X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Daj mi dobry prezent Mikołaju 🎅🏼 bo jestem już na skraju 😅
Odpowiedz

Daj mi dobry prezent Mikołaju 🎅🏼 bo jestem już na skraju 😅

Oceń ten wątek:
  • Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @bajko to wygląda na jakąś techniczną kreskę, ale sama to wiesz. Niezmiennie trzymam kciuki i ma nadzieję że jutro uraczysz nas updatem ale jak nie będziesz chciała testować to poczekamy do niedzieli 😘

@piret to była Twoje pierwsze podejście z acco? To jeszcze mała próbka, bez ivf to nawet nie wiadomo czy zarodek się pojawił. Masz możliwość wybrać się gdziekolwiek na usg? Może przesunie ci się owulacja i ten pęcherzyk którego widział lekarz nie dojrzał z jakiegoś powodu i leci drugi na drugim jajniku? Albo masz trefne testy? Ciężko powiedzieć, faktycznie szkoda że tylko jeden monit miałaś :(

@summerann witaj 😄 chciałabyś dołączyć do nas oficjalnie na pierwszej stronie? ;)

@nitko super że się wszystko udało! Odpoczywaj 😘

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️ cross-match 36,6%
    ⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy, cd56, cd138
    ✅ B12, D3, TSH, ft4, żelazo, ferrytyna, homocysteina, kwas foliowy
    💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, sorbifer, wit C, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna
    On
    ✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
    ❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA
  • SummerAnn Debiutantka

Wysłany: 12 grudnia, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie dołączę, jasne :)

• clara Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @SummerAnn, zapraszamy, końcoworoczne cykle są trudne psychicznie i niejedno takie oczekiwanie już za nami, więc wiemy, jak to jest. Ja też wszystko spisuję, od roku prowadzę wypaśną tabelkę w Excelu ze wszystkimi objawami 🧐 i wniosek mam z tego taki, że każdy cykl jest inny i dotąd nie wyłapałam powtarzającego się wzorca 🤨 Zawsze jakiś miks objawów mam po owulce, ale ciąży nigdy z tego nie było. Ale zapisuję to wszystko, bo taki mam sposób radzenia sobie z TWW, inaczej bym chyba zwariowała. Nie testuj tylko wcześniej, niż lekarz wyliczył, bo Ovitrelle może dać fałszywy pozytyw.

@Staram_się, ja bym testowała najszybciej we wtorek, żeby to było w miarę wiarygodne, jakiś 10 dpo, zakładając, że owulacja była w sobotę🙂

@Nitka, super, że poszło gładko. Masz to już z głowy, miłego odpoczynku 😊💤

♀️32 ♂️42
    starania od 07.2023 (od 03.2025 w klinice)
    ⏰ cs: 25 (od histeroskopii: 5)⏰

♀️adenomioza, polipy, mięśniak, przyrośnięty jajnik, niedoczynność tarczycy
    ✅AMH 2,28 (2023) 2,17 (2024)
    ✅TSH 1,4
    ✅witamina D 58 ✅ferrytyna 60 ✅ prolaktyna ✅glukoza + insulina na czczo
    ✅4 x histeroskopia, MUCHA, drożność, dentysta, helicobacter
    💊Euthyrox, Endoover Biotic, Sanprobi IBS/Stress, Pregna Start, resweratrol, kurkumina, piperyna, magnez (cytrynian, glicynian), selen, witaminy E, D, K, Norsan Omega 3 Total, cholina, Q10 ubiquinol, NAC, wiesiołek, niepokalanek

♂️niedoczynność tarczycy
    ✅seminogram (>300 mln, prawidłowych 4%, ruch a+b 33%) ✅stres oksydacyjny ✅fragmentacja DNA (SDF) 23%
    ❌TSH 4, niski testosteron
    💊Euthyrox, TenFertil ON, Norsan Omega 3 Total, EGCG, Q10 ubiquinol, wit D, NAC, magnez

2025:
    [w maju histeroskopia z shaverem]
    12.2025 (25/5cs) starania naturalne ⏳🤞

