Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzeba iść wcześniej spac dzisiaj
ja tez zamierzam
wkręciłam sie w mierzenie temperatury. Nie jakos fanatycznie, ale ciekawi mnie eeentualny wzrost i spadek. Chociaż wiem ze nie oznacza to nic, to i tak jestem ciekawa
Jolcia90, Marta100 lubią tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Jolcia90 wrote:Dominisia, jak sytuacja u Ciebie? Lepiej się czujesz? ☺️ Robiłaś dziś sobie może znów test? Kiedy masz ginekologa?
Dziękuję Jolciu że pytasz 😘 ginekologa mam jutro, czuję się zestresowana, tak drażliwa jak nigdy, a teraz wkurzona położyłam się na drzemkę po pracy a skończyło się na prawie 3 godzinach, czyli mam po nocy (dopiero się zajadę myślami) .. I oczywiście sama się nakręcam ze coś nie tak bo zaczynają mnie mniej boleć cycyki i powoli robić flaczki 😩 postanowilam dzisiaj nie testować, żeby sobie nie wmawiać ze nie ciemnieje i znowu padać w panikę. Do tego w pracy armagedon i generalnie stres, strach, drażliwości 😪😬Tedka lubi tę wiadomość
-
Jolcia, na bank coś jest grane i będzie pozytyw, trzymam kciukasy✊✊✊❤️
Tedka nie łam się Kochana, trzeba być pozytywnej myśli, a jeśli to ten cykl i już rośnie w Tobie nowe życie 😘
Dziękuję Wam za dobre słowa, cieszę się że tutaj jestem i mam się z kim tym wszystkim podzielić. 😘 Nie wiem czemu, ale zbytnio mnie te wyniki nie zdołowały, może dlatego że już słyszałam te słowa kilka lat temu i mam świadomość, że już tak mam i się z tym troszkę pogodziłam że mogę nie zostać mamą... No może troszkę mnie to że smuciło, ale nie tracę nadziei😘 Jest tam jakieś światełko w tunelu😊
Na domiar złego złapałam dzisiaj jakąś grypę żołądkowa 😫😫😫 Mam nadzieję, że do jutra mi przejdzie i będę mogła iść normalnie do pracy...Tedka lubi tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Wa123 wrote:Hej dziewczyny,
Chwilę mnie nie było.
Przepraszam, ale nie jestem w stanie odnieść się do wszystkich tak dużo napisałyście 😊
Ogółem dla tych przed owulacją życzę owocnego cyklu, a tym przed testowanie pięknych dwóch kreseczek 😘
Niestety wieści z wczorajszej wizyty nie są optymistyczne... Moje wyniki hormonalne są jak u kobiety po menopauzie. Testy owulacyjne w moim przypadku są niemiarodajne bo mam cały czas bardzo wysokie LH. Gin powiedziała, że przysadka cały czas stymuluje jajniki do pracy wyrzucając hormon, a jajniki reagują max jak mogą, a mogą niewiele. W rezultacie nie ma owulacji bo są 'leniwe'. Kilka dni temu miałam też plamienie 3 dni takie delikatne i masakryczny ból brzucha. Wczoraj przy pobieraniu cytologii stwierdziła, że śluz taki jakby płodny gdzie dzień wcześniej przy moim badaniu go nie było i wgl miałam sucho wiec nie wiem. Po tym plamieniu stwierdzam, że może to było owulacyjne 🤔 BTW dostałam CLO na dwa cykle, jeżeli do mają nie będzie rezultatu w postaci Bobo to dalsza diagnostylka hormonalna. Bała się mi dawać CLO żeby nie wykorzystać pęcherzyków... Czuję że to moja jedyna szansa na dziecko. 🥺 Jak się nie uda to nie wiem...
W tym tyg wysyłam męża na badanie podstawowe nasienia żeby mieć wszystko pod kontrolą.Wa123 lubi tę wiadomość
-
Wa123 wrote:Hej dziewczyny,
Chwilę mnie nie było.
Przepraszam, ale nie jestem w stanie odnieść się do wszystkich tak dużo napisałyście 😊
Ogółem dla tych przed owulacją życzę owocnego cyklu, a tym przed testowanie pięknych dwóch kreseczek 😘
Niestety wieści z wczorajszej wizyty nie są optymistyczne... Moje wyniki hormonalne są jak u kobiety po menopauzie. Testy owulacyjne w moim przypadku są niemiarodajne bo mam cały czas bardzo wysokie LH. Gin powiedziała, że przysadka cały czas stymuluje jajniki do pracy wyrzucając hormon, a jajniki reagują max jak mogą, a mogą niewiele. W rezultacie nie ma owulacji bo są 'leniwe'. Kilka dni temu miałam też plamienie 3 dni takie delikatne i masakryczny ból brzucha. Wczoraj przy pobieraniu cytologii stwierdziła, że śluz taki jakby płodny gdzie dzień wcześniej przy moim badaniu go nie było i wgl miałam sucho wiec nie wiem. Po tym plamieniu stwierdzam, że może to było owulacyjne 🤔 BTW dostałam CLO na dwa cykle, jeżeli do mają nie będzie rezultatu w postaci Bobo to dalsza diagnostylka hormonalna. Bała się mi dawać CLO żeby nie wykorzystać pęcherzyków... Czuję że to moja jedyna szansa na dziecko. 🥺 Jak się nie uda to nie wiem...
