Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Ja bym tak zaznaczyła. A inne symptomy obserwujesz? Bo zawsze jest opcja ze mogło do owulacji jeszcze nie dojść i będzie drugie podejście.
    Sluz wg mnie dalej płodny, wczorajszy horien wyglądał tak jak dzisiejszy facelle

• Tedka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj po pracy kupiłam sobie nowy mebel do łazienki, złożyłam go i przestałam myśleć o nadchodzącym @. Chciałabym żeby jutro temp sie utrzymała lub wzrosła ;) możecie trzymać mocno kciuki. Dziś nie bolał mnie brzuch ale cycki jakby mniejsze, jakaś dziwnie napiera w brzuchu, jakby okresowo rozpulchniona, choć szyjka wysoko i twarda zamknieta. Ciekawe kiedy sie uruchomi, jutro 14dc. Powinien być ostatnim. Zobaczymy :)))

Dominisia35 lubi tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    A ja dzisiaj po pracy kupiłam sobie nowy mebel do łazienki, złożyłam go i przestałam myśleć o nadchodzącym @. Chciałabym żeby jutro temp sie utrzymała lub wzrosła ;) możecie trzymać mocno kciuki. Dziś nie bolał mnie brzuch ale cycki jakby mniejsze, jakaś dziwnie napiera w brzuchu, jakby okresowo rozpulchniona, choć szyjka wysoko i twarda zamknieta. Ciekawe kiedy sie uruchomi, jutro 14dc. Powinien być ostatnim. Zobaczymy :)))
    Podziwiam Cię, ja bym już dawno testowała 😆💕

Tedka lubi tę wiadomość

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka mocne kciuki! Ej a to normalne że kreska ciemnieje po czasie?

Tedka lubi tę wiadomość

• Milixx Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 miło Cię widzieć 🥰 mam nadzieję, że tu z nami zostaniesz? 😉 Ja u siebie też zauważyłam że mam 10/11 dniową fazę lutealną i chyba zaczyna mnie to martwić. Nie wiem jak było wcześniej bo aż tak na to nie zwracałam uwagi. Daj znać co powie Ci gin. Ja też się swojego podpytaj na wizycie

Aneta2506 lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka ja trzymam mocno kciuki i mam nadzieję że to jest Twój szczesliwy cykl 🤞🤞💚 Testuj rano 😈😈😈

Tedka lubi tę wiadomość

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:

Kochana zatestuj jutro, trzymam kciuki bardzo bardzo mocno, żeby to był Twój szczęśliwy cykl 🙏🥰

Tedka lubi tę wiadomość

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się plamienie zaczyna więc już @ za rogiem. Ale czego ja się spodziewałam po monicie i wizycie u ginekologa.
    No nic, trzeba się zebrać i zacząć nowy cyl z kolejnym planem 😊

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was🙂co do imion mi się podoba mega dużo, ale jak byłam w ciąży to ustaliliśmy,że dziewczynka będzie Lena(mój się uparł na to imię hehe) a chłopak Kamil. No i wyszła Lenka 😉 A jeśli chodzi o miesiąc urodzenia to dla mnie optymalnie jest wiosna ( udało się akurat, bo rodziłam w kwietniu), ale wybrzydzać nie będę 😀

• Tedka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje sie zatestowac bo pewnie to zrobię i… dostanę @. Testy zawsze ściagają na mnie pecha :p zobacze jak będzie z temperatura… jak dalej dół to nie będę tracić testu nawet, szkoda tych 6zl :p 😒

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Podziwiam Cię, ja bym już dawno testowała 😆💕
    Ja testowałam juz w 10dpo. Bezowocnie :p szkoda nerwów

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    U mnie się plamienie zaczyna więc już @ za rogiem. Ale czego ja się spodziewałam po monicie i wizycie u ginekologa.

Właśnie miałam pytać o te plamienie, bo patrzyłam na wykres. Przykro mi :( kurcze a jakoś tak razem z Tobą miałam dobre przeczucie, że może Cię ten cykl pozytywnie zaskoczy. A jakie masz plany na kolejny cykl? Badania?

Milixx lubi tę wiadomość

age.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:

Coś mi sie wydaje ze mogę iść Twoim śladem. Jak @ sie rozkręci to proszę być twarda! Choć wiesz czego nam życzę… bieli vizira ale na gatkach! :p

Milixx lubi tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Przykro mi kochana 😐Następny cykl będzie Twój, zobaczysz!

Milixx lubi tę wiadomość

• Kirra Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    14 dzień cyklu i już spodziewasz się @? Chyba czegoś nie zrozumiałam 😀

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Właśnie miałam pytać o te plamienie, bo patrzyłam na wykres. Przykro mi :( kurcze a jakoś tak razem z Tobą miałam dobre przeczucie, że może Cię ten cykl pozytywnie zaskoczy. A jakie masz plany na kolejny cykl? Badania?

Też myślałam że się pozytywnie zaskocze ale jednak.z tyłu głowy coś sprowadzało mnie na ziemię i mówiło "nie łudź się".
    Planuję zrobić w końcu badani w 3dc oraz zbadać tarczycę, iść na monit ale taki dokładny - minimum 4 razy żeby zobaczyć jak te moje pęcherzyki się zachowują (spróbuję mierzyć systematycznie temperaturę żeby mieć porównanie z monitem). Do tego chce zacząć pić zioła i mam nadzieję, że uda mi się lepiej odżywiać. Taki jest plan ale co z niego wyjdzie - nie wiem 🤷‍♀️

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Coś mi sie wydaje ze mogę iść Twoim śladem. Jak @ sie rozkręci to proszę być twarda! Choć wiesz czego nam życzę… bieli vizira ale na gatkach! :p

Jakoś tak ze spokojem to @ przyjmuje. Spodziewałam się, że przyjdzie. Terez niech się szybko zaczyna i jeszcze szybciej kończy żebym mogła znowu z mężem dzialac 💕🔥😄
    Kochana u mnie już pozamiatane ale u Ciebie jeszcze jest nadzieja i trzymam kciuki za jutro ✊✊

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    14 dzień cyklu i już spodziewasz się @? Chyba czegoś nie zrozumiałam 😀
    Oj kufa… dpo! :/ juz z tego oczekiwania na @ mi sie pierdzieli!

Kirra lubi tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie brzyz dziewczyny i brzuch jakby mi ktoś tam mikserem macice rozbijał. Nie ma co :) idzie @. Niech sie zaczyna i kończy i trzeba działać :) nowe horyzonty :p

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Aneta2506 miło Cię widzieć 🥰 mam nadzieję, że tu z nami zostaniesz? 😉 Ja u siebie też zauważyłam że mam 10/11 dniową fazę lutealną i chyba zaczyna mnie to martwić. Nie wiem jak było wcześniej bo aż tak na to nie zwracałam uwagi. Daj znać co powie Ci gin. Ja też się swojego podpytaj na wizycie

No właśnie ja wcześniej też nie zwracałam na to uwagi, dopiero teraz jak zaczęłam w stu procentach obserwować siebie to widzę że tak krótko, plus też inne dziewczyny mówią że najlepiej skonsultować z lekarzem...
    Więc jak się dowiem to Ci napisze 😘

Milixx lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