X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Cień cienia testu ciążowego.
Odpowiedz

Cień cienia testu ciążowego.

Oceń ten wątek:
  • Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2023, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyłam test dzisiaj rano i w sumie nic się nie zmieniło.
    https://zapodaj.net/plik-OPHcSNEh55
    Więc są dwa wyjścia. Albo te testy tak mają, albo to kolejna cp. Poprzednim razem również słabiutko testy mi się odbarwiały...

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Więc są dwa wyjścia. Albo te testy tak mają, albo to kolejna cp. Poprzednim razem również słabiutko testy mi się odbarwiały...
    Zrób betę,będziesz miała 100% pewności czy to ciąża ☺️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
    -badania podstawowe w normie

On♂️:
    -wszystkie badania w normie

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Joan31 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Coś tam widać ale tak jak mówi Agata najlepiej na betę 😊

preg.png
    age.png
  • NowaG Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2023, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    A robił mąż jakieś badania? Może stres albo coś z hormonami też u niego? :/
    No nie dziwię ci się. Ja właśnie przez ciągłe zmęczenie psychiczne w pracy zmieniłam ją jak tylko się nadarzyła okazja. Nie dość że pójdę na lepsze warunki to jeszcze część personelu już też znam go jeździłam z babcią tam na chemioterapię. Każdy mi powiedział że dobrze robię odchodząc do nowej pracy bo nawet jak zajde w ciążę to przecież i w nowej pracy mogę się dogadać i pracować do kiedy mi lekarz i maleństwo pozwolą 😁 na początku się bałam tej zmiany ale stwierdziłam że jak dalej będę siedzieć w miejscu które sprawia że rano nie mam ochoty wyjść z łóżka to stres tym bardziej nie ułatwi mi zajścia w ciążę
    I tak oto właśnie mam urlop do końca umowy a po urlopie od 3 lipca idę do nowej pracy
    Mam nadzieję że u ciebie się wszystko jakoś ułoży zarówno z pracą jak i zdrowiem męża ❤️ może urlop pozwoli wam się tak wyluzować że wszystko się unormuje 🥰
    Ma niski poziom testosteronu. Musimy jeszcze zbadać jakość plemników

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaG wrote:
    Ma niski poziom testosteronu. Musimy jeszcze zbadać jakość plemników
    Mam nadzieję że jakoś się unormuje wszystko z pomocą lekarzy ❤️ i niech ktoś powie że starania nie są stresujące... Niestety są zwłaszcza jak zdrowie nawala :/

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9

On♂️:

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    To fakt. Cieszę się że same dobre wieści. Obym miała tak ciągle bo to już jednak zawsze jakieś dodatkowe leczenie i leki odchodzą 😁 a co do lokatora to o niego myślę że w tym miesiącu bardzo się postaraliśmy bo nie pilnowaliśmy się a seks był za każdym razem kiedy była na to ochota więc dosyć często 😁 ale ja tam się na nic nie nastawiam, 26 czerwca mamiec okres ale też teraz o tym nie myślę. Właśnie jedziemy sobie na domki do Mielna,zabraliśmy swoje rowery i chcemy sobie pośmigać po nabrzeżu bo pogoda ma być ❤️

Jak sytuacja kochana ? 😁

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Jak sytuacja kochana ? 😁
    Nie testowałam bo nie zabierałam ze sobą testów. Jak nie dostanę dzisiaj okresu to dopiero pomyślę o zrobieniu testu. Jednak czuje się typowo jak na okres wczoraj miałam bóle już takie miesiączkowe,większy apetyt wrażliwość piersi minęła czyli tak jak zawsze przed okresem. Ale mówię w tym miesiącu nawet o tym nie myśleliśmy bo inne rzeczy na głowie były 😁 27.07 mam wizytę u endokrynologa a 1.08 u mojej pani ginekolog więc gdyby nie zaskoczyło teraz to na wizycie będą podejmowane dalsze decyzje co do leczenia zwłaszcza że pójdę ze świeżymi wynikami badań 😁 jedyne co to przed wizytą powtórzę progesteron żeby zobaczyć czy też jest ładny jak w tym miesiącu

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Nie testowałam bo nie zabierałam ze sobą testów. Jak nie dostanę dzisiaj okresu to dopiero pomyślę o zrobieniu testu. Jednak czuje się typowo jak na okres wczoraj miałam bóle już takie miesiączkowe,większy apetyt wrażliwość piersi minęła czyli tak jak zawsze przed okresem. Ale mówię w tym miesiącu nawet o tym nie myśleliśmy bo inne rzeczy na głowie były 😁 27.07 mam wizytę u endokrynologa a 1.08 u mojej pani ginekolog więc gdyby nie zaskoczyło teraz to na wizycie będą podejmowane dalsze decyzje co do leczenia zwłaszcza że pójdę ze świeżymi wynikami badań 😁 jedyne co to przed wizytą powtórzę progesteron żeby zobaczyć czy też jest ładny jak w tym miesiącu
    Dawaj znać jak coś będziesz już wiedzieć, mocno trzymam kciuki i myśle o Tobie 🥰

