Daj mi dobry prezent Mikołaju 🎅🏼 bo jestem już na skraju 😅
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane, wrócę i nadrobię Was po prenatalnych tak, jak mówiłam, bo forum niestety wzmaga mój niepokój. U nas wszystko dobrze, czekamy już na wyniki badania NIPT.
Chcialam Wam jednak wstawić takie cudowne informacje, które właśnie mi się wyświetliły 😍

Trzymam za Was najmocniej kciuki! ✊️✊️❤️
clara, Bajka92, Jaszczureczka, Lisik, Piret, Motylek93, Ann35, Loraa, Biochemiczka, Vergeet lubią tę wiadomość
03-04.25 2× IUI ❌️
🧬 IVF: 07.25 Punkcja: 5🥚-> 3MII-> PICSI -> ❄️4.1.1, ❄️3.1.1., ❄️5.2.1
⏩️ 20.10.25 FET ❄️4.1.1 (Prolutex, Prograf, Acard, Accofill, Encorton, Cyclogest, Besins, Duphaston, Scopolan, Spasmolina)
⏸️ 5dpt 4.66, 7dpt 26.50, 9dpt 72.95, 11dpt 182, 14dpt 845, 17dpt 3497, 21dpt 14763
💓 25dpt CRL 2,2mm, 171 u./min
12.12 FeliaTest (NIPT) 🙏
29.12 I Prenatalne 🙏
💃 '95:
⚠️ Endometrioza III st., adenomioza
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy, prawy jajowód niesprawny
❌ Brak KIR, cytokiny 🚨, ANA +
➖️ IO
✔️ Hormony • jajowody drożne • MUCHa • brak pasożytów i HB
✔️ AMH 2,8 • kariotypy • histero + CD56 i CD138
🕴️ '90:
➖️ Morfologia 2-4%, słaba ruchliwość, HBA 77%, Fragmentacja DNA 18%
✔️ Kariotypy, usg, hormony

-
Jestem wyłączona na ten weekend, bo wyjechałam do siostry na weekend. Ale! Również miałam dzisiaj zemdlała choinke o 5 rano!! Rozlana woda, bombki potłuczone... klnęłam tam niesamowicie, jeszcze córka wstała i stała i patrzyla jak sprzątam, bo poczeka na mnie.. 😅 dramat.Bajka92 wrote:Hej!
Jaszczureczko gratuluję! 🙌 ❤️
O 5 dziś zemdlała nam choinka… 🌲 akcja ratunkowa trwała półtorej godziny i była okupiona bardzo podniesionym głosami. Jedna bombka z Bolesławca poległa 🪦.
Wyobraźcie sobie, jak ją przebierałam nogami, żeby iść siknąć.
I poszłam.
Biało, biało.
Po wyschnięciu już nie ale to jest linia parowania, zaraz Wam wstawię.
Dopiero teraz jednak zauwazylwm, że przecież ten test jest nie czułości 10 tylko 20…
Więc straciłam porannego sika w 10dc…
Biochemiczko możesz przepisać moje testowanie na 14.12
Nie chcę jutro płakać, partner idzie do pracy na cały dzień, a w niedziele ma wolne więc finał w niedzielę. Chyba, że w międzyczasie wpadnie @, bo czuję w macicy coś się buja…
https://zapodaj.net/plik-NUsWYMyBhV
Czekam na jutrzejszy poranny sik o czułości 10!
Ja tylko powiem, ze dalej nie mam @ wiec dzisiaj z siostrą zaaplikowalysmy maryjke z biedronki😅
Wrócę w poniedziałek. Udanego weekendu dziewczyny 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2025, 00:48
💃1994
🕺1991
👶2020
Drugie luźne starania o 👶 od 2023
06.23 - biochem💔
08.23 -biochem 💔
Starania na poważnie od 09.2024
23.06.25 - II kreski 😊
07.10.25 - 17+4 🪽💔
Cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, monitoringi, podejrzenie PCO,
•Progesteron 8dpo - 14,300ng/ml
• 03.2025 - AMH 1,63ng/ml -
Motylek93 wrote:@aga.f przykro że jednak biało, liczyłam że po tamtym tescie coś się pokaże 😕
@krysia cieszę się że panorama wyszła ok a będziesz robić amnio?
