Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czy to mozliwe ze testy owu szybciej wykryją ciaze niz ciążowe?
Odpowiedz

Czy to mozliwe ze testy owu szybciej wykryją ciaze niz ciążowe?

Oceń ten wątek:
  • An_n Nowa

Wysłany: 15 marca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Tzn że zawsze wychodzi pozytywny LH przy ciąży czy też niekoniecznie???
    Mi 3 dpo testy owu wyszedł negatywny

Tak jak pisałam wcześniej mi test Ovu (robiony łącznie z ciążowym) wyszedł negatywny - druga kreska była ledwo widoczna, a ciążowy pozytywny, czyli w ciąży test LH niekoniecznie jest pozytywny. Zależy to chyba od tego, czy na jego wynik ma wpływ poziom bHCG czy też nie. Musisz sprawdzić na ulotce do swojego testu.

• Sugarcane Debiutantka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dniu w którym testy ciążowe wyszły mi pozytywne test ovu był negatywny, 3 dni później już pozytyw.

Sugarcane
  • Strzyzyk89 Nowa

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) opiszę i moją sytuację :) Udałam się do gina, żeby sprawdzić czy wszystko u mnie ok- niedawno wyszłam za mąż i zaczynamy myśleć o bobo :) lekarz mnie załamał mówiąc, że mam macicę dwurożną i małą ilość jajeczek. Oczywiście poszperałam w necie i kompletnie się zalamalam tą wadą macicy :( ponoć częste poronienia, problemy z zagniezdzeniem itd :( .Ale... do sedna. Okres powinnam mieć ok 21.06, a tu nadal cisza. Wczoraj przyszły mi z allegro testy ovu, zrobiłam testowo jeden i 2 kreski wyraźne (nawet testowa ciemniejsza). Stwierdziłam, że chyba zrobiłam coś źle i wieczorem powtórzyłam- to samo. Dziś trafiłam na to forum i nabrałam ciut nadziei. Jutro rano zrobię test ciążowy. Czy któraś z Was ma podobny problem z macicą i mimo wszystko zaszła/ donosiła ciążę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 17:01

• marionetka2012 Nowa

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Trafiłam na forum, gdyż szukam odpowiedzi, czy testy ovu wykrywają ciążę. Wczoraj zakupiłam te testy przypadkiem. Miałam wziąć ciążowe, a że te ovu leżały razem z nimi to je wzięłam. Zorientowałam się dopiero dzisiaj... Ale do rzeczy. Wczoraj miałam 25dc i test zrobiłam po południu. Wyszedł chyba pozytywny. Kreska była. Dzisiaj rano powtórzyłam - kreska zbladła. Jak myślicie? Lepiej zrobić dla pewności test ciążowy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blada kreska na teście owulacyjnym może być przez cały cykl, pozytywny owulak jest dopiero jak testowa jest ciemniejsza niż kontrolna. Musisz koniecznie zrobić ciążowy.

• marionetka2012 Nowa

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Blada kreska na teście owulacyjnym może być przez cały cykl, pozytywny owulak jest dopiero jak testowa jest ciemniejsza niż kontrolna. Musisz koniecznie zrobić ciążowy.

Dziękuję za odpowiedź! ☺

• Whoosie Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kiedyś test owulacyjny pozytywny w 32 dniu cyklu ( cykle 35-40 dniowe), a ciąży nie było...także różnie to bywa.

12.10.19-Beta 18,85
    14.10.19-Beta 68,21
    21.10.19-Beta 1914,74 <3
    07.11.19- Usłyszałam serduszko <3
    7gayo8r.png

• Nat90 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu mas cały wątek o tym: https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/czy-to-mozliwe-ze-testy-owu-szybciej-wykryja-ciaze-niz-ciazowe,1032.html

ogólnie zdania są podzielone

34bwvkcbc86rh45f.png
  • Ika83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam u Ciebie sytuacja? Moim zdaniem owulak pozytywny jak nic :)

mkwia
  • MMT Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W obu moich ciążach test owulacyjny wykrył ciążę wcześniej niż ciążowy. Zaraz po owu testy były negatywne. Parę dni przed @ wychodziła już 2 różowa kreseczka, dość blada ale jednak. Testy ciążowe nie wykryły jeszcze wtedy ciąży. Ciążowy bardzo blada 2 kreska wyszła 2 dni przed @.

• Pinka. Znajoma

Wysłany: 27 grudnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Moja historia:
    Cykl stymulowany clo. Cykle 24dniowe (krotkie). Dzis powinna byc @ i byla mala ilosc w sluzie przy porannej toalecie. Temperatura wysoka jak na mnie bo 36.78 (norma to 36.3). Krwi narazie brak. Test ciazowy w 23dc biel vizyra (czulosc 10). Dzis test owulacyjny (dzien spodziewanej miesiaczki) - pozytywny.

Narazie nie testuje kolejnym ciazowym, bo nie wierze w pozytywne zakonczenie :). Dam znak pozniej jak to jest z tymi testami w moim przypadku :).

Wik89 lubi tę wiadomość

Pinka
  • Pinka. Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, iz dzis w 26dc zrobilam ponownie test owulacyjny i znow wyszedl pozytywny (przy cyklach 24dniowych). Nie robilam testu ciazowego poniewaz +/-2dni odchylki to norma. Jutro testuje, no chyba ze nie bede musiala bo pojawi sie @.

Pinka
  • Pinka. Znajoma

Wysłany: 29 grudnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeci dzien eksperymentu i...
    Dzis mialam zrobic test ciazowy + test owulacyjny. Jednak nie musze tego sprawdzac. Wodospad krwi zlecial ze mnie z samego rana.

Podsumowujac: w moim przypadku test owulacyjny nie wykryl ciazy wczesniej niz test ciazowy oraz nie wykryl ciazy. Trudno powiedziec co wlasciwie wykryl...

Pozdrawiam

Pinka
  • speakyourmind93 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sie sprawdzilo :-) Pozytywne testy ovu od 8 dnia po owulacji. 11 dnia po owulacji mocny pozytyw ovu i cien cienia na ciazowym :-) Beta hcg dodatnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 12:55

eikts65gz0i70ci6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też :)
    W poprzednich cyklach zawsze był negatyw przed @, a tym razem w dniu cienia cienia pozytywny owulak (2 kreski takie same), kolejny dzień już kreseczka na teście ciążowym, a na owulacyjnym 2 kreska już ciemniejsza :)

speakyourmind93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 16:04

AnitaK, Wik89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

AnitaK, Wik89 lubią tę wiadomość

• AnitaK Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj 8 dpo też wyszedł pozytywny owulak, ciekawe:-)

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
    22.11.24 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• AnitaK Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Powinnam wspomnieć juz o ciąży w pracy? Dyrekcji i koelzankom?
    Pracuje w żłobku przy dzieciach do 2 lat, więc troszkę jest dźwigania, sprzątania i oczywiście przede wszystkim zarazki :)
    Oczywiście:-)

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
    22.11.24 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
‹‹ 8 9 10 11 12
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