Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kirra, tak sama znam takie przypadki, moja koleżanka z technikum zaszła przy pierwszym razie z chłopakiem 🤨 jeszcze się zabezpieczali😏 ale u siebie jakoś nie wierze w cuda ale nadzieje mam bo cóż zostaje😅 dzisiaj niż śluz się zmienił na kremowy szyjka zamknieta od wczoraj od późnego wieczora natrzy spusty🙈 zauważyłam ze po piku mam bardzo szybko owulke a tuż po niej od razu zakończą się moja płodność 😳
-
Niaha wrote:Hejo, dzisiaj zauważyłam spadek temperatury
Jak myślicie czy to oznacza już spadek szans na cokolwiek?
27dc, 10dpo
To był mój pierwszy cykl z ziołami, stąd ogromne nadzieje... -
Hania007 wrote:Może to tylko chwilowy spadek a jutro odbije, może spadek implantacyjny🤞🏻 Trzeba osbsrrwowac bo jak nie miałaś takich krótkich cykli to wróży to ładnie, choć z drugiej strony zawsze jest niestety taka ewentualność ze tym razem cykl się skrócił.
-
Niaha wrote:A jeśli chodzi o szyjkę, to jeśli na tym etapie jest nadal wysoko, to jest ok?
-
Hania007 wrote:Teoretycznie na @ powinna się obniżyć i otworzyc ale z szyjka różnie bywa. Czasem ona poprostu zyje swoim życiem. A masz jakieś inne objawy PMS?
-
nick nieaktualny
-
Iwonay wrote:Niaha, troszkę dziwnie ten Twój wykres wygląda, no w drugiej fazie masz spadki do poziomu z pierwszej fazy. A tak nie powinno być, nie masz żadnych problemów hormonalnych ?
-
nick nieaktualny
-
Iwonay wrote:Dziewczyny z PCOS mają podobne wykresy, ale może taka Twoja uroda 🙃
Za trzy dni pewnie okaże się 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2022, 14:08
Iwonay lubi tę wiadomość
-
Iwonay, zdaje się ze ta temperatura wysoka u Niaha jest zakłócona to jej nie można brać pod uwagę, czyli wychodzi na to ze to nie spadki a raczej wykres 3 stopniowy🧐
-
nick nieaktualny
-
Dobra spojrzałam na godzinę i już wiem, ta pierwsza wysoka mierzona o 10:00 wiec późno bo reszta jest mierzona o 7, dwie kolejne zakłócone mierzone o 5 i 6, ta o 5 trzeba zignorować a ta o 6 może zostać bo mieści się w granicy. Owulacja była bo jest 3 wysokie które poprzedza 6 niskich. Niaha ma podstawowa dosyć niska wiec nie trzeba u niej wypatrywać jakiś
Wielkich wartości w fazie wyższych temperatur. Jedno jest pewne albo jutro wzrośnie albo spadnie i przyjdzie @Niaha lubi tę wiadomość
-
Iwonay wrote:Szczerze mówiąc, jak y ignorować totalnie te zakłócone, to dla mnie tu w ogóle nie było jeszcze owulacji, a ten dzisiejszy spadek to może być właśnie przed owualcja
-
Hania007 wrote:Iwonay, zdaje się ze ta temperatura wysoka u Niaha jest zakłócona to jej nie można brać pod uwagę, czyli wychodzi na to ze to nie spadki a raczej wykres 3 stopniowy🧐
-
nick nieaktualnyTylko reguła skoku nie jest spełniona na tym wykresie, ale skoro owulacja potwierdzona to pewnie jest to kwestia tych zaburzonych temperatur, choć to też kwestia metody, która się stosuje.
Książkowo trzy stopniowy wykres to wykres ciążowy, ale część kobiet takie wykresy ma z natury, na wykresie widać 3 skoki wtedy
Niskie temperatury wynikają z niedoczynności
Tak czy siak, do 12dpo jest szansa, więc to może być implantacja jeśli jutro wróci do wyższych, to jest warunekWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2022, 15:31
-
Iwonay wrote:Tylko reguła skoku nie jest spełniona na tym wykresie, ale skoro owulacja potwierdzona to pewnie jest to kwestia tych zaburzonych temperatur, choć to też kwestia metody, która się stosuje.
Książkowo trzy stopniowy wykres to wykres ciążowy, ale część kobiet takie wykresy ma z natury, na wykresie widać 3 skoki wtedy
Niskie temperatury wynikają z niedoczynności
Tak czy siak, do 12dpo jest szansa, więc to może być implantacja jeśli jutro wróci do wyższych, to jest warunek
Dziękuję za wyjaśnienie -
nick nieaktualnyNiaha wrote:Metoda była taka sama, temperatura mierzona dopochwowo.
Dziękuję za wyjaśnienie
Tak czy siak jak to mówią, póki nie ma 🐵 nic nie jest wykluczone -
nick nieaktualnyW tym miesiącu mam całą jedna półkę w łazience zajęta przez testy ciążowe, pozbierałam do kupy wszystko co mam i jestem przerażona i co ciekawe w ogóle nie czekać w tym cyklu na testowanie, jakoś w ogóle brak we mnie euforii, że druga faza 😶😅
Wa123 lubi tę wiadomość
-
Iwonay wrote:W tym miesiącu mam całą jedna półkę w łazience zajęta przez testy ciążowe, pozbierałam do kupy wszystko co mam i jestem przerażona i co ciekawe w ogóle nie czekać w tym cyklu na testowanie, jakoś w ogóle brak we mnie euforii, że druga faza 😶😅
Ja za to czekam na @ bo nadal brzuch boooli a jej brak.. I jak tu nie mieć nadziei🥺Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Polecam apke Ovuview tam są brane wszystkie metody pod uwagę i fajnie widać pewne zależności🙂 ja mam niskie temperatury a niedoczynnosci nie mam. W ciąże zaszłam majac średnia niespełna 36,8 Zauważyłam ze na forum łatwo się operuje stwierdzeniem ze nie było owulacji a przy dobrych wynikach nie jest to przecież takie częste.
Ps wkurza mnie of ciagle wyskakuje mi komunikat o jakimś teście już od kilku dni😓Niaha lubi tę wiadomość