Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • Cabrera Autorytet
    Postów: 2777 4277

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7mistake spokojnie, nawet jak coś wyjdzie, to antybiotyk dla obojga i po sprawie. U nas wyszła ureaplasma, 10 dniowy antybiotyk, później posiew kontrolny i po bólu.
    A po antybiotykoterapii (+kuracjach suplementami) wyniki M. znacznie się poprawiły, więc warto było :)!

    A propos badań, reset Twój M. dotarł na powtórkę ?

    34bwflw14mwhusd2.png

    ijpbwn15df1560eh.png


    * endometrioza III (2 x laparoskopia), jajowody drożne
    ** NK 15%, V (R2) hetero, MTHFR i PAI-1 homo, ANA i ASA +/-, ACA+, cytokiny nie w porządku, Kir BX
    *** M. --> OK
  • Cabrera Autorytet
    Postów: 2777 4277

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 13:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, powodzenia i daj znać po :)

    34bwflw14mwhusd2.png

    ijpbwn15df1560eh.png


    * endometrioza III (2 x laparoskopia), jajowody drożne
    ** NK 15%, V (R2) hetero, MTHFR i PAI-1 homo, ANA i ASA +/-, ACA+, cytokiny nie w porządku, Kir BX
    *** M. --> OK
  • reset Autorytet
    Postów: 7222 13037

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7mistake- rozgość się! Ostatni kawałek sernika właśnie zjadam, ale mogę częstować jeszcze obiadem i lodami straciatella :)

    Cabrera- wciąż nie dotarł. Bo był w pracy dłużej niż czynne laboratorium, a do tego pracował tyle, że <3 nawet nie było i abstynencja byłaby za długa. Teraz, jak było luźniej, to mnie nawiedziła @, więc znów kilka dni posuchy. Ale teraz albo jeszcze przed owu albo tuż po ma iść. Widzę, że sam coś tam drąży, czyta, więc chyba poczuł powagę sytuacji...

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Cabrera Autorytet
    Postów: 2777 4277

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    by7mistake- rozgość się! Ostatni kawałek sernika właśnie zjadam, ale mogę częstować jeszcze obiadem i lodami straciatella :)

    Cabrera- wciąż nie dotarł. Bo był w pracy dłużej niż czynne laboratorium, a do tego pracował tyle, że <3 nawet nie było i abstynencja byłaby za długa. Teraz, jak było luźniej, to mnie nawiedziła @, więc znów kilka dni posuchy. Ale teraz albo jeszcze przed owu albo tuż po ma iść. Widzę, że sam coś tam drąży, czyta, więc chyba poczuł powagę sytuacji...

    Ważne, że wie, że musi/powinien ;) Pytam z ciekawości, u Was podobnie Mucha wyleczona + poprawa sposobu życia, więc wyniki na pewno powinny być lepsze :)

    34bwflw14mwhusd2.png

    ijpbwn15df1560eh.png


    * endometrioza III (2 x laparoskopia), jajowody drożne
    ** NK 15%, V (R2) hetero, MTHFR i PAI-1 homo, ANA i ASA +/-, ACA+, cytokiny nie w porządku, Kir BX
    *** M. --> OK
  • reset Autorytet
    Postów: 7222 13037

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Ważne, że wie, że musi/powinien ;) Pytam z ciekawości, u Was podobnie Mucha wyleczona + poprawa sposobu życia, więc wyniki na pewno powinny być lepsze :)

    U nas większym problemem jest aglutynacja, a tą dużo trudniej poprawić:/ Ale skoro nie wszystkie plemniki się zlepiają, to znaczy, że część się rusza (i to żwawo), więc teraz niech jeden dotrze do celu :P


    A ja się zastanawiam skąd w 3 dc ból sutków?!

    Moyeu- kiedy Twoja beta? :) Póki co wpisałam dwa serduszka dzisiaj (a ogółem mamy 3, bo Minie zapisała się na testowanie w kwietniu jeszcze ;)), ale ręka świerzbi, by wpisywać kolejne :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 14:02

    Cabrera, Siwulec lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 14:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, ale Ci się pięknie wątek zaczął!