@brilka chcesz iść w szczepienia na allo? Czy na razie ogarniasz immunosupresje i zbijasz cross?
@kingus jak tam małpa przylazła w końcu?
@lisik gratulacje awansu!!! No i owocnych działań 😁
@jaszczureczka piękny bobas 😍 dużo zdrówka dla was
@paulinka sylwek w zakopcu brzmi nieźle 🙂 mam kolegę który poluje na tanie loty/hotele czasami takie perełki trafia, ja to ani szczęścia ani czasu żeby coś fajnego ogarnąć
@bajka tez zrozumiałam że zemdlałaś pod choinką 😅 faktycznie taka cienka kreska to parowanie, z 2 takie złapałam ale kciuków nie puszczam 🤞
@nitka super że już po zabiegu, odpoczywaj. Niech wyniki szybko przyjdą 🙂
@piret ja 2 razy musiałam mieć pik noc/rano bo wieczorem test kreska minimalnie słabsza od testowej, rano wiadomo dodatni lub mocz zagęszczony, a po południu ponownie taki jak wieczorem i potem kreski bladły. Także może podobnie ci się nałożyło. Trzymam kciuki za owulkę 🤞
@biochemiczko też jestem zdania że leki zawsze można dodać ale jak ma być dobrze to będzie. Ja przed każdym nowym lekiem mam opory czy będę się dobrze czuć, czy nie zaszkodzi, może przez ten starczkowy czas człowiek jest już przewrażliwony. Bo tu pomaga a tam szkodzi a chcemy jak najlepiej 🙂
Wysyłam słoneczka z Malty, jest piękna 😍pogoda również dopisuje, chcę przeczekać tu nasza zimę 😂

Motylek93 dziękuję że pytasz niestety @ dalej brak. Od 18 listopada okresu brak - już prawie miesiąc. Konsultowałam już u lekarza i jeśli @ nie przyjdzie do poniedziałku to będę musiała wziąć duphaston na 10 dni i wywołamy okres.Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅ -
Piret - skok LH może mieć różną długość ale najmniej to może być nawet kilka godzin. Dlatego przy robieniu testów niektórzy zalecają 2 razy na dzień żeby właśnie zmniejszyć ryzyko "przegapienia". Ja jak u siebie testowałam to mi wyszło, że u mnie ten skok trwa aż dwa dni bo miewałam tak, że pozytyw w czwartek rano a intensywnie jeszcze w sobotę rano. Więc tu z kolei może za długo?
Bajka - ból "jak na okres" może oznaczać wszystko. Pamiętam jak ja zaszłam i na samym początku właśnie miałam takie bóle, cały czas mi się wydawało, że zaraz będę mieć okres. Lekarz twierdził, że takie bóle jak najbardziej mogą być. Więc po samym bólu nie można "przypuszczać" żadnej z opcji.
Piret lubi tę wiadomość
-
Hej! Ja już co prawda wiem, że na dwie kreski w grudniu nie mam co liczyć, bo wczoraj przyszła miesiączka, ale pomyślałam, że może zacznę się tu udzielać

O dziecko staramy się od maja 2025. Mieszkamy w Krakowie i prowadzi nas Zaczyk w klinice Parens. Mam endometriozę, torbiel na lewym jajniku i mikropolipa, którego usuwam w przyszły czwartek przy okazji histeroskopii. Dodatkowo mam unormowaną niedoczynność tarczycy (TSH parę miesięcy temu wyszło 1.3). Jestem po monitoringu owulacji (owulacja występuje) oraz po badaniu drożność jajowodów (drożne). U męża z kolei wyszła morfologia 0%, więc kupiliśmy milion suplementów, sok pomidorowy i działamy. Mój mąż wkręcił się w bieganie jakieś 2 lata temu, biega co dwa dni i te treningi często są bardzo intensywne - boję się, że to może nie pomagać
Trochę martwi mnie to, że owulacja przypada akurat na święta, kiedy będziemy w domu rodzinnym, ale może jakoś to ogarniemy
Miło mi Was poznać!
