Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwonay, cieszę się, że wracają Ci siły
plany macie fajne, zaciskam kciuki za powodzenie ✊🏼
Milixx, nie ma co się przejmować tą temperaturą, skoro lekarz potwierdził owulacje. Na tym etapie temperatura Ci nie mówi dosłownie nic! Temperatura jest do wyznaczania owulacji i zbliżania się ewentualnej miesiączki. Zobacz mój wykres. Do 11 dpo był piękny, a później wszystko poszło się kochać. Są piękne książkowe ciążowe wykresy, które kończą się okresem, a są wykresy niewiadomojakie, dziwne, które kończą się ciążą. Nie ma co się aż tak na tym skupiać, po prostu mierz i obserwuj bez większego skupiania się na tym, albo nie mierz dla świętego spokoju. Naprawdę, głowa do góry!Milixx, Iwonay lubią tę wiadomość
-
Zgadzam się z przedmówczynią !
a ja nie dość ze 8 ide na bete, to jeszcze mam rozmowe o dobrze płatną prace!cud dzień!
Dominisia35, Abcia, Iwonay, Aneta2506, Wjedzma lubią tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Milixx wrote:A ja mam dzisiaj spadek nastroju 😔 Ta temperatura chyba sobie ze mną "leci w kulki". Zamiast rosnąć to spada ↘ Chyba przestają ją mierzyć, za duży to stres dla mnie 🥺 Po raz pierwszy od początku cyklu czuję, że nic z tego 😥 Za bardzo chyba chce być w ciąży i ta niepewność jest straszna 😔
Owulacja była to nie patrz na temperaturęmozesz przestać mierzyć jeśli tak wolisz
a może zniża się na zagnieżdżenie? nie wiadomo nigdy
u mnie za to np. zagniezdzenia nie było (po temperaturze
) i juz tez wkrecam sobie ze nic nie bedzie
o i takie to sa właśnie historie. Badz dzielna!
Milixx lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Wjedzma niestety w pracy i to w takim młynie, a ja rozkojarzona, w ogóle się skupić nie mogę 🙈 kitków nie mam, za to mam królika 😂
-
Jolcia90 wrote:Aktualizacja danych...beta 0.1 a progesteron 19.01 🥺
Nie ten miesiąc moje drogieJolcia90 lubi tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
zzstefania83 wrote:Hej wszystkim, czy 2 dniprzed okresem szyjka powinna być bardzo oo wysoko i zamknięta?
U mnie od owu do około 11 dpo jest twarda, długa, zamknięta i albo wysoko albo średnio, a 2 dni przed @ już się delikatnie otwiera, skraca, robi bardziej miękka i jest średnio albo nisko. Ale to bardzo indywidualna sprawa -
nick nieaktualnyzzstefania83 wrote:Hej wszystkim, czy 2 dniprzed okresem szyjka powinna być bardzo oo wysoko i zamknięta?
Zzstefania szyjka w okolicach miesiączki lekko się unosi do góry, zaś w czasie miesiączki jest też lekko uchylona. Ciężko ocenić po twojej szyjce czy jest ciążowa czy okresowa. Zatestuj po terminie miesiączki, będziesz już wtedy miała jasną sytuację 🙂 -
Spotkanie 🥰🍹🍕
Głos oddały 4 osoby i są dwa proponowane terminy. Wysyłam jeszcze raz ankietę 😊 Jeżeli te 4 osoby są nadal chętne to proszę wpiszcie Wasz termin, mam nadzieje, że jakoś uda nam się coś ustalić i spotkać 🍻
https://forms.gle/EQ1uFux2PyuZzXEA8 -
Część dziewczyny! 🙂
Jolcia, bardzo mi przykro 😭 Ale teraz musisz zbierać siły na kolejny cykl! Na pewno będzie dobrze, wierzę w to 🥰
Ja mam do Was pytanie. Moja ginekolog akurat w tym terminie jest na urlopie i byłam zmuszona pójść do innego w mojej przychodni. Wizyta ogólna, spowodowana tym że niestety odebrałam wyniki z podwyższoną prolaktyna. Do rzeczy. Mam jakie złe wrażenie po tej wizycie.. Ginekolog to w sumie starszy Pan.. Po USG stwierdził, że owulacja była to widać w jajniku pęknięty pęcherzyk Graffa. Spytałam się czy takie objawy jak mam mogą świadczyć o ciąży. Stwierdził, że na pewno nie bo byłoby widać pęcherzyk ciążowy w macicy.. Dziewczyny, ale ja jestem w sumie 11 dpo i to też niewiadomo czy owulacja nie była później.. Jeśli to było plamienie o którym wcześniej wam pisałam to również było niedawno.. z tego co wiem i również od mojej Pani ginekolog to 6 tydzień gdzieś dopiero można wykonać USG żeby pęcherzyk był widoczny.. Czy według Was mogę mieć jeszcze nadzieję ? Tak jak mi radziłyście jestem cierpliwa i czekam z testem do jutra już nawet pojutra 🙂 Ale ten ginekolog trochę zgasił moją nadzieję.. -
paull97 wrote:Część dziewczyny! 🙂
Jolcia, bardzo mi przykro 😭 Ale teraz musisz zbierać siły na kolejny cykl! Na pewno będzie dobrze, wierzę w to 🥰
Ja mam do Was pytanie. Moja ginekolog akurat w tym terminie jest na urlopie i byłam zmuszona pójść do innego w mojej przychodni. Wizyta ogólna, spowodowana tym że niestety odebrałam wyniki z podwyższoną prolaktyna. Do rzeczy. Mam jakie złe wrażenie po tej wizycie.. Ginekolog to w sumie starszy Pan.. Po USG stwierdził, że owulacja była to widać w jajniku pęknięty pęcherzyk Graffa. Spytałam się czy takie objawy jak mam mogą świadczyć o ciąży. Stwierdził, że na pewno nie bo byłoby widać pęcherzyk ciążowy w macicy.. Dziewczyny, ale ja jestem w sumie 11 dpo i to też niewiadomo czy owulacja nie była później.. Jeśli to było plamienie o którym wcześniej wam pisałam to również było niedawno.. z tego co wiem i również od mojej Pani ginekolog to 6 tydzień gdzieś dopiero można wykonać USG żeby pęcherzyk był widoczny.. Czy według Was mogę mieć jeszcze nadzieję ? Tak jak mi radziłyście jestem cierpliwa i czekam z testem do jutra już nawet pojutra 🙂 Ale ten ginekolog trochę zgasił moją nadzieję..
