X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata
Odpowiedz

CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Już po wizycie. W sumie już dawno ale trzeba było zakupy zrobić i obiad zjeść.
    Tak więc jest pęcherzyk ok. 1cm. Ale jeden.
    Dostalam l4 i duphaston + kwas foliowy.
    Następna wizyta chyba 13go. :)
    Niech maleństwo się mości na dobre ♡♡

aiwlys lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Nowa na dzielni swój ostatni z torebki test oddała wczoraj przyjaciółce bo powiedziała że jej się @ spóźnia :D. I dobrze, bo by się zmarnował - zalało mnie :(. Naprawdę wierzę że ktoś tam próbował zamieszkać w tym cyklu ale widocznie to jeszcze nie był ten czas. Ale poproszę o jeszcze jedną szansę w czerwcu - 28 czerwca :).

Anna Stesia - nawet wczoraj o tym myślałam oglądając outlander :D. Serial typowo pod babki - XVII wiek, przystojny Szkot i dużo scen seksu typowo pod damską część widowni :D. Pomyślałam że ludzie przez wieki uprawiali seks bez zabezpieczenia od bardzo młodego wieku i naprawdę nie mieli nie wiadomo ile dzieci w ciągu życia. Pewnie, bywało że ktoś miał i 10, ale częściej było to maksymalnie kilkoro dzieci więc też nie było tak, że od razu zachodziło się w ciążę :). Pewnie po prostu tak się o tym nie myślało. Czekało się "aż Bóg da" i dzieci też często pojawiały się dopiero po kilku latach od małżeństwa.

Jesli interesuje Cię ten temat polecam książkę "Dziecko w dawnej Polsce", dobrze wyjaśnia, jak dawniej wygladała sprawa płodności, poronień, porodów, antykoncepcji itp. Jest też sporo pozycji po angielsku, jeśli będziesz zainteresowana, mogę dac namiary:-)

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Flo właśnie wzięłam ketanol nie bede sie męczyć!!! Juz wystarczająco duzo wytrzymałam, niech trochę ból odpuści
    W kolejnym Dniu Dziecka będziesz tulić maleństwo w ramionach ♡

Agniechaaaa, Karma88, Millvaa lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Wiem o czym mówisz Anna Stesia, mi się za kilka dni kończy abonament i mam do dalej w nosie, nie odnawiam bo to tylko niepotrzebnie nakręca :). Jak już mi początek okresu zidentyfikował jako objawy ciążowe to pomyślałam basta, wolę już ten smutny, szary wykres

Tak, to zdecydowanie nie pomaga:-) Niby kolorowy wygląda ładniej, ale u mnie te detektory owulacji i ciąży pogłębiały szaleństwo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    W kolejnym Dniu Dziecka będziesz tulić maleństwo w ramionach ♡

Obie będziemy tulić nasze cuda :)

Flowwer lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Obie będziemy tulić nasze cuda :)
    Już wyobraziłam sobie takiego tłuściutkiego cherubinka w wózeczku...ale fajnie.Od razu mi jakoś cieplej na serduszku ❤

Flowwer, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Tak, to zdecydowanie nie pomaga:-) Niby kolorowy wygląda ładniej, ale u mnie te detektory owulacji i ciąży pogłębiały szaleństwo.
    Dlatego ja nawet temp nie mierzę bo przy monitoringu niepotrzebne.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dziś mam totalną ciszę w jajnikach wiec zaznaczyłam ovu ;) A M wyskoczył jak z konopi tekstem że to prezent na dzień Dziecka

Anna Stesia, staraczka1111, innamorata88, Lunaris lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Dlatego ja nawet temp nie mierzę bo przy monitoringu niepotrzebne.