🔜IVF 14.01.2026
  • Piret Autorytet

Wysłany: 12 grudnia, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam jak polecieć na monit nie ma terminów na dzisiaj.
    Jestem zła jak osa, chciałam przyoszczędzić ale też nie tracić czasu wieczorem po pracy na dojazd tam skoro wyglądało to tak ładnie i wydawało mi się że będzie jak w zegarku - jak w poprzednim cyklu.
    Tak miałam pierwsza próba acco, teraz powinna być druga ale tak całkiem w ciemno to ja już nie wiem czy jest sens.
    Może pęcherzyk nie pękł tym razem co w takim razie? Brak owulacji i się wchłonie? 😟

👩🏼 35 🧔🏻‍♂️ 37

cp 💔
    2x cb 💔

💊 wit. B12, B6, C, wit. D3, kwas foliowy, P5P, magnez

✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉 drożność ok,
    ❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III;

Fragmentacja DNA 6% ✔️

❌ 06-09.25 r. walka z e.coli

od 11.25 r.
    ~ monitorowane cykle

Only good mood & thoughts 🍀
  • brilka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko, nie mogłam mieć EG przez ekspresowe rozmrażanie zarodka. Przy kolejnym transferze mamy już mieć rozmrażanie „normalne” i dorzucić EG.

Aszin, zazdroszczę wyjazdu 🤩

Mam wyniki crossa - 33,2%. Napisałam już do dr J. co dalej. 🤡

Starania od 04/24

niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4% ➝ 33,2% , alloMLR 0%, adenomioza, oligospermia

08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
    immunosupresja 💊
    10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2
    2 cykle diphereline ⏳
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 12 grudnia, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @piretku kochana, wdech i wydech bo jak w takim zdenerwowaniu bedziesz przy poczeciu to dzieciatko bedzie narwane 🤣, lec na jakąkolwiek wizytę do ginemedici czy luxmedu czy gdzieś albo po prostu daj sie ponieść temu ci los chce Ci dać;) 😘

Jeśli bedziesz bez Ovi to mozesz sobie zaczac testowac nawet 8dpo i jesli pojawi sie jakikolwiek zalążek cienia to wtedy doładujesz accofil I tyle!
    Pamietam historie Siesiepy - zaszła w ciaze bez accofilu i włączyła go dopiero po dwóch kreskach i wszystko jest pięknie.
    Ewentualnie druga moja propozycja- czatuj dalej i jak pik pojawi sie jutro (albo jutro pójdziesz na wizyte i bedzie po owulce) to i jutro mozesz zapodac accofil- mi dr Jarosz mowila ze ten 1 dzien (akurat w przypadku transferu jakby sie cos przesunelo) nie ma kluczowego znaczenia, wiec na spokojnie.

Jak ma byc dobrze to bedzie dobrze ✨️✨️✨️

@nitko, czekamy zatem na wyniki! 💕

@brilka, o kurde, czyli nie spadł? Ale robilas po diphereline badanie prawda? Daj koniecznie znac co na to dr Jarosz... ja pier. No co za gowno z tym wszystkim...🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia, 15:52

clara, Piret lubią tę wiadomość

⏳️01.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
    🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy

IVF 🙏
    💉10.2025: 7❄️
    💊Diphereline...🤞⌛️

"Zes*am się, a nie dam się."
  • brilka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko, tak, robiłam po diphereline. No i nie spadł, wręcz urósł i to mimo że jestem nadal na encortonie. Nawet mnie to nie dziwi, to przecież norma, że u mnie ciągle coś musi być nie tak 😂

Starania od 04/24

niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4% ➝ 33,2% , alloMLR 0%, adenomioza, oligospermia

08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
    immunosupresja 💊
    10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2
    2 cykle diphereline ⏳
  • staram_sie Nowa

Wysłany: 12 grudnia, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara we wtorek :o? toż to wieczność!

Piret a może jak za którymś razem robiłaś test to przed zbyt dużo wypiłaś? może dlatego nie wyszło? Ja właśnie dlatego mam problem z robieniem testu po południu/wieczorem, najbardziej wiarygodnie wychodzi mi rano z drugiego moczu.
    A gdyby któraś z Was miała podobny problem to są jeszcze testy owu elektroniczne clearblue - robiłam je w dwóch cyklach i sprawdzają się. Zaletą jest to, że robi się z pierwszego porannego moczu więc odchodzi problem czy mocz nie jest za bardzo rozcieńczony. Dużym minusem jest ich cena :/

• Lisik Autorytet

Wysłany: 12 grudnia, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie u doktorka. Nie wpisywałam na pierwszą stronę bo nie wiedziałam czy się zdecyduję iść czy pójdę już tylko w program ale jak wiadomo wizyta z programu poszła ch*jowo więc wybrałam się do doktorka. Na usg potwierdzone że owulka wczoraj z lewego. Endometrium piękne 9 mm, aż się zachwycił jak sprawdzał. Także staramy się jeszcze 2 dni i od niedzieli Cyklogest. 8 dni starań pod rząd to jest hardcore ale, czego się nie robi.. 😂

No i tak endometrioza nadal jest, może nawet więcej bo wcześniej mówił "guzek" a teraz "guzki" i od dwóch cykli mam te mocne bóle endometrialne i właśnie endometrioza się teraz zajmiemy. Mam skierowanie na rezonans pod kątem endometriozy i skierowanie na laparoskopie. Mam się pojawić w szpitalu w Świdnicy jak najszybciej żeby umówić termin bo są dopiero na marzec/kwiecień. I będziemy usuwać. Mówi że to też może mieć wpływ na to że mi śluz płodny zniknął i że 80% pacjentek po usunięciu endometriozy zachodzi w ciążę.
    Na krzywe popatrzył i mówi żeby wprowadzić berberyne. Na razie nie chce mnie faszerować większą ilością leków bo i tak już dużo biorę no i nie sądzi żeby to było krytyczne. Także no na pewno oprócz berberyny mocno pociśniemy z dietą. Ale męża chyba mimo wszystko wyślę do tego diabetologa. No i do dietetyka fajnie by się umówić, chociaż żeby nas nakierować.
    KIRY przeanalizował i na ich podstawie wykluczylismy encorton. Coś przebąknął o accofilu też. @Brilka dostałam odpowiedź co do Allo. Mówi żebym jednak zrobiła żeby sprawdzić czy na pewno nigdy nie byłam w ciąży. Bo jeśli byłam to mogą być problemy z odpowiedzią immunologiczna endometrium. I wtedy, albo jak laparo nie przyniesie efektów to zrobić biopsję CD56 w drugiej fazie cyklu i wysłać wyniki do Krosna na IPLE. Ale najpierw allo.
    Ale immunologię na razie trochę zostawiamy żeby się skupić na endometriozie. Mówi że jestem jeszcze młoda dla tego możemy tak łagodniej podejść do tego leczenia. No ja się z tym raczej zgadzam. Ja chcę się wyleczyć żeby w przyszłości przy następnych ciążach było łatwiej. Mogę z ivf jeszcze kilka miesięcy poczekać.
    No i kazał zrobić test Zinzino balance, który mówi o niedoborach omega 3 i 6 i czy trzeba suplementować więcej.

clara, PaulinKA, snieżka, Motylek93, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

21 cs
    👫27
    - Histeroskopia --> stan zapalny --> antybiotyk przez 3 cykle ✅
    - Leczenie u Naprotechnologa
    - Kwalifikacja do Rządowego Programu ochrony zdrowia prokreacyjnego
    - HSG ✅
    Endometrioza mała, głęboka
    ANA1 dodatnie ❌ (Sulfazalazyna)
    AMH 3,7
    TSH 0,916 --> 3,5 ❌---> 3,5 (nadal)----> 9,6 (po lipiodolu)❌--> 6,4 (po Euthyrox 50)
    FT4 1,27
    Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)--> 22,8(wiecej Dostinexu)---> 12,6 ✅
    Żelazo 89,8 --> 68
    Ferrytyna 21,73 --> 40 (Feroplex, teraz Bioradix)---> 103

19.09.25--> Lipiodol

On : Morfologia 10% -->6%, Prena Care dla mężczyzn, Olej z czarnuszki

kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), wit. D, wit C, melatonina, NAC, magnez +B6,DHA + SPA, Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka, cholina, encorton, euthyrox
  • SummerAnn Debiutantka

Wysłany: 12 grudnia, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @clara dziękuję, nie wiedziałam że Ovi może dać fałszywy pozytyw, dobrze że mówisz, bo jeszcze bym się przedwcześnie zaczęła cieszyć, postaram się cierpliwie wysiedzieć do 21ego haha

• Lisik Autorytet

Wysłany: 12 grudnia, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret wrote:
    Nie mam jak polecieć na monit nie ma terminów na dzisiaj.
    Jestem zła jak osa, chciałam przyoszczędzić ale też nie tracić czasu wieczorem po pracy na dojazd tam skoro wyglądało to tak ładnie i wydawało mi się że będzie jak w zegarku - jak w poprzednim cyklu.
    Tak miałam pierwsza próba acco, teraz powinna być druga ale tak całkiem w ciemno to ja już nie wiem czy jest sens.
    Może pęcherzyk nie pękł tym razem co w takim razie? Brak owulacji i się wchłonie? 😟
    Piret a jakich testów używasz? Mi np. Z domowego laboratorium paskowych ciężko było wychwycić pik za to z facelle strumieniowe zawsze super.

Piret lubi tę wiadomość

21 cs
    👫27
    - HSG ✅
    AMH 3,7
    TSH 0,916 --> 3,5 ❌---> 3,5 (nadal)----> 9,6 (po lipiodolu)❌--> 6,4 (po Euthyrox 50)
    FT4 1,27
    Żelazo 89,8 --> 68

19.09.25--> Lipiodol

kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), wit. D, wit C, melatonina, NAC, magnez +B6,DHA + SPA, Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka, cholina, encorton, euthyrox
  • clara Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik, to fajne wieści, wydaje się, że doktor ogarnięty, zwłaszcza że zaproponował berberynę zamiast leków, i macie potężny plan przygotowany na najbliższe miesiące :)

Lisik lubi tę wiadomość

♀️32 ♂️42
    starania od 07.2023 (od 03.2025 w klinice)
    ⏰ cs: 25 (od histeroskopii: 5)⏰

♀️adenomioza, polipy, mięśniak, przyrośnięty jajnik, niedoczynność tarczycy
    ✅AMH 2,28 (2023) 2,17 (2024)
    ✅TSH 1,4
    ✅witamina D 58 ✅ferrytyna 60 ✅ prolaktyna ✅glukoza + insulina na czczo
    ✅4 x histeroskopia, MUCHA, drożność, dentysta, helicobacter
    💊Euthyrox, Endoover Biotic, Sanprobi IBS/Stress, Pregna Start, resweratrol, kurkumina, piperyna, magnez (cytrynian, glicynian), selen, witaminy E, D, K, Norsan Omega 3 Total, cholina, Q10 ubiquinol, NAC, wiesiołek, niepokalanek

♂️niedoczynność tarczycy
    ✅seminogram (>300 mln, prawidłowych 4%, ruch a+b 33%) ✅stres oksydacyjny ✅fragmentacja DNA (SDF) 23%
    ❌TSH 4, niski testosteron
    💊Euthyrox, TenFertil ON, Norsan Omega 3 Total, EGCG, Q10 ubiquinol, wit D, NAC, magnez

2025:
    [w maju histeroskopia z shaverem]
    12.2025 (25/5cs) starania naturalne ⏳🤞

🔜IVF 14.01.2026
  • Motanka Znajoma

Wysłany: 12 grudnia, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka92 wrote:
    Hej!
    Jaszczureczko gratuluję! 🙌 ❤️

O 5 dziś zemdlała nam choinka… 🌲 akcja ratunkowa trwała półtorej godziny i była okupiona bardzo podniesionym głosami. Jedna bombka z Bolesławca poległa 🪦.
    Wyobraźcie sobie, jak ją przebierałam nogami, żeby iść siknąć.
    I poszłam.
    Biało, biało.
    Po wyschnięciu już nie ale to jest linia parowania, zaraz Wam wstawię.
    Dopiero teraz jednak zauwazylwm, że przecież ten test jest nie czułości 10 tylko 20…
    Więc straciłam porannego sika w 10dc…
    Biochemiczko możesz przepisać moje testowanie na 14.12
    Nie chcę jutro płakać, partner idzie do pracy na cały dzień, a w niedziele ma wolne więc finał w niedzielę. Chyba, że w międzyczasie wpadnie @, bo czuję w macicy coś się buja…

Hej,
    Przepraszam z góry że wbijam na wątek, czasem nieśmiało
    podczytuję :)
    Z tymi pinkami właśnie „płaskimi” miałam taką samą linie parowania po czasie kilkukrotnie, nigdy to niestety nie była ciąża. Pomyślałam że lepiej to napisać bo wiem jak to jest się nakręcić nawet poczasiakiem.

Starania na luzie od: 01.2024 💞
    Świadome starania od: 09.2024 🤞
  • Liora Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testuję drugi cykl horienmedical owulacyjne i ciążowe i na razie mogę takie polecić.

Ps. Z góry przepraszam, że tak wpadam jak po ogień...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia, 18:05

clara lubi tę wiadomość

• Piret Autorytet

Wysłany: 12 grudnia, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko dziękuję, Ty zawsze potrafisz tak mądrze odpowiedzieć i jednocześnie ostudzić niepotrzebne emocje 😘 Twoje wsparcie jest niezastąpione 🫶 pamiętam że lekarz chciał mi dać zagldtxzuk na pęknięcie teraz żałuję, że się nie zdecydowałam, bo wiedziałabym dokładnie kiedy.
    Od kilku dni boli mnie ręka i drętwienia miałam, co nie pomaga w podjęciu decyzji zażycia acco, trochę się cykam.
    I wiem, też słyszałam o ciąży siesiepy, że się udało bez pierwszej dawki, pytanie czy wtedy po pozytywnym teście wziąć całą ampułkę skoro wcześnie się nie brało czy poprostu zacząć już tylko od 1/3.
    Kurczę to wszystko jest takie trudne, i znowu pojawia się pytanie dlaczego innym udaje się bez tej całej otoczki, bez tych ceregieli tak poprostu… 😞 jakiś smutek mnie ogarnął.

A testy z domowego lab. miesiąc temu pięknie wybarwiły… zrobiłam znowu jak wróciłam do domu o 17. Bledsza kreska niż rano. Wygląda na to że pik był wczoraj ok. 12:00… tylko jeśli jest owulacja dzis to dzisiejsze testy powinny robić sie bledsze w trakcie owu???

👩🏼 35 🧔🏻‍♂️ 37

cp 💔
    2x cb 💔

💊 wit. B12, B6, C, wit. D3, kwas foliowy, P5P, magnez

✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉 drożność ok,
    ❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III;

Fragmentacja DNA 6% ✔️

❌ 06-09.25 r. walka z e.coli

od 11.25 r.
    ~ monitorowane cykle

Only good mood & thoughts 🍀
  • kindzaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik wrote:
    Dziewczyny ja już po wizycie u doktorka. Nie wpisywałam na pierwszą stronę bo nie wiedziałam czy się zdecyduję iść czy pójdę już tylko w program ale jak wiadomo wizyta z programu poszła ch*jowo więc wybrałam się do doktorka. Na usg potwierdzone że owulka wczoraj z lewego. Endometrium piękne 9 mm, aż się zachwycił jak sprawdzał. Także staramy się jeszcze 2 dni i od niedzieli Cyklogest. 8 dni starań pod rząd to jest hardcore ale, czego się nie robi.. 😂

No i tak endometrioza nadal jest, może nawet więcej bo wcześniej mówił "guzek" a teraz "guzki" i od dwóch cykli mam te mocne bóle endometrialne i właśnie endometrioza się teraz zajmiemy. Mam skierowanie na rezonans pod kątem endometriozy i skierowanie na laparoskopie. Mam się pojawić w szpitalu w Świdnicy jak najszybciej żeby umówić termin bo są dopiero na marzec/kwiecień. I będziemy usuwać. Mówi że to też może mieć wpływ na to że mi śluz płodny zniknął i że 80% pacjentek po usunięciu endometriozy zachodzi w ciążę.
    Na krzywe popatrzył i mówi żeby wprowadzić berberyne. Na razie nie chce mnie faszerować większą ilością leków bo i tak już dużo biorę no i nie sądzi żeby to było krytyczne. Także no na pewno oprócz berberyny mocno pociśniemy z dietą. Ale męża chyba mimo wszystko wyślę do tego diabetologa. No i do dietetyka fajnie by się umówić, chociaż żeby nas nakierować.
    KIRY przeanalizował i na ich podstawie wykluczylismy encorton. Coś przebąknął o accofilu też. @Brilka dostałam odpowiedź co do Allo. Mówi żebym jednak zrobiła żeby sprawdzić czy na pewno nigdy nie byłam w ciąży. Bo jeśli byłam to mogą być problemy z odpowiedzią immunologiczna endometrium. I wtedy, albo jak laparo nie przyniesie efektów to zrobić biopsję CD56 w drugiej fazie cyklu i wysłać wyniki do Krosna na IPLE. Ale najpierw allo.
    Ale immunologię na razie trochę zostawiamy żeby się skupić na endometriozie. Mówi że jestem jeszcze młoda dla tego możemy tak łagodniej podejść do tego leczenia. No ja się z tym raczej zgadzam. Ja chcę się wyleczyć żeby w przyszłości przy następnych ciążach było łatwiej. Mogę z ivf jeszcze kilka miesięcy poczekać.
    No i kazał zrobić test Zinzino balance, który mówi o niedoborach omega 3 i 6 i czy trzeba suplementować więcej.
    Wybaczcie że tak się wcinam w Wasz wątek, ale mogę wiedzieć czemu wizyta z programu poszła ciulowo?
    Sama mam wizytę z tego programu 14 stycznia i jestem ciekawa

👩‍🦳 26 👱🏻‍♂️ 28
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️

💊 magnez,, koenzym q10, witamina b12, witamina C
    Ovarin

On:
    Badanie nasienia:
    Słaba ruchliwość ‼️
    Nieruchome 60% ❗️
    💊
    Fertisim, olej z czarnuszki, koenzym q10, potas, magnez, sok z pomidorów
    Dieta
    Rzucił papierosy ✔️
    Badanie nasienia ponownie w grudniu 🫣
  • Bajka92 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Motanka dzięki! Acz czuję się królową oszukańców. Bardzo bardzo wiele razy miałam jakieś dziwne linie, na testach różnych firm i nigdy nie było z tego ciąży. W ogóle nie traktuje tego dzisiaj jako nadziei. No… prawie.

Chciałam się nie odzywać, bo usłyszałam (od siostry pozdrawiam naszą wcześniejszą rozmowę), że podporządkowałam życie staraniom, czytam forum i ciągle oglądam na insta… No pewnie tak.

Mieliśmy taki cudowny dzień, byliśmy w pierogarni, która była świątecznym rajem. I na jarmarku ale tu bez fajerwerków.

Brzuch boli jak na okres, za to węch niezmiennie szaleje. I już mi się lampa 💡 zapaliła, bo skoro boli jak na okres, tak próg spada? To i węch się powinien uspokoić? Już się uczepiłam… a z drugiej strony, każda wizyta w toalecie ze stresem, że zaraz zobaczę 🩸…
    Może jednak ta nospa to nie jest głupi pomysł? Przynajmniej myśleć nie będę…
    Zostawiam zdjęcie tego pięknego miejsca!
    IMG-1755.jpg

Motanka, Motylek93 lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦱33&27👱🏻‍♂️

🌟starania od 12.23
    💉z pomocą medyczną od 02.25

👩🏻‍🦱 PCOS, insulinooporność, niedoczynność, długie bezowulacyjne cykle (65>), prawy jajowód niedrożny ❌
    wymazy MUCH- ✅
    tsh- 1,7 ✅
    💊 miovela pro, glucophage 850, formetic 750, letrox 100, acard 150, claxene

👱🏻‍♂️ cukrzyca typu I
    🪱 wyniki nasienia ✅ (do rozszerzenia)
    💊 fertistim man

01.25⏸️ biochem
    03.25 letrozolum ❌
    05.25 letrozolum ❌
    06.25 letrozolum + clo ❌
    07.25 letrozolum + clo ❌ dostymulowanie- letrozol ❌
    09.25 letrozolum, drożność ❌
    11.25 letrozolum ❌
    12.25 letrozolum ⏳️

📌 IVF- ⏳️

🎶 you can’t play on broken strings… 💔
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @aga.f przykro że jednak biało, liczyłam że po tamtym tescie coś się pokaże 😕
    @krysia cieszę się że panorama wyszła ok a będziesz robić amnio?
    @brilka chcesz iść w szczepienia na allo? Czy na razie ogarniasz immunosupresje i zbijasz cross?
    @kingus jak tam małpa przylazła w końcu?
    @lisik gratulacje awansu!!! No i owocnych działań 😁
    @jaszczureczka piękny bobas 😍 dużo zdrówka dla was
    @paulinka sylwek w zakopcu brzmi nieźle 🙂 mam kolegę który poluje na tanie loty/hotele czasami takie perełki trafia, ja to ani szczęścia ani czasu żeby coś fajnego ogarnąć
    @bajka tez zrozumiałam że zemdlałaś pod choinką 😅 faktycznie taka cienka kreska to parowanie, z 2 takie złapałam ale kciuków nie puszczam 🤞
    @nitka super że już po zabiegu, odpoczywaj. Niech wyniki szybko przyjdą 🙂
    @piret ja 2 razy musiałam mieć pik noc/rano bo wieczorem test kreska minimalnie słabsza od testowej, rano wiadomo dodatni lub mocz zagęszczony, a po południu ponownie taki jak wieczorem i potem kreski bladły. Także może podobnie ci się nałożyło. Trzymam kciuki za owulkę 🤞
    @biochemiczko też jestem zdania że leki zawsze można dodać ale jak ma być dobrze to będzie. Ja przed każdym nowym lekiem mam opory czy będę się dobrze czuć, czy nie zaszkodzi, może przez ten starczkowy czas człowiek jest już przewrażliwony. Bo tu pomaga a tam szkodzi a chcemy jak najlepiej 🙂
    Wysyłam słoneczka z Malty, jest piękna 😍pogoda również dopisuje, chcę przeczekać tu nasza zimę 😂
    IMG-20251211-120702.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia, 19:33

Lisik, Jaszczureczka, Piret, Biochemiczka, PaulinKA, Hania2010 lubią tę wiadomość

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio
    3 x stymulacje letrozolem ❌
    I IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️ metformina, acard, luteina, clexane, witaminy, magnez
    10dpo beta - 22,5 mIU/ml prog - 45,9 ng/ml
    12dpo beta - 59,1 mIU/ml prog - 47,3 ng/ml
    20 dpo beta - 2013 mIU/ml prog -
    30,9 ng/ml
    26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔
    drugi 7+4 crl już 1,3cm 🥹
    1.12 - 1,8 cm motylka 🦋
    8.12 - 2,4 cm 🦋
    Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
    Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie
    On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D, much , posiewy- ok, Mar ujemny
    preg.png
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 12 grudnia, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kindzaaaa wrote:
    Wybaczcie że tak się wcinam w Wasz wątek, ale mogę wiedzieć czemu wizyta z programu poszła ciulowo?
    Sama mam wizytę z tego programu 14 stycznia i jestem ciekawa
    Nie wiem w jakim mieście jesteś ale ja we Wrocławiu i obie z Karczochem nie jesteśmy za bardzo zadowolone z tej lekarki. Poniżej ci wrzucam to co napisałam dziewczynom po wizycie tydzień temu.
    Lisik wrote:
    A ja wam dam moje wieści w tym czasie, musiałam ochłonąć bo to była taka tragedia że łzy polały się mocno.
    Totalne rozczarowanie, dostałam skierowań jedno wielkie 0.
    Lekarka zebrała ze mną wywiad bardzo pobieżnie, uczepiła się leczenia u reumatologa przez kilka lat i endometriozy. W OGÓLE nie spojrzała na żadne moje badania krwi, jedynie hsg i potem histero jak jej wspomniałam że miałam bo sama nie zapytała. Nie zapytała jakie leki biorę ani suplementy ale wywaliła do mnie z tekstem "tyle ma Pani już przebadane że my tu niewiele możemy zrobić poza skierowaniem Pani na rządowy program in vitro ". Myślałam że ją strzelę w łeb.
    Najpierw robiła badanie ginekologiczne i wymacała gdzie mnie boli endometrioza a potem przy usg które maksymalnie długo i boleśnie robiła nie potrafiła trafić w to miejsce. Uczepiła się jakiegoś płynu poza macica, że tam mogą być zrosty ale no nie brała Pani espumisanu przed badaniem i ja nic nie mogę zobaczyć. Proszę przyjść 23 stycznia... Nie znalazła również pogrubionego więzadła krzyżowego. Jak jej potem pokazałam usg od doktora na którym jest ta endometrioza to powiedziała że ona tu nic nie widzi 🤦‍♀️ pyta się mnie czy rozmawiałam z reumatologiem czy moje problemy mogą mieć wpływ na starania powiedziałam że tak i reumatolog mówił że to nie ma związku to stwierdziła że trzeba zasięgnąć innej opinii i kazała się zapisać na wizytę. Udało się po pierwszym telefonie o 18 już na 7 stycznia na nfz, jak takie terminy to ciekawe czy to faktycznie dobry lekarz. Więc tak, uczepiła się tego możliwego zrostu w jednym miejscu równocześnie mówiąc że to nie ma raczej wpływu na moją płodność. Jak zapytałam czy nie sprawdzimy moich hormonów to powiedziała że na kokejnej wizycie porozmawiamy ale skoro mam owulację to tam na pewno wszystko jest dobrze. Przecież ja wiem że nie jest. A jak pytałam o krzywą, badania na trombofilie to powiedziała że jak nie ma podstaw to się nie robi i mój czas wizyty dobiegł końca i czeka inna pacjentka.
    Także po prostu taka do dupy ta wizyta że na prawdę.
    Na szczęście jestem umówiona do doktorka na piątek ale jemu też się trochę kończyły na mnie pomysły. Ostatnio jak wyciągnęłam temat immunologi to powiedział że jak chce to mogę zrobić kiry i allo mrl ale miałam nadzieję że zrobię to z programu a jak teraz patrzę na ceny to to by wyszło jakieś 1500 zł a i tak by nie było wyników na za tydzień. Także wybieramy się jutro na krzywą, mąż średnio zadowolony nawet był moment że mówił że on nigdzie nie jedzie ale ostatecznie jedziemy. Ale nie wiem w takim razie co jeszcze badać. Chujnia straszna.

21 cs
    👫27
    - HSG ✅
    AMH 3,7
    FT4 1,27
    Żelazo 89,8 --> 68

19.09.25--> Lipiodol

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret, mogą byc bledsze sporo, bo PIK to wyrzut LH, a potem spada. To jest tylko moment.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
‹‹ 22 23 24 25 26
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