PaulinKA, Liora , Biochemiczka, Lisik lubią tę wiadomość
👱🏼♀️ '96 👱🏼♂️'94
Staramy się od maja 2025
Ja:
🫴🏼 Niedoczynność tarczycy
🫴🏼 Endometrioza
🫴🏼 Torbiel endometrialna 2.8cm na lewym jajniku
🫴🏼 Problemy jelitowe
✅ Potwierdzona owulacja
✅ Drożne jajowody
18.12.25r. - histeroskopia, usunięcie adenomiozy, polipa i zrostów szyjki macicy
Mąż:
🫴🏼 Morfologia 0%
🫴🏼 Indeks teratozoospermii 2.04
🫴🏼 Leukocyty w nasieniu
🫴🏼 Problemy jelitowe
✅ Wszystkie posiewy czyste -
Bajka, miała dziś nie testować. 😊Liora wrote:Hej !
Bajko ta cisza oznacza jedno ? 🥺
Liora lubi tę wiadomość
4,5 roku starań
Endometrioza II/III st, adenomioza, PCOS
🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞
Witaj świecie! ✋
PROM 34+5/6
10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙

-
Aga.f a nie robiłaś juz testow? 🤔Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Dziewczyny, powiedzcie mi proszę, jak to jest z tą temperaturą?
Moja dziwnie skacze, raz mam 36.9, następnego dnia spada, potem znów wzrasta i tak co rusz. Jestem 9 dni po ovitrelle, dzisiaj zaczęły boleć mnie piersi, od 2-3 dni mam taki ból miesiączkowy i jakby napuchnięty dół brzucha, ale ta temperatura mnie martwi. Bardzo nie chcę oglądać spadków, manifestuje brak okresu jednak hihi
-
@kingus bardzo współczuje 😕 z drugiej strony w styczniu będą nowe środki i mam nadzieję że ruszysz pełną parą, wystarczy już tych przeszkód po drodze 🙂
Kingus 1 lubi tę wiadomość
32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🦋 -->1.12 - 1,8 cm 🦋 --> 8.12 - 2,4 cm 🦋-->14.12 krwotok 😑 3,5cm fhr 176 🦋-->23.12 ponowne krwawienie, 5cm fhr 171 🦋 --> 24.12 krwotok 😑 🦋 --> 5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋. -->19.01 - 128g chyba dziewczynki 🩷🦋🥰
Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa
On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości

-
Witajcie w weekend!
Ale cisza dzisiaj na wątku 😅
Na moje wytłumaczenie, mało mnie, bo dzisiaj są urodziny mojego synka 🥹 wczoraj zmiotła go gorączka, cała noc nim miotało, spałam z nim żeby mu było raźniej a rano obudził się jak nowonarodzony. Do lekarza i tak pojechaliśmy to ponoć może być grypa, ale test negatywny. Jutro druga część rodziny wpada świętować i zastanawiam się czy nie odwołać 95-letniej prababci w takiej sytuacji 😬 zobaczę jeszcze jak rano sytuacja będzie wyglądać.
Wczoraj wieczorem wpadł do nas mój brat z dziewczyną. Ona świeżo po histero to miałyśmy wspólne tematy 😂
U mnie chyba owulacja przyszła 3 dni za szybko 🤷🏽♀️ a do tego nie wiem czy nie załatwiłam sobie pęcherza, bo od rana do 15 nie miałam kiedy siknąć a jak już mogłam to Ajć zabolało. Od razu wpakowałam furagine żeby sobie pomóc i teraz jest lepiej. Lepiej teraz niż za miesiąc 😅 Wcześniejsza owulacja oznacza wcześniejszy okres i szybszy powrót do starań 😄
Witamy w naszych skromnych progach @smietanka. Trzymam kciuki za Twoją histero 🤞
@SummerAnn każdy z tych objawów to szalejące hormony, czy z powodu ciąży czy nadchodzącej 🦍. Trzymam kciuki za to pierwsze 😉
Śmietanka, snieżka lubią tę wiadomość
34👩🏽35👨🏼
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
08/2025 8tc 💔
Ona
❗️ cross-match 36,6%
⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero, homocysteina 11.0 umol/l 🙄 TSH 2.3
✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy, cd56, cd138
✅ B12, D3, ft4, żelazo, ferrytyna, kwas foliowy
💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, wit C, omega3, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna, immunosupresja
On
✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA -
Motylek93 wrote:@kingus bardzo współczuje 😕 z drugiej strony w styczniu będą nowe środki i mam nadzieję że ruszysz pełną parą, wystarczy już tych przeszkód po drodze 🙂
Motylek93 bardzo Ci dziękuję 😘 Trochę ostatnio mnie to przybiło, że cały czas coś jest nie tak. Przepraszam że Wam tu wszystkim marudzę ale już mam dosyć. Jak mikrobiom macicy wyszedł oki to nie można podejść do transferu bo od leków na wyciszenie brak okresu. ☹️😪Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
Kurczę, Brilka. Można Ci życzę żeby kolejna procedura nie była potrzebna, chyba, że chcecie mieć pokaźną gromadkę 😀
Co dr Jarosz na taki wynik?
