X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Boje sie zatestowac bo pewnie to zrobię i… dostanę @. Testy zawsze ściagają na mnie pecha :p zobacze jak będzie z temperatura… jak dalej dół to nie będę tracić testu nawet, szkoda tych 6zl :p 😒

Mam dokładnie takie same przemyślenia o jutrze :/

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
    IVFET V 25 - 8/10tydz poronienie 💔
  • Jasmiinum Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2022, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dawno się nie odzywałam ale psychicznie mnie ten cykl rozwalił jakoś w gorszej formie byłam.
    No ale podniosłam się otrzepała o czas iść dalej.
    Tym z Was do których przyszła 🐒 współczuje i trzymam kciuki aby to był pierwszy dzień Waszego szczęścia.
    Za te której testy maja jeszcze przed sobą ściskam mocno kciukasy.
    Mi wczoraj i dziś wyszedł owu pozytywny wiec działaliśmy, a dziś byłam u giną bo jeszcze jakaś infekcja się pojawiła.
    No i na badaniu usg pęcherzyka brak wiec albo już po owu albo było bezowulacyjne. Niby widziała coś jak ciałko żółte ale bez charakterystycznych cech wiec nie wróży sukcesu w tym cyklu. Zaczęłam tez mierzyć temp w tym cyklu i jakoś ciagle nisko 😞
    Ale co mi powiedziała ze poleca przed stosunkiem zażyć neospazmine albo nospe na rozluźnienie. Bo przez stres zaciskają nam się jajowody i dupa z sukcesu. Mówi ze nie zaszkodzi a może akurat pomoże.

Tedka lubi tę wiadomość

• Tedka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmiinum wrote:
    Hejka dawno się nie odzywałam ale psychicznie mnie ten cykl rozwalił jakoś w gorszej formie byłam.
    Tym z Was do których przyszła 🐒 współczuje i trzymam kciuki aby to był pierwszy dzień Waszego szczęścia.
    Mi wczoraj i dziś wyszedł owu pozytywny wiec działaliśmy, a dziś byłam u giną bo jeszcze jakaś infekcja się pojawiła.
    No i na badaniu usg pęcherzyka brak wiec albo już po owu albo było bezowulacyjne. Niby widziała coś jak ciałko żółte ale bez charakterystycznych cech wiec nie wróży sukcesu w tym cyklu. Zaczęłam tez mierzyć temp w tym cyklu i jakoś ciagle nisko 😞
    Ale co mi powiedziała ze poleca przed stosunkiem zażyć neospazmine albo nospe na rozluźnienie. Bo przez stres zaciskają nam się jajowody i dupa z sukcesu. Mówi ze nie zaszkodzi a może akurat pomoże.
    Jutro temp odbije, zobaczysz :) powodzenia mała!

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Jasmiinum Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2022, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Jutro temp odbije, zobaczysz :) powodzenia mała!

Dzięki ze wierzysz, ja troszkę mniej ale jak to nasze motto brzmi
    ” poki nie ma 🐒wszystko jest możliwe”
    pamiętaj i Ty o tym Tedka 😊 trzymam kciuki

Tedka lubi tę wiadomość

• Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Jeszcze jest listopad po drodze 😁 jednak wcale nie przeczę że to może być grudzień 😄

Iwona dziękuję za przykład 😊 W takim razie mam 5 dni do zmobilizowania się 😄

Ja to zawsze chciałam mieć dziecię z lata, a teraz to mi już obojętnie 😅🥺

Milixx lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Ok to może już nie rozkminiam, podziałamy dzisiaj i okaże się co będzie 🙂

Ja to też z takim spokojem podchodzę do tych testów, kupuje bo nie mogę się powstrzymać i lubię sobie posikać na testy, ale w sierpniu np. zaszłam w ciążę przy wszystkich testach negatywnych... 🤷‍♀️

Ania35 lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2022, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba będę musiała się przejść do gina w sprawie długości tych cykli....a testy polecam clearblue,mi się udało dwa razy z nimi zajsc.

