X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba iść wcześniej spac dzisiaj :) ja tez zamierzam :) wkręciłam sie w mierzenie temperatury. Nie jakos fanatycznie, ale ciekawi mnie eeentualny wzrost i spadek. Chociaż wiem ze nie oznacza to nic, to i tak jestem ciekawa :)

Jolcia90, Marta100 lubią tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Dominisia, jak sytuacja u Ciebie? Lepiej się czujesz? ☺️ Robiłaś dziś sobie może znów test? Kiedy masz ginekologa?

Dziękuję Jolciu że pytasz 😘 ginekologa mam jutro, czuję się zestresowana, tak drażliwa jak nigdy, a teraz wkurzona położyłam się na drzemkę po pracy a skończyło się na prawie 3 godzinach, czyli mam po nocy (dopiero się zajadę myślami) .. I oczywiście sama się nakręcam ze coś nie tak bo zaczynają mnie mniej boleć cycyki i powoli robić flaczki 😩 postanowilam dzisiaj nie testować, żeby sobie nie wmawiać ze nie ciemnieje i znowu padać w panikę. Do tego w pracy armagedon i generalnie stres, strach, drażliwości 😪😬

Tedka lubi tę wiadomość

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia, na bank coś jest grane i będzie pozytyw, trzymam kciukasy✊✊✊❤️

Tedka nie łam się Kochana, trzeba być pozytywnej myśli, a jeśli to ten cykl i już rośnie w Tobie nowe życie 😘

Dziękuję Wam za dobre słowa, cieszę się że tutaj jestem i mam się z kim tym wszystkim podzielić. 😘 Nie wiem czemu, ale zbytnio mnie te wyniki nie zdołowały, może dlatego że już słyszałam te słowa kilka lat temu i mam świadomość, że już tak mam i się z tym troszkę pogodziłam że mogę nie zostać mamą... No może troszkę mnie to że smuciło, ale nie tracę nadziei😘 Jest tam jakieś światełko w tunelu😊

Na domiar złego złapałam dzisiaj jakąś grypę żołądkowa 😫😫😫 Mam nadzieję, że do jutra mi przejdzie i będę mogła iść normalnie do pracy...

Tedka lubi tę wiadomość

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Chwilę mnie nie było.

Przepraszam, ale nie jestem w stanie odnieść się do wszystkich tak dużo napisałyście 😊

Ogółem dla tych przed owulacją życzę owocnego cyklu, a tym przed testowanie pięknych dwóch kreseczek 😘

Niestety wieści z wczorajszej wizyty nie są optymistyczne... Moje wyniki hormonalne są jak u kobiety po menopauzie. Testy owulacyjne w moim przypadku są niemiarodajne bo mam cały czas bardzo wysokie LH. Gin powiedziała, że przysadka cały czas stymuluje jajniki do pracy wyrzucając hormon, a jajniki reagują max jak mogą, a mogą niewiele. W rezultacie nie ma owulacji bo są 'leniwe'. Kilka dni temu miałam też plamienie 3 dni takie delikatne i masakryczny ból brzucha. Wczoraj przy pobieraniu cytologii stwierdziła, że śluz taki jakby płodny gdzie dzień wcześniej przy moim badaniu go nie było i wgl miałam sucho wiec nie wiem. Po tym plamieniu stwierdzam, że może to było owulacyjne 🤔 BTW dostałam CLO na dwa cykle, jeżeli do mają nie będzie rezultatu w postaci Bobo to dalsza diagnostylka hormonalna. Bała się mi dawać CLO żeby nie wykorzystać pęcherzyków... Czuję że to moja jedyna szansa na dziecko. 🥺 Jak się nie uda to nie wiem...

W tym tyg wysyłam męża na badanie podstawowe nasienia żeby mieć wszystko pod kontrolą.
    Przepraszam,polubiłam przypadkiem😐Kochana przykro mi, ale dobrze, że masz diagnozę i plan działania. Teraz na pewno się uda!

Wa123 lubi tę wiadomość

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Chwilę mnie nie było.

Przepraszam, ale nie jestem w stanie odnieść się do wszystkich tak dużo napisałyście 😊

Ogółem dla tych przed owulacją życzę owocnego cyklu, a tym przed testowanie pięknych dwóch kreseczek 😘

Niestety wieści z wczorajszej wizyty nie są optymistyczne... Moje wyniki hormonalne są jak u kobiety po menopauzie. Testy owulacyjne w moim przypadku są niemiarodajne bo mam cały czas bardzo wysokie LH. Gin powiedziała, że przysadka cały czas stymuluje jajniki do pracy wyrzucając hormon, a jajniki reagują max jak mogą, a mogą niewiele. W rezultacie nie ma owulacji bo są 'leniwe'. Kilka dni temu miałam też plamienie 3 dni takie delikatne i masakryczny ból brzucha. Wczoraj przy pobieraniu cytologii stwierdziła, że śluz taki jakby płodny gdzie dzień wcześniej przy moim badaniu go nie było i wgl miałam sucho wiec nie wiem. Po tym plamieniu stwierdzam, że może to było owulacyjne 🤔 BTW dostałam CLO na dwa cykle, jeżeli do mają nie będzie rezultatu w postaci Bobo to dalsza diagnostylka hormonalna. Bała się mi dawać CLO żeby nie wykorzystać pęcherzyków... Czuję że to moja jedyna szansa na dziecko. 🥺 Jak się nie uda to nie wiem...

W tym tyg wysyłam męża na badanie podstawowe nasienia żeby mieć wszystko pod kontrolą.
    masz rezerwe jajnikową? jeśli tak, to reszte da się wyregulować :) głowa do góry

Wa123 lubi tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze nikt nie odpowiada na moje zapytanie poraz drugi, widzę że nie pasuje u was na waszym. Forum.uciekam.milych starań.

Pa

• Tedka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Szkoda ze nikt nie odpowiada na moje zapytanie poraz drugi, widzę że nie pasuje u was na waszym. Forum.uciekam.milych starań.

Pa
    Kochana, to Twoje wrażenie i na pewno nie jest tak ze ktoś tutaj robi Ci na złe. Po prostu pytasz ciagle o to samo. Ja raz juz napisałam co mysle o Twoich testach, ale Ty z kolei nie przyjmujesz ich do wiadomości. Kreska fabryczna pokazuje Ci sie non stop i nie jest to wada testu. Nie są wadliwe. Takie są a po prostu nie wychodzi Ci na razie nic pozytywnego na nich. Trzymaj sie!

Aneta2506, Kirra, Iwonay, Milixx, Wjedzma lubią tę wiadomość

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Kochana, to Twoje wrażenie i na pewno nie jest tak ze ktoś tutaj robi Ci na złe. Po prostu pytasz ciagle o to samo. Ja raz juz napisałam co mysle o Twoich testach, ale Ty z kolei nie przyjmujesz ich do wiadomości. Kreska fabryczna pokazuje Ci sie non stop i nie jest to wada testu. Nie są wadliwe. Takie są a po prostu nie wychodzi Ci na razie nic pozytywnego na nich. Trzymaj sie!
    Ja dołączam się do tego co napisała Tedka. Też ci mówiłam, że u mnie wychodzą takie białe kreski i wiem, że to po prostu fabryczna. Jakby Choć trochę się zarozowiła to wtedy można mieć podejrzenia ☺️ kochana nikt nie mówi, że do nas nie pasujesz 😘 nie odbieraj tego, aż tak! Trzymam kciuki, byś w końcu zobaczyła piękne różowe kreseczki 😘😘😘✊🍀💚

Aneta2506, Kirra, Milixx lubią tę wiadomość

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie kobietki coś złego się dzieje i chyba stąd ten skok temperatury...zmierzyłam się wieczorem a tam 38.1 🥺 nie wiem skąd taka temperatura bo praktycznie nic mi nie jest. Delikatnie gardło drapie, i delikatniusi katar 🤷 jakbym nie zmierzyła to pewnie bym nawet nie widziała, że coś jest nie tak...

• Tedka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    A u mnie kobietki coś złego się dzieje i chyba stąd ten skok temperatury...zmierzyłam się wieczorem a tam 38.1 🥺 nie wiem skąd taka temperatura bo praktycznie nic mi nie jest. Delikatnie gardło drapie, i delikatniusi katar 🤷 jakbym nie zmierzyła to pewnie bym nawet nie widziała, że coś jest nie tak...
    Mam nadzieje ze to ciążowe dolegliwości a nie coś Cię bierze! Jutro proszę zmierzyć rano temp :) będę śledzić wykres :)

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Dziewczyny, a jeśli zrobię sobie przy okazji proga to coś mi on powie? W sensie czy była owulacja? Czy już za późno i on przed okresem już nie będzie miarodajny?

No właśnie..
    Ja robiłam dzisiaj proga..

Lekarz mówi że owulacji nie było, a prog tyle co na zdjęciu, więc sama już nie wiem co mam myśleć..

fc8ee1b652fc.jpg

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:

Pa
    Kochana wcale tak nie jest... Po prostu temat fabrycznych białych kresek już był omawiany wiele razy 😥 ja nie wiem co więcej dodać w tym temacie

Ja jestem na maksa przytłoczona tym co się dzieje obok nas więc też się mniej udzielam. Na dodatek mam 🐒 i nie czuje się najlepiej. Mam nadzieję wrócić z nowymi siłami ❤😘

Trzymajcie sie babki!

Tedka lubi tę wiadomość

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:

Mam nadzieję że to ciążowy skok :)

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    No właśnie..
    Ja robiłam dzisiaj proga..

Lekarz mówi że owulacji nie było, a prog tyle co na zdjęciu, więc sama już nie wiem co mam myśleć..

fc8ee1b652fc.jpg
    kochana z tego co wiem, to w drugiej fazie prog może mieć normę do 23 chyba. na wyniku nie masz podanej normy dla tej fazy???

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczynam od jutro pić guajazyl.. ble jest ale mo ze poprawi ilość śluzu, bo z tym u mnie niezbyt ostatno było. plus ACC. męzowi wcisnęłam ACC bo wydaje mi sie że może mieć ciut za gęsto :D teraz tylko trzymać kciuki zeby zjawił sie tak jak obiecał, czyli w nastepną srodę wieczorem w domu. Owulacja będzei raczej piatek-sobota za tydzień to tylko tak mamy szansę. powiedział że w dupie ma bierze wolne i już.

Tedka lubi tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    masz rezerwe jajnikową? jeśli tak, to reszte da się wyregulować :) głowa do góry
    Właśnie mam😊 Obyś miała rację 🙏

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia i jak sytuacja? Na wykresie super ale dlaczego ignorujesz te temp? :)

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    ja zaczynam od jutro pić guajazyl.. ble jest ale mo ze poprawi ilość śluzu, bo z tym u mnie niezbyt ostatno było. plus ACC. męzowi wcisnęłam ACC bo wydaje mi sie że może mieć ciut za gęsto :D teraz tylko trzymać kciuki zeby zjawił sie tak jak obiecał, czyli w nastepną srodę wieczorem w domu. Owulacja będzei raczej piatek-sobota za tydzień to tylko tak mamy szansę. powiedział że w dupie ma bierze wolne i już.
    Na pewno sie uda! 🤞🤞

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 cóż za skok. Dlaczego ignorujesz to temperaturę? 🤞😊

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja nie wiem czy to nie jest gorączka.

Dziewczyny....znów sytuacja sprzed kilku dni. Jeden test wyszedł mi z piękną kreska...poleciałam od razu zrobić drugi (z tego samego moczu) i dupa 😭😭😭😭 czy ja mam takiego pecha do tych testów?

https://zapodaj.net/d56f40d89d440.jpg.html

Za niedługo będę miała pewnie wynik bety to sprawa już okaże się na 100% jasna

‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