X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Doradzcie co sądzicie o tej becie
Odpowiedz

Doradzcie co sądzicie o tej becie

Oceń ten wątek:
  • Agaxyz00 Debiutantka

Wysłany: 16 stycznia, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dosia_24 wrote:
    Bardzo dobry, u mnie też było 51 ,a po 48h 131 więc dobrze rośnie 😁

To super. :)
    Dziś byłam u ginekolog bo dostałam lekkiego plamienia przez weekend i zestresowałam się, ale sprawdziła mnie i mówiła że jest czysto także musiało to być plamienie implantacyjne, ale dała mi duphaston do picia bo progesteron miałam 17.7, także czekam na 31.01 na wizytę.

• Dosia_24 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaxyz00 wrote:
    To super. :)
    Dziś byłam u ginekolog bo dostałam lekkiego plamienia przez weekend i zestresowałam się, ale sprawdziła mnie i mówiła że jest czysto także musiało to być plamienie implantacyjne, ale dała mi duphaston do picia bo progesteron miałam 17.7, także czekam na 31.01 na wizytę.

Progesteron wydziela się pulsacyjnie więc np o 7:30 mogłaś mieć 17.7 ,a o 8 już byś miała np 30. Progesteronem się nie martw. Ja na samym początku też badałam chyba z 5 razy i raz miałam 21 ,a następnego dnia o innej godzinie ponad 30. Norma to od 11 do 40 ale dziewczyny nieraz miały miej lub więcej ,a ciąża zdrowa i donoszona.
    Plamienie się zdarza na różnych etapach. Jeśli nie jest to żywa krew i nie ma przy tym bólu podbrzusza to jest dobrze 🙂

👱‍♀️ 25
    🧔‍♂️ 34

Starania od 3.2024

21.11 - beta 51.2 ,prog 28.2
    23.11 - beta 131,16 ,prog 37.30
    25.11 - beta 401,2 ,prog 31.1
    27.11 - beta 1006,1 , progesteron 32.1
    29.11 - beta 2664,2 ,prog 21,6
    5.12 - pierwsza wizyta na USG 😊 mamy ❤️
    20.01 - prenatalne 👶

preg.png
  • Agaxyz00 Debiutantka

Wysłany: 17 stycznia, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dosia_24 wrote:
    Progesteron wydziela się pulsacyjnie więc np o 7:30 mogłaś mieć 17.7 ,a o 8 już byś miała np 30. Progesteronem się nie martw. Ja na samym początku też badałam chyba z 5 razy i raz miałam 21 ,a następnego dnia o innej godzinie ponad 30. Norma to od 11 do 40 ale dziewczyny nieraz miały miej lub więcej ,a ciąża zdrowa i donoszona.
    Plamienie się zdarza na różnych etapach. Jeśli nie jest to żywa krew i nie ma przy tym bólu podbrzusza to jest dobrze 🙂

To jestem już spokojniejsza, jutro jadę zrobić betę by zobaczyć jaki ma przyrost po kolejnych 48h. Jak będzie ok to już cierpliwie czekam na 31.01 :)

• 94Donia12 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylllwa wrote:
    https://zapodaj.net/plik-IJFtT79SQh

Ja też się cały czas stresuje, będę spać spokojnie dopiero po prenatalnych

Hej, co u Ciebie ? Jak się czujesz ?
    Ja kupiłam sobie kilka dni temu detektor tętna, udało mi się już znaleźć tętno i słucham sobie co jakiś czas, bardzo mnie to uspokaja :)
    Ogólnie dużo lepiej się czuję mdłości odpuściły, energii mam więcej mogę wreszcie normalnie funkcjonować 😅 nawet umiem napić się już kawy, ale tylko rozpuszczalnej, jedynie jeszcze nie które zapachy w sklepie przyprawiają mnie o mdłości.

