X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Daj mi dobry prezent Mikołaju 🎅🏼 bo jestem już na skraju 😅
Odpowiedz

Daj mi dobry prezent Mikołaju 🎅🏼 bo jestem już na skraju 😅

Oceń ten wątek:
  • staram_sie_ Znajoma

Wysłany: 20 grudnia, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak do Was dołączałam i widziałam taki fajny tytuł tego wątku to miałam jakieś przekonanie, że dla wielu z Was ten miesiąc będzie pozytywny. A minęło już jego 2/3 i mało tych dobrych wiadomości... Oby ten świąteczny czas przyniósł ich aż nadto.

Ja w końcu dostałam ten okres, dziś 2 dc. ale odpuszczam badania krwi bo będę chciała cały cykl jeden przebadać a wyjeżdżamy po świętach więc pewnie i tak w drugiej połowie cyklu nie będę miała jak robić tych badań.
    A żeby było ciekawiej to mój syn wczoraj z przedszkola przyniósł jelitówkę... Ja nie dość, że jestem utopiona w pracy to jeszcze dodatkowe atrakcje - zastanawiamy się czy my z mężem nie będziemy mieli tego samego na święta :D

• clara Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aaagaa, wyniki męża nie są złe, ale mogą być lepsze. Dorzuciłabym suplementację na 3 miesiące i ponowiła badania (poszukaj w necie albo w wątkach na forum). Koniecznie te luźne gacie i pomidory = likopen (przeciery, soki, zupy - po obróbce termicznej jest go więcej). Macie oboje sprawdzoną tarczycę? Minimum: TSH, ft3, ft4 i konsultacja z endokrynologiem. Wysłałabym męża do androloga-urologa, niech mu zrobi USG i zleci hormony. My z andrologiem zwlekaliśmy 2 lata(!), a teraz wychodzą kwiatki w badaniach. Nie dawajcie się zbyć lekarzom, gdyby mówili, że nie trzeba za wiele robić u męża. Zawsze można zrobić więcej i wyniki nasienia próbować poprawić :)

@Paulinka, to chyba Ty pisałaś kiedyś, że perspektywa in vitro uspokaja głowę. Powiem Ci, że ja tylko dzięki niej jestem w stanie znieść te święta. Nastawiam się optymistycznie na transfer w marcu, więc na razie to odległa, kojąca perspektywa i dodaje mi siły, gdy nadchodzą ciemne myśli. Ale właśnie mi uświadomiłaś, jakie to stresujące, jak transfer jest tuż za rogiem! :D Będzie się działo po nowym roku. U Ciebie już w styczniu?

@Motylku, oddelegowuj męża do aktywniejszych zadań, nawet jeśli miałby je zrobić później i nie po Twojemu! Świat się nie zawali, jak nie wszystko będzie tip-top :) Dbaj o siebie, jeszcze tydzień i poczilujesz z tą herbatką :)

@Liora 🤞Jakie testy robisz? Facelle są lepsze? Piperyna polepsza wchłanianie kurkuminy - mam to w jednej tabletce. Dostałam na pierwszej wizycie w klinice rozpiskę suplementacji na endometriozę i tam jest 1000mg kurkuminy + 4mg piperyny/dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia, 12:33

Aaagaa, Liora , Motylek93 lubią tę wiadomość

32♀️adenomioza, niedoczynność tarczycy
    42♂️niedoczynność tarczycy, niski testosteron

starania od 07.2023 (od 03.2025 w klinice)
    cykli: 25 (od histeroskopii: 5)

2025:
    [w maju histeroskopia z shaverem]
    12.2025 (25/5cs) naturalnie⏳🤞

🔜 14.01.2026 IVF wizyta wstępna
  • Aaagaa Koleżanka

Wysłany: 20 grudnia, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Liora ooo z wiśniami jeszcze nie robiłam, muszę kiedyś spróbować 🤤

@Motylek93 dziękuję, że też się odniosłaś do wyników. Bardzo mnie uspokoiłyście i zmotywowałyście 😊

A ja dzisiaj mam 54dc... Nie pamiętam kiedy miałam aż tam długi cykl. Mocno testuje moją cierpliwość. Jak po świętach nic się nie pojawi to może trzeba będzie zgłosić się po proga 🤷‍♀️

clara, Liora , Motylek93 lubią tę wiadomość

👩30 🙋‍♂️30

Starania od 4.2025

PCOS
    Nieregularne cykle
  • Aaagaa Koleżanka

Wysłany: 20 grudnia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @clara ja wszystkie wyniki tarczycowe, łącznie z usg mam dobre. Mąż jeszcze nie robił badań pod tym kątem. Na usg już go wczoraj namówiłam i po Nowym Roku ma się wybrać 😉

clara lubi tę wiadomość

👩30 🙋‍♂️30

Starania od 4.2025

PCOS
    Nieregularne cykle
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Śnieżka, jak sie dzis czujesz?

Trochę lepiej, dziękuję, że pytasz 💜 Jesteśmy właśnie w drodze na Słowację :)

Ostatecznie nie wypróbowałam tych sposób, bo skoczyły mi się ostatecznie i jajka i sól 😅

👩🏻29 lat
    AMH - 2,140 ng/ml
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
    - ziarniste (AC-4) – 1:1280,
    - centromerowe (AC-3) – 1:1280,
    - typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
    - przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
    ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
    Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
    Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
    Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
    Plemniki żywe 80% -->78%☀️
    HBA 61🔻
    Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️

12 cs💫11.2025 💔7tc
  • Liora Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara mam horienmedical ale one mają czułość 25, facelle mają 10 i bardzo ładnie się wybarwiają :)
    Jutro chyba odpuszczę test, może w poniedziałek zatestuję jak wytrzymam... Chociaż wątpię, nie jestem cierpliwa ;)

Śnieżka najważniejsze, że już lepiej. Udanego wypoczynku 😊

Aga ja będę robić pierwszy raz z wiśniami ale wydaję mi się, że będą pasować do tego ciasta :)

snieżka, Aaagaa lubią tę wiadomość

• Loraa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalamarniczko, bardzo mi przykro 🫂

Clara, bardzo ładny wynik 💪

PaulinKo, myślałam o akupunkturze, ale u mnie w mieście jest tylko jeden punkt i ma średnie opinie. Nie wiem czy ta komora coś pomaga, ale chodziłam przed drugą procedurą i udało się uzyskać zarodek. Zapisałam się na wtorek, może uda się jeszcze pójść z 2/3 razy przed stymualcją.

Motylku, w trakcie stymualcji już nie będę chodzić.

Niby fajnie, że jest więcej pęcherzyków, ale już nauczona poprzednimi, wiem, że to nic nie znaczy. Co z tego, że są jak nie rosną. Do tego zastanawiam się, co tym razem pójdzie nie tak, oczywiście będzie to taka rzecz, której się najmniej będę spodziewać

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
    Stan zapalany endometrium
    ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp

🧒
    ❌ Morfologia (2%)
    ✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆01.08.2025
    - Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
    - ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

A ch*j z tym wszystkim!
‹‹ 30 31 32 33 34
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