Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanilka ja w poprzedniej ciąży dostałam kataru chwilę przed pozytywnym testem :) trzymam kciuki :*

    Bazylkove pokaż !

    Vivanillka lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Yhym, ja kiedś zakupiłam od dziewczyny trzy opakowania luteiny podjęzykowej.

    Mam nadzieję że progesteron będzie równie ładny jak Twoja beta :-*


    ale kupiłaś tak dla funu ?? czy miałaś zalecenia żeby brać?
    kiedy planowałaś wizytę u ginka?

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia a możesz np napisać do lekarza z wynikiem proga?
    Bazylkove zdjęcie :) sikniesz jutro rano?

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4353 1167

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Witam w 9tyg ciąży. Siwulec piękna beta !! Gratuluję. U mnie dziś koszmarny dzień. Znów rano obudziło mnie plamienie brązowe i drobne strzępki z ciemnoczerwonej krwi. Do tego kłucie w "małej", pieczenie brzucha , biegunka i mdłości. Na pogotowiu mnie zlali, że i tak w tak młodej ciąży mnie do szpitala nie wezmą.(na zasadzie że jak mam poronić to niech tak
    będzie zajdę se kolejny raz. Tłumaczyłam, że jestem po poronieniu, że 3 lat się starałam , że ciąża wysokiego ryzyka, że obstawiona lekami i mnie ignorowali , zrobili łaskawie usg i zapytali czy to potwierdzone , że ciąża żywa? Ja w szoku , blada no w końcu znaleźli tętno i tyle. Nie dowiedziałam się nic). Po południu miałam wizytę u gina. Nie chciał mnie badać niby, żeby nie podrażnić tego wszystkiego jeszcze bardziej. Zmartwiło go to moje niskie białko s , do tego wyniki krzepnięcia b niskie i crp 2,5! Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Skąd te crp? Jelita mi siadają?(bo choruję na nie) zwiększył mi dawkę heparyny -fraxiparine 0,6. Bierze ktoś taką? Może sterdy powinnam zacząć brać p tym crp , bo czuję się jakbym miała stan zapalny. Wyszło mi
    Inr 2,0
    CzasProtrombinowy 11,1 s
    Wskaźnik protrombinowy 103

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Należy mi się porządny opierdziel. Oczywiście sprawdziłam test i jest cień. Człowiek stary, a głupi :(
    A więc pokaż jeszcze raz :D

    Minie Black lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Mam wyniki

    Progesteron 11,85 ng/ml
    Ja bym suplementowala conajmniej 2x luteina 100

    -Mamunia- lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    ale kupiłaś tak dla funu ?? czy miałaś zalecenia żeby brać?
    kiedy planowałaś wizytę u ginka?
    Nie kupiłam dla fanu, tylko wtedy gdy byłam w ciąży co się okazało biochmicznej. Ja wiem że miałam zawsze słaby progesteron, więc wolałam mieć, termin tabletek do 2020 r.

    Co do wizyty myślałam zeby ją jak najdłużej przeciągnąć, a teraz to już nie wiem.

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Nie kupiłam dla fanu, tylko wtedy gdy byłam w ciąży co się okazało biochmicznej. Ja wiem że miałam zawsze słaby progesteron, więc wolałam mieć, termin tabletek do 2020 r.

    Co do wizyty myślałam zeby ją jak najdłużej przeciągnąć, a teraz to już nie wiem.


    no to może jednak lepiej umówić się wcześniej, albo brać luteinę jak Minie pisze

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • reset Autorytet
    Postów: 7225 13038

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia, luteina chyba wychodzi w wynikach proga, więc to już chyba wynik po suplementacji (Bociek, prawdę pisze?). A jeśli to po uzupełnieniu to wynik mocno średni i bralabym 3 x 1.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c2df274b2db3.jpg

    Ja wiem, że nie wolno sprawdzać testów po czasie. WIEM TO! Ale nigdy przedtem nawet po czasie nie miałam cienia.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 19:48

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylkove no ja widzę i nawet nie taki blady ten cień. Masz jeszcze jeden test żeby siknąć jutro?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Mamunia, luteina chyba wychodzi w wynikach proga, więc to już chyba wynik po suplementacji (Bociek, prawdę pisze?). A jeśli to po uzupełnieniu to wynik mocno średni i bralabym 3 x 1.
    W szpitalu przy pozamacicznej pamiętam dostawałam chyba 2x2 albo 2x3

    Gdy robiłam badanie nie brałam żadnych leków, chyba o to Tobie chodzi? Bo ja teraz zestresowana.

