X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    No i jaki masz plan na siebie? Będziesz jutro testować, lecisz na betę?
    Mam sporo testów wiec będę testować. Chociaż czytałam ze te moje testy bardzo szybko pokazują ale się strasznie zle wybarwiaja i ciemnieją l🤷‍♀️ Mam jeszcze jednego quixx w domu moje na niego sikne. Na betę niestety nie dam rady, normalnie pewnie bym od razu pobiegła ale nie mam z kim dziecka zostawić a z nim nie pójdę😔

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka tule mocno ❤️ owu przyjdzie i to jaka! Zobaczysz choćby był to 15,16 albo i 18 dc! Ja też jestem z tych co mają późniejsza owu. A może właśnie to że będzie później niż zwykle da owocny cykl zakończony II kreseczkami ❤️!

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Mam sporo testów wiec będę testować. Chociaż czytałam ze te moje testy bardzo szybko pokazują ale się strasznie zle wybarwiaja i ciemnieją l🤷‍♀️ Mam jeszcze jednego quixx w domu moje na niego sikne. Na betę niestety nie dam rady, normalnie pewnie bym od razu pobiegła ale nie mam z kim dziecka zostawić a z nim nie pójdę😔
    No to weź sikaj! Dziwię się, że jeszcze tego nie zrobiłaś ☺️

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Hej kochane! Hania, Wjedzma… oby wasze przeczucia i spadki były tymi właściwymi :) 🤞

Ja dzisiaj po wizycie u gina i powiem Wam ze wróciłam smutna. Niby są dwa pecherzyki ale jak na mój 11dc to małe… 13 mm. Mam wrócić do lekarza w czwartek i sie zobaczy. Coś w tym cyklu zioła ojca sroki, wiesiołek i reszta nie dały popisu. Nie wiem kiedy będę mieć owulacje kurde… przesunie mi sie, zazwyczaj była 12-13dc, a tu wyjdzie pewnie 15-16. Mam nadzieje ze w ogóle. No i dostanę zastrzyk z ovi wiec na testowanie sie nie nastawiam nawet.

Zarazicie mnie pozytywnym myśleniem? Proszę… bo jak człowiek z takim podejściem podchodzi do sprawy juz przed owu to chyba nic dobrego nie wróży :(
    Tedka Kurczę🥺 Ja sama jestem pesymistka. Ale Ty musisz myśleć pozytywnie bo wiem ze lada chwila ujrzysz upragnione 2 kreseczki✊🏻 Pęcherzyk urośnie i będzie dzidzia. Zobaczysz❤️ Czy Ty w końcu zdecydowałaś się na IUI czy na zatrzyk w tym cyklu?

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Vanilliowaczekolada Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden dzień nieobecności i tyle do nadrabiania 🙈🙈

Dziewczyny odebrałam wyniki bety - 63,2 💚
    Trzymajcie kciuki, żeby ładnie rosła ✊🏻

Strzeliłam sobie z tej okazji taki fajny suwaczek w opisie 😀

Jolcia90, Milixx, Tedka, Kirra, verliebtindich, Wjedzma, Marta100, Ania35, Słomka, Felinka94, Aneta2506, Pączek89, Anka1312 lubią tę wiadomość

19.02 ⏸
    21.02 BetaHCG 63,2 💚
    23.02 BetaHCG 223 💚💚
    7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
    11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
    14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
    18+6 Ok. 274 g 💙
    06.07 badania połówkowe ✊🏻

Planowany termin: 03.11.2022 💚
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Hej kochane! Hania, Wjedzma… oby wasze przeczucia i spadki były tymi właściwymi :) 🤞

Ja dzisiaj po wizycie u gina i powiem Wam ze wróciłam smutna. Niby są dwa pecherzyki ale jak na mój 11dc to małe… 13 mm. Mam wrócić do lekarza w czwartek i sie zobaczy. Coś w tym cyklu zioła ojca sroki, wiesiołek i reszta nie dały popisu. Nie wiem kiedy będę mieć owulacje kurde… przesunie mi sie, zazwyczaj była 12-13dc, a tu wyjdzie pewnie 15-16. Mam nadzieje ze w ogóle. No i dostanę zastrzyk z ovi wiec na testowanie sie nie nastawiam nawet.

Zarazicie mnie pozytywnym myśleniem? Proszę… bo jak człowiek z takim podejściem podchodzi do sprawy juz przed owu to chyba nic dobrego nie wróży :(
    Tedka! Jeszcze wszystko przed tobą! Nie martw się na zapas, zobaczysz co ci w czwartek powie gin ☺️ a podejrzewam, że powie ci że lada moment będziesz mogła ❤️ z mężem ☺️

Wysyłam do ciebie bardzo dużo pozytywnych fluidów, łap je i podnos szybko uszy do góry!!!!

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    No to weź sikaj! Dziwię się, że jeszcze tego nie zrobiłaś ☺️
    Dzisiaj jeszcze mam sikac?😆 czy jutro? Bo już dzisiaj to mi mozg zwolnił na maksa z tego wszystkiego🤣🙈 ten quixx to chyba jest czułość 25.

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilliowaczekolada wrote:

Piękna beta! 🥰🥰🥰 Suwaczek też 😘😘😘

Vanilliowaczekolada, Marta100 lubią tę wiadomość

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Dzisiaj jeszcze mam sikac?😆 czy jutro? Bo już dzisiaj to mi mozg zwolnił na maksa z tego wszystkiego🤣🙈 ten quixx to chyba jest czułość 25.
    Ja bym sikała dziś, ale ty może poczekaj do jutra ☺️ rano będzie lepszy mocz ✊

Hania007, Marta100 lubią tę wiadomość

• Tedka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa super :)))
    Hania sikaj sikaj :) jak masz na co to dawaj! 🤞
    Na IUI nie idziemy jednak, dopiero za miesiąc. W tym cyklu naturalne starania po raz kolejny :)

Dzięki za pocieszenia! Wiem ze nie ma co marudzić bo to wszystko przede mną ale kurczę nie mogę sie jakos pozytywnie nastawić. Wydaje mi sie ze wszystko jest na nie u mnie.