PaulinKa, dopytam tutaj a nie na niedobitkach. Możesz zdradzić jakie książki czytałaś o wpływie SM na nasze życie?
Clara ja też zapisywałam swoje objawy w każdym cyklu, przeżyłam już chyba wszystkie, nic mnie już nie zaskoczy 😂 Oczywiście nigdy ciąży nie było
Ja coraz bardziej stresuję się wizytą w klinice, jaki jest dalszy plan.
clara lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,26)-->(0,14), Stan zapalny endometrium,IO ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp, Crossmatch
🧒
❌ Morfologia (2%)✅ Kariotyp, Koncentracja
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - 4🥚komórki, 2 MII, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆08.2025 - 4 🥚komórki, 2MII, 1 zapłodniona, 1❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
A ch*j z tym wszystkim! -
Ja podczytuję, ale nie piszę, bo zamułę łapię po owulacji, czekam jak na ścięcie na testowanie, a okres mi wypada na same święta. I dowiedziałam się dziś, że moja ostatnia bezdzietna przyjaciółka zaczęła starania i znów jakby mi się świat walił na łeb. Jeszcze nie zdążyłam się emocjonalnie ogarnąć z ciążą drugiej, a tu nowa tykająca bomba. Rozmawiałyśmy i wiadomo, u niej wesołe początki. A ja po tej rozmowie opłakuję siebie sprzed ponad dwóch lat, tę naiwną pełną entuzjazmu i nadziei kobietę, którą wtedy byłam, która myślała "zaraz będę w ciąży", więc przestała korzystać z życia i przez dwa lata tylko egzystowała. Wiem, że Wy to też wszystko przeszłyście i macie podobne odczucia, pewnie już przegadałyście na wszystkie sposoby te tematy w poprzednich wątkach, ale mam potrzebę po prostu to z siebie wyrzucić gdzieś, gdzie znajdę zrozumienie

Ale też pocieszam się, że może to takie zrządzenie losu, bo ja idę w IVF i a nuż obie w przyszłym roku będziemy w ciąży.
📽️📽️📽️
Na odmóżdżenie dokończyłam nowy sezon "Facet na święta" na Netflixie. Bardzo lubię ten serial, norweski, niegłupi, zabawny i wzruszający. Polecam Wam mocno w okresie świątecznym
@Biochemiczko, dzieje się u Ciebie, miłego jutrzejszego dnia, trzymaj się zdrowo
@Kingus, przypomnij mi, jaki był u Ciebie plan po tej spóźnionej małpie. Jak weźmiesz dupka i przyjdzie okres, to w tym cyklu transfer?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2025, 21:37
starania od 07/2023 (w klinice od 03/2025)
⏹️26cs (8 monitoringów + 1 IUI)
▶️IVF
💃🏻32
adenomioza
AMH 2,28 (2023)→ 1,89 (2026)
TSH 2,5 → 1,4 → 0,78 💪🏻
🕺🏻42
morfologia 4%
ruch postępowy 28% → 33%
fragmentacja DNA 23%, brak żylaków
testosteron wolny 13 → 30 pg/ml 💪🏻(▶️Clostilbegyt)
[2026]
▶️ stymulacja IVF 💉💉💉 -
Loraa wrote:Ja coraz bardziej stresuję się wizytą w klinice, jaki jest dalszy plan.
