X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Daj mi dobry prezent Mikołaju 🎅🏼 bo jestem już na skraju 😅
Odpowiedz

Daj mi dobry prezent Mikołaju 🎅🏼 bo jestem już na skraju 😅

Oceń ten wątek:
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno wróciłam, bo korki były naprawdę ogromne, a mam ponad 100 km do kliniki. Jeśli chodzi o wizytę, to chyba spodziewałam się czegoś innego. Myślałam, że w styczniu ruszymy już z kolejnym transferem, ale ustaliłyśmy, że powinnam 12.12 powtórzyć histeroskopię z CD56 i CD138, żeby mieć pewność, że stan zapalny został całkowicie wyleczony.
    Jeśli wyniki będą w porządku, to wstępnie wyliczono mi kwalifikację do transferu na około 15.01. Jeśli jednak coś się pojawi, wypadamy z planu na kolejne dwa miesiące… Obawiam się, że znowu wyjdzie jakiś stan zapalny i utknę w martwym punkcie. Jest mi z tego powodu naprawdę bardzo ciężko…
    Dodatkowo mam już rozpisaną stymulację, bo jeśli wycinki wyjdą dobrze, planujemy transfer na cyklu naturalnym. Jestem też zabezpieczona heparyną.
    Muszę to wszystko jeszcze przetrawić, bo będzie to już czwarta narkoza w ciągu jednego roku. Myślałam, że tym razem uda mi się tego uniknąć… Ale z plusów — kupiłam już wszystkie potrzebne prezenty, więc chociaż jedna rzecz mniej do martwienia się 🎅🏻🌲 A jutro jedziemy po choinkę!

Aaa i dodatkowo zrobili mi dzisiaj milion badań krwi, żeby zobaczyć czy włączamy jakieś dodatkowe leki przed transferem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia, 22:21

👩🏻 PCOS, IO, AMH 14,1
    👦🏻 badania ✅

01.01.24 początek starań 👶🏻
    19.01-28.02.24 cb
    03-09.24 6 cykli stymulowanych✖️
    02.10.24 wizyta w klinice
    23.11.24-06.01.25 cb
    13.02.25 histeroskopia z CD138 - stan zapalny wyleczony ✔️
    05.03.25 start IVF
    22/23.03.25 4 ❄️
    23.04.25 transfer I - FET 5AA + EG ❌
    27.05.25 transfer II - FET 5AA + EG ❌
    7+1 zabieg łyżeczkowania - poronienie zatrzymane, zdrowa dziewczynka 😭💔
    12.12.25 histeroskopia z CD138 i CD56 🔜
  • Wyobraźnia87 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja właśnie jestem na diecie z niskim Ig 😩 słodyczy nie jem bo nie lubię, piję dużo wody. Dietę miałam układaną przez dietetyka i do tej pory wszystko było dobrze jak trzymałam się ściśle diety to trzymałam wagę, zrzucić kg było mi ciężko ale też trochę zrzuciłam a teraz to jest jakaś masakra totalna. Ja też czuję że większość tych kg to woda. Ale mam takie napuchnięte ciało, bolą mnie kolana bo tam są obrzęki. I mam obtłuszczony brzuch czego nigdy nie miałam 🫣ja się zastanawiam do jakiego lekarza się udać żeby mi pomógł z tym sobie poradzić i jakie badania zrobić żeby już pójść z kompletem 🧐

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    💊QTEN, kwas foliowy, witamina D, Nac , curcumina, Omega-3, witamina k2, resweratrol, magnez +B6, Sanbrobi barier
    👨🏻39lat
    Azoospermia. Zabieg-M-tese.
    👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
    czerwiec 2025- zmiana kliniki
    I IVF
    23.08.2025 punkcja: 12 pobranych, 6 dojrzałych,1 zapłodniona
    28.08.2025 świeży transfer 4.2.3 🍀
    6dpt⏸ beta 21
    8dpt beta 71
    11dpt beta 200 prog. 53,35
    13 dpt beta 416 prog. 52,72
    18 dpt beta 2646
    27dpt beta 25 904 prog.81,80
    35dpt (7+5) 💔
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitko, przykro mi bardzo, że masz takie wieści i to czekanie 😞 Po prostu trzymam kciuki, żeby nie wyszedł stan zapalany i abyś mogła szybciej ruszyć z transferem.

