Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja dzisiaj po pracy kupiłam sobie nowy mebel do łazienki, złożyłam go i przestałam myśleć o nadchodzącym @. Chciałabym żeby jutro temp sie utrzymała lub wzrosła możecie trzymać mocno kciuki. Dziś nie bolał mnie brzuch ale cycki jakby mniejsze, jakaś dziwnie napiera w brzuchu, jakby okresowo rozpulchniona, choć szyjka wysoko i twarda zamknieta. Ciekawe kiedy sie uruchomi, jutro 14dc. Powinien być ostatnim. Zobaczymy ))
Dominisia35 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
nick nieaktualnyTedka wrote:A ja dzisiaj po pracy kupiłam sobie nowy mebel do łazienki, złożyłam go i przestałam myśleć o nadchodzącym @. Chciałabym żeby jutro temp sie utrzymała lub wzrosła możecie trzymać mocno kciuki. Dziś nie bolał mnie brzuch ale cycki jakby mniejsze, jakaś dziwnie napiera w brzuchu, jakby okresowo rozpulchniona, choć szyjka wysoko i twarda zamknieta. Ciekawe kiedy sie uruchomi, jutro 14dc. Powinien być ostatnim. Zobaczymy ))
Tedka lubi tę wiadomość
-
Aneta2506 miło Cię widzieć 🥰 mam nadzieję, że tu z nami zostaniesz? 😉 Ja u siebie też zauważyłam że mam 10/11 dniową fazę lutealną i chyba zaczyna mnie to martwić. Nie wiem jak było wcześniej bo aż tak na to nie zwracałam uwagi. Daj znać co powie Ci gin. Ja też się swojego podpytaj na wizycie
Aneta2506 lubi tę wiadomość
-
Tedka wrote:A ja dzisiaj po pracy kupiłam sobie nowy mebel do łazienki, złożyłam go i przestałam myśleć o nadchodzącym @. Chciałabym żeby jutro temp sie utrzymała lub wzrosła możecie trzymać mocno kciuki. Dziś nie bolał mnie brzuch ale cycki jakby mniejsze, jakaś dziwnie napiera w brzuchu, jakby okresowo rozpulchniona, choć szyjka wysoko i twarda zamknieta. Ciekawe kiedy sie uruchomi, jutro 14dc. Powinien być ostatnim. Zobaczymy ))
Kochana zatestuj jutro, trzymam kciuki bardzo bardzo mocno, żeby to był Twój szczęśliwy cykl 🙏🥰Tedka lubi tę wiadomość
-
U mnie się plamienie zaczyna więc już @ za rogiem. Ale czego ja się spodziewałam po monicie i wizycie u ginekologa.
No nic, trzeba się zebrać i zacząć nowy cyl z kolejnym planem 😊 -
Nadrobiłam Was🙂co do imion mi się podoba mega dużo, ale jak byłam w ciąży to ustaliliśmy,że dziewczynka będzie Lena(mój się uparł na to imię hehe) a chłopak Kamil. No i wyszła Lenka 😉 A jeśli chodzi o miesiąc urodzenia to dla mnie optymalnie jest wiosna ( udało się akurat, bo rodziłam w kwietniu), ale wybrzydzać nie będę 😀
-
Boje sie zatestowac bo pewnie to zrobię i… dostanę @. Testy zawsze ściagają na mnie pecha :p zobacze jak będzie z temperatura… jak dalej dół to nie będę tracić testu nawet, szkoda tych 6zl :p 😒Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Iwonay wrote:Podziwiam Cię, ja bym już dawno testowała 😆💕Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Milixx wrote:U mnie się plamienie zaczyna więc już @ za rogiem. Ale czego ja się spodziewałam po monicie i wizycie u ginekologa.