A jakie masz opcje? Może być już w styczniu transfer?starania od 07/2023 (w klinice od 03/2025)
⏹️26cs (8 monitoringów + 1 IUI)
▶️IVF
💃🏻32
adenomioza
AMH 2,28 (2023)→ 1,89 (2026)
TSH 2,5 → 1,4 → 0,78 💪🏻
🕺🏻42
morfologia 4%
ruch postępowy 28% → 33%
fragmentacja DNA 23%, brak żylaków
testosteron wolny 13 → 30 pg/ml 💪🏻(▶️Clostilbegyt)
[2026]
▶️ stymulacja IVF 💉💉💉 -
@Claraa, chyba wiele z nas na początku wiele sobie odmawiała bo "zaraz bede w ciazy", potem luzowałyśmy, a potem znow dokrecałyśmy sobie śrubę bo przeciez to moze ten kawałek ciasta, ten mocny trening czy ta lampka wina jest przyczyną braku ciazy... we wszystkim w życiu warto zachować względny umiar, w fiksowaniu sie i w odpuszczaniu, a mam wrazenie ze my ciagle lawirujemy w poszukiwaniu tej równowagi. Życzę Ci obys znalazła taki model dzialania, ktory nie obciąża cie za bardzo a poprowadzi do jedynego oczekiwanego efektu ✨️ no i obyście niedługo z koleżanką razem rozmawiałyśmy o ciążowych dolegliwościach... ☀️
@Loraa, przeczytałam Homo Digitalis, oraz obejrzałam "dylemat społeczny" na netflix. Teraz czytam jeszcze "hałas" Małgorzaty Halber ale to juz taki zbiór myśli, moze esejow w nieoczywiste formie, malo tam twardych danych, niemniej to taka smutna pocztówka z zycia w XXI wieku. Bardzo ciekawe to wszystko i ciesze sie ze trafiłam na ta wiedzę teraz, zanim zaczelam jak szalona wrzucać zdjecia dzieci na fb 😅
@kinguś, przytulam Cię za te wszystkie przeciwności... mam nadzieje ze los Ci to wynagrodzi juz niebawem... 💕
Edit- opis książki Hałas. Bardzo przejmujący jak dla mnie... I mysle ze wiele z nas moze miec podobne odczucia jak autorka:
https://zapodaj.net/plik-pIc2Knxo8g
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2025, 21:49
Kingus 1, clara, Loraa, Piret lubią tę wiadomość
⏳️01.2024
🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy
IVF 🙏
💉10.2025: 7❄️, Diphereline x2
🍀01.2026 FET➡️ Cyclogest, Prolutex, Bensis, Accofil, Neoparin, Smoflipid, Acard🙏
6dpt- ⏸️// 8dpt- beta- 143, prog- 49
//10dpt-beta 433// 12dpt- beta 927
🔜rośnij dalej, Okruszku🙏🍀✊️
"Zes*am się, a nie dam się." -
Clara, wydaje mi się, że raczej żadna z nas nie ma tego etapu za sobą. Nasze życie zmieniło się bezpowrotnie, każda z nas stara się nad tym pracować, część na terapii. Ale dalej boli każda wzmianka o ciąży znajomej, każdy cykl, złe wyniki badań, uciekający czas... Dużo poświęcamy staraniom, z drugiej strony jesteśmy na siebie o to złe, że nie staramy się jeszcze bardziej żyć normalnie, nie tracić życia
Ja też przed chwilą dowiedziałam się o ciąży 47 letniej kobiety z mojej okolicy. Mogłaby być moją mamą tak na dobrą sprawę, ona kilka miesięcy po ślubie, ja nie mogę. Być może ma znacznie wyższe AMH niż ja...
Dziś mnie naszła taka myśl, pewnie głupia, że część dziewczyn z Wilczków, która już urodziła za jakiś czas wrócą tu bo będą się starać o rodzeństwo, zajdą w ciążę a ja dalej tu będę.
