X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Ja zmoczylam tego pinka, kreseczka jest cały czas, ale zobaczymy, że też akurat nie było innych testów w aptece, teraz to jestem na siebie zła, że w ogóle piejchalam po ten test, robiąc go byłam pewna, że nic nie wyjdzie, bo większość z Was pisała, że nawet przy wysokiej becie one się słabo wybarwiają, eh 😒😒😒
    Ale Ty już miałaś wczoraj cień na teście i to chyba nie był pink?☺️

Marta100 lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Przepraszam, że tak późno, ale rano miałam dużo zajęć.
    Miałam dziś nie testować, ale ze temperatura poszła ciut w górę to stwierdziłam, że zaryzykuję. Z tym, że nie jest to test z porannego moczu.
    Ja nie korzystam z pinków, ale w aptece były tylko te, więc doradzcie mi, czy to jest kreska fabryczna na pinku? Pokazała się od razu
    Niestety nie ma dziś jak powtórzyć na innym teście, może test się trafił oszukany
    https://zapodaj.net/e0e9199f37843.jpg.html
    https://zapodaj.net/930894b94f3f7.jpg.html
    https://zapodaj.net/1d3d68dcbe89e.jpg.html
    No ślicznie to wygląda ☺️ oby to były właściwe kreski ;) trzymam mocno kciuki ✊✊✊

ja to bym już leciała szukać innych testów 😂

Marta100 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się wydaje, że wczoraj też były ciebie na innych testach, ale jak część z Was pisała, że nie widzi, to sama zwątpiłam, a dziś to ja już nawet nie wiem co mam myśleć. Pewnie tak się to skończy że pojadę do innej apteki jeszcze 😶

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz Wjedzma pospała i tyle stron natrzaskałyście, że aż musiałam laptopa odpalić, żeby Wam odpisać! :D

Słomko bardzo się cieszę, że się odezwałaś <3 brakowało mi Ciebie na forum! Jeśli chodzi o przeprowadzkę to rozumiem doskonale, że nie wiadomo co w ręce włożyć :D Mam nadzieję, że szybko się z tym uporacie i będziesz miała więcej czasu na odpoczynek. Bardzo się cieszę, że z kropkiem wszystko ok, a i torbiel się zmniejsza, świetne wieści <3 mam nadzieję, że dolegliwości pierwszego trymestru szybko Cię opuszczą i wrócą siły.

Milixx, Jolcia90 też bym chciała bliźniaki, parkę albo dwie dziewczynki :D

Kirra kciuki za to, żeby sen był proroczy <3 ten facelle jest bardzo czuły, ale czasem też pojawia się bladzioch fabryczny :)

Verliebtindich być może spadek implantacyjny? Trzymam kciuki, żeby tak właśnie było :D

Hania007, ja niestety nic nie widzę na tym teście, ale przez Ciebie się teraz powstrzymuje, żeby też nie sikać znów dzisiaj!!!!! :D

Jasmiinum ten Twój drugi wykres jest piękny, oby to skończyło się ciążą ✊

Mar7tini hej, rozgość się u nas, postaramy się wesprzeć najlepiej jak potrafimy. Mam nadzieję, że już wkrótce ujrzysz te dwie kreski <3

Iwonay pinki serio oszukują, ale jak ja miałam oszusta na tym pinku to był o wiele bledszy i ledwo się dało go złapać na zdjęciu. Jeszcze biorąc pod uwagę, że wczoraj na teście też coś majaczyło, to chyba coś tu się dzieje! Super, że jutro będziesz miała nordy, one rozwieją wszelkie wątpliwości. Siknij pierwszego sika do jakiegoś słoika i jak przyjdą to zrób teścik :D

Ja melduję się w 5 dpo, pospałam dzisiaj za wszystkie czasy, tak mi dobrze w łóżeczku było, że wygrzebałam się z niego dopiero po 10 🤭 pobolewa mnie dość mocno brzuch i standardowo lewy jajnik. Moja temperatura jest jakaś popieprzona, mocne wahania, mam ochotę wywalić termometr przez okno :D znów mam te dziwne przeczucie, że się udało, mam nadzieję, że tym razem mnie nie zawiedzie...

Kirra, Jasmiinum, Dominisia35, verliebtindich, Iwonay, Milixx, Słomka lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Marta dziękuje🥺🥺❤️ oszaleje chyba do jutra🤣 Ale naczytałam się ze to są bardzo wrażliwe testy a ja wczoraj miałam takie dziwne objawy, zgagę, jakaś taka kolkę w podbrzuszu i jeszcze ten śluz mnie zalał płodny🥴 No ten cykl przepisałam na straty bo nawet dobrze ze było przytulanek w owulacje a teraz się tak nakręciłam ze szok😆

Byłoby jak u mnie 😊🤭✊✊✊✊ Te cykle skazane na straty chyba maja coś w sobie. I mała ilość przytulnek tez nie jest wyznacznikiem. Raz a dobrze wystarczy. KURCZE kolke tez miałam az spać nie moglam tak mnie klulo przez jedną noc 😉 Oby Hania to było to ✊✊✊✊✊✊ Testuj jutro z porannego moczu powinno być lepiej widać

Hania007 lubi tę wiadomość

• verliebtindich Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Ja jestem chora jakaś już na tym punkcie, bo wszędzie widzę cienie 😂

Haha, nie no, nie ma cienia. Nie tym razem ☺

Ja też pozamawiałam nordy, 10 sztuk idzie do mnie. Obawiam się, że tylko będą kusić..

No i tak się teraz zastanawiam, że u mnie to też w sumie ciężko tak wyczuć tą owulacje, na 100% coś się działo w 14dc, bo bolało bardzo, owulacja ogólnie potwierdzona, wszystko popękało, ale... przecież pęcherzyki były 3, jest przecież możliwe, że nie pękły jednocześnie, prawda? Czy źle rozumuję?

preg.png

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma czuje ze to Twój cykl 🤞

Mnie z kolei puścił nawet ból brzucha i martwi mnie to że nie mam żadnych objawów 🤣

Wjedzma lubi tę wiadomość

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Słomka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Przepraszam, że tak późno, ale rano miałam dużo zajęć.
    Miałam dziś nie testować, ale ze temperatura poszła ciut w górę to stwierdziłam, że zaryzykuję. Z tym, że nie jest to test z porannego moczu.
    Ja nie korzystam z pinków, ale w aptece były tylko te, więc doradzcie mi, czy to jest kreska fabryczna na pinku? Pokazała się od razu
    Niestety nie ma dziś jak powtórzyć na innym teście, może test się trafił oszukany
    https://zapodaj.net/e0e9199f37843.jpg.html
    https://zapodaj.net/930894b94f3f7.jpg.html
    https://zapodaj.net/1d3d68dcbe89e.jpg.html
    Kochana to krecha! Taka sama miałam na pinku 😍

Iwonay, Marta100 lubią tę wiadomość

• Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay, Hania wyczuwam że to wasz szczęśliwy cykl 😍😍
    Wjedzma podglądam cie codziennie i porównuję nasze wykresy 😁
    Przez was aż ja mam ochotę siknąć na teścik a dopiero 5 dpo 😂
    Tak jak mówiłam u mnie dziwny cykl nie nastawiałam się, ale ta temperatura rosnąca robi mi nadzieję 😁

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Tak mi się wydaje, że wczoraj też były ciebie na innych testach, ale jak część z Was pisała, że nie widzi, to sama zwątpiłam, a dziś to ja już nawet nie wiem co mam myśleć. Pewnie tak się to skończy że pojadę do innej apteki jeszcze 😶
    Ja tam widziałam cień u Ciebie. Poza tym na zdjęciu naprawdę ciezko uchwycić wiec nie dziwie się ze dzieczyny nie widziały. U mnie dzisiaj tez widoczny cień a na zdjęciu nie widać tego za bardzo. Masz może możliwość zrobienia bety?

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia, Wjedzma, 5dpo to trochę wcześnie 😅 ale może pojutrze sikacie już co Wam szkodzi😆 ja siknelam zachęcona trochę symptomami i mam cień. Oby tylko to nie była testowa i CB🙄🙏🏻 Ale zastanawiam się czy by nie kazać sikac staremu żeby zobaczyć czy nie będzie cienia. Kurde powie ze zgłupiałam już całkiem 🙈

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam na wsi, żeby zrobić badania muszę specjalnie jechać co wiąże się z tym, że muszę córce zorganizować opiekę, więc wiecie jak jest. Ja chyba poczekam do okresu, to chyba rozwieje moje wątpliwości. Jak nie przyjdzie to zrobię betę. U mnie też jest taka opcja, że ja wcale nie jestem 10dpo tylko 8. Ale teraz to wróżenie z fusów.
    Dziękuję dziewczyny za dobre słowo.
    A co do twojego testu Hania, to ja tam widzę cień.