No nic, trzeba się zebrać i zacząć nowy cyl z kolejnym planem 😊
Właśnie miałam pytać o te plamienie, bo patrzyłam na wykres. Przykro mi kurcze a jakoś tak razem z Tobą miałam dobre przeczucie, że może Cię ten cykl pozytywnie zaskoczy. A jakie masz plany na kolejny cykl? Badania?Milixx lubi tę wiadomość
-
Milixx wrote:U mnie się plamienie zaczyna więc już @ za rogiem. Ale czego ja się spodziewałam po monicie i wizycie u ginekologa.
No nic, trzeba się zebrać i zacząć nowy cyl z kolejnym planem 😊
Coś mi sie wydaje ze mogę iść Twoim śladem. Jak @ sie rozkręci to proszę być twarda! Choć wiesz czego nam życzę… bieli vizira ale na gatkach! :pMilixx lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
No nic, trzeba się zebrać i zacząć nowy cyl z kolejnym planem 😊Milixx lubi tę wiadomość
-
Tedka wrote:A ja dzisiaj po pracy kupiłam sobie nowy mebel do łazienki, złożyłam go i przestałam myśleć o nadchodzącym @. Chciałabym żeby jutro temp sie utrzymała lub wzrosła możecie trzymać mocno kciuki. Dziś nie bolał mnie brzuch ale cycki jakby mniejsze, jakaś dziwnie napiera w brzuchu, jakby okresowo rozpulchniona, choć szyjka wysoko i twarda zamknieta. Ciekawe kiedy sie uruchomi, jutro 14dc. Powinien być ostatnim. Zobaczymy ))🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Wjedzma wrote:Właśnie miałam pytać o te plamienie, bo patrzyłam na wykres. Przykro mi kurcze a jakoś tak razem z Tobą miałam dobre przeczucie, że może Cię ten cykl pozytywnie zaskoczy. A jakie masz plany na kolejny cykl? Badania?
Też myślałam że się pozytywnie zaskocze ale jednak.z tyłu głowy coś sprowadzało mnie na ziemię i mówiło "nie łudź się".
Planuję zrobić w końcu badani w 3dc oraz zbadać tarczycę, iść na monit ale taki dokładny - minimum 4 razy żeby zobaczyć jak te moje pęcherzyki się zachowują (spróbuję mierzyć systematycznie temperaturę żeby mieć porównanie z monitem). Do tego chce zacząć pić zioła i mam nadzieję, że uda mi się lepiej odżywiać. Taki jest plan ale co z niego wyjdzie - nie wiem 🤷♀️ -
Tedka wrote:Coś mi sie wydaje ze mogę iść Twoim śladem. Jak @ sie rozkręci to proszę być twarda! Choć wiesz czego nam życzę… bieli vizira ale na gatkach! :p
Jakoś tak ze spokojem to @ przyjmuje. Spodziewałam się, że przyjdzie. Terez niech się szybko zaczyna i jeszcze szybciej kończy żebym mogła znowu z mężem dzialac 💕🔥😄
Kochana u mnie już pozamiatane ale u Ciebie jeszcze jest nadzieja i trzymam kciuki za jutro ✊✊ -
Kirra wrote:14 dzień cyklu i już spodziewasz się @? Chyba czegoś nie zrozumiałam 😀
Kirra lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Boli mnie brzyz dziewczyny i brzuch jakby mi ktoś tam mikserem macice rozbijał. Nie ma co idzie @. Niech sie zaczyna i kończy i trzeba działać nowe horyzonty :pStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Milixx wrote:Aneta2506 miło Cię widzieć 🥰 mam nadzieję, że tu z nami zostaniesz? 😉 Ja u siebie też zauważyłam że mam 10/11 dniową fazę lutealną i chyba zaczyna mnie to martwić. Nie wiem jak było wcześniej bo aż tak na to nie zwracałam uwagi. Daj znać co powie Ci gin. Ja też się swojego podpytaj na wizycie
No właśnie ja wcześniej też nie zwracałam na to uwagi, dopiero teraz jak zaczęłam w stu procentach obserwować siebie to widzę że tak krótko, plus też inne dziewczyny mówią że najlepiej skonsultować z lekarzem...
Więc jak się dowiem to Ci napisze 😘Milixx lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