Też nigdy nie mierzyłam, ale głównie dlatego, że prowadze nieregularny tryb życia i byłoby to mylące. Poza tym zamiast szaleć próbuję żyć normalnie, zrozumiałam, że nie mogę wszystkich swoich działań i myśli podporządkowywać tylko staraniom, bo to mi nie pomaga, tylko pogłębia frustrację. A dziecko nie zechce wejść do domu, w którym jest źle i stresująco. Więc wprawdzie dbam o siebie, badam, biorę leki, szukam diagnoz, współżyję wtedy, kiedy trzeba, ale uszło już ze mnie to napięcie, które potrafiło zrodzić we mnie wiele obsesji, ale nie przybliżało mnie do celu. I powiem Wam, że zrozumienie tego i przepracowanie w swojej głowie przyniosło mi ulgę i spokój, jakąś formę akceptacji.

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Też nigdy nie mierzyłam, ale głównie dlatego, że prowadze nieregularny tryb życia i byłoby to mylące. Poza tym zamiast szaleć próbuję żyć normalnie, zrozumiałam, że nie mogę wszystkich swoich działań i myśli podporządkowywać tylko staraniom, bo to mi nie pomaga, tylko pogłębia frustrację. A dziecko nie zechce wejść do domu, w którym jest źle i stresująco. Więc wprawdzie dbam o siebie, badam, biorę leki, szukam diagnoz, współżyję wtedy, kiedy trzeba, ale uszło już ze mnie to napięcie, które potrafiło zrodzić we mnie wiele obsesji, ale nie przybliżało mnie do celu. I powiem Wam, że zrozumienie tego i przepracowanie w swojej głowie przyniosło mi ulgę i spokój, jakąś formę akceptacji.
    Ja to nazywam ostatni level w staraniach jak już nie potrafi się nakrecać tak jak kiedyś, bardziej racionalnie i trzeźwo podchodzi do cyklu i testów.
    A ja się cieszę że za 2 tyg zacznę kolejny cykl bo będzie cień szsnsy na fasolka.

Anna Stesia, Millvaa lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Wlasnie dziś mam totalną ciszę w jajnikach wiec zaznaczyłam ovu ;) A M wyskoczył jak z konopi tekstem że to prezent na dzień Dziecka

Haha! A ja w tym cyklu wróciłam z USG i mówie do mojego męża: "jeśli w tym cyklu zajdę w ciążę, to za 18 lat dam dziecku zdjęcia mojego jaja z tego USG i powiem mu, że to z czasów, kiedy składał się z siebie dopiero w połowie.

Flowwer, staraczka1111, Millvaa, Lunaris lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja to nazywam ostatni level w staraniach jak już nie potrafi się nakrecać tak jak kiedyś, bardziej racionalnie i trzeźwo podchodzi do cyklu i testów.
    A ja się cieszę że za 2 tyg zacznę kolejny cykl bo będzie cień szsnsy na fasolka.

Tak jest, nowy cykl, nowe jaja, nowe nadzieje. W tym cyklu też w teorii masz szanse, prawda? Choć nie wiadomo, czy te leki autoimmunologiczne tak szybko pomogą.

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Haha! A ja w tym cyklu wróciłam z USG i mówie do mojego męża: "jeśli w tym cyklu zajdę w ciążę, to za 18 lat dam dziecku zdjęcia mojego jaja z tego USG i powiem mu, że to z czasów, kiedy składał się z siebie dopiero w połowie.
    Jak się uda to do ramki zdjęcie włóż ♡

Anna Stesia lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Już po wizycie. W sumie już dawno ale trzeba było zakupy zrobić i obiad zjeść.
    Tak więc jest pęcherzyk ok. 1cm. Ale jeden.
    Dostalam l4 i duphaston + kwas foliowy.
    Następna wizyta chyba 13go. :)

aiwlys super. :)

Agniechaaa cieszę się, że się ruszyło. Tzn wiesz o co chodzi. Potwornie, że tym razem się nie udało, ale dobrze, że organizm rusza dalej. Dla mnie przy jednym i drugim poronieniu to był dość mocny ból także łączę się z Tobą. Kobiety są mega silne. Dasz radę.