Ja czekam na męża żeby go dopaść w piątek bo wraca na weekend po 3 tyg 🥹

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Dawaj znać jak coś będziesz już wiedzieć, mocno trzymam kciuki i myśle o Tobie 🥰

Ja czekam na męża żeby go dopaść w piątek bo wraca na weekend po 3 tyg 🥹
    Ja dostałam właśnie przed chwilą okres. Przyszedł dzień później niż powinien ale przez to że wiem że miałam badania robione i jest okej to się tym nie martwię. Skończy mi się okres to mam się zgłosić na sono hsg jeszcze tylko ☺️ a dzień owulacji w tym cyklu akurat wypada mi w naszą rocznicę 🥰 ciekawa tylko jestem czy będę miała owu. W tym miesiącu nie jestem w stanie pójść na monitoring bo po urlopie idę do nowej pracy i głupio byłoby mi przez cały tydzień się zwalniać szybciej z pracy żeby zdążyć do lekarza. 1 sierpnia mam wizytę u swojej ginekolog także i tak myślę,że będzie stymulacja z tego względu że owulacje 3 razy mam a 10 razy nie. Akurat też będę wtedy już po okresie więc idealnie bo nie stracę cyklu tylko będzie stymulowany już 🥰

A jeśli chodzi o ten cykl to nawet się z partnerem nie staraliśmy,szliśmy po prostu do łóżka kiedy chcieliśmy był totalny luz. Niby był seks co drugi dzień a czasem nawet codziennie ale po prostu mimo owulacji wiem że nie tak łatwo zajść w ciążę. Nawet zdrowe pary mają ileś tam procent w dni płodne żeby zajść😁 jeszcze kilka miesięcy temu bym płakała w toalecie widząc okres ale teraz podchodzę do tego z luzem. Może po prostu dzidzia stwierdziła że przyjdzie do nas jak się już ogarniemy ze wszystkim. Dom praca 😁 także mam dobre nastawienie chociaż boli mnie brzuch 😂 ale biorę za chwilę chłopa na rower bo wtedy mięśnie mi się rozluźniają i o bólu mogę zapomnieć bez tabletek ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2023, 08:27

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Ja dostałam właśnie przed chwilą okres. Przyszedł dzień później niż powinien ale przez to że wiem że miałam badania robione i jest okej to się tym nie martwię. Skończy mi się okres to mam się zgłosić na sono hsg jeszcze tylko ☺️ a dzień owulacji w tym cyklu akurat wypada mi w naszą rocznicę 🥰 ciekawa tylko jestem czy będę miała owu. W tym miesiącu nie jestem w stanie pójść na monitoring bo po urlopie idę do nowej pracy i głupio byłoby mi przez cały tydzień się zwalniać szybciej z pracy żeby zdążyć do lekarza. 1 sierpnia mam wizytę u swojej ginekolog także i tak myślę,że będzie stymulacja z tego względu że owulacje 3 razy mam a 10 razy nie. Akurat też będę wtedy już po okresie więc idealnie bo nie stracę cyklu tylko będzie stymulowany już 🥰

A jeśli chodzi o ten cykl to nawet się z partnerem nie staraliśmy,szliśmy po prostu do łóżka kiedy chcieliśmy był totalny luz. Niby był seks co drugi dzień a czasem nawet codziennie ale po prostu mimo owulacji wiem że nie tak łatwo zajść w ciążę. Nawet zdrowe pary mają ileś tam procent w dni płodne żeby zajść😁 jeszcze kilka miesięcy temu bym płakała w toalecie widząc okres ale teraz podchodzę do tego z luzem. Może po prostu dzidzia stwierdziła że przyjdzie do nas jak się już ogarniemy ze wszystkim. Dom praca 😁 także mam dobre nastawienie chociaż boli mnie brzuch 😂 ale biorę za chwilę chłopa na rower bo wtedy mięśnie mi się rozluźniają i o bólu mogę zapomnieć bez tabletek ❤️
    Najważniejsze że jest ok w badaniach😊 Wszystko idzie w dobrym kierunku 😊

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Najważniejsze że jest ok w badaniach😊 Wszystko idzie w dobrym kierunku 😊
    Dokładnie ❤️ chociaż tyle dobrego bo dzięki temu nic nie muszę regulować przed stymulacją. Aczkolwiek pewnie i tak jeszcze zrobię badania w sierpniu na początku cyklu,później w połowie i na koniec ❤️ a jak tam u was dziewczyny?🥰

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Dokładnie ❤️ chociaż tyle dobrego bo dzięki temu nic nie muszę regulować przed stymulacją. Aczkolwiek pewnie i tak jeszcze zrobię badania w sierpniu na początku cyklu,później w połowie i na koniec ❤️ a jak tam u was dziewczyny?🥰
    Ja mam termin @ 30 czerwca ale też nie testuje przed terminem. Dopiero jak będzie spóźnienie to pomyślę o tym 😊 jutro jedziemy w góry więc żyje narazie pakowaniem 😃