    Ja dzisiaj pół dnia na zakupach spędziłam, szukając dmuchancow basenowych, w efekcie znalazłam sukienkę idealna! Mierzyłam, o 1 cm za mała przy suwaku, właśnie licytuje rozmiar większą na allegro!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/42abc733559b.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 14:10

    lamka, reset, Aga9090, Nadzieja22, Siwulec, moyeu, Emiilka, Lunaris, Koteczka82 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie sukienka spoko ale ta zielona też git :-)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie powodzenia :)
    Czytając Twój wpis pomyślałam że jak mają być takie upały to kupię sobie basenik na balkon i będę w nim się moczyć latem.

    Aga9090 lubi tę wiadomość

  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1193 1918

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furka super krechy, gratulacje ;)

    Furka lubi tę wiadomość

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, oby wszystko było dobrze :*

    Blue,trzymam kciuki za wizytę.

    Minie, super kiecka :)

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Reset, ale Ci się pięknie wątek zaczął!

    Ja dzisiaj pół dnia na zakupach spędziłam, szukając dmuchancow basenowych, w efekcie znalazłam sukienkę idealna! Mierzyłam, o 1 cm za mała przy suwaku, właśnie licytuje rozmiar większą na allegro!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/42abc733559b.png

    Nie wiem jak Wy to robicie ale mi ten link nie działa ...

    EDIT: już wiem :)nie pokazują mi się zdjęcia na kompie w pracy tylko jakieś dziwne niedziałające linki..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 14:53

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • reset Autorytet
    Postów: 7222 13037

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie, mierzyłam dziś podobna, tylko ja, z moim mikro-biustem, niestety muszę mieć stanik push up, żeby nie wyglądać jak dziesięciolatka ;)

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue kciuki <3

    Emilka i jak tam ???

    Minie przezajebiaszcza !!! Powodzenia w licytacji :)

    Do koleżanki z beta 10 (przepraszam nie zapamiętałam nicku) ja jestem w ciąży od bety 2,24 ;) zrób za dwa dni znów i zobaczysz czy rośnie, powodzenia

    Reset Ty się sprezaj bo ja mam nadzieje ze sie odwdzieczysz i pozwolisz mi postawić w lipcu <3 przy twoim nicku :* :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 14:58

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • reset Autorytet
    Postów: 7222 13037

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Reset Ty się sprezaj bo ja mam nadzieje ze sie odwdzieczysz i pozwolisz mi postawić w lipcu <3 przy twoim nicku :* :*

    Jak się sprężę i wszystko będzie tak jak dwa cykle temu po Clo to sama u siebie zdążę zatestować ;) Nie mam nic przeciwko temu, by zamykać miesiąc <3 u mnie i Mamuni.

    btw.Mamunia- jak szefowa? Przeżyła czy raczej szukasz adwokata za nieumyślne spowodowanie śmierci? ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 15:16

    Siwulec lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1221 1872

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    U nas większym problemem jest aglutynacja, a tą dużo trudniej poprawić:/ Ale skoro nie wszystkie plemniki się zlepiają, to znaczy, że część się rusza (i to żwawo), więc teraz niech jeden dotrze do celu :P


    A ja się zastanawiam skąd w 3 dc ból sutków?!

    Moyeu- kiedy Twoja beta? :) Póki co wpisałam dwa serduszka dzisiaj (a ogółem mamy 3, bo Minie zapisała się na testowanie w kwietniu jeszcze ;)), ale ręka świerzbi, by wpisywać kolejne :)
    Reset, teoretycznie po 17 ale muszę tam pojechać osobiście i też nie wiadomo czy będzie, niby postawili Rossmana a jednak te moje miasto to zacofane jest ;) , nie chciało mi się do Warszawy jechać bo mam dzisiaj home office, to mam ;)
    Będę dzisiaj w rozjazdach jak mąż wróci z pracy bo mamy parę spraw do załatwienia to tam pojadę, może już coś będzie wiadomo. Powiem Wam jednak że mam złe przeczucia, bo w poprzednim cyklu też miałam niby cień a nie wyszło, ale cieszę się że poszłam ba bete bo przynajmniej będę mieć czarno na białym :) fajnie że jesteście Dziewczyny, mega wsparcie dzisiaj od Was czuję i to jest turbo budujące :*

