Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tedka wrote:Boje sie zatestowac bo pewnie to zrobię i… dostanę @. Testy zawsze ściagają na mnie pecha :p zobacze jak będzie z temperatura… jak dalej dół to nie będę tracić testu nawet, szkoda tych 6zl :p 😒
Mam dokładnie takie same przemyślenia o jutrzestarania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Hejka dawno się nie odzywałam ale psychicznie mnie ten cykl rozwalił jakoś w gorszej formie byłam.
No ale podniosłam się otrzepała o czas iść dalej.
Tym z Was do których przyszła 🐒 współczuje i trzymam kciuki aby to był pierwszy dzień Waszego szczęścia.
Za te której testy maja jeszcze przed sobą ściskam mocno kciukasy.
Mi wczoraj i dziś wyszedł owu pozytywny wiec działaliśmy, a dziś byłam u giną bo jeszcze jakaś infekcja się pojawiła.
No i na badaniu usg pęcherzyka brak wiec albo już po owu albo było bezowulacyjne. Niby widziała coś jak ciałko żółte ale bez charakterystycznych cech wiec nie wróży sukcesu w tym cyklu. Zaczęłam tez mierzyć temp w tym cyklu i jakoś ciagle nisko 😞
Ale co mi powiedziała ze poleca przed stosunkiem zażyć neospazmine albo nospe na rozluźnienie. Bo przez stres zaciskają nam się jajowody i dupa z sukcesu. Mówi ze nie zaszkodzi a może akurat pomoże.Tedka lubi tę wiadomość
-
Jasmiinum wrote:Hejka dawno się nie odzywałam ale psychicznie mnie ten cykl rozwalił jakoś w gorszej formie byłam.
Tym z Was do których przyszła 🐒 współczuje i trzymam kciuki aby to był pierwszy dzień Waszego szczęścia.
Mi wczoraj i dziś wyszedł owu pozytywny wiec działaliśmy, a dziś byłam u giną bo jeszcze jakaś infekcja się pojawiła.
No i na badaniu usg pęcherzyka brak wiec albo już po owu albo było bezowulacyjne. Niby widziała coś jak ciałko żółte ale bez charakterystycznych cech wiec nie wróży sukcesu w tym cyklu. Zaczęłam tez mierzyć temp w tym cyklu i jakoś ciagle nisko 😞
Ale co mi powiedziała ze poleca przed stosunkiem zażyć neospazmine albo nospe na rozluźnienie. Bo przez stres zaciskają nam się jajowody i dupa z sukcesu. Mówi ze nie zaszkodzi a może akurat pomoże.Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Milixx wrote:Jeszcze jest listopad po drodze 😁 jednak wcale nie przeczę że to może być grudzień 😄
Iwona dziękuję za przykład 😊 W takim razie mam 5 dni do zmobilizowania się 😄
Ja to zawsze chciałam mieć dziecię z lata, a teraz to mi już obojętnie 😅🥺Milixx lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Ja to też z takim spokojem podchodzę do tych testów, kupuje bo nie mogę się powstrzymać i lubię sobie posikać na testy, ale w sierpniu np. zaszłam w ciążę przy wszystkich testach negatywnych... 🤷♀️Ania35 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
24.06.2020 - drugi skarb
walka o trzeci skarb
19.07.2022 - beta 240,7
19.07.2022 - prog. 16,5
21.07.2022 - beta 712
21.07.2022- prog. 13,4
22.07.2022 - wizyta
29.07.2022 - jest kropek
12.08.2022 - jest ♥️
13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙 -
Anka1312 wrote:Chyba będę musiała się przejść do gina w sprawie długości tych cykli....a testy polecam clearblue,mi się udało dwa razy z nimi zajsc.
Anka1312 lubi tę wiadomość
-
Jolcia90 wrote:Hej dziewczyny
Długo mnie nie było...tesknilyscie?
Ten cykl ogólnie spisuje na straty już teraz, chociaż jest 12 DC dopiero...za dużo się dzieje i jakoś tak nie mam czasu ani się obserwować ani robić testów owulacyjnych. Niestety nie byłam dziś u ginekologa, bo choroba mnie dopadła 🥺
Mój stary zmienił pracę i teraz bardzo wcześnie wstaje, żeby dojechać i wieczorem pada na twarz. Nawet nie mam sumienia za bardzo go budzić na baraszkowanie 😕
Nie wiem...ogólnie to wszystko jest na nie...dopadła mnie chyba też trochę taka jesienna chandra(patrzac za okno to jesień jak nic)
Trzymam mocne kciuki za Was kobietki!!! Dopóki nie ma 🐒 to wszystko się może zdarzyć 😘😘😘 życzę Wam tego bardzo mocno. A u tych, gdzie już ona zawitała to jest trochę jak z wiosną...nowe siły i perspektywy!
