Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Milixx wrote:U mnie się plamienie zaczyna więc już @ za rogiem. Ale czego ja się spodziewałam po monicie i wizycie u ginekologa.
No nic, trzeba się zebrać i zacząć nowy cyl z kolejnym planem 😊
Przykro mi że jednak 🐵 się coś rozkręca 🥺
Ale to kochana, zaczynamy cykl praktycznie razem 😊😊😊
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Planuję zrobić w końcu badani w 3dc oraz zbadać tarczycę, iść na monit ale taki dokładny - minimum 4 razy żeby zobaczyć jak te moje pęcherzyki się zachowują (spróbuję mierzyć systematycznie temperaturę żeby mieć porównanie z monitem). Do tego chce zacząć pić zioła i mam nadzieję, że uda mi się lepiej odżywiać. Taki jest plan ale co z niego wyjdzie - nie wiem 🤷♀️
Ja teraz pierwszy, raz mierzyłam temperaturę i jak nie jesteś leniuch to też spróbuj! 😊
Ja na pewno będę kolejny cykl badać15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
O obserwujesz siebie też w dniach płodnych? Jaki masz śluz? Zmienia się?
Ja np. zaczęłam mierzyć temperaturę, ponieważ mam bardzo mało sluzu podczas dni płodnych, a testy raz wyjdą mi pozytywne raz nie, ponieważ mam bardzo bardzo krótki pik.. A owulacja występuje..15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Ja np. zaczęłam mierzyć temperaturę, ponieważ mam bardzo mało sluzu podczas dni płodnych, a testy raz wyjdą mi pozytywne raz nie, ponieważ mam bardzo bardzo krótki pik.. A owulacja występuje.. -
Aneta2506 wrote:Ja teraz pierwszy, raz mierzyłam temperaturę i jak nie jesteś leniuch to też spróbuj! 😊
Ja na pewno będę kolejny cykl badać
Mimo, iż nie jestem leniuchem i nawet chce się przyłożyć do mierzenia temperatury to może być ciężko bo niestety są noce kiedy wstaje do syna i wtedy ten pomiar jest niemiarodajny. Jedna mimo wszystko spróbuję się w tym cyklu ogarnąć z tą temperaturą może się uda 😄
Edit. Zaczynamy cykl praktycznie razem i razem go skończymy z pięknymi II kreseczkami 😊 Będziemy razem w ciąży, nie ma innej opcji 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 21:43
Aneta2506 lubi tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Hej dziewczynki, melduję, że czuję się dzisiaj lepiej i wracam do Was Tęskniłam! Oczywiście zaglądałam tutaj kilka razy dziennie, ale zabrakło weny, żeby coś napisać
Tedka, Milixx, ja dalej trzymam za Was kciuki z całych sił, mam nadzieję, że te wredne łajzy nie przyjdą!
Milixx ja też jakoś nie chce dziecka z końca roku, listopad i grudzień to jakieś takie niefajne miesiące na urodziny, no ale co zrobić, przestać się starać na miesiące? No nie 😆
malagosia przykro mi kochana, oby dzisiejszy dzień był pierwszym dniem Twojej ciąży! 😍
Hania dużo zdrówka dla męża, oby ta mogiła się jednak nie przydała
Słomka czemu się nie odzywasz? Byłaś na tej wizycie wczoraj?
Jolcia widzę, że Ty masz dzisiaj wizytę, powodzenia, dawaj znać czego się tam dowiesz
Co do częstotliwości starań to ja się zgadzam z Milixx, jak nasienie jest w porządku to nie ma co się trzymać tego "co dwa dni" jeśli jest ochota na częstsze działania. Słuchajcie ja jestem po wizycie mamy taka wyposzczona, że chyba przez tydzień z łóżka nie wyjdziemy 🤣🤣
Długo mnie nie było...tesknilyscie?
Ten cykl ogólnie spisuje na straty już teraz, chociaż jest 12 DC dopiero...za dużo się dzieje i jakoś tak nie mam czasu ani się obserwować ani robić testów owulacyjnych. Niestety nie byłam dziś u ginekologa, bo choroba mnie dopadła 🥺
Mój stary zmienił pracę i teraz bardzo wcześnie wstaje, żeby dojechać i wieczorem pada na twarz. Nawet nie mam sumienia za bardzo go budzić na baraszkowanie 😕
Nie wiem...ogólnie to wszystko jest na nie...dopadła mnie chyba też trochę taka jesienna chandra(patrzac za okno to jesień jak nic)
Trzymam mocne kciuki za Was kobietki!!! Dopóki nie ma 🐒 to wszystko się może zdarzyć 😘😘😘 życzę Wam tego bardzo mocno. A u tych, gdzie już ona zawitała to jest trochę jak z wiosną...nowe siły i perspektywy!