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Dominisia, Wjedzma, 5dpo to trochę wcześnie 😅 ale może pojutrze sikacie już co Wam szkodzi😆 ja siknelam zachęcona trochę symptomami i mam cień. Oby tylko to nie była testowa i CB🙄🙏🏻 Ale zastanawiam się czy by nie kazać sikac staremu żeby zobaczyć czy nie będzie cienia. Kurde powie ze zgłupiałam już całkiem 🙈

Siknęłam, linia testowa wybarwiła się na biało i uwydatniła, jakby test chciał mi powiedzieć "puknij się w głowie kobieto" 😂😂😂 mówiłam, że ja nie mogę większych zapasów testów robić, bo to się źle kończy?! :D

Dominisia35 u Ciebie ten wykres taki ładniutki... <3

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chciałabym prosić o radę.
    Dzisiaj jest i mnie 5dc i oczywiście nie wytrzymałam, zrobiłam test owul., wyszła mi delikatna druga kreska
    https://zapodaj.net/4bc1a6b5993ab.jpg.html
    I zastanawiam się, czy to aby nie za wcześnie na nią? Spodziewałam się totalnej bieli, co o tym myślicie?
    Cykle mam regularne 29-30dni, miesiączka zawsze 3 dni.
    Czy to może oznaczać że wcześniej zacznie się owulacja?
    Test z testeo

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Dzisiaj jest i mnie 5dc i oczywiście nie wytrzymałam, zrobiłam test owul., wyszła mi delikatna druga kreska
    I zastanawiam się, czy to aby nie za wcześnie na nią? Spodziewałam się totalnej bieli, co o tym myślicie?
    Test z testeo
    Test jest negatywny. Ja mam właściwie taki od 1dc a owu miałam dopiero koło 17 ☺

Niaha lubi tę wiadomość

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Test jest negatywny. Ja mam właściwie taki od 1dc a owu miałam dopiero koło 17 ☺
    Ok, czyli nie muszę się niczym martwić :)

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Mieszkam na wsi, żeby zrobić badania muszę specjalnie jechać co wiąże się z tym, że muszę córce zorganizować opiekę, więc wiecie jak jest. Ja chyba poczekam do okresu, to chyba rozwieje moje wątpliwości. Jak nie przyjdzie to zrobię betę. U mnie też jest taka opcja, że ja wcale nie jestem 10dpo tylko 8. Ale teraz to wróżenie z fusów.
    Dziękuję dziewczyny za dobre słowo.
    A co do twojego testu Hania, to ja tam widzę cień.
    Doskonale Cię rozumiem. Ja już się zastanawiam jakby mój cień jakimś cudem ciemnial to już kombinuje jak sprowadzić babcie do nas żebym mogła zrobić betę (mieszka 70 km od nas)🙄 Ja tam czuje ze u Ciebie to kropek się rozgościł✊🏻❤️ Jakoś od początku miałam takie przeczucie. A co do mojego cienia to czytałam ze czasami kogoś oszukały te testy wiec się tez nie nastawiam jakoś optymistycznie. Euforia troche opadła 😓

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Siknęłam, linia testowa wybarwiła się na biało i uwydatniła, jakby test chciał mi powiedzieć "puknij się w głowie kobieto" 😂😂😂 mówiłam, że ja nie mogę większych zapasów testów robić, bo to się źle kończy?! :D

Dominisia35 u Ciebie ten wykres taki ładniutki... <3
    Za wcześnie🤪 a te linie testowe to zawsze są białe czy mogą być delikatnie fioletowe?

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Test z testeo

Ja w 6dc miałam test taki w 60 % pozytywny, już myślałam, że będzie szybka owu, ale była dopiero w 14 dc :) u Ciebie ten test jest bledziutki, więc wątpię, że owu się zbliża, zacznij testować codziennie tak od 9-10 dc :)

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Ja też pozamawiałam nordy, 10 sztuk idzie do mnie. Obawiam się, że tylko będą kusić..

Dlatego ja nie kupuję tych nordów na razie, grzecznie czekają w koszyku na allegro bo inaczej będą za mocno kusić 😄😈

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