Zawsze trzeba mieć nadzieję! Dopóki nie ma małpy - pęcherzyk w grze
W niedzielę mam termin @. Jak Wam pisałam w tym cyklu nie robiłam testów owu, wszystko było na spontanie. Dziś zrobiłam Facelaka - jak nasiąkał to robiłam śniadanie i zajrzałam do niego dopiero 20 minut po nasikaniu. Jest na nim cień (zdaje mi się) różowej kreski. Boże, powiedzcie, że Facelaki też robią kreski fabryczne! Mam jeszcze jednego, ale nie chciałabym go dzisiaj wysikiwać bo pewnie nic nie pokaże.
Jestem zajarana, a jednocześnie staram się nie nakręcać. Od soboty lekko pobolewają mnie piersi (ale inaczej niż przed okresem - to może być działanie niepokalanka), w sobotę zalał mnie wodnisty śluz i mniej więcej od weekendu lekko pobolewa mnie brzuch jak na okres (najadłam się orzechów, a mój brzuch nie lubi orzechów). Musicie mi przwyiązać sznurek do nogi, bo ulatuję jak balonik25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Abcia wrote:Zawsze trzeba mieć nadzieję! Dopóki nie ma małpy - pęcherzyk w grze
W niedzielę mam termin @. Jak Wam pisałam w tym cyklu nie robiłam testów owu, wszystko było na spontanie. Dziś zrobiłam Facelaka - jak nasiąkał to robiłam śniadanie i zajrzałam do niego dopiero 20 minut po nasikaniu. Jest na nim cień (zdaje mi się) różowej kreski. Boże, powiedzcie, że Facelaki też robią kreski fabryczne! Mam jeszcze jednego, ale nie chciałabym go dzisiaj wysikiwać bo pewnie nic nie pokaże.
Jestem zajarana, a jednocześnie staram się nie nakręcać. Od soboty lekko pobolewają mnie piersi (ale inaczej niż przed okresem - to może być działanie niepokalanka), w sobotę zalał mnie wodnisty śluz i mniej więcej od weekendu lekko pobolewa mnie brzuch jak na okres (najadłam się orzechów, a mój brzuch nie lubi orzechów). Musicie mi przwyiązać sznurek do nogi, bo ulatuję jak balonik
Robiłam facellki w tym cyklu, pokaż to Ci powiem czy to fabryczna czy nie -
Wjedzma wrote:U mnie od owu do około 11 dpo jest twarda, długa, zamknięta i albo wysoko albo średnio, a 2 dni przed @ już się delikatnie otwiera, skraca, robi bardziej miękka i jest średnio albo nisko. Ale to bardzo indywidualna sprawa
-
Hej dziewczyny. Jestem z Wami ale nie czytam wszystkiego na bierząco bo mam ciężki okres teraz. Moj dzidzia zachorował i serio nie mam głowy do niczego. Jak się wykurujemy to będzie mnie więcej.
Przytulam Was mocnoAbcia, Milixx, Dominisia35 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wjedzma wrote:Robiłam facellki w tym cyklu, pokaż to Ci powiem czy to fabryczna czy nie
No właśnie na zdjęciu kiepsko widać, więc obstawiam, że fabryczna.
https://zapodaj.net/images/02a0249b5a303.jpg25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Natka23 wrote:Zzstefania taka szyjka jak twoja może też wskazywać na ciążę. Ciężko to ocenić na tym etapie. Nie smuć się ❤️. Trzymam kciuki, żeby mimo wszystko to była ciąża 🤞❤️
3 biochemy pod rząd miałam potem nic i teraz znów nic, -
Abcia wrote:No właśnie na zdjęciu kiepsko widać, więc obstawiam, że fabryczna.
https://zapodaj.net/images/02a0249b5a303.jpg
Szczerze mówiąc to wygląda konkretniej niż moja fabryczna. Ja mojej fabrycznej nie mogłam ująć na zdjęciu przez szybkę, dopiero jak rozebrałam testRozbierzesz go i pokażesz jak to wygląda bez obudowy?
Edit. To mój z poniedziałku, porównaj sobie
https://naforum.zapodaj.net/5f3f41257de3.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 14:35