W ogóle jak tu się przytulnie zrobiło, tyle różnych tematów i tyle cudownych osób 🥰 -
Dziewczyny, kiedyś któraś wspomniała o niepokalanku. Na co on jest, jak go stosować, on jest w tabletkach czy to zioła do picia? Czy warto go stosować 'na własną rękę'?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 21:43
-
nick nieaktualnyMilixx wrote:Mimo, iż nie jestem leniuchem i nawet chce się przyłożyć do mierzenia temperatury to może być ciężko bo niestety są noce kiedy wstaje do syna i wtedy ten pomiar jest niemiarodajny. Jedna mimo wszystko spróbuję się w tym cyklu ogarnąć z tą temperaturą może się uda 😄
Milixx lubi tę wiadomość
-
Milixx, tule mocno, strasznie mi przykro🥺🥺🥺 czekam na Twojego bobasa z grudnia😁 No Kochana słowo się rzekło✊🏻❤️
-
Ania35 wrote:Kurcze dziewczyny sama już nie wiem co myśleć o tych testach..sorry że marudzę
Ania35 lubi tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Milixx, tule mocno, strasznie mi przykro🥺🥺🥺 czekam na Twojego bobasa z grudnia😁 No Kochana słowo się rzekło✊🏻❤️
Jeszcze jest listopad po drodze 😁 jednak wcale nie przeczę że to może być grudzień 😄
Iwona dziękuję za przykład 😊 W takim razie mam 5 dni do zmobilizowania się 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 22:05
Iwonay lubi tę wiadomość
-
Milixx wrote:Dziewczyny, kiedyś któraś wspomniała o niepokalanku. Na co on jest, jak go stosować, on jest w tabletkach czy to zioła do picia? Czy warto go stosować 'na własną rękę'?
Ps. Zgadzam się z Iwonay, temperaturę spokojnie możesz mierzyć. Ja wstaje wiele razy w nocy i nie ma zbytniej różnicy a robiłam testy. Jedyne co to ważne jest tez żeby minimum godzinę mieć tego spoczynku przed pomiarem, ja mierze o 7 a jak się obudzę np o 6:00 i zmierzę to te różnice są nieznaczące, wykres wyglada czytelnie i można naprawdę sporo wyciągnąć z niego😆Milixx, Aneta2506 lubią tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Nie sugerowałaby się bardzo tymi testami. W sumie to mnie tylko raz wyszedł pozytywny a robie je w każdym cyklu przez całe starania teraz i przed pierwsza ciąża, wydaje mi się ze mam krótki okres wyrzutu lh i nie jestem w stanie go wyłapać. Jeśli masz test to zrob tez jutro rano, zobaczysz co się dzieje.
-
Milixx wrote:Jeszcze jest listopad po drodze 😁 jednak wcale nie przeczę że to może być grudzień 😄
Iwona dziękuję za przykład 😊 W takim razie mam 5 dni do zmobilizowania się 😄 -
Ania35 wrote:Zrobię, może po prostu nie powinnam porównywać 2 różnych testów, a może wczorajszy był jednak negatywny, tylko możliwe 2 "prawie " pozytywy dzień po dniu?
-
Hania007 wrote:A to sory bo ja myślałam ze ten cykl by się zakończył w grudniu🤭 dlatego ze mi pokazuje spodziewany termin porodu na polowe listopada gdybym zaszła w tym cyklu. Kurczę to cofam, będzie dzidzia listopadowa 😎
Mi teoretycznie pokazuje termin porodu na 18. 11 (nawet ładna data 😃) gdyby się udało w tym cyklu który lada moment się zacznie. Jednak myślę że dzidzia poczeka na grudzień 😄 Tak mi po "złości" 😆😆 -
Ania35 jaki by nie był wynik testu owulacyjne go, działajcie!! 💕💕
Ja u siebie zauważyłam, że na każdym rodzaju testy z tego samego siku kreska była inna dlatego w tym cyklu będę używać tylko jeden rodzaj testów.Ania35 lubi tę wiadomość
-
Milixx wrote:Ania35 jaki by nie był wynik testu owulacyjne go, działajcie!! 💕💕
Ja u siebie zauważyłam, że na każdym rodzaju testy z tego samego siku kreska była inna dlatego w tym cyklu będę używać tylko jeden rodzaj testów.Milixx lubi tę wiadomość