W tym tyg wysyłam męża na badanie podstawowe nasienia żeby mieć wszystko pod kontrolą.głowa do góry
Wa123 lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
zzstefania83 wrote:Szkoda ze nikt nie odpowiada na moje zapytanie poraz drugi, widzę że nie pasuje u was na waszym. Forum.uciekam.milych starań.
PaAneta2506, Kirra, Iwonay, Milixx, Wjedzma lubią tę wiadomość
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Kochana, to Twoje wrażenie i na pewno nie jest tak ze ktoś tutaj robi Ci na złe. Po prostu pytasz ciagle o to samo. Ja raz juz napisałam co mysle o Twoich testach, ale Ty z kolei nie przyjmujesz ich do wiadomości. Kreska fabryczna pokazuje Ci sie non stop i nie jest to wada testu. Nie są wadliwe. Takie są a po prostu nie wychodzi Ci na razie nic pozytywnego na nich. Trzymaj sie!
Aneta2506, Kirra, Milixx lubią tę wiadomość
-
A u mnie kobietki coś złego się dzieje i chyba stąd ten skok temperatury...zmierzyłam się wieczorem a tam 38.1 🥺 nie wiem skąd taka temperatura bo praktycznie nic mi nie jest. Delikatnie gardło drapie, i delikatniusi katar 🤷 jakbym nie zmierzyła to pewnie bym nawet nie widziała, że coś jest nie tak...
-
Jolcia90 wrote:A u mnie kobietki coś złego się dzieje i chyba stąd ten skok temperatury...zmierzyłam się wieczorem a tam 38.1 🥺 nie wiem skąd taka temperatura bo praktycznie nic mi nie jest. Delikatnie gardło drapie, i delikatniusi katar 🤷 jakbym nie zmierzyła to pewnie bym nawet nie widziała, że coś jest nie tak...
będę śledzić wykres
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Jolcia90 wrote:Dziewczyny, a jeśli zrobię sobie przy okazji proga to coś mi on powie? W sensie czy była owulacja? Czy już za późno i on przed okresem już nie będzie miarodajny?
No właśnie..
Ja robiłam dzisiaj proga..
Lekarz mówi że owulacji nie było, a prog tyle co na zdjęciu, więc sama już nie wiem co mam myśleć..
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Pa
Ja jestem na maksa przytłoczona tym co się dzieje obok nas więc też się mniej udzielam. Na dodatek mam 🐒 i nie czuje się najlepiej. Mam nadzieję wrócić z nowymi siłami ❤😘
Trzymajcie sie babki!Tedka lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Jolcia90 wrote:A u mnie kobietki coś złego się dzieje i chyba stąd ten skok temperatury...zmierzyłam się wieczorem a tam 38.1 🥺 nie wiem skąd taka temperatura bo praktycznie nic mi nie jest. Delikatnie gardło drapie, i delikatniusi katar 🤷 jakbym nie zmierzyła to pewnie bym nawet nie widziała, że coś jest nie tak...
Mam nadzieję że to ciążowy skok15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
*maj 2022 beta 30
ja zaczynam od jutro pić guajazyl.. ble jest ale mo ze poprawi ilość śluzu, bo z tym u mnie niezbyt ostatno było. plus ACC. męzowi wcisnęłam ACC bo wydaje mi sie że może mieć ciut za gęsto
teraz tylko trzymać kciuki zeby zjawił sie tak jak obiecał, czyli w nastepną srodę wieczorem w domu. Owulacja będzei raczej piatek-sobota za tydzień to tylko tak mamy szansę. powiedział że w dupie ma bierze wolne i już.
Tedka lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Ewiwi wrote:masz rezerwe jajnikową? jeśli tak, to reszte da się wyregulować
głowa do góry
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Jolcia i jak sytuacja? Na wykresie super ale dlaczego ignorujesz te temp?Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Ewiwi wrote:ja zaczynam od jutro pić guajazyl.. ble jest ale mo ze poprawi ilość śluzu, bo z tym u mnie niezbyt ostatno było. plus ACC. męzowi wcisnęłam ACC bo wydaje mi sie że może mieć ciut za gęsto
teraz tylko trzymać kciuki zeby zjawił sie tak jak obiecał, czyli w nastepną srodę wieczorem w domu. Owulacja będzei raczej piatek-sobota za tydzień to tylko tak mamy szansę. powiedział że w dupie ma bierze wolne i już.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Bo ja nie wiem czy to nie jest gorączka.
Dziewczyny....znów sytuacja sprzed kilku dni. Jeden test wyszedł mi z piękną kreska...poleciałam od razu zrobić drugi (z tego samego moczu) i dupa 😭😭😭😭 czy ja mam takiego pecha do tych testów?
https://zapodaj.net/d56f40d89d440.jpg.html
Za niedługo będę miała pewnie wynik bety to sprawa już okaże się na 100% jasna