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1312 wrote:
    Chyba będę musiała się przejść do gina w sprawie długości tych cykli....a testy polecam clearblue,mi się udało dwa razy z nimi zajsc.
    Z tego co pamietam (bo z pamięcią u mnie różnie…😅) to skończyłaś karmić pod koniec grudnia ? Kiedy dostałaś pierwszy okres po porodzie? Takie długie cykle są normalne podczas i po karmieniu. Jeśli nie miałaś okresu i ta płodność nie wróciła to po zakończeniu karmienia musi minac pare cykli żeby się to unirmowalo. Obe powinny się teraz systematycznie skracać. Niemniej jednak warto skonsultować z ginekologiem jeśli widzisz taka potrzebę. U mnie po urodzeniu dziecka płodność wróciła mniej przed 6 tygodniem od porodu. Potwierdzone u ginekologa. Jeszcze później miałam cykle strasznie długie począwszy od takich po 50dni które systematycznie się skracały do ostatniego który trwał już 28dni 😁 polecam bardzo Castagnus na skrócenie cykli i wyregulowanie hormonów. Ziołowy lek który napewno nie zaszkodzi a wiem pomaga 😏

Anka1312 lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Hej dziewczyny ;)
    Długo mnie nie było...tesknilyscie?
    Ten cykl ogólnie spisuje na straty już teraz, chociaż jest 12 DC dopiero...za dużo się dzieje i jakoś tak nie mam czasu ani się obserwować ani robić testów owulacyjnych. Niestety nie byłam dziś u ginekologa, bo choroba mnie dopadła 🥺
    Mój stary zmienił pracę i teraz bardzo wcześnie wstaje, żeby dojechać i wieczorem pada na twarz. Nawet nie mam sumienia za bardzo go budzić na baraszkowanie 😕
    Nie wiem...ogólnie to wszystko jest na nie...dopadła mnie chyba też trochę taka jesienna chandra(patrzac za okno to jesień jak nic)

Trzymam mocne kciuki za Was kobietki!!! Dopóki nie ma 🐒 to wszystko się może zdarzyć 😘😘😘 życzę Wam tego bardzo mocno. A u tych, gdzie już ona zawitała to jest trochę jak z wiosną...nowe siły i perspektywy!

W ogóle jak tu się przytulnie zrobiło, tyle różnych tematów i tyle cudownych osób 🥰
    Cześć ☺️ A kiedy się spodziewasz owulacji? Może jak nie staracie się systematycznie to trzeba postawić na złoty strzał? 😁😜

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmiinum wrote:
    Dzięki ze wierzysz, ja troszkę mniej ale jak to nasze motto brzmi
    ” poki nie ma 🐒wszystko jest możliwe”
    pamiętaj i Ty o tym Tedka 😊 trzymam kciuki
    Cześć☺️ Temperatura ma jeszcze czas na odbicie, potrzeba 3 lub 4 wysokich żeby potwierdzić owulacje. A z wizytami to tak różnie bywa, np u mnie miał być bezowulacyjny bo nie jajeczko nie pękło a już fasolka była w tym czasie😉 trzymam kciuki za owocny cykl❤️ Rozgaszczaj się, razem będzie nam szybciej i miłej płynął czas do testowania😁

Jasmiinum lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka czekam na wiadomość jak sytuacja u Ciebie? 😊🤞

Hania007 lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2022, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Z tego co pamietam (bo z pamięcią u mnie różnie…😅) to skończyłaś karmić pod koniec grudnia ? Kiedy dostałaś pierwszy okres po porodzie? Takie długie cykle są normalne podczas i po karmieniu. Jeśli nie miałaś okresu i ta płodność nie wróciła to po zakończeniu karmienia musi minac pare cykli żeby się to unirmowalo. Obe powinny się teraz systematycznie skracać. Niemniej jednak warto skonsultować z ginekologiem jeśli widzisz taka potrzebę. U mnie po urodzeniu dziecka płodność wróciła mniej przed 6 tygodniem od porodu. Potwierdzone u ginekologa. Jeszcze później miałam cykle strasznie długie począwszy od takich po 50dni które systematycznie się skracały do ostatniego który trwał już 28dni 😁 polecam bardzo Castagnus na skrócenie cykli i wyregulowanie hormonów. Ziołowy lek który napewno nie zaszkodzi a wiem pomaga 😏
    Pierwszy okres dość szybko ale nie pamiętam dokładnie,tak dziś będę dzwonić do lekarza i zrobię termin.a o castagnusie też coś kiedyś słyszałam,muszę poczytać o nim dokładnie.dziekuje kochana ❤️❤️❤️

Hania007 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2022, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka czekamy i trzymamy kciuki ✊✊✊♥️♥️♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 08:19

