Cień cienia testu ciążowego.
-
WIADOMOŚĆ
-
Agata98 wrote:Prawda jest taka że ciąża to wiele wyrzeczeń ale jeśli jakaś kobieta pracuje bo czuję się na siłach i nie ma przeciwwskazań a później słucha że poroniła na własne życzenie to jest po prostu szok. I właśnie w drugą stronę działa to tak samo
Jak pójdzie na zwolnienie to za chwilę każdy mówi że ledwo zaszła a już siedzi w domu
Dopóki ktoś sam nie jest w takiej sytuacji to nie potrafi tego realnie ocenić.
Dlatego to jest plus tutaj na forum,że nikt tu nie ocenia tylko wspiera we wszystkim❤️
Właśnie tak,póki okresu nie ma to zawsze jest cicha nadzieja na 🤰⏸️ może majówka mnie i was wszystkie oczekujące miło zaskoczy i się nie pojawi już ten okres a po nowym roku będziemy szaleć na porodówce a jak nie to kolejny cykl przed nami ❤️ kiedyś płakałam nad każdym testem a teraz cieszę się z waszych pozytywnych testów a o swój ciągle walczę i się nie poddaje
Szczerze ? Ja mam jeszcze cicha nadzieje ze jednak nie dostanę jutro okresu 😂
Ale wiem ze nic z tego wiec poniekąd czekam na ta @ żeby zacząć nowy cykl, hipokryzja 🥴
-
A ja tam trzymam kciuki żeby was okres omijał i wracajcie z samymi dobrymi wiadomościami ❤️Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
-💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
-badania podstawowe w normie
On♂️:
-wszystkie badania w normie
Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️ -
Jutro od razu po teście dawaj znać bo jajo w pracy zniosę 😂Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
-💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
On♂️:
Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️ -
Evvee27 wrote:Ja już testu chyba niet 😩
Poczekam kilka dni i zobaczę co się wydarzyRopuszka lubi tę wiadomość
Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
On♂️:
Trzymam mocno kciuki za was dziewczynki... Ja pracuję na kelnerce bo to kocham szczerze uwielbiam tą pracę i wiem że w tygodniu mogę czas poświęcić córce a na weekend mogę iść do pracy ale też nikt tego nie rozumie... A do pomocy przy córce mało kto chętny więc się wymieniamy z mężem on w tygodniu a ja na weekendy... Teraz powiedział że jak tylko się okaze ze jestem w ciąży to wyjedzie do Niemiec do pracy do Brata żeby odłożyć więcej pieniędzy.☺️
-
Ropuszka wrote:Trzymam mocno kciuki za was dziewczynki... Ja pracuję na kelnerce bo to kocham szczerze uwielbiam tą pracę i wiem że w tygodniu mogę czas poświęcić córce a na weekend mogę iść do pracy ale też nikt tego nie rozumie... A do pomocy przy córce mało kto chętny więc się wymieniamy z mężem on w tygodniu a ja na weekendy... Teraz powiedział że jak tylko się okaze ze jestem w ciąży to wyjedzie do Niemiec do pracy do Brata żeby odłożyć więcej pieniędzy.☺️Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
On♂️:
Ropuszka wrote:Trzymam mocno kciuki za was dziewczynki... Ja pracuję na kelnerce bo to kocham szczerze uwielbiam tą pracę i wiem że w tygodniu mogę czas poświęcić córce a na weekend mogę iść do pracy ale też nikt tego nie rozumie... A do pomocy przy córce mało kto chętny więc się wymieniamy z mężem on w tygodniu a ja na weekendy... Teraz powiedział że jak tylko się okaze ze jestem w ciąży to wyjedzie do Niemiec do pracy do Brata żeby odłożyć więcej pieniędzy.☺️
No ja jestem sama z synkiem właśnie bo teściowa pracuje , teścia nie ma a na szwagra nie mam co liczyć tak wiec jak mały jest w szkole oracuje, później biorę go do domu robię obiad i wracam z nim do pracy najczęściej 😕 -
Ja również pracuje w służbie zdrowia. Pracę swoją uwielbiam mimo że czasem jest naprawdę ciężko ale ginekolog od razu powiedział,że w moim przypadku najlepiej będzie pójść wtedy na l4 bo duże prawdopodobieństwo zarażenia się różnymi chorobami bo jednak pracuje po 12 godzin wśród ludzi chorych. Ale jeśli będę miała możliwość to będę prosić wtedy swojego kierownika aby dostosował mi chociaż stanowisko tak bym mogła pracować zdalnieOna♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
On♂️:
Agata98 wrote:Ja również pracuje w służbie zdrowia. Pracę swoją uwielbiam mimo że czasem jest naprawdę ciężko ale ginekolog od razu powiedział,że w moim przypadku najlepiej będzie pójść wtedy na l4 bo duże prawdopodobieństwo zarażenia się różnymi chorobami bo jednak pracuje po 12 godzin wśród ludzi chorych. Ale jeśli będę miała możliwość to będę prosić wtedy swojego kierownika aby dostosował mi chociaż stanowisko tak bym mogła pracować zdalnie
U mnie chyba @ nadeszła .. -
No i rano mimo że do okresu będzie tydzień to i tak zatestuje bo ból podbrzusza nie daje mi żyć. Tylko nospa mi go uspokoiła na trochę i znowu się zaczęło. Ciągnie mnie jakby ktoś od środka normalnie mnie ściskał i co chwilę tylko chodzę do toalety sprawdzić czy czasem już okresu nie dostałam. Najgorzej że mam wyjazd służbowy (szkolenie obowiązkowe) przez co nie mam możliwości pójścia na badania. Jedyne co by mi pozostało to pójście na izbę przyjęć ale już się kiedyś przekonałam,że to nie ma sensu bo mnie oleją. Jedyne co mi pozostaje to jutro umówić się na teleporade z lekarzem rodzinnym który może mi przepisze coś przeciwbólowego co mogą brać też ciężarne kobietyOna♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
On♂️:
Evvee27 wrote:A to czym się zajmujesz ?
U mnie chyba @ nadeszła ..Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
On♂️:
Agata98 wrote:Jestem koordynatorem rejestracji więc głównie zajmuje się papierkową robotą przychodni i organizuje szkolenia nowych rejestratorek więc mogłabym robić to zdalnie o ile kierownik wyrazi zgodę
-
Evvee27 wrote:Ah to masz w miarę pole manewru, ja bym musiała zapewne zrezygnować po 6 Msc z pracyOna♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
On♂️:
Agata98 wrote:No tu wszystko zależy od kierownika a nawet jak ktoś miał covida to nie był przychylny na pracę zdalną więc pytanie czy u mnie by to przeszło. Przejmować się nie będę w zasadzie bo dla mnie wtedy najważniejsze będzie zdrowie malucha
-
Evvee27 wrote:Oczywiście ze tak ! Mam nadzieje ze się uda ❤️Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
On♂️:
Agata98 wrote:Raczej obawiam się że rano mogę obudzić się już z okresem bo podbrzusze to po prostu masuje by mniej bolało. Będę miała 9dpo jutro i zatestuje bo zabrałam ze sobą testy chociaż i tak wiem że pojawi się tam biel. A po wyjeździe lecę do gina bo to pierwszy mój taki cykl gdzie od owulacji czuje się jak podczas okresu a dzisiaj do tego stopnia że co chwilę jestem w toalecie