Dla dziewczyn co zwidów na testach nie widzą!
-
WIADOMOŚĆ
-
Cheresta, badanie faceta do podstawa. Ja i tak pluję sobie w brodę, że tak późno, bo jak cos będzie nie tak to mogliśmy działać wczesniej, ale mnie uspila ta moja prolaktyna. Myslalam ze zbijemy i pojdzie jak z płatka.
Czasami jest tak, że wszystkie badania OK a się nie udaje, chyba Juicy u Ciebie tak było, prawda? Ale przychodzi w końcu piękny moment
Madzixx ja już sama nie wiem, czy namówię faceta na próbkę na miejscu. On jest strasznym wstydliwcem. wiem, ze sa mezczyzni ktorzy nie maja problemu, ale obawiam sie ze miejsce go przytloczy i nie pojdzie zbyt dobrze. Ale masz racje, ze z Twojej persoektywy, lepiej zeby mezczyzna mial przeprawe. No nic, trzymamy kciuki tez za niego, na pewno stanie na wysokości zadania* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
nick nieaktualny
-
Madzix88 wrote:JuicyB rozumiem o co chodzi jednak kiedy dochodzi do inseminacji czy in vitro to facet musi poradzić sobie w warunkach klinicznych i niestety ja na drugi raz robiła bym wszystko żeby badanie nasienia zrobić w klinice bo tak to mój mąż nie wie co go czeka w czwartek...A musi stanąć na głowie i oddać nasienie bo tak cykl będzie stracony. A w przypadku samego badania to kij...Nie dałby rady to poszedł by drugi raz. Dlatego najbardziej boję się czy mój mąż stanie na wysokości zadania...
No tak, to sprawa trudniejsza. My wiedzieliśmy, że w najgorszym przypadku stracimy 120 zł i całość trzeba będzie powtórzyć. Stety lub niestety nie macie na to dziś większego wpływu. Twojej koleżanki mąż się blokował, ale są i tacy, których żaden stres nie zablokuje.
Pamiętaj, że w klinice też są przygotowani na to, aby warunki były komfortowe na tyle na ile się da. To profesjonaliści i na pewno przeprowadzą Was przez całość tak, aby zminimalizować stres.Madzix88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak - u mnie wszystko podręcznikowo do czasu HSG. Tam wyszła drożność, ale z podejrzeniem zrostów. A ciąża potwierdza, że tak mogło być.
Kalendarzyk prowadzę od wielu lat, więc praktycznie od trzech lat jedynym naszym zabezpieczeniem było uważanie, gdy są dni płodne. A od 14 mcy staraliśmy się tak już na serio - testy owulacyjne, racjonalne przerwy w przytulaniu i inne takie. Tylko dietę zachowaliśmy starą czyli ani super zdrowo, ani niezdrowo.
-
Dziewczyny mają rację, myślę, że w takiej klinice podejdą do tego profesjonalnie. Nie martw się na zapas, bo źle to na Was wpłynie.
Juicy - Twoja ciąża jest cudowną wiadomością tym bardziej, a HSG to chyba już jedna z ostateczności, prawda? Zastanawiam się, czy powinnam to rozważać* hormony w normie
* naturalna owulacja
nick nieaktualny
-
Ja miałam wyrostek wycinany, ale tak operacyjnie, nie laparoskopowo. Nie mniej jednak lekarz jak tylko zauważył w mojej ankiecie operację powiedziała, że to może powodować zrosty.
Podobno każdy zabieg (cesarka też) nawet laparoskopia może zatkać jajowody. One w pewnym miejscu mają mniej niż milimetr średnicy, więc naprawdę o to łatwo.
Minus jest taki, że jak są zrosty to HSG boli. Plus jest taki, że kontrast to przepycha i kłopoty z zajściem mogą zniknąć.
Oda - jak już będziecie mieć wyniki nasienia, to polecam iść do kliniki niepłodności. Pokazać wszystkie badania i spytać o HSG. Lekarze nie lubią bez powodów dawać na to skierowania, ale myślę, że u Ciebie powinni bez problemu. Mogą Ci dać do szpitala NFZ (mi tak lekarka dała). O tyle spoko, że za darmo
A czy miałaś badany poziom AMH? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja nie wiem czy miałam AMH Mam u siebie ostatnie wyniki tylko. Miałam FSH, LH, Estardiol, Progesteron, Prolaktynę, THS, FT4, ATPO i jeszcze jedne przeciwciała. Na tej podstawie uznała babka, że tylko problem z prolaktyną, a resszta nie wskazuje na PCOS (czy PCO nie znam roznicy), wiec nie wiem...
AMH powinnam zrobić, nie?
Co jeszcze?
Chyba za wcześnie na klinikę leczenia niepłodności jak przede mną jeszcze tyle badań...* hormony w normie
* naturalna owulacja
nick nieaktualny