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Ja mam termin @ 30 czerwca ale też nie testuje przed terminem. Dopiero jak będzie spóźnienie to pomyślę o tym 😊 jutro jedziemy w góry więc żyje narazie pakowaniem 😃
    Ooo ale fajnie 😁 ostatni raz w górach byłam kilka lat temu. Chyba czas pomyśleć o jakimś wyjeździe ale to chyba raczej po sezonie bo ja tak tłumów nie cierpię😂 nawet nad morze jeżdżę poza sezonem albo w takie miejsca z chłopem gdzie jest mało ludzi ,

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Ooo ale fajnie 😁 ostatni raz w górach byłam kilka lat temu. Chyba czas pomyśleć o jakimś wyjeździe ale to chyba raczej po sezonie bo ja tak tłumów nie cierpię😂 nawet nad morze jeżdżę poza sezonem albo w takie miejsca z chłopem gdzie jest mało ludzi ,
    Ja mieszkam w zaciszu więc mi pasuje tłum i gwar ale może bardziej nad morzem niż w gorach 😊 W góry najbardziej lubię w październiku bo jest pięknie i można przejść w spokoju na szlakach 😏

preg.png
    age.png
  • Jagaja Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

U mnie dzisiaj tak:

https://zapodaj.net/plik-FlBxQzoG6D

Boję się cieszyć, bo po dwóch poronieniach, każde lekkie ukłucie w brzuchu wydaje mi się identyczne jak w poprzednich przypadkach...

Mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej. Zgodnie z zaleceniami właśnie łyknęłam duphaston żeby trochę wspomóc... Jeden lekarz mi powiedział, że nie mam robić bety, bo człowiek jeszcze bardziej się przez to nakręca. I nie wiem co robić :D

28.10.2022 pierwsze II
    3.11 💔
    18.01.2023 ponownie II
    22.01 💔
    kwiecień/maj/czerwiec kolejne starania
    27.06.2023 kolejne II
    28.06 beta 24
    30.06. beta 66
    06.07 beta 1018

Acard+duphaston
  • Joan31 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagaja wrote:
    Hej Dziewczyny!

U mnie dzisiaj tak:

https://zapodaj.net/plik-FlBxQzoG6D

Boję się cieszyć, bo po dwóch poronieniach, każde lekkie ukłucie w brzuchu wydaje mi się identyczne jak w poprzednich przypadkach...

Mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej. Zgodnie z zaleceniami właśnie łyknęłam duphaston żeby trochę wspomóc... Jeden lekarz mi powiedział, że nie mam robić bety, bo człowiek jeszcze bardziej się przez to nakręca. I nie wiem co robić :D
    No widać wyraźnie dwie kreski 😊 Gratuluję ♥️

preg.png
    age.png
  • Jagaja Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    No widać wyraźnie dwie kreski 😊 Gratuluję ♥️

<3

28.10.2022 pierwsze II
    3.11 💔
    18.01.2023 ponownie II
    22.01 💔
    kwiecień/maj/czerwiec kolejne starania
    27.06.2023 kolejne II
    28.06 beta 24
    30.06. beta 66
    06.07 beta 1018

Acard+duphaston
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Miałyście kiedyś dziewczyny plamienie bardzo delikatne w 10 dc ? Możliwe ze to przed owulacja ? Mam nadzieje ze się mi nic nie popieprzy 😩

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy plamień przed owu nie miałam ale wiele kobiet ponoć ma
    Jeśli masz możliwość pójścia do swojego ginekologa w najbliższym czasie to skonsultuj to z nim. Powiedz że starasz się o dziecko i cię to zaniepokoiło bo nigdy nie miałaś wcześniej. Mam nadzieję że nic ci się nie poprzestawia i te plamienie w tym miesiącu to po prostu wybryk twojego organizmu który nic nie namiesza w cyklu.
    Daj znać jak się sytuacja rozwinęła🥰

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Ja nigdy plamień przed owu nie miałam ale wiele kobiet ponoć ma
    Jeśli masz możliwość pójścia do swojego ginekologa w najbliższym czasie to skonsultuj to z nim. Powiedz że starasz się o dziecko i cię to zaniepokoiło bo nigdy nie miałaś wcześniej. Mam nadzieję że nic ci się nie poprzestawia i te plamienie w tym miesiącu to po prostu wybryk twojego organizmu który nic nie namiesza w cyklu.
    Daj znać jak się sytuacja rozwinęła🥰
    Byłam u gina miesiąc temu i było wszystko pięknie
    Może sobie podrażniłam podczas badania szyjki 😊
    Czuje ze owu się zbliża , już cała spięta bo mąż ma być w piątek 🙁

‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