Czy to mozliwe ze testy owu szybciej wykryją ciaze niz ciążowe?
-
WIADOMOŚĆ
-
ciasteczko82 wrote:Tzn że zawsze wychodzi pozytywny LH przy ciąży czy też niekoniecznie???
Mi 3 dpo testy owu wyszedł negatywny
Tak jak pisałam wcześniej mi test Ovu (robiony łącznie z ciążowym) wyszedł negatywny - druga kreska była ledwo widoczna, a ciążowy pozytywny, czyli w ciąży test LH niekoniecznie jest pozytywny. Zależy to chyba od tego, czy na jego wynik ma wpływ poziom bHCG czy też nie. Musisz sprawdzić na ulotce do swojego testu. -
Hej opiszę i moją sytuację Udałam się do gina, żeby sprawdzić czy wszystko u mnie ok- niedawno wyszłam za mąż i zaczynamy myśleć o bobo lekarz mnie załamał mówiąc, że mam macicę dwurożną i małą ilość jajeczek. Oczywiście poszperałam w necie i kompletnie się zalamalam tą wadą macicy ponoć częste poronienia, problemy z zagniezdzeniem itd .Ale... do sedna. Okres powinnam mieć ok 21.06, a tu nadal cisza. Wczoraj przyszły mi z allegro testy ovu, zrobiłam testowo jeden i 2 kreski wyraźne (nawet testowa ciemniejsza). Stwierdziłam, że chyba zrobiłam coś źle i wieczorem powtórzyłam- to samo. Dziś trafiłam na to forum i nabrałam ciut nadziei. Jutro rano zrobię test ciążowy. Czy któraś z Was ma podobny problem z macicą i mimo wszystko zaszła/ donosiła ciążę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 17:01
-
Hej. Trafiłam na forum, gdyż szukam odpowiedzi, czy testy ovu wykrywają ciążę. Wczoraj zakupiłam te testy przypadkiem. Miałam wziąć ciążowe, a że te ovu leżały razem z nimi to je wzięłam. Zorientowałam się dopiero dzisiaj... Ale do rzeczy. Wczoraj miałam 25dc i test zrobiłam po południu. Wyszedł chyba pozytywny. Kreska była. Dzisiaj rano powtórzyłam - kreska zbladła. Jak myślicie? Lepiej zrobić dla pewności test ciążowy?
-
nick nieaktualny
-
W obu moich ciążach test owulacyjny wykrył ciążę wcześniej niż ciążowy. Zaraz po owu testy były negatywne. Parę dni przed @ wychodziła już 2 różowa kreseczka, dość blada ale jednak. Testy ciążowe nie wykryły jeszcze wtedy ciąży. Ciążowy bardzo blada 2 kreska wyszła 2 dni przed @.
-
Hej. Moja historia:
Cykl stymulowany clo. Cykle 24dniowe (krotkie). Dzis powinna byc @ i byla mala ilosc w sluzie przy porannej toalecie. Temperatura wysoka jak na mnie bo 36.78 (norma to 36.3). Krwi narazie brak. Test ciazowy w 23dc biel vizyra (czulosc 10). Dzis test owulacyjny (dzien spodziewanej miesiaczki) - pozytywny.
Narazie nie testuje kolejnym ciazowym, bo nie wierze w pozytywne zakonczenie . Dam znak pozniej jak to jest z tymi testami w moim przypadku .Wik89 lubi tę wiadomość
Pinka -
Trzeci dzien eksperymentu i...
Dzis mialam zrobic test ciazowy + test owulacyjny. Jednak nie musze tego sprawdzac. Wodospad krwi zlecial ze mnie z samego rana.
Podsumowujac: w moim przypadku test owulacyjny nie wykryl ciazy wczesniej niz test ciazowy oraz nie wykryl ciazy. Trudno powiedziec co wlasciwie wykryl...
PozdrawiamPinka -
nick nieaktualnyU mnie też
W poprzednich cyklach zawsze był negatyw przed @, a tym razem w dniu cienia cienia pozytywny owulak (2 kreski takie same), kolejny dzień już kreseczka na teście ciążowym, a na owulacyjnym 2 kreska już ciemniejszaspeakyourmind93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
brunetka91 wrote:Powinnam wspomnieć juz o ciąży w pracy? Dyrekcji i koelzankom?
Pracuje w żłobku przy dzieciach do 2 lat, więc troszkę jest dźwigania, sprzątania i oczywiście przede wszystkim zarazkiStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)
2018 👶
2019 👶
16.11.24 ⏸️
18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
22.11.24 beta 348,15 ❤️
Rośnij maluszku ❤️❤️❤️