Vanilliowaczekolada, Hania007 lubią tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje reprymendy bo zaczynam się nakręcać aż za bardzo 🙈 powiedzcie ze 5 dpo to zdecydowanie za wcześnie na cokolwiek, bo ja już świruje pawiana. Tak mnie boli prawy jajnik konkretnie do tego pojawiły się skurcze jak na małpę, śluzu praktycznie nic jest sucho a szyjka jest tak wysoko że sięgnąć jej nie mogę i jakby średnia delikatnie miękka? Do tego wzrost apetytu i dzisiaj straszna senność i lenistwo. Pomocy 🤭

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:
    Dziewczyny potrzebuje reprymendy bo zaczynam się nakręcać aż za bardzo 🙈 powiedzcie ze 5 dpo to zdecydowanie za wcześnie na cokolwiek, bo ja już świruje pawiana. Tak mnie boli prawy jajnik konkretnie do tego pojawiły się skurcze jak na małpę, śluzu praktycznie nic jest sucho a szyjka jest tak wysoko że sięgnąć jej nie mogę i jakby średnia delikatnie miękka? Do tego wzrost apetytu i dzisiaj straszna senność i lenistwo. Pomocy 🤭
    Za wcześnie! Nic nie wyjdzie 5dpo a objawy mogą świadczyć o wszystkim albo już się nakręcasz 😅

Mam nadzieję że pomogłam 😅

Dominisia35 lubi tę wiadomość

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:
    Wiadomo ze kazde objawy na tym etapie są wywołane progesteronem i mogą pojawić się w ciąży jak rowniez bez niej. Ale dla mnie jajnik to zawsze dobra wróżba😛 w mnie ciąży jajnik aż się przepracował z tego wszystkiego.

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się wstrzymam z tym sikaniem do jutra bo dzisiaj latam co pół godziny siku wiec mocz na bank będzie rozrzedzony😅 ale jeśli się potwierdzi ze to jest jednak ciąża to wydaje mi się ze ten Castagnus robi tutaj robote.

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra rano testuję 😁😁😁😁 zobaczymy czy coś pokaże

Hania007, Vanilliowaczekolada, Wjedzma, Jolcia90, Ania35, Aneta2506, Jasmiinum lubią tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka, masz prawo być smutna bo wiadomości nie do końca usłyszałaś takie jakie chciałaś. I niestety ta bezradność jest dobijająca. Te czekanie nie pomaga. Jednak bądź dobrej myśli. Do czwartku jeszcze chwila jest i pęcherzyki sobie na pewną podrosną i mimo późniejszej owulacji wszystko zakończy się pięknie. Głowa do góry!! 💗💗 Dla Ciebie również wyjdzie słoneczko 🌞🌞🥰

Tedka lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilliowaczekolada wrote:

Piękna beta!
    Zdrówka! 😘🤞🤞

Vanilliowaczekolada lubi tę wiadomość

preg.png

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:

Biegnę z pocieszaczem!

Pęcherzyki rosną ok. 2mm na dobę, to do czwartku powinno się udać dobić do jakichś 19mm :) może już w czwartek dostaniesz zastrzyk, 14-16 dc na owulację to całkiem w porządku. Może coś się faktycznie poprzestawiało, ale nie stresuj się na zapas! Ważne, że pęcherzyki są i, miejmy nadzieję, jeszcze urosną. Trzymam kciuki, przesyłam dobre myśli i trochę spokoju 😘😘😘

Jolcia90, Tedka lubią tę wiadomość

preg.png

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka słonko, przykro mi, że wróciłaś smutna, ale trzymam kciuki, żeby za to czwartkowa wizyta pozytywnie Cię nastroiła <3 może się okaże, że nawet nie będziesz potrzebować tego ovi? Przesuwająca się owulka jest do dupy, ale może warto popatrzeć na to z innej strony? W sensie, że będzie więcej czasu na porządne starania :) tule mocno <3

Vanilliowaczekolada pięknie 🥰 gratuluję Ci, dużo zdrówka dla Ciebie i kropka <3

Dominisia35 ode mnie reprymendy nie dostaniesz bo mam dokładnie tak samo jak Ty 🤣🤭

Ewiwi kciuki za jutro, czekam na piękne dwie kreseczki!

U mnie do dzisiejszych dolegliwości doszła biegunka, mdłości i ból głowy... Zmierzyłam teraz temperature i jest 37.37 wiec albo jakiś wirus albo wczorajsze zamawiane jedzenie nie było zbyt świeże :/

Vanilliowaczekolada, Dominisia35, Tedka lubią tę wiadomość

age.png
  • Vanilliowaczekolada Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:

Dla porównania ja nie mam absolutnie żadnych objawów poza od czasu do czasu bólem takim jak przed okresem.
    Dzisiaj rano poleciało mi trochę krwi z nosa, ale nie wiem czy to ma jakiś związek 🤗

19.02 ⏸
    21.02 BetaHCG 63,2 💚
    23.02 BetaHCG 223 💚💚
    7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
    11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
    14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
    18+6 Ok. 274 g 💙
    06.07 badania połówkowe ✊🏻

Planowany termin: 03.11.2022 💚
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