Slava, trzymaj się z Bobkiem. Tak ładnie się do każdego odniosłaś❤️ Dziękujemy za wiruski ❤️

Ja dziś zaliczyłam fakapa, nie usłyszałam jak siostrzeniec męża wchodzi do pokoju. A ja siedziałam zaryczana na kanapie. Może nie powiedział szwagierce i teściowej.

Wyobraźnia, nie wiem co Ci jeszcze doradzić. Może jakiś lekki ruch? Spacery, lekkie treningi?

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
    Stan zapalany endometrium
    ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp

🧒
    ❌ Morfologia (2%)
    ✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆01.08.2025
    - Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
    - ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

A ch*j z tym wszystkim!
  • brilka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczko, do trzech razy sztuka, dziś udało nam się zrobić w nieszczęsnym alabie 😉

Biochemiczka lubi tę wiadomość

Starania od 04/24

niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, adenomioza, oligospermia

08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
    immunosupresja 💊
    10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2
    2 cykle diphereline ⏳
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 3 grudnia, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylaada kochana przykro mi że tak cię dobiły te informacje od lekarki. Ale totalnie rozumiem,my się tyle staramy, planujemy, uczymy, mamy dość a ktoś po prostu nie pomyśli, nie dopatrzy bo mu nie zależy. Po raz kolejny trzeba sobie powtórzyć "słuchać lekarzy ale siebie bardziej". No i kolejne miesiące opóźnienia zawsze przybijają... Wiadomo człowiek zaczyna liczyć ile miesięcy do urodzin, kiedy ew termin porodu i można się tylko rozczarować 😢 ale pamiętaj że masz 3 piękne blastki! To już za tobą i poszło świetnie! Może nie będziesz trzymać okruszka w 2026 ale będziesz w ciąży a to już fantastyczna perspektywa 💕

Krysia przykro mi że wasz mały cud jeszcze wam przysparza strachów... Tak jak piszesz, już po tym wszystkim co przeszliście powinno być idealnie. I mam nadzieję że będzie, że ta przepuklina się schowa i dzidziuś będzie zdrowszy niż ryba 🤞❤️

Bajka, Kałamarnica szalenie za was trzymam kciuki w tym cyklu 🤞 fioletowa strona na was czeka

Vergeet biegnij do Flying Triger! Ja tam kupiłam kilka dni temu jamniczkową bombkę! 🐶

Slava a jak tam twój Bobek ? Strachy trochę minęły?

21 cs
    👫27
    - Histeroskopia --> stan zapalny --> antybiotyk przez 3 cykle ✅
    - Leczenie u Naprotechnologa
    - Kwalifikacja do Rządowego Programu ochrony zdrowia prokreacyjnego
    - HSG ✅
    Endometrioza mała, głęboka
    ANA1 dodatnie ❌ (Sulfazalazyna)
    AMH 3,7
    TSH 0,916 --> 3,5 ❌---> 3,5 (nadal)----> 9,6 (po lipiodolu)❌--> 6,4 (po Euthyrox 50)
    FT4 1,27
    Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)--> 22,8(wiecej Dostinexu)---> 12,6 ✅
    Żelazo 89,8 --> 68
    Ferrytyna 21,73 --> 40 (Feroplex, teraz Bioradix)---> 103

19.09.25--> Lipiodol

On : Morfologia 10% -->6%, Prena Care dla mężczyzn, Olej z czarnuszki

kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), wit. D, wit C, melatonina, NAC, magnez +B6,DHA + SPA, Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka, cholina, encorton, euthyrox
‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