Daj mi dobry prezent Mikołaju 🎅🏼 bo jestem już na skraju 😅
-
WIADOMOŚĆ
-
jak do Was dołączałam i widziałam taki fajny tytuł tego wątku to miałam jakieś przekonanie, że dla wielu z Was ten miesiąc będzie pozytywny. A minęło już jego 2/3 i mało tych dobrych wiadomości... Oby ten świąteczny czas przyniósł ich aż nadto.
Ja w końcu dostałam ten okres, dziś 2 dc. ale odpuszczam badania krwi bo będę chciała cały cykl jeden przebadać a wyjeżdżamy po świętach więc pewnie i tak w drugiej połowie cyklu nie będę miała jak robić tych badań.
A żeby było ciekawiej to mój syn wczoraj z przedszkola przyniósł jelitówkę... Ja nie dość, że jestem utopiona w pracy to jeszcze dodatkowe atrakcje - zastanawiamy się czy my z mężem nie będziemy mieli tego samego na święta
-
@Aaagaa, wyniki męża nie są złe, ale mogą być lepsze. Dorzuciłabym suplementację na 3 miesiące i ponowiła badania (poszukaj w necie albo w wątkach na forum). Koniecznie te luźne gacie i pomidory = likopen (przeciery, soki, zupy - po obróbce termicznej jest go więcej). Macie oboje sprawdzoną tarczycę? Minimum: TSH, ft3, ft4 i konsultacja z endokrynologiem. Wysłałabym męża do androloga-urologa, niech mu zrobi USG i zleci hormony. My z andrologiem zwlekaliśmy 2 lata(!), a teraz wychodzą kwiatki w badaniach. Nie dawajcie się zbyć lekarzom, gdyby mówili, że nie trzeba za wiele robić u męża. Zawsze można zrobić więcej i wyniki nasienia próbować poprawić

@Paulinka, to chyba Ty pisałaś kiedyś, że perspektywa in vitro uspokaja głowę. Powiem Ci, że ja tylko dzięki niej jestem w stanie znieść te święta. Nastawiam się optymistycznie na transfer w marcu, więc na razie to odległa, kojąca perspektywa i dodaje mi siły, gdy nadchodzą ciemne myśli. Ale właśnie mi uświadomiłaś, jakie to stresujące, jak transfer jest tuż za rogiem!
Będzie się działo po nowym roku. U Ciebie już w styczniu?
@Motylku, oddelegowuj męża do aktywniejszych zadań, nawet jeśli miałby je zrobić później i nie po Twojemu! Świat się nie zawali, jak nie wszystko będzie tip-top
Dbaj o siebie, jeszcze tydzień i poczilujesz z tą herbatką 
@Liora 🤞Jakie testy robisz? Facelle są lepsze? Piperyna polepsza wchłanianie kurkuminy - mam to w jednej tabletce. Dostałam na pierwszej wizycie w klinice rozpiskę suplementacji na endometriozę i tam jest 1000mg kurkuminy + 4mg piperyny/dziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia, 12:33
Aaagaa, Liora , Motylek93 lubią tę wiadomość
32♀️adenomioza, niedoczynność tarczycy
42♂️niedoczynność tarczycy, niski testosteron
starania od 07.2023 (od 03.2025 w klinice)
cykli: 25 (od histeroskopii: 5)
2025:
[w maju histeroskopia z shaverem]
12.2025 (25/5cs) naturalnie⏳🤞
🔜 14.01.2026 IVF wizyta wstępna -
@Liora ooo z wiśniami jeszcze nie robiłam, muszę kiedyś spróbować 🤤
@Motylek93 dziękuję, że też się odniosłaś do wyników. Bardzo mnie uspokoiłyście i zmotywowałyście 😊
A ja dzisiaj mam 54dc... Nie pamiętam kiedy miałam aż tam długi cykl. Mocno testuje moją cierpliwość. Jak po świętach nic się nie pojawi to może trzeba będzie zgłosić się po proga 🤷♀️
clara, Liora , Motylek93 lubią tę wiadomość
👩30 🙋♂️30
Starania od 4.2025
PCOS
Nieregularne cykle -
Księgowa wrote:Śnieżka, jak sie dzis czujesz?
Trochę lepiej, dziękuję, że pytasz 💜 Jesteśmy właśnie w drodze na Słowację
Ostatecznie nie wypróbowałam tych sposób, bo skoczyły mi się ostatecznie i jajka i sól 😅👩🏻29 lat
AMH - 2,140 ng/ml
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
- ziarniste (AC-4) – 1:1280,
- centromerowe (AC-3) – 1:1280,
- typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
- przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺
Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️
👦🏻33 lata
Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
Plemniki żywe 80% -->78%☀️
HBA 61🔻
Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️
12 cs💫11.2025 💔7tc -
Clara mam horienmedical ale one mają czułość 25, facelle mają 10 i bardzo ładnie się wybarwiają

Jutro chyba odpuszczę test, może w poniedziałek zatestuję jak wytrzymam... Chociaż wątpię, nie jestem cierpliwa
Śnieżka najważniejsze, że już lepiej. Udanego wypoczynku 😊
Aga ja będę robić pierwszy raz z wiśniami ale wydaję mi się, że będą pasować do tego ciasta
snieżka, Aaagaa lubią tę wiadomość
-
Kalamarniczko, bardzo mi przykro 🫂
Clara, bardzo ładny wynik 💪
PaulinKo, myślałam o akupunkturze, ale u mnie w mieście jest tylko jeden punkt i ma średnie opinie. Nie wiem czy ta komora coś pomaga, ale chodziłam przed drugą procedurą i udało się uzyskać zarodek. Zapisałam się na wtorek, może uda się jeszcze pójść z 2/3 razy przed stymualcją.
Motylku, w trakcie stymualcji już nie będę chodzić.
Niby fajnie, że jest więcej pęcherzyków, ale już nauczona poprzednimi, wiem, że to nic nie znaczy. Co z tego, że są jak nie rosną. Do tego zastanawiam się, co tym razem pójdzie nie tak, oczywiście będzie to taka rzecz, której się najmniej będę spodziewać
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
Stan zapalany endometrium
✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp
🧒
❌ Morfologia (2%)
✅ Kariotyp, Koncentracja
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
- Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
- ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
A ch*j z tym wszystkim! -