W ogóle jak tu się przytulnie zrobiło, tyle różnych tematów i tyle cudownych osób 🥰 -
Jasmiinum wrote:Dzięki ze wierzysz, ja troszkę mniej ale jak to nasze motto brzmi
” poki nie ma 🐒wszystko jest możliwe”
pamiętaj i Ty o tym Tedka 😊 trzymam kciukiJasmiinum lubi tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Z tego co pamietam (bo z pamięcią u mnie różnie…😅) to skończyłaś karmić pod koniec grudnia ? Kiedy dostałaś pierwszy okres po porodzie? Takie długie cykle są normalne podczas i po karmieniu. Jeśli nie miałaś okresu i ta płodność nie wróciła to po zakończeniu karmienia musi minac pare cykli żeby się to unirmowalo. Obe powinny się teraz systematycznie skracać. Niemniej jednak warto skonsultować z ginekologiem jeśli widzisz taka potrzebę. U mnie po urodzeniu dziecka płodność wróciła mniej przed 6 tygodniem od porodu. Potwierdzone u ginekologa. Jeszcze później miałam cykle strasznie długie począwszy od takich po 50dni które systematycznie się skracały do ostatniego który trwał już 28dni 😁 polecam bardzo Castagnus na skrócenie cykli i wyregulowanie hormonów. Ziołowy lek który napewno nie zaszkodzi a wiem pomaga 😏
Hania007 lubi tę wiadomość
12.09.2013 - pierwszy skarb
24.06.2020 - drugi skarb
walka o trzeci skarb
19.07.2022 - beta 240,7
19.07.2022 - prog. 16,5
21.07.2022 - beta 712
21.07.2022- prog. 13,4
22.07.2022 - wizyta
29.07.2022 - jest kropek
12.08.2022 - jest ♥️
Tedka czekamy i trzymamy kciuki ✊✊✊♥️♥️♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 08:19
Tedka lubi tę wiadomość
12.09.2013 - pierwszy skarb
24.06.2020 - drugi skarb
walka o trzeci skarb
19.07.2022 - beta 240,7
19.07.2022 - prog. 16,5
21.07.2022 - beta 712
21.07.2022- prog. 13,4
22.07.2022 - wizyta
29.07.2022 - jest kropek
12.08.2022 - jest ♥️
A mnie w nocy odwiedziła 🐵 ale to nic.. Zaczynam nowy cykl. Mam na niego plan więc może będzie lepszy od poprzedniego 😊 i nawet mi smutno nie jest aż dziwne 😅
Marzec i porodówka w listopadzie będzie moja 😄 Która dołącz? 🖐️
Wjedzma możesz mi wpisać w kalendarzu
11. 02 🐒
25.02 👩❤️💋👨 - prawdopodnie
11.03 testowanie ✊ (do delikatnej modyfikacji)
Mam plan na ten cykl i nie zawaham się go użyć i ujrzeć na końcu ⏸️ kreseczki 🙃🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 08:28
-
Milixx wrote:Tedka czekam na wiadomość jak sytuacja u Ciebie? 😊🤞
Temp lekko w górę, tzn. właściwie taka sama jak wczoraj. Nie spadła jeszcze, dziś 14dpo, jutro powinien być @. Nie testowałam bo zrobiłam siku o 6 rano i połozyłam sie spac jeszcze. Myślę, że zrobię test jak Bozia przykazała, w terminie spodziewanej @ no chyba ze okres przyjdzie, bo brzuch pobolewaAnia35 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Aneta2506 wrote:Ja to zawsze chciałam mieć dziecię z lata, a teraz to mi już obojętnie 😅🥺
Ja mam z zimy, wiosny i terez chciałam z lata a na kiedy 4 z jesieni. No nic będzie na odwrót - wypada późna jesień - trudno przyjmę wszystko co los da 😊 po wczorajszych przemyśleniach wiem, że każdy miesiąc jest odpowiedni na przyjście dzieciątka 😍 i to że będzie z końca roku wcale nie będzie oznaczać że będzie inne czy gorsze od reszty 😊 -
Milixx wrote:A mnie w nocy odwiedziła 🐵 ale to nic.. Zaczynam nowy cykl. Mam na niego plan więc może będzie lepszy od poprzedniego 😊 i nawet mi smutno nie jest aż dziwne 😅
Marzec i porodówka w listopadzie będzie moja 😄
Która dołącz? 🖐️
Wjedzma możesz mi wpisać w kalendarzu
11. 02 🐒
25.02 👩❤️💋👨 - prawdopodnie
11.03 testowanie ✊ (do delikatnej modyfikacji)
Mam plan na ten cykl i nie zawaham się go użyć i ujrzeć na końcu ⏸️ kreseczki 🙃🙃
Skoro się nie smucisz to nie bede pocieszać Brawo podoba mi sie to podejście! aż bije optymizmem i siła super Milixx. chciałabym byc taka jak Ty dzisiaj kiedy i do mnie w końcu zawita @. Pewnie jutroMilixx lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Temp lekko w górę, tzn. właściwie taka sama jak wczoraj. Nie spadła jeszcze, dziś 14dpo, jutro powinien być @. Nie testowałam bo zrobiłam siku o 6 rano i połozyłam sie spac jeszcze. Myślę, że zrobię test jak Bozia przykazała, w terminie spodziewanej @ no chyba ze okres przyjdzie, bo brzuch pobolewa
W takim razie nadal trzymam kciuki ✊✊ i czekam dalej z Tobą na rozwój sytuacji 🍀
EDIT. Tedka nie dołączysz do mnie! Tej myśli się trzymaj 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 08:30
Tedka lubi tę wiadomość
-
Jasmiinum wrote:Hejka dawno się nie odzywałam ale psychicznie mnie ten cykl rozwalił jakoś w gorszej formie byłam.
Ale co mi powiedziała ze poleca przed stosunkiem zażyć neospazmine albo nospe na rozluźnienie. Bo przez stres zaciskają nam się jajowody i dupa z sukcesu. Mówi ze nie zaszkodzi a może akurat pomoże.
Hej hej trzymam kciuki aby brak pęcherzyka oznaczał po prostu jego pęknięcie i na pewno tak było powodzenia!
Dzięki za sposób na nospe sprobujeJasmiinum lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Ja dziś nie wytrzymałam, zrobiłam test. Baldzioch jak się patrzy 😂 pierwszy raz temperatura odbiła powyżej 37°C i już się łudziłam. Dziś 11dpo, zobaczymy jeszcze za kilka dni ale się nie nastawiam. 🙈