CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWlasnie czekam w kolejce w klinice. Odebralam wyniki nasienia. Ogladam morfologie. A tam: formy prawidlowe 1%, nieprawidlowe 99. Uszkodzone glowki 99, uszkodzone witki 35, uszkodzone szyjki 76, krople cytoplazmy 5.
Formy prawidliwe 1. 1. Jeden procent. To chyba zle?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 11:41
-
Sammer ja sobie sama zdjęłam szwy po tyg.
Najgorsze masz już za sobą i beta spada. Zobaczysz wszystko się ułoży.
Mnie najbardziej barki bolały a niby brzuch operują ... oddychać potrafisz głeboko czy na pól oddechu jesteś?
Karma ja już tupie nogami!! Jutro beta czy sikany?
Agniechaaaa to lecisz z koksem !!!
Nadzieja hahahha kararuchy też mają pstro w głowie ale tyle się człowiek historii naczyta że uwierzy w pozytywną betę 6 dpo
Swatka najlepiej przejdź się zbtymi wynikami do endokrynolog- ginekolog coś najlepiej niech przrpisze.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Ann89 wrote:Wlasnie czekam w kolejce w klinice. Odebralam wyniki nasienia. Ogladam morfologie. A tam: formy prawidlowe 1%, nieprawidlowe 99. Uszkodzone glowki 99, uszkodzone witki 35, uszkodzone szyjki 76, krople cytoplazmy 5.
Formy prawidliwe 1. 1. Jeden procent. To chyba zle?
Czekam co ci powie na te wyniki dr.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Dobrze nie jest ale ciążę natulalne z 1% są. Na pewno niech zrobi defragmentacje.
Czekam co ci powie na te wyniki dr.
Kurwa.
Fragmentacja jest ok. Test mar negatywny. Zwiekszona lepkosc. Reszta z tego co widze to w normie ale morfologia mnie zabila. Rok temu robilismy morfologie w prywatnym gabinecie andrologicznym i wiecie ile lekarz nam napisal morfologi? 39%!!!! -
Flowwer, dobrze mi się oddycha. Tylko ten brzuch mega ciągnie.. mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie lepiej.
-
Flowwer wrote:Karma ja już tupie nogami!! Jutro beta czy sikany?
Beta i od razu z wynikiem wracam do gina jutro. No i pogadam z nim gdzie sie przenosi, bo chcemy isc za nim.Flowwer lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Chciałam się przywitać. Nie miałam w planie testować w czerwcu ale jak to z kobietami bywa nie wytrzymałam. w 10 dpo dopatrzyłam na teście "powidok cienia", 11 dpo był już widoczny pod światło więc zrobiłam betę która wyszła 11,66 a progesteron 5,40.
W kwietniu/maju miałam ciążę biochemiczną i teraz strasznie się boję aby to się nie powtórzyło.
Czy progesteron nie jest za niski jak na ten dzień (27 dc przy 31 dniowych cyklach)?
Jutro powtarzam betę i zastanawiam się czy i progesteron?Flowwer, ja1986 lubią tę wiadomość
-
Ann89 wrote:Kurwa.
Fragmentacja jest ok. Test mar negatywny. Zwiekszona lepkosc. Reszta z tego co widze to w normie ale morfologia mnie zabila. Rok temu robilismy morfologie w prywatnym gabinecie andrologicznym i wiecie ile lekarz nam napisal morfologi? 39%!!!!
Ja też czekam na wyniki z labu.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
summer86 wrote:Na pooperacyjnej jeszcze..
Karma a Ty kiedy miałaś laparo? Miałaś diagnostyczną prawda?
Summer ja miałam diagnostyczną szwy miałam rozpuszczalne, strzeliły po 5 dniach i wyjęłam. A jak się dziś czujesz? boli coś? -
Arga wrote:Chciałam się przywitać. Nie miałam w planie testować w czerwcu ale jak to z kobietami bywa nie wytrzymałam. w 10 dpo dopatrzyłam na teście "powidok cienia", 11 dpo był już widoczny pod światło więc zrobiłam betę która wyszła 11,66 a progesteron 5,40.
W kwietniu/maju miałam ciążę biochemiczną i teraz strasznie się boję aby to się nie powtórzyło.
Czy progesteron nie jest za niski jak na ten dzień (27 dc przy 31 dniowych cyklach)?
Jutro powtarzam betę i zastanawiam się czy i progesteron?
Jak na moje oko progesteron stanowczo za niski więc bym jak najszybciej coś brała.
Przy okazji kolejnej bety zbadaj TSH.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
No i strzelić sobie w łeb
12 dc estradiol 183 gdzie ovu dopiero w niedzielę. Czyli mogę brać końskie dawki letrozolu i tak zawsze jeden pecherzyk będzie.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyNa rozrzedzenie nasienia flegamina. Ja owulacje naturalna mialam. Morfologia zla. Zeby zwiekszyc szansa to kolejne dwa cykle bede miala na lameccie a pozniej laparoskopia. Jesli laparoskopia nic nie wykaze to 2 inseminacje. Jesli beda jakies zmiany to in vitro.
Ide do auta ryczec. -
Ann89 wrote:Na rozrzedzenie nasienia flegamina. Ja owulacje naturalna mialam. Morfologia zla. Zeby zwiekszyc szansa to kolejne dwa cykle bede miala na lameccie a pozniej laparoskopia. Jesli laparoskopia nic nie wykaze to 2 inseminacje. Jesli beda jakies zmiany to in vitro.
Ide do auta ryczec.
Szukaj androloga i niech usg zrobi czy nie ma żylaki powrózka nasiennego jakieś suplementy przepisała ?
Więc chłopa wsadz w luźne bokserki.
1% to nie jest źle, jeszcze przy IUI podkręcą nasionka.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Ann, nie płacz Kochana. IVF to nie koniec świata.. może akurat taka jest nasza droga do szcześcia.
Z tego co wiem morfologię można poprawić, Dziewczyny niektóre suplementowały swoich eMków i była poprawa.
Tulę mocno
innamorata88 lubi tę wiadomość
-
Arga wrote:A jest coś naturalnego na progesteron? Karmię piersią więc luteina odpada.
TSH mam 0,724
Raczej naturalnego " ziołowego" czy coś w tym stylu nie ma ale chyba czas na odstawienie maluszka od piersi.blue00 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Przepraszam, ze tak bezpośrednio pytam, ale mój maż miał to dziadostwo i to przez nią chłopaki miały osłabioną ruchliwość. I przypomnij sobie czy w okrasie 3 miesięcy przed badaniem mąż nie brał antybiotyków lub nie miał wysokiej gorączki.
I tak jak Flowwer pisze warto zrobić to usg.
Kochan u mnie też w perspektywie IVF i to z badaniem genetycznym zarodów jeśli kariotypy wyjadą złe, ale przecież my wszytko zniesiemy by w końcu tulić nasze kochane maleństwa!Lunaris lubi tę wiadomość