wiem ze powinnam zrobić w 7 dniu po owu ale przegapiłam ..

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    No to czekamy razem 😔
    Tez miałaś biel ? 🥺

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Wiecie co? Mi tez apka świrowała bo zaznaczyłam owu testem 15-go dnia cyklu a ona zaznaczyła mi 16 i cykl przesunęła na 31 dni , dziś mam 29 dzień cyklu 😂 zwykle w 29 dniu miałam już okres 🥴

Mnie dziś tak łamie w krzyżach, coś czuje ze ta małpa przyjdzie taka ze się nie pozbieram 🥺

Myślicie ze przez antybiotyk coś się podzieję z owulka ?
    Mam 7-go czerwca gina , akurat w tedy mam owulacje

Czekam właśnie na wyniki progu i prolaktyny , robiłam badania w niedziele czyli 11 dpo , nie orientujecie się ile powinien prog wynosić wtedy?
    Wiem ze powinnam zrobić w 7 dniu po owu ale przegapiłam ..
    Ogólnie choroba,antybiotyki mogą namieszać i coś rozregulować ale jeśli będziesz u ginekologa to on ci powie co i jak. Będzie widział czy jest pęcherzyk,jakiej wielkości i czy ewentualnie jest już po owulacji.
    Ja brałam kiedyś antybiotyk to w ogóle miałam później cykl bezowulacyjny i przez to też się wydłużył ale każdy organizm jest inny. Moja znajoma ciągle na antybiotykach i cykle jak w zegarku i z owulacją o czasie także nie stresuj się na zapas ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2023, 08:47

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Tez miałaś biel ? 🥺
    Wczoraj wieczorem zrobiłam jeszcze bo nie dostałam @ i dla pewności i biel była a ból cały czas jak na @ i dzisiaj to samo
    Ale też mi wariowala aplikacja raz mi wyznaczyła na 12 dpo owulację raz na 16 stanęła na 17. Więc wg apki mam teraz 13 dpo.

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Wczoraj wieczorem zrobiłam jeszcze bo nie dostałam @ i dla pewności i biel była a ból cały czas jak na @ i dzisiaj to samo
    Ale też mi wariowala aplikacja raz mi wyznaczyła na 12 dpo owulację raz na 16 stanęła na 17. Więc wg apki mam teraz 13 dpo.
    A z porannego moczu próbowałaś robić bo może tam by wyszedł jakiś cień cienia

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    A z porannego moczu próbowałaś robić bo może tam by wyszedł jakiś cień cienia
    Nie zrobiłam rano bo już tak naprawdę się czułam że zaraz będzie @ i w sumie calyczas tak się czuję. Jak nie dostanę dzisiaj to muszę rano zrobić bo może gdzieś tam jakaś resztka nadziei się tli w głowie i to mnie zablokowalo że nie dostaje. Tak miałam już że zrobiłam był negatywny i zaraz dostawalam.

preg.png
    age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dziś @ 😩😩😩

Wzięła mnie z zaskoczenia eh..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2023, 10:26

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Dostałam dziś @ 😩😩😩

Przykro mi :( mam nadzieję że kolejny cykl będzie udany ❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Dostałam dziś @ 😩😩😩

Przykro mi 😔😔
    Teraz pozostało mieć dobre nastawianie na następny cykl. Następnym razem już musi się udać 😊

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Nie zrobiłam rano bo już tak naprawdę się czułam że zaraz będzie @ i w sumie calyczas tak się czuję. Jak nie dostanę dzisiaj to muszę rano zrobić bo może gdzieś tam jakaś resztka nadziei się tli w głowie i to mnie zablokowalo że nie dostaje. Tak miałam już że zrobiłam był negatywny i zaraz dostawalam.
    Dopóki okresu nie ma to nadzieja zawsze jest
    Najgorzej że człowiek się męczy bo już czuję się okresowo a go nie ma i nie wiadomo co myśleć :/ my kobiety mamy przechlapane

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Dopóki okresu nie ma to nadzieja zawsze jest
    Najgorzej że człowiek się męczy bo już czuję się okresowo a go nie ma i nie wiadomo co myśleć :/ my kobiety mamy przechlapane
    No tylko mi to miesza w glowie. Wolalbym już dostać i bym miała jasnosc a tak niby wiem że dostanę @ ale calyczas człowiek myśli że może jednak

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    No tylko mi to miesza w glowie. Wolalbym już dostać i bym miała jasnosc a tak niby wiem że dostanę @ ale calyczas człowiek myśli że może jednak
    Ja miałam to samo w zeszłym miesiącu, w tym myślałam że będzie to samo bo od niedzieli miałam już skurcze takie jak podczas okresu, przeszło mi już i teraz za to zalewa mnie kremowy śluz aż wkładkę założyłam bo mam wrażenie jakby okres leciał :/

Ale najlepsze to są teraz moje kubki smakowe. Na obiad zrobiłam sobie sałatkę z musztardą i keczupem 😂 i mój chłop się spytał czy dobrze się czuje bo jak można jeść sałatę, ogórka,pomidora i rzodkiewki wymieszaną z musztardą i keczupem 😂
    Jestem ciekawa czym i jakimi smakami zaskoczy mnie następny cykl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2023, 11:59

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