🙋🏻‍♀️94
    👨🏻‍🦱93

13.10.2016 🩵
    SN 41+4
    4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤

29.11.2024 ⏸️💞
    30.11.2024 hcg 68 mlU/mL
    02.12.2024 hcg 188 mlU/mL
    09.12.2024 hcg 3814 mlU/mL
    19.12.2024 pierwsze USG ✊🏽 Mamy 0,78cm małego człowieczka z bijącym serduszkiem 💞
    09.01.2025 9+5 i 2,3 cm dzieciątka 🫶🏽
    🔜 29.01. I prenatalne 🤞🏽

preg.png
  • Sylllwa Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    94Donia12 wrote:
    Hej, co u Ciebie ? Jak się czujesz ?
    Ja kupiłam sobie kilka dni temu detektor tętna, udało mi się już znaleźć tętno i słucham sobie co jakiś czas, bardzo mnie to uspokaja :)
    Ogólnie dużo lepiej się czuję mdłości odpuściły, energii mam więcej mogę wreszcie normalnie funkcjonować 😅 nawet umiem napić się już kawy, ale tylko rozpuszczalnej, jedynie jeszcze nie które zapachy w sklepie przyprawiają mnie o mdłości.

Cześć, właśnie sobie myślałam o tobie dzisiaj. U mnie ciut lepiej chociaż ostatnie dwa dni są gorsze, wymioty, mdłości, ból w pachwinach m. Ogólnie ciężko. Dużo gorzej przechodzę tą ciążę niż poprzednią. Na razie staram się nie stresować piątkiem. A tak to ogólnie leci dzień za dniem. Mam wrażenie, że zaczyna powoli być widać. Miałam w poprzedniej ciąży ale miałam problem żeby znaleźć tętno. Się zastanawiałam czy zamówić teraz. O widzisz to super, że Ci odpuściło.

• 94Donia12 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylllwa wrote:
    Cześć, właśnie sobie myślałam o tobie dzisiaj. U mnie ciut lepiej chociaż ostatnie dwa dni są gorsze, wymioty, mdłości, ból w pachwinach m. Ogólnie ciężko. Dużo gorzej przechodzę tą ciążę niż poprzednią. Na razie staram się nie stresować piątkiem. A tak to ogólnie leci dzień za dniem. Mam wrażenie, że zaczyna powoli być widać. Miałam w poprzedniej ciąży ale miałam problem żeby znaleźć tętno. Się zastanawiałam czy zamówić teraz. O widzisz to super, że Ci odpuściło.

Ja w pierwszy dzień też szukałam długo i nic z tego w końcu zrezygnowałam, na drugi dzień się udało. Ja boli żadnych na szczęście na razie nie mam, ani podbrzusza, ani pachwin, a w poprzedniej ciąży miałam okropny ból spojenia łonowego. U mnie też zaczyna być powoli widać 😀 miewam gorsze dni jeśli chodzi o samopoczucie, jeden dzień jest ok, a na drugi większość dnia przeleżę, ale te takie najgorsze objawy odpuściły. I zaczynam miewać humorki 🤣 ja ciągle myślę 29 się zbliża i ciągle się zastanawiam czy będzie dobrze.

🙋🏻‍♀️94
    👨🏻‍🦱93

13.10.2016 🩵
    SN 41+4
    4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤

29.11.2024 ⏸️💞
    30.11.2024 hcg 68 mlU/mL
    02.12.2024 hcg 188 mlU/mL
    09.12.2024 hcg 3814 mlU/mL
    19.12.2024 pierwsze USG ✊🏽 Mamy 0,78cm małego człowieczka z bijącym serduszkiem 💞
    09.01.2025 9+5 i 2,3 cm dzieciątka 🫶🏽
    🔜 29.01. I prenatalne 🤞🏽

preg.png
  • Sylllwa Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    94Donia12 wrote:
    Ja w pierwszy dzień też szukałam długo i nic z tego w końcu zrezygnowałam, na drugi dzień się udało. Ja boli żadnych na szczęście na razie nie mam, ani podbrzusza, ani pachwin, a w poprzedniej ciąży miałam okropny ból spojenia łonowego. U mnie też zaczyna być powoli widać 😀 miewam gorsze dni jeśli chodzi o samopoczucie, jeden dzień jest ok, a na drugi większość dnia przeleżę, ale te takie najgorsze objawy odpuściły. I zaczynam miewać humorki 🤣 ja ciągle myślę 29 się zbliża i ciągle się zastanawiam czy będzie dobrze.

Ja nie mam czasu myśleć, bo Młody daje nam ostatnio popalić. Zaczynamy też za chwilę przedszkole i chyba to mi spędza sen z powiek. Będzie dobrze, nie ma innej opcji.

‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