Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aypis wrote:Hej! Ja tak miałam do tej pory, najpierw ginekolog powiedział, że to ostatnia rzecz którą powinnam się martwić ale w końcu przepisał mi luteinę. Leci właśnie 10dpo, jutro odstawiam luteinę i po 2 dniach powinnam dostać @ (lub nie). Więc idealnie.
No ja tak miałam wcześniej i zaszłam w ciążę ale po bardzo długim czasie, tylko wcześniej nic nie analizowalam, nie miałam forum jak teraz 😅. Ale jak się zainteresowałam to wiem ze lepiej jak trwa trochę dłużej. To będę też naciskać na gina żeby mi coś przepisał ..15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Mam pytanie...
Czy któraś miewa krótka fazę lutealna ? Cykle mam 25 dniowe, a faza lutealna trwa 10 dni. Bywało również że było to 9 dni. W tym miesiącu mam wizyte u gina.
Co bierzecie? Duphaston? Może inne zalecenia dostałyście?
Edit. Chociaż widzę tutaj dużo znajomych nicków 🥰
10dni fazy lutealnej to jeszcze w normie i ponoć spokojnie wystarczy na zagnieżdżenie chociaż napewno lepiej byłoby żeby była dłuższa. Wiem ze Castagnus tez powinien fazę lutealna wydłużyć, ogólnie niepokalanek. Ja biore drugi cykl i narazie w pierwszym cyklu nie widziałam przełożenia na długość drugiej fazy ale napewno skrócił mi pierwsza. No ale to kuracja 3-miesięczna wiec mam nadzieje ze będzie działać. Jeśli możesz to daj znac co powie lekarz po wizycieAneta2506 lubi tę wiadomość
-
Natka23 wrote:Anka a ile zwykle dni ci cykl trwa bo strasznie długi ten masz?12.09.2013 - pierwszy skarb
24.06.2020 - drugi skarb
walka o trzeci skarb
19.07.2022 - beta 240,7
19.07.2022 - prog. 16,5
21.07.2022 - beta 712
21.07.2022- prog. 13,4
22.07.2022 - wizyta
29.07.2022 - jest kropek
12.08.2022 - jest ♥️
13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙 -
Hania007 wrote:10dni fazy lutealnej to jeszcze w normie i ponoć spokojnie wystarczy na zagnieżdżenie chociaż napewno lepiej byłoby żeby była dłuższa. Wiem ze Castagnus tez powinien fazę lutealna wydłużyć, ogólnie niepokalanek. Ja biore drugi cykl i narazie w pierwszym cyklu nie widziałam przełożenia na długość drugiej fazy ale napewno skrócił mi pierwsza. No ale to kuracja 3-miesięczna wiec mam nadzieje ze będzie działać. Jeśli możesz to daj znac co powie lekarz po wizycie
Jasne dam znać, tylko wizytę planuje gdzieś za 8-10 dni bo odrazu chce pecherzyki podgladnac a dopiero zaczęłam nowy cykl ... Poczytam też trochę o tym co napisałaś, dzięki 😌☺☺15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
https://zapodaj.net/f3014eec65b9a.jpg.html
To jeszcze nie to 😀😅🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Aneta2506 wrote:Cześć dziewczyny, nie wiem czy mogę sobie tak "wbić" do Was ale zarezykuje 😁
Mam pytanie...
Czy któraś miewa krótka fazę lutealna ? Cykle mam 25 dniowe, a faza lutealna trwa 10 dni. Bywało również że było to 9 dni. W tym miesiącu mam wizyte u gina.
Co bierzecie? Duphaston? Może inne zalecenia dostałyście?
Edit. Chociaż widzę tutaj dużo znajomych nicków 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 16:53
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Aneta2506 wrote:Jasne dam znać, tylko wizytę planuje gdzieś za 8-10 dni bo odrazu chce pecherzyki podgladnac a dopiero zaczęłam nowy cykl ... Poczytam też trochę o tym co napisałaś, dzięki 😌☺☺
Aneta2506 lubi tę wiadomość
-
Kirra wrote:A u mnie dziś 15 dc i mój owu test wygląda tak:
To jeszcze nie to 😀😅Kirra lubi tę wiadomość
-
Kirra wrote:A u mnie dziś 15 dc i mój owu test wygląda tak:
To jeszcze nie to 😀😅
U mnie te horieny bardzo słabo się wybarwiaja, na tych było coś takiego jak u Ciebie, może troszkę mocniej, a na testach z rossmana już identyczne kreski. Tylko te z rossmana są drogie15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Dziewczyny czy to pozytyw czy już po owu?😐
Przepraszam, że tak na szybko, nadrobie Was później 😘
Mi te testy mocno się wybarwiają gdy są pozytywne. Dwie kreski są takie same, ten wyglada jak dzień przedWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 18:24
-
Ania35 wrote:Tylko wczoraj miałam pozytywny to już kurcze nic nie rozumiem.
No to wystarczy, ze wczoraj był pozytywny! Pik może być krótki. Owulacja występuje 24-36h od pozytywnego wyniku. Działać dzisiaj! 😁❤️ -
Ania35 wrote:https://naforum.zapodaj.net/28975496d8dd.jpg.html
Dziewczyny czy to pozytyw czy już po owu?😐
Przepraszam, że tak na szybko, nadrobie Was później 😘 -
Ania35 wrote:Podziałamy 🙂a może wczoraj to jednak nie był pozytyw..
-
Hania007 wrote:Rozumiem ze zrobiłaś z wieczornego siku? Pamietam ze wczoraj miałam ewidentny pozytyw wiec pewnie pik był rano i teraz jaśnieje już. Działać 😝
-
nick nieaktualnyAnka1312 wrote:Wcześniejszy miał 52 dni a jeszcze przed nim to 64 tylko wtedy jeszcze karmiłam piersią,w wigilię odstawiłam więc ten cykl się trochę skrócił.
Anka to długie strasznie. Może owulki nie ma właśnie z tego powodu, gadałaś o tym z ginekologiem? -
Ania35 wrote:Ok 18 robiłam. Wczoraj był horien także ciężko porównać 😐Czyli zaznaczyć dzisiaj negatywny?
-
nick nieaktualny