Przedwczoraj ryczałam po południu jak głupia i wkurzyłam się na męża o byle głupotę. Wczoraj płakałam ze śmiechu z jakiejś pierdoły. Dziś znowu ciche godziny...
    Nie wiem jak do poniedziałku w takiej sinusoidzie wytrzymamy, a co dopiero potem. :/

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sammer!!! 18 dpo a temp poszła w górę!!!
    Test robiłaś ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Sammer widzę że dziś masz 18dpo i temp idzie w górę!! Test dziś zrobiłaś?
    Gg nie chowaj się !

Flowwer, wczoraj robiłam - negatyw. Pechowiec jestem, jak tak dalej pójdzie przepadnie mi termin laparo :(

Dziś wieczorem chyba ćwiczenia i czerwone wino lub aspiryna. Muszę jakoś @ wywołać.

Wlaśnie Was nadrabiam laski, nie miałam dziś ani chwili żeby zajrzeć. Mam taki zapieprz w pracy, że szok..

Agniechaaa, dzielna kobitka jesteś! Mam nadzieję, że ból już jest mniejszy. Wypoczywaj.

Flowwer, Inna - ale Wam zazdroszczę spotkania. Trzeba kiedyś jakiś zlot staraczek zorganizować :)

Staraszka - ile jajec! super się spisała, teraz wypoczywaj i zbieraj siły na kolejny cykl i transfer. Trzymam mocno kciuki!

Maja, rozumiem Cię z badaniami.. ja wczoraj byłam krew upuścić na badania przed laparo, dodatkowo dorzuciłam witaminę D (Flowwer mam nadzieję, że to badanie które trzeba wzięłam) i wyszło 5 probówek. Babka po pobieraniu oznajmiła, że żyła była słaba i pękła.. mam dziś siniaka na pół ręki jak ćpun.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 18:14

staraczka1111 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sammer ale betę zrobiłaś przy okazji ?
    Ja raz na dupku dostałam 20 dpo @. Najwazniejsze by do laparo nie krwawić ja się na styk załapałam z dniem zabiegu i wiem jaki to stres.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer nie robiłam :/ lekarz napisał, że @ powinna przyjść do tygodnia po odstawieniu dupka a odstawiłam go w sobotę. Robiłam dwa testy, nigdy mi się to chyba nie zdarzyło w 1 cyklu. Nie było na nich ani cienia (sprawdzane pod światło ;) ).

Trzymaj się tam jutro na tej kroplówce! Jakąś książkę bierzesz do poczytania?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:

Trzymaj się tam jutro na tej kroplówce! Jakąś książkę bierzesz do poczytania?
    " jak zajść w ciążę " hahahah
    A tak serio to tym hybrydy zmieniła w tym czasie hihihi
    Będę czytać o tej immunologi nieszczęsnej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 18:33

staraczka1111, summer86, Lunaris lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki właśnie się obudziłam 23 h na nogach to trochę długo. Dochodzę do siebie. Czuję się dobrze. Tylko bóle miewam przy siadaniu sikaniu i jak idę po schodach. Mam.az tyle jaj??!! O matko co ja z tym zrobię, ( mój mąż żartowniś się śmieje że mnie na rynek sprzedawać wyślę.jaja Z wolnego wybiegu swojskie ) Wszystko poszło ok tam usłyszałam tylko że jestem,, dzielna dziewczynka,, obudziłam się w innej sali podali mi.az 3 kroplówki z tego 2 jak spalam. Lekarz powiedział że jak mi się zacznie powiększać brzuch mam się zgłosić natychmiast. Dużo pić. Mam brać
    DOSTINEX 1 tab przez 8 dni DUPHASTON. 2*1 przez 10 dni ZAMUR 1 Tab co 12 h 5 dni FRAGMIN 1zastrzyk przez 10 dni i czekać na miesiączkę.

Anna Stesia, Millvaa, Lunaris lubią tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