Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe staraczki :)
Odpowiedz

Czerwcowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Dziewczyny jestem w trakcie miesiączki i test mam pozytywny ale jaja wzięłam duphaston
    Super :) dawaj fotę :)

• Zieziulka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roza86 jaka @ 7 dpo!! Nie możliwe i kropka. Będzie zielono!

panan12 co ja czytam!! Czyżby @ nie @ a tylko takie plamienie? Czemu zrobiłaś test ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 19:39

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• panan12 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze słabo widać bardzo jest bladziutka jak czar nie prysnie i będzie ciemniala napewno się pochwalę . Póki co niechce za bardzo się nastawiac:)

Zieziulka bo piersi nadal bola tzn sutki i jakoś tak dziwnie czułam rozpychanie i straszny bol jakby coś tam się działo a jak mam okres to inaczej pobolewania jajnikow

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale by było ;D Trzyma kciuki by czar trwał nadal!

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

• panan12 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiemCi ze jedna jest różnica bo krwawienie normalne jest ale zawsze jak miałam okres to nawet jak brałam leki na bol okresu to i tak czułam zawsze na dole brzucha jakby napuchniecie i czułam jakby jajniki na dole ze coś się zdziera. A teraz krew leci i nic nie czuję nie boli

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, panan12 na wielu wątkach co miesiąc snuje takie fantazje... Nie nakręcajcie się nią ;)

EDIT: literówka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 20:22

AJA_S, Magda87, innamorata88 lubią tę wiadomość

• panan12 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa mama ile mam Ci zapłacić za to że tak wszystko wiesz? Bo widzę że znasz lepiej mój organizm niż ja sama. Wróć sobie do moich testów z tamtego cyklu i zobacz czy tam nic nie było.... idź zajmij się czymś lepszym bo bycie wróżka Ci nie wychodzi

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe przejrzyj twoje wpisy na innych wątkach i wtedy pogadamy. Co miesiąc masz pozytywy :) chcesz to dopatruj się ich, ale nie zaśmiecaj wątków.
    Kwietniowe staraczki... tam było to samo...

innamorata88 lubi tę wiadomość

• panan12 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajdź tamte testy to mi powiesz czy tam nic nie było dwie wyraźne kreski i była ciaza biochemiczna tak mi lekarz powiedział wcześniejsze cykle nic nie było tylko @. W listopadzie poronilam 4-5 tydz . Zresztą ja nie pisałam że ciaza tylko że mi wyszła druga kreska zobaczę co będzie i tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 20:58

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan jak jesteś w ciąży i krwawisz to co robisz na internetach? Ja byłam w takiej sytuacji to 10 min później byłam na izbie przyjęć ginekologicznej.

Ja zapisałam się do lipcowych testujących, ale nie wiem czy sobie nie siknąć już 30 czerwca :D

Misiowa_mama, innamorata88 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie będę nakręcić po co? Mam w domu duphaston oni dawali mi to samo kiedyś w szpitalu . Miałam odpoczywać dawali duphaston i witaminy co za różnicą? Będę patrzyła czy ciemnieje a jak nic z tego nie będzie to w końcu musi się udać :) zresztą bez wyników bety nikt mnie nie przyjmie

f2w3k0s3plke7odf.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    panan jak jesteś w ciąży i krwawisz to co robisz na internetach? Ja byłam w takiej sytuacji to 10 min później byłam na izbie przyjęć ginekologicznej.

Ja zapisałam się do lipcowych testujących, ale nie wiem czy sobie nie siknąć już 30 czerwca :D[/QUOTE

Ale co też robiłaś wczesny test i miałaś miesiaczke?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik sikanie jeszcze nikomu nie zaszkodziło ja bym sikała :D

Fipsik lubi tę wiadomość

• misKolorowy Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Ja się nie będę nakręcić po co? Mam w domu duphaston oni dawali mi to samo kiedyś w szpitalu . Miałam odpoczywać dawali duphaston i witaminy co za różnicą? Będę patrzyła czy ciemnieje a jak nic z tego nie będzie to w końcu musi się udać :) zresztą bez wyników bety nikt mnie nie przyjmie
    Myślę że jednak cię przyjmą i zrobią ci betę na miejscu, przecież nie wiesz, czy bierzesz dobrą dawkę leku, a jeśli nie jesteś w ciąży, a w trakcie miesiączki bierzesz duphaston to chyba możesz sobie zaszkodzić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 21:18

Misiowa_mama lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test miałam pozytywny i jakoś kilka dni później zaczęłam krwawić. Betę zrobili na miejscu, dali leki, usg zrobili. Wypuścili mnie dopiero z bijącym serduszkiem. Jak widać córkę urodziłam. Krwawienia często powodują poronienia, bo krew ciśnieniem zmiata zarodek. Na szczęście dla niej ja się "nakręciłam".

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BTW u nas na wrześniowych mamusiach miałyśmy trolla. Laska pisała z nami chyba pół ciąży, jak się okazało dodawała zdjęcia usg i brzucha (!) nie swoje.. wymyśliła wszystko. Może straciła malucha, a może tak bardzo chciała mieć a nie udawało się, że sobie wymyśliła, że popisze na forum jako ciężarna. Potem jeszcze jedna laska okazała się kłamczuchą. Nic nie insynuuję, ale różne osoby wchodzą na te fora.

AJA_S lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    BTW u nas na wrześniowych mamusiach miałyśmy trolla. Laska pisała z nami chyba pół ciąży, jak się okazało dodawała zdjęcia usg i brzucha (!) nie swoje.. wymyśliła wszystko. Może straciła malucha, a może tak bardzo chciała mieć a nie udawało się, że sobie wymyśliła, że popisze na forum jako ciężarna. Potem jeszcze jedna laska okazała się kłamczuchą. Nic nie insynuuję, ale różne osoby wchodzą na te fora.

Właśnie opadły mi ręce ;( nie do wiary po prosty

• Roza86 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, że większość z nas naprawdę szczerze wspiera innych, doradza, podpowiada... generalnie wspieramy się tu, możemy wyżalić ze swoich strachów, podzielić nadziejami itp... aż nie do wiary, że są takie osoby, które żerują na tych emocjach!!!

Zieziulka, AJA_S, Misiowa_mama lubią tę wiadomość

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    e
    Dokładnie... Nie mogę pojąć tego zjawiska. Dwa lata jestem na forum, niewiele się udzielam, ale czytam regularnie. I jak widzę takie coś to już nie wytrzymuję.
    Każda kobieta, która "ma" dwie kreski na teście i choćby plamkę krwi leci do gina. A nie sama hormony sobie aplikuje. Jeszcze sama ustala sobie dawkę.

Magda87 lubi tę wiadomość

• Malwa30 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Super :) dawaj fotę :)

dziwne-co chwile wstawiałaś pisiont zdjęć testów owu-a pozytywnego ciążowego nie wstawiasz ... oj oj ...dziwne to wszystko i tyle :)

AJA_S, Misiowa_mama, Agniechaaaa, Misiaimis lubią tę wiadomość

xnw4krntb6zbdc82.png
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