Miała być kolejna procedura i dopiero przygotowanie do transferu, ale jeszcze przed mną crossmatch, leczenie stanu zapalnego endometrium.
clara lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,26)-->(0,14), Stan zapalny endometrium,IO ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp, Crossmatch
🧒
💉IVF
I procedura ❌
II procedura 🙏
📆08.2025 - 4 🥚komórki, 2MII, 1 zapłodniona, 1❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
A ch*j z tym wszystkim! -
Loraa, na razie nie mam odpowiedzi. Póki co przeżywam kryzys wiary w immunologię i mam ochotę podejść do transferu tylko na zaleceniach ginekologa 🙃
Kiedy masz wizytę?Starania od 04/24
niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4% ➝ 33,2% , alloMLR 0%, adenomioza, oligospermia
08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
immunosupresja 💊
10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2
2 cykle diphereline ⏳ -
clara wrote:Ja podczytuję, ale nie piszę, bo zamułę łapię po owulacji, czekam jak na ścięcie na testowanie, a okres mi wypada na same święta. I dowiedziałam się dziś, że moja ostatnia bezdzietna przyjaciółka zaczęła starania i znów jakby mi się świat walił na łeb. Jeszcze nie zdążyłam się emocjonalnie ogarnąć z ciążą drugiej, a tu nowa tykająca bomba. Rozmawiałyśmy i wiadomo, u niej wesołe początki. A ja po tej rozmowie opłakuję siebie sprzed ponad dwóch lat, tę naiwną pełną entuzjazmu i nadziei kobietę, którą wtedy byłam, która myślała "zaraz będę w ciąży", więc przestała korzystać z życia i przez dwa lata tylko egzystowała. Wiem, że Wy to też wszystko przeszłyście i macie podobne odczucia, pewnie już przegadałyście na wszystkie sposoby te tematy w poprzednich wątkach, ale mam potrzebę po prostu to z siebie wyrzucić gdzieś, gdzie znajdę zrozumienie

Ale też pocieszam się, że może to takie zrządzenie losu, bo ja idę w IVF i a nuż obie w przyszłym roku będziemy w ciąży.
📽️📽️📽️
Na odmóżdżenie dokończyłam nowy sezon "Facet na święta" na Netflixie. Bardzo lubię ten serial, norweski, niegłupi, zabawny i wzruszający. Polecam Wam mocno w okresie świątecznym
@Biochemiczko, dzieje się u Ciebie, miłego jutrzejszego dnia, trzymaj się zdrowo
@Kingus, przypomnij mi, jaki był u Ciebie plan po tej spóźnionej małpie. Jak weźmiesz dupka i przyjdzie okres, to w tym cyklu transfer?
Hej ja brałam tabletki visanne od 21 października do 17 listopada. W międzyczasie przyszedł wynik mikrobion macicy wynik prawidłowy. Jak byłam na wizycie u Pani Doktor MP to mi dała rozpiskę, że proszę się pojawić między 1-2-3 dniem cyklu po skończeniu brania visanne. Jeszcze mi napisała że wynik prawidłowy to transfer pod koniec listopada początek grudnia.
Ja głupia naiwna myślałam, że to będzie jak przy normalnych tabletkach antykoncepcyjnych, odstawie i @ przyjdzie p o4-5 dniach. Niestety już jutro będzie 27 dzień po odstawieniu visanne. Nie mam żadnych dolegliwości bólowych żeby miała przyjść @. Mam czekać do poniedziałku i jak nie to brać duphaston żeby wywołać okres bo chciałabym podejść wreszcie do transferu. Swój ostatni 4, transfer miałam w marcu a teraz nawet @ nie chce przyjść.Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
19 grudniabrilka wrote:Loraa, na razie nie mam odpowiedzi. Póki co przeżywam kryzys wiary w immunologię i mam ochotę podejść do transferu tylko na zaleceniach ginekologa 🙃
Kiedy masz wizytę?
Kurczę, trochę rozumiem Twój kryzys. Nie prowadzę statystyk, ale widzę po forum i grupach ivf, że sporej liczbie dziewczyn pomaga wyciszenie jakie daje sztuczna menopauza.
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
🧒
💉IVF
I procedura ❌
II procedura 🙏
A ch*j z tym wszystkim!