    Brałam raz po dwie tabletki, ale teraz zacznę 2x2 Dzięki dziewczyny. <3 Co do lekarza jutro przyjmuję to najwyżej do niego przydzwonię i się zapytam.

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c2df274b2db3.jpg


    ktoś tu jutro rano musi się wysikać :D

    Mamunia dzwoń ! lepiej dmuchać na zimne <3

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Ja bym suplementowala conajmniej 2x luteina 100
    I tak zrobię <3

    Minie Black lubi tę wiadomość

  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Mam wyniki

    Progesteron 11,85 ng/ml

    A wyników bety jeszcze nie wrzucili?
    Dziwne...przeważnie beta jest przed progiem.
    A Badałaś proga 7dpo? Był wyższy?
    U mnie taki spadek proga przy pozytywie zapowiadał cb, pomimo brania dupka.

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam test, ale taki allegrowy. Wolałabym na bobka skoro one wykrywają betę na poziomie 2 :) skoczę jutro do rosmana. Śmiesznie będzie jak dostanę w nocy okres :P

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Simons_cat Autorytet
    Postów: 2961 3672

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przerażacie mnie, że tak pędzicie z tematem i ja zawsze się w końcu wycofuję :D Normalnie w życiu też tak mam, że jak dużo osób gada to ja już nie umiem w takie towarzystwo :D

    Ale, Siwulec, widziałam betę <3 Który masz tydzień?

    Ja chciałam zameldować, że w sobotę wysikałam pozytywa, a dzisiaj beta 28,91 i progesteron 31,10 :) Także dziękuję Nice za zaczarowanie maja, a resetowi gratuluję, bo czerwiec ładnie się czerwieni serduszkami :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 20:03

    Siwulec, Lucia88, Malgonia, Achia, -Mamunia-, Bajkaaa, Cheresta, Morusek, Lunaris, DKlamka82, Kargo31, Aga9090, Karma88, Kotowa, Rucola, StaraczkaNika, Mala90, moyeu, Iseko, Czrna 81, Nadzieja22, KateHawke, by7mistake, Sanka, patuniek86, Angelika83 lubią tę wiadomość

    💏Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

    💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - maj 2018, czerwiec 2018, grudzień 2018, lipiec 2020, listopad 2020, grudzień 2020

    😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane🙏 -> alloMLR ?

    🍃Zioła o. Sroki
    🥗Dieta. Podejście 5329635689986432366

    🍀 29 dc: bhcg 246, prog 34,8
    🍀 31 dc: bhcg 595, prog 38,5
    🍀 35 dc: bhcg 2594
    💉 Doszczepianie - ✔️
    🍀 7+1: 1 cm człowieka, FHR 144
    🍀 8+1: 1,6 cm
    👩‍⚕️ 15.04

    "Better late than never
    Just don't make me wait forever"

    oar8skjoksb1psnp.png
  • reset Autorytet
    Postów: 7225 13038

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    W szpitalu przy pozamacicznej pamiętam dostawałam chyba 2x2 albo 2x3

    Gdy robiłam badanie nie brałam żadnych leków, chyba o to Tobie chodzi? Bo ja teraz zestresowana.

    Tak, myślałam że luteinę brałaś już przed badaniem.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2236 3755

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove ja tez widze :)
    siwulec beta piękna :)
    No i te kreski mamunia jak malowane :))

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 20:00

    Siwulec lubi tę wiadomość

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons_cat wrote:
    Dziewczyny, przerażacie mnie, że tak pędzicie z tematem i ja zawsze się w końcu wycofuję :D Normalnie w życiu też tak mam, że jak dużo osób gada to ja już nie umiem w takie towarzystwo :D

    Ale, Siwulec, widziałam betę <3 Który masz tydzień?

    Ja chciałam zameldować, że w sobotę wysikałam pozytywa, a dzisiaj beta 28,91 i progesteron 31,10 :) Także dziękuję Nice za zaczarowanie maja, a Siwulcowi gratuluję, bo czerwiec ładnie się czerwieni serduszkami :)

    GRATULACJE !!!!!!<3 <3 <3

    ja wychodzi na to że dziś zaczynam 5tc a Ty?

    Simons_cat lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego