Czerwcowe staraczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
marciaa wrote:Kasienieczek, a po czym twierdzisz ze na owu się nie zapowiada ?
Temperatura/śluz?
Temperatura, jak temperatura zawsze spadała na dzień przed owulacją i utrzymywała się przez 1 dzień, by potem skoczyć i zostać na dość wysokich poziomach. Od lat nadejście owulacji zwiastował śluz, już na 5-6 dni przed owulacją wodnisty, a następnie rozciągliwy i to w takich ilościach, że ciężko to opisać. W tym cyklu na razie kremowy w niewielkich ilościach, coś czuje, że owulacja będzie później, ale przy PCOS to się zdarza. Czasem owulacje mam 12 dc, innym razem 19, a jeszcze innym przyszła dopiero 22. Najważniejsze, żeby przyszła :)Ostatnio cykle wahają mi się między 26 -33 dniami. I tak jest lepiej, bo jeszcze 2 lata temu była to rozpiętość 33-40 (jednorazowy przypadek 88 dni). Najwyżej będę testować później.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 11:40
-
Panan po takiej kresce jak u Ciebie, po 2 dniach wyszła w identycznym kolorze, jak druga. Dzień później zrobiłam test z ciekawości (chociaż na ulotce jest napisane, że pierwszy wynik się liczy) i kreska była ciemniejsza. Kolejny test już był biały. Wykres też pokazał, że owulacja była w dniu najciemniejszej kreski, poza tym w tym dniu rzeczywiście miałam ból owulacyjny. Rzadko mi się to zdarza, ale akurat w tym cyklu miało miejsce.
-
Kasienieczek,dzięki za odpowiedź.
Ja właśnie mam regularne. poza ostatnim cyklem , jednak to chyba przez stres kilka dni spóźnienia.
Natomiast w tym cyklu też mam wodnisty śluz, ciągle czuje tam mokro.
Wczoraj był ciągnący, ale boję się ze nie na tyle co powinien.
A dziś już taki lekko klejacy, białawy się robi -
marciaa wodnisty, jest zaliczany do śluzu płodnego, więc jest dobrze. Wiadomo, że każda by chciała książkowy rozciągliwy, ale każda z nas jest inna. Ja na własnej skórze przekonałam się jak bardzo stres wpływa na organizm, więc teraz już się nie martwię, jak wiem, że czymś się stresowałam w jakimś cyklu, że wszystko się przesuwa.
Inna sprawa, że mam PCOS, co też wpływa na nieregularność cykli.
Dobrze, że mam niestresującą, wręcz nuuudną pracę, więc sytuacje stresowe zdarzają się sporadycznie
Dobra zmykam na wizytę do gina -
to czekamy na dobre wieści ja też mam nadzieję że wreszcie przyjdzie ta owulacja
mam teścior z południa zobaczycie czy troszkę ciemniejszy?
https://zapodaj.net/ee58ea3a68f33.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 13:29
Dorciaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny wg mojego cyklu dzis lub jutro mialabym miesiaczke. Beta z wczoraj 121. Teraz patrze a na wkladce sluz taki brudny jakby lekoo brazowawy ciemno czerwony. Bylo go troszke. Na papierze juz nic. Zmienilam wkladke i czekam.jestem przerazona
-
Ja byłam u gin po receptę na obniżenie prolaktyny- dostałam bromka 1/2 tabletki na noc ( z racji skutków ubocznych) i zapytałam sie jej o dupka- mowie, ze mam go brac te 10dni po owu a co jak bedzie ciaza? Nie zawsze ja widac po 10dniach, powiedziała ze nawet jak odstawię dupka na kilka dni to nic sie złego nie stanie i tym martwic sie nie trzrba, brac 10dni i czekac czy bedzie ciaza czy nie- jak nie to brac znowu w następnej fazie jak bede w ciazy skontaktować sie z nią - takze rozwiała moje watpliwości tez sie zastanawiałam co jak skonce dupka 26dc a do @ jeszcze 5 dni i co z ciaza czy sie utrzyma takze nie ma co sie martwic a to dobry lekarz wiec jej wierze
Dorciaa lubi tę wiadomość
-
Helmi wrote:Dziewczyny wg mojego cyklu dzis lub jutro mialabym miesiaczke. Beta z wczoraj 121. Teraz patrze a na wkladce sluz taki brudny jakby lekoo brazowawy ciemno czerwony. Bylo go troszke. Na papierze juz nic. Zmienilam wkladke i czekam.jestem przerazona
Kochana ex mojego małża miała @ do 4 miesiąca .... zrobisz betę i będziesz wszystko wiedzieć Będzie dobrzeCórcia 2002r., Synek 2004 r., Aniołek 07.07.2010 r., (8 tc) [*], Synek 2012 r. Starania od 10.2015 r.