    28lat 🍍 43cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1500xr

    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

    2021 decyzja o IVF Invimed Warszawa ➡️ Czekam na wyniki badań genetycznych (BRCA 1 i BRCA 2, łamliwy chromosom X, kariotypy)
    W międzyczasie koksuję jajka 💪🏻
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jade po test ciążowy i do domu!

    Aga9090, Siwulec, reset, Nadzieja22, KateHawke, Minie Black, blue00, Bajkaaa, KateKum, Morusek, moyeu, Lunaris, Karma88, Flowwer, Koteczka82, golonat lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś się powkurzam popołudniu, bo teściowa przyjedzie. Nie wiem czy przetrwam....

  • moyeu Autorytet
    Postów: 1221 1872

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, będzie dobrze, daj znać jak będziesz coś więcej wiedzieć :)
    Blue masz moje kciuki!
    Furka jaka ładna kreska :) po cichu gratuluję! Nie pamiętam czy pisałaś, ale jeśli masz możliwość, to wal na betę :)
    Mała, tak jak pisały Dziewczyny wcześniej, ciąża jest od 5 jednostek, ale sprawdź jeszcze na wynikach, po boku powinnaś mieć normy, trzymam kciuku za przyrost!
    Minie, sukienka cudo, jeszcze z Twoją figurą, to będzie szał :D

    Reniferra lubi tę wiadomość

    28lat 🍍 43cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1500xr

    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

    2021 decyzja o IVF Invimed Warszawa ➡️ Czekam na wyniki badań genetycznych (BRCA 1 i BRCA 2, łamliwy chromosom X, kariotypy)
    W międzyczasie koksuję jajka 💪🏻
  • Emiilka Autorytet
    Postów: 923 2321

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my już po :)

    Generalnie, pan dr zbadał synka bardzo dokładnie. Wszystkie narządy widoczne, prawidłowa budowa serduszka, przepływy wszystkie ok. Ilość wód płodowych odpowiednia. Z pomiarów wynikało, że jest jak na 21+5/6, a dzisiaj mamy 21+0 :) Jedno mnie zastanawia - na wizycie, u innego lekarza, w pon. mały miał 469 gram, a dzisiaj pan dr powiedział, że mamy dużego chłopczyka, który ma 457-467 gram (! - czyżby nic nie przybrał?) (i tak wyprzedza o tydzień termin wagi). Mam nadzieję, że to jest jakiś błąd pomiaru... Dzisiaj pan dr miał naprawdę extra sprzęt i zdecydowanie było lepiej wszystko widać (świetne powiększenia) niż na tej poniedziałkowej wizycie. Zdjęcia też są o niebo lepsze.

    Z szyjką nawet lepiej niż ostatnio - 4,53 cm, a w pon. było 4,22, ale to też już teraz zwalam na błąd pomiaru ;)

    Generalnie wszystko jest super, mamy zdrowego synka i kolejna wizyta u niego dopiero w 30 tyg. :)

    Dziewczyny, z tego wszystkiego zostawiłam fotki i filmik w samochodzie. Wieczorkiem wstawię foto, a teraz bardzo Wam wszystkim dziękuję za kciuki! <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 15:41

    Aga9090, Nadzieja22, Siwulec, KateHawke, Mala90, MaryAnn, Reniferra, Reniferra, Achia, Yoselyn82, Malgonia, blue00, Kotowa, KateKum, Morusek, moyeu, Koteczka82, patuniek86 lubią tę wiadomość

    12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • reset Autorytet
    Postów: 7222 13037

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Dziewczyny jade po test ciążowy i do domu!

    Kup dwa! :D

    -Mamunia- lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego