X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Daj mi dobry prezent Mikołaju 🎅🏼 bo jestem już na skraju 😅
Odpowiedz

Daj mi dobry prezent Mikołaju 🎅🏼 bo jestem już na skraju 😅

Oceń ten wątek:
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, wrócę i nadrobię Was po prenatalnych tak, jak mówiłam, bo forum niestety wzmaga mój niepokój. U nas wszystko dobrze, czekamy już na wyniki badania NIPT.

Chcialam Wam jednak wstawić takie cudowne informacje, które właśnie mi się wyświetliły 😍
    Screenshot-20251212-222905-Instagram.jpg

Trzymam za Was najmocniej kciuki! ✊️✊️❤️

clara, Bajka92, Jaszczureczka, Lisik, Piret, Motylek93, Ann35, Loraa, Biochemiczka lubią tę wiadomość

03-04.25 2× IUI ❌️

🧬 IVF: 07.25 Punkcja: 5🥚-> 3MII-> PICSI -> ❄️4.1.1, ❄️3.1.1., ❄️5.2.1
    ⏩️ 20.10.25 FET ❄️4.1.1 (Prolutex, Prograf, Acard, Accofill, Encorton, Cyclogest, Besins, Duphaston, Scopolan, Spasmolina)
    ⏸️ 5dpt 4.66, 7dpt 26.50, 9dpt 72.95, 11dpt 182, 14dpt 845, 17dpt 3497, 21dpt 14763
    💓 25dpt CRL 2,2mm, 171 u./min
    12.12 FeliaTest (NIPT) 🙏
    29.12 I Prenatalne 🙏

💃 '95:
    ⚠️ Endometrioza III st., adenomioza
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy, prawy jajowód niesprawny
    ❌ Brak KIR, cytokiny 🚨, ANA +
    ➖️ IO
    ✔️ Hormony • jajowody drożne • MUCHa • brak pasożytów i HB
    ✔️ AMH 2,8 • kariotypy • histero + CD56 i CD138

🕴️ '90:
    ➖️ Morfologia 2-4%, słaba ruchliwość, HBA 77%, Fragmentacja DNA 18%
    ✔️ Kariotypy, usg, hormony

preg.png
  • Aga.f Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka92 wrote:
    Hej!
    Jaszczureczko gratuluję! 🙌 ❤️

O 5 dziś zemdlała nam choinka… 🌲 akcja ratunkowa trwała półtorej godziny i była okupiona bardzo podniesionym głosami. Jedna bombka z Bolesławca poległa 🪦.
    Wyobraźcie sobie, jak ją przebierałam nogami, żeby iść siknąć.
    I poszłam.
    Biało, biało.
    Po wyschnięciu już nie ale to jest linia parowania, zaraz Wam wstawię.
    Dopiero teraz jednak zauwazylwm, że przecież ten test jest nie czułości 10 tylko 20…
    Więc straciłam porannego sika w 10dc…
    Biochemiczko możesz przepisać moje testowanie na 14.12
    Nie chcę jutro płakać, partner idzie do pracy na cały dzień, a w niedziele ma wolne więc finał w niedzielę. Chyba, że w międzyczasie wpadnie @, bo czuję w macicy coś się buja…

7287de63fd34c.jpghttps://zapodaj.net/plik-NUsWYMyBhV
    Jestem wyłączona na ten weekend, bo wyjechałam do siostry na weekend. Ale! Również miałam dzisiaj zemdlała choinke o 5 rano!! Rozlana woda, bombki potłuczone... klnęłam tam niesamowicie, jeszcze córka wstała i stała i patrzyla jak sprzątam, bo poczeka na mnie.. 😅 dramat.

Czekam na jutrzejszy poranny sik o czułości 10!

Ja tylko powiem, ze dalej nie mam @ wiec dzisiaj z siostrą zaaplikowalysmy maryjke z biedronki😅
    Wrócę w poniedziałek. Udanego weekendu dziewczyny 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 00:48

💃1994
    🕺1991

👶2020

Drugie luźne starania o 👶 od 2023
    06.23 - biochem💔
    08.23 -biochem 💔

Starania na poważnie od 09.2024
    23.06.25 - II kreski 😊
    07.10.25 - 17+4 🪽💔

Cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, monitoringi, podejrzenie PCO,

•Progesteron 8dpo - 14,300ng/ml
    • 03.2025 - AMH 1,63ng/ml
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek93 wrote:
    @aga.f przykro że jednak biało, liczyłam że po tamtym tescie coś się pokaże 😕
    @krysia cieszę się że panorama wyszła ok a będziesz robić amnio?
    @brilka chcesz iść w szczepienia na allo? Czy na razie ogarniasz immunosupresje i zbijasz cross?
    @kingus jak tam małpa przylazła w końcu?
    @lisik gratulacje awansu!!! No i owocnych działań 😁
    @jaszczureczka piękny bobas 😍 dużo zdrówka dla was
    @paulinka sylwek w zakopcu brzmi nieźle 🙂 mam kolegę który poluje na tanie loty/hotele czasami takie perełki trafia, ja to ani szczęścia ani czasu żeby coś fajnego ogarnąć
    @bajka tez zrozumiałam że zemdlałaś pod choinką 😅 faktycznie taka cienka kreska to parowanie, z 2 takie złapałam ale kciuków nie puszczam 🤞
    @nitka super że już po zabiegu, odpoczywaj. Niech wyniki szybko przyjdą 🙂
    @piret ja 2 razy musiałam mieć pik noc/rano bo wieczorem test kreska minimalnie słabsza od testowej, rano wiadomo dodatni lub mocz zagęszczony, a po południu ponownie taki jak wieczorem i potem kreski bladły. Także może podobnie ci się nałożyło. Trzymam kciuki za owulkę 🤞
    @biochemiczko też jestem zdania że leki zawsze można dodać ale jak ma być dobrze to będzie. Ja przed każdym nowym lekiem mam opory czy będę się dobrze czuć, czy nie zaszkodzi, może przez ten starczkowy czas człowiek jest już przewrażliwony. Bo tu pomaga a tam szkodzi a chcemy jak najlepiej 🙂
    Wysyłam słoneczka z Malty, jest piękna 😍pogoda również dopisuje, chcę przeczekać tu nasza zimę 😂
    IMG-20251211-120702.jpg

Motylek93 dziękuję że pytasz niestety @ dalej brak. Od 18 listopada okresu brak - już prawie miesiąc. Konsultowałam już u lekarza i jeśli @ nie przyjdzie do poniedziałku to będę musiała wziąć duphaston na 10 dni i wywołamy okres.

Starania od 01/23

AP-K- 03/2024
    09/23 -IUI -❌
    01/24 - FET (AZ)-❌
    09/24 - FET (AZ)- ❌
    10/24 - FET (AZ) - ❌
    03/25 - FET (AZ) - ❌

Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
    cross match - 22,4%
    allo mlr - 26,7%
    Mikrobiom macicy - ✅
    On: nasienie ✅
  • staram_sie_ Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret - skok LH może mieć różną długość ale najmniej to może być nawet kilka godzin. Dlatego przy robieniu testów niektórzy zalecają 2 razy na dzień żeby właśnie zmniejszyć ryzyko "przegapienia". Ja jak u siebie testowałam to mi wyszło, że u mnie ten skok trwa aż dwa dni bo miewałam tak, że pozytyw w czwartek rano a intensywnie jeszcze w sobotę rano. Więc tu z kolei może za długo?

Bajka - ból "jak na okres" może oznaczać wszystko. Pamiętam jak ja zaszłam i na samym początku właśnie miałam takie bóle, cały czas mi się wydawało, że zaraz będę mieć okres. Lekarz twierdził, że takie bóle jak najbardziej mogą być. Więc po samym bólu nie można "przypuszczać" żadnej z opcji.

Piret lubi tę wiadomość

• Śmietanka Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja już co prawda wiem, że na dwie kreski w grudniu nie mam co liczyć, bo wczoraj przyszła miesiączka, ale pomyślałam, że może zacznę się tu udzielać :)

O dziecko staramy się od maja 2025. Mieszkamy w Krakowie i prowadzi nas Zaczyk w klinice Parens. Mam endometriozę, torbiel na lewym jajniku i mikropolipa, którego usuwam w przyszły czwartek przy okazji histeroskopii. Dodatkowo mam unormowaną niedoczynność tarczycy (TSH parę miesięcy temu wyszło 1.3). Jestem po monitoringu owulacji (owulacja występuje) oraz po badaniu drożność jajowodów (drożne). U męża z kolei wyszła morfologia 0%, więc kupiliśmy milion suplementów, sok pomidorowy i działamy. Mój mąż wkręcił się w bieganie jakieś 2 lata temu, biega co dwa dni i te treningi często są bardzo intensywne - boję się, że to może nie pomagać :(

Trochę martwi mnie to, że owulacja przypada akurat na święta, kiedy będziemy w domu rodzinnym, ale może jakoś to ogarniemy :)

Miło mi Was poznać!

PaulinKA, Liora , Biochemiczka lubią tę wiadomość

• Liora Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !
    Bajko ta cisza oznacza jedno ? 🥺

• Zielone.Słońce Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liora wrote:
    Hej !
    Bajko ta cisza oznacza jedno ? 🥺
    Bajka, miała dziś nie testować. 😊

Liora lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Endometrioza II/III st, adenomioza, PCOS
    🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
    🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    PROM 34+5/6
    10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙

age.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.f a nie robiłaś juz testow? 🤔

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • SummerAnn Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie mi proszę, jak to jest z tą temperaturą?
    Moja dziwnie skacze, raz mam 36.9, następnego dnia spada, potem znów wzrasta i tak co rusz. Jestem 9 dni po ovitrelle, dzisiaj zaczęły boleć mnie piersi, od 2-3 dni mam taki ból miesiączkowy i jakby napuchnięty dół brzucha, ale ta temperatura mnie martwi. Bardzo nie chcę oglądać spadków, manifestuje brak okresu jednak hihi

• Motylek93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kingus bardzo współczuje 😕 z drugiej strony w styczniu będą nowe środki i mam nadzieję że ruszysz pełną parą, wystarczy już tych przeszkód po drodze 🙂

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio
    3 x stymulacje letrozolem ❌
    I IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️ metformina, acard, luteina, clexane, witaminy, magnez
    10dpo beta - 22,5 mIU/ml prog - 45,9 ng/ml
    12dpo beta - 59,1 mIU/ml prog - 47,3 ng/ml
    20 dpo beta - 2013 mIU/ml prog -
    30,9 ng/ml
    26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔
    drugi 7+4 crl już 1,3cm 🥹
    1.12 - 1,8 cm motylka 🦋
    8.12 - 2,4 cm 🦋
    Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
    Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie
    On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D, much , posiewy- ok, Mar ujemny
    preg.png
  • Biochemiczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w weekend!
    Ale cisza dzisiaj na wątku 😅
    Na moje wytłumaczenie, mało mnie, bo dzisiaj są urodziny mojego synka 🥹 wczoraj zmiotła go gorączka, cała noc nim miotało, spałam z nim żeby mu było raźniej a rano obudził się jak nowonarodzony. Do lekarza i tak pojechaliśmy to ponoć może być grypa, ale test negatywny. Jutro druga część rodziny wpada świętować i zastanawiam się czy nie odwołać 95-letniej prababci w takiej sytuacji 😬 zobaczę jeszcze jak rano sytuacja będzie wyglądać.
    Wczoraj wieczorem wpadł do nas mój brat z dziewczyną. Ona świeżo po histero to miałyśmy wspólne tematy 😂
    U mnie chyba owulacja przyszła 3 dni za szybko 🤷🏽‍♀️ a do tego nie wiem czy nie załatwiłam sobie pęcherza, bo od rana do 15 nie miałam kiedy siknąć a jak już mogłam to Ajć zabolało. Od razu wpakowałam furagine żeby sobie pomóc i teraz jest lepiej. Lepiej teraz niż za miesiąc 😅 Wcześniejsza owulacja oznacza wcześniejszy okres i szybszy powrót do starań 😄

Witamy w naszych skromnych progach @smietanka. Trzymam kciuki za Twoją histero 🤞

@SummerAnn każdy z tych objawów to szalejące hormony, czy z powodu ciąży czy nadchodzącej 🦍. Trzymam kciuki za to pierwsze 😉

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️ cross-match 36,6%
    ⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy, cd56, cd138
    ✅ B12, D3, TSH, ft4, żelazo, ferrytyna, homocysteina, kwas foliowy
    💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, sorbifer, wit C, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna
    On
    ✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
    ❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA
‹‹ 22 23 24 25 26
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