CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata
-
WIADOMOŚĆ
-
aiwlys wrote:Już po wizycie. W sumie już dawno ale trzeba było zakupy zrobić i obiad zjeść.
Tak więc jest pęcherzyk ok. 1cm. Ale jeden.
Dostalam l4 i duphaston + kwas foliowy.
Następna wizyta chyba 13go.aiwlys lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nowa na dzielni wrote:Nowa na dzielni swój ostatni z torebki test oddała wczoraj przyjaciółce bo powiedziała że jej się @ spóźnia . I dobrze, bo by się zmarnował - zalało mnie . Naprawdę wierzę że ktoś tam próbował zamieszkać w tym cyklu ale widocznie to jeszcze nie był ten czas. Ale poproszę o jeszcze jedną szansę w czerwcu - 28 czerwca .
Anna Stesia - nawet wczoraj o tym myślałam oglądając outlander . Serial typowo pod babki - XVII wiek, przystojny Szkot i dużo scen seksu typowo pod damską część widowni . Pomyślałam że ludzie przez wieki uprawiali seks bez zabezpieczenia od bardzo młodego wieku i naprawdę nie mieli nie wiadomo ile dzieci w ciągu życia. Pewnie, bywało że ktoś miał i 10, ale częściej było to maksymalnie kilkoro dzieci więc też nie było tak, że od razu zachodziło się w ciążę . Pewnie po prostu tak się o tym nie myślało. Czekało się "aż Bóg da" i dzieci też często pojawiały się dopiero po kilku latach od małżeństwa.
Jesli interesuje Cię ten temat polecam książkę "Dziecko w dawnej Polsce", dobrze wyjaśnia, jak dawniej wygladała sprawa płodności, poronień, porodów, antykoncepcji itp. Jest też sporo pozycji po angielsku, jeśli będziesz zainteresowana, mogę dac namiary:-)
-
Agniechaaaa wrote:Flo właśnie wzięłam ketanol nie bede sie męczyć!!! Juz wystarczająco duzo wytrzymałam, niech trochę ból odpuści
Agniechaaaa, Karma88, Millvaa lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nowa na dzielni wrote:Wiem o czym mówisz Anna Stesia, mi się za kilka dni kończy abonament i mam do dalej w nosie, nie odnawiam bo to tylko niepotrzebnie nakręca . Jak już mi początek okresu zidentyfikował jako objawy ciążowe to pomyślałam basta, wolę już ten smutny, szary wykres
Tak, to zdecydowanie nie pomaga:-) Niby kolorowy wygląda ładniej, ale u mnie te detektory owulacji i ciąży pogłębiały szaleństwo. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anna Stesia wrote:Tak, to zdecydowanie nie pomaga:-) Niby kolorowy wygląda ładniej, ale u mnie te detektory owulacji i ciąży pogłębiały szaleństwo.
Anna Stesia lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Wlasnie dziś mam totalną ciszę w jajnikach wiec zaznaczyłam ovu A M wyskoczył jak z konopi tekstem że to prezent na dzień Dziecka
Anna Stesia, staraczka1111, innamorata88, Lunaris lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Dlatego ja nawet temp nie mierzę bo przy monitoringu niepotrzebne.
Też nigdy nie mierzyłam, ale głównie dlatego, że prowadze nieregularny tryb życia i byłoby to mylące. Poza tym zamiast szaleć próbuję żyć normalnie, zrozumiałam, że nie mogę wszystkich swoich działań i myśli podporządkowywać tylko staraniom, bo to mi nie pomaga, tylko pogłębia frustrację. A dziecko nie zechce wejść do domu, w którym jest źle i stresująco. Więc wprawdzie dbam o siebie, badam, biorę leki, szukam diagnoz, współżyję wtedy, kiedy trzeba, ale uszło już ze mnie to napięcie, które potrafiło zrodzić we mnie wiele obsesji, ale nie przybliżało mnie do celu. I powiem Wam, że zrozumienie tego i przepracowanie w swojej głowie przyniosło mi ulgę i spokój, jakąś formę akceptacji. -
Anna Stesia wrote:Też nigdy nie mierzyłam, ale głównie dlatego, że prowadze nieregularny tryb życia i byłoby to mylące. Poza tym zamiast szaleć próbuję żyć normalnie, zrozumiałam, że nie mogę wszystkich swoich działań i myśli podporządkowywać tylko staraniom, bo to mi nie pomaga, tylko pogłębia frustrację. A dziecko nie zechce wejść do domu, w którym jest źle i stresująco. Więc wprawdzie dbam o siebie, badam, biorę leki, szukam diagnoz, współżyję wtedy, kiedy trzeba, ale uszło już ze mnie to napięcie, które potrafiło zrodzić we mnie wiele obsesji, ale nie przybliżało mnie do celu. I powiem Wam, że zrozumienie tego i przepracowanie w swojej głowie przyniosło mi ulgę i spokój, jakąś formę akceptacji.
A ja się cieszę że za 2 tyg zacznę kolejny cykl bo będzie cień szsnsy na fasolka.
Anna Stesia, Millvaa lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Wlasnie dziś mam totalną ciszę w jajnikach wiec zaznaczyłam ovu A M wyskoczył jak z konopi tekstem że to prezent na dzień Dziecka
Haha! A ja w tym cyklu wróciłam z USG i mówie do mojego męża: "jeśli w tym cyklu zajdę w ciążę, to za 18 lat dam dziecku zdjęcia mojego jaja z tego USG i powiem mu, że to z czasów, kiedy składał się z siebie dopiero w połowie.Flowwer, staraczka1111, Millvaa, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Ja to nazywam ostatni level w staraniach jak już nie potrafi się nakrecać tak jak kiedyś, bardziej racionalnie i trzeźwo podchodzi do cyklu i testów.
A ja się cieszę że za 2 tyg zacznę kolejny cykl bo będzie cień szsnsy na fasolka.
Tak jest, nowy cykl, nowe jaja, nowe nadzieje. W tym cyklu też w teorii masz szanse, prawda? Choć nie wiadomo, czy te leki autoimmunologiczne tak szybko pomogą. -
Anna Stesia wrote:Haha! A ja w tym cyklu wróciłam z USG i mówie do mojego męża: "jeśli w tym cyklu zajdę w ciążę, to za 18 lat dam dziecku zdjęcia mojego jaja z tego USG i powiem mu, że to z czasów, kiedy składał się z siebie dopiero w połowie.
Anna Stesia lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
aiwlys wrote:Już po wizycie. W sumie już dawno ale trzeba było zakupy zrobić i obiad zjeść.
Tak więc jest pęcherzyk ok. 1cm. Ale jeden.
Dostalam l4 i duphaston + kwas foliowy.
Następna wizyta chyba 13go.
aiwlys super.
Agniechaaa cieszę się, że się ruszyło. Tzn wiesz o co chodzi. Potwornie, że tym razem się nie udało, ale dobrze, że organizm rusza dalej. Dla mnie przy jednym i drugim poronieniu to był dość mocny ból także łączę się z Tobą. Kobiety są mega silne. Dasz radę.
Przedwczoraj ryczałam po południu jak głupia i wkurzyłam się na męża o byle głupotę. Wczoraj płakałam ze śmiechu z jakiejś pierdoły. Dziś znowu ciche godziny...
Nie wiem jak do poniedziałku w takiej sinusoidzie wytrzymamy, a co dopiero potem.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Flowwer wrote:Sammer widzę że dziś masz 18dpo i temp idzie w górę!! Test dziś zrobiłaś?
Gg nie chowaj się !
Flowwer, wczoraj robiłam - negatyw. Pechowiec jestem, jak tak dalej pójdzie przepadnie mi termin laparo
Dziś wieczorem chyba ćwiczenia i czerwone wino lub aspiryna. Muszę jakoś @ wywołać.
Wlaśnie Was nadrabiam laski, nie miałam dziś ani chwili żeby zajrzeć. Mam taki zapieprz w pracy, że szok..
Agniechaaa, dzielna kobitka jesteś! Mam nadzieję, że ból już jest mniejszy. Wypoczywaj.
Flowwer, Inna - ale Wam zazdroszczę spotkania. Trzeba kiedyś jakiś zlot staraczek zorganizować
Staraszka - ile jajec! super się spisała, teraz wypoczywaj i zbieraj siły na kolejny cykl i transfer. Trzymam mocno kciuki!
Maja, rozumiem Cię z badaniami.. ja wczoraj byłam krew upuścić na badania przed laparo, dodatkowo dorzuciłam witaminę D (Flowwer mam nadzieję, że to badanie które trzeba wzięłam) i wyszło 5 probówek. Babka po pobieraniu oznajmiła, że żyła była słaba i pękła.. mam dziś siniaka na pół ręki jak ćpun.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 18:14
staraczka1111 lubi tę wiadomość
-
Sammer ale betę zrobiłaś przy okazji ?
Ja raz na dupku dostałam 20 dpo @. Najwazniejsze by do laparo nie krwawić ja się na styk załapałam z dniem zabiegu i wiem jaki to stres.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer nie robiłam lekarz napisał, że @ powinna przyjść do tygodnia po odstawieniu dupka a odstawiłam go w sobotę. Robiłam dwa testy, nigdy mi się to chyba nie zdarzyło w 1 cyklu. Nie było na nich ani cienia (sprawdzane pod światło ).
Trzymaj się tam jutro na tej kroplówce! Jakąś książkę bierzesz do poczytania? -
summer86 wrote:
Trzymaj się tam jutro na tej kroplówce! Jakąś książkę bierzesz do poczytania?
A tak serio to tym hybrydy zmieniła w tym czasie hihihi
Będę czytać o tej immunologi nieszczęsnejWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 18:33
staraczka1111, summer86, Lunaris lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Dziewczynki właśnie się obudziłam 23 h na nogach to trochę długo. Dochodzę do siebie. Czuję się dobrze. Tylko bóle miewam przy siadaniu sikaniu i jak idę po schodach. Mam.az tyle jaj??!! O matko co ja z tym zrobię, ( mój mąż żartowniś się śmieje że mnie na rynek sprzedawać wyślę.jaja Z wolnego wybiegu swojskie ) Wszystko poszło ok tam usłyszałam tylko że jestem,, dzielna dziewczynka,, obudziłam się w innej sali podali mi.az 3 kroplówki z tego 2 jak spalam. Lekarz powiedział że jak mi się zacznie powiększać brzuch mam się zgłosić natychmiast. Dużo pić. Mam brać
DOSTINEX 1 tab przez 8 dni DUPHASTON. 2*1 przez 10 dni ZAMUR 1 Tab co 12 h 5 dni FRAGMIN 1zastrzyk przez 10 dni i czekać na miesiączkę.Anna Stesia, Millvaa, Lunaris lubią tę wiadomość