Tedka lubi tę wiadomość

• Milixx Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie w nocy odwiedziła 🐵 ale to nic.. Zaczynam nowy cykl. Mam na niego plan więc może będzie lepszy od poprzedniego 😊 i nawet mi smutno nie jest aż dziwne 😅

Marzec i porodówka w listopadzie będzie moja 😄 Która dołącz? 🖐️

Wjedzma możesz mi wpisać w kalendarzu
    11. 02 🐒
    25.02 👩‍❤️‍💋‍👨 - prawdopodnie
    11.03 testowanie ✊ (do delikatnej modyfikacji)
    Mam plan na ten cykl i nie zawaham się go użyć i ujrzeć na końcu ⏸️ kreseczki 🙃🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 08:28

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Tedka czekam na wiadomość jak sytuacja u Ciebie? 😊🤞

Temp lekko w górę, tzn. właściwie taka sama jak wczoraj. Nie spadła jeszcze, dziś 14dpo, jutro powinien być @. Nie testowałam bo zrobiłam siku o 6 rano :P i połozyłam sie spac jeszcze. Myślę, że zrobię test jak Bozia przykazała, w terminie spodziewanej @ :P no chyba ze okres przyjdzie, bo brzuch pobolewa ;)

Ania35 lubi tę wiadomość

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Ja to zawsze chciałam mieć dziecię z lata, a teraz to mi już obojętnie 😅🥺

Ja mam z zimy, wiosny i terez chciałam z lata a na kiedy 4 z jesieni. No nic będzie na odwrót - wypada późna jesień - trudno przyjmę wszystko co los da 😊 po wczorajszych przemyśleniach wiem, że każdy miesiąc jest odpowiedni na przyjście dzieciątka 😍 i to że będzie z końca roku wcale nie będzie oznaczać że będzie inne czy gorsze od reszty 😊

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    A mnie w nocy odwiedziła 🐵 ale to nic.. Zaczynam nowy cykl. Mam na niego plan więc może będzie lepszy od poprzedniego 😊 i nawet mi smutno nie jest aż dziwne 😅

Marzec i porodówka w listopadzie będzie moja 😄
    Która dołącz? 🖐️

Wjedzma możesz mi wpisać w kalendarzu
    11. 02 🐒
    25.02 👩‍❤️‍💋‍👨 - prawdopodnie
    11.03 testowanie ✊ (do delikatnej modyfikacji)
    Mam plan na ten cykl i nie zawaham się go użyć i ujrzeć na końcu ⏸️ kreseczki 🙃🙃

Skoro się nie smucisz to nie bede pocieszać :) Brawo podoba mi sie to podejście! aż bije optymizmem i siła :) super Milixx. :D chciałabym byc taka jak Ty dzisiaj kiedy i do mnie w końcu zawita @. Pewnie jutro :) <3

Milixx lubi tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Temp lekko w górę, tzn. właściwie taka sama jak wczoraj. Nie spadła jeszcze, dziś 14dpo, jutro powinien być @. Nie testowałam bo zrobiłam siku o 6 rano :P i połozyłam sie spac jeszcze. Myślę, że zrobię test jak Bozia przykazała, w terminie spodziewanej @ :P no chyba ze okres przyjdzie, bo brzuch pobolewa ;)

W takim razie nadal trzymam kciuki ✊✊ i czekam dalej z Tobą na rozwój sytuacji 🍀

EDIT. Tedka nie dołączysz do mnie! Tej myśli się trzymaj 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 08:30

Tedka lubi tę wiadomość

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmiinum wrote:

Hej hej :) trzymam kciuki aby brak pęcherzyka oznaczał po prostu jego pęknięcie :) i na pewno tak było :D <3 powodzenia!

Dzięki za sposób na nospe ;) sprobuje ;)

Jasmiinum lubi tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Aypis Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nie wytrzymałam, zrobiłam test. Baldzioch jak się patrzy 😂 pierwszy raz temperatura odbiła powyżej 37°C i już się łudziłam. Dziś 11dpo, zobaczymy jeszcze za kilka dni ale się nie nastawiam. 🙈

💊 udało się w 1 cyklu stymulowanym clo

⏸ 8.06
    ❌ 23.08 - podejrzenie monosomii chromosomu X (nifty pro)
    💗 8.09 - amniopunkcja wykluczyła zespół Turnera - zdrowa Łucja! 👧🏼

☀️ 27.01.23 - Lusia już z nami! 37+2 / 2750g / 55cm
    age.png
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