Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hania007 wrote:Polecam apke Ovuview tam są brane wszystkie metody pod uwagę i fajnie widać pewne zależności🙂 ja mam niskie temperatury a niedoczynnosci nie mam. W ciąże zaszłam majac średnia niespełna 36,8 Zauważyłam ze na forum łatwo się operuje stwierdzeniem ze nie było owulacji a przy dobrych wynikach nie jest to przecież takie częste.
Ps wkurza mnie of ciagle wyskakuje mi komunikat o jakimś teście już od kilku dni😓 -
Niaha wrote:Ściągnęłam apkę, wygląda obiecująco. Dzięki za polecenie
-
nick nieaktualnyDlatego ja się tak bardzo nie kieruje aplikacja, w tym cyklu według aplikacji owulację miałam 14dc a wiem, że miałam w 16dc, u mnie akurat na wykresie zawsze widać co i jak. Ja normalnie w drugiej fazie to też mi tak temperatura krąży między 36,8 a 36,90. Ale jednak w ciąży właśnie w 2dpo weszła na 37 i już została z tym że wtedy mierzyłam zwykłym termometrem a nie owulacyjnym to nie wiem jak to do końca było. Najpierw się wahała między 37 a 37,1 a potem między 37,1 a 37,2 póki mierzyłam to tak było potem przestałam mierzyć
-
A ja mam chyba dobre wieści 🤔
Zaczęło mnie trochę,, mulić " na wieczór po najedzeniu się, plus jak szlam się kąpać i zdjęłam stanik to myślałam że cycki mi odpadną jakby ktoś mi sto szpilek wbił w nie, nie jets to przyjemne ale w głębi ducha jakby cieszy? 😂
Dzisiaj według OM zaczynam 6 tc ❤️Hania007, Iwonay, Felinka94, Ania35, Anka1312 lubią tę wiadomość
-
Dominisia35 wrote:A ja mam chyba dobre wieści 🤔
Zaczęło mnie trochę,, mulić " na wieczór po najedzeniu się, plus jak szlam się kąpać i zdjęłam stanik to myślałam że cycki mi odpadną jakby ktoś mi sto szpilek wbił w nie, nie jets to przyjemne ale w głębi ducha jakby cieszy? 😂
Dzisiaj według OM zaczynam 6 tc ❤️
Kochana a jak samopoczucie?
Ja od tygodnia czuję się beznadziejnie, ból głowy i jakby reflukso/nudności (jeszcze nie miałam przyjemności wymiotować i mam nadzieje, ze tak zostanie!). Marzę, żeby już być kilka tygodni do przodu 😅💚🍀19.02 ⏸
21.02 BetaHCG 63,2 💚
23.02 BetaHCG 223 💚💚
7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
18+6 Ok. 274 g 💙
06.07 badania połówkowe ✊🏻
Planowany termin: 03.11.2022 💚 -
Vanilliowaczekolada wrote:Kochana a jak samopoczucie?
Ja od tygodnia czuję się beznadziejnie, ból głowy i jakby reflukso/nudności (jeszcze nie miałam przyjemności wymiotować i mam nadzieje, ze tak zostanie!). Marzę, żeby już być kilka tygodni do przodu 😅💚🍀
Fizycznie czuję się dobrze, nie mam dolegliwości to co napisałam wyżej to pierwsze objawy te,, mulenie" i jakby szpilki powbijane w biust. Wcześniej panikowałam ze piersi raz bolą potem powoli ten ból zanika i mam takie wahania nastroju 🤷♀️ chociaż od wczoraj jakoś lepiej się psychicznie czuję 😊Vanilliowaczekolada lubi tę wiadomość
-
Dominisia, cieszę się ze u Ciebie jest lepiej☺️ Często objawy dopiero się później pojawiają. Ja Ci mówiłam jeszcze możesz zemścić na swoje zle samopoczucie ale oczywiście tego Ci nie zycze😁 dbaj o siebie❤️
Dominisia35 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dominisia35 wrote:A ja mam chyba dobre wieści 🤔
Dzisiaj według OM zaczynam 6 tc ❤️
Dominisia, OM miałaś 1.02, zatem wczoraj zaczęłaś 7 tc, a nie 6, czyż nie? 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2022, 06:51
-
Inulek wrote:Wybaczcie, że się wtrącę tak ni z gruszki, ni z pietruszki, ale czytam Was codziennie i nawet coś tu się kiedyś odezwalam😉
Dominisia, OM miałaś 1.02, zatem wczoraj zaczęłaś 7 tc, a nie 6, czyż nie? 😉
No tak 01.02 miałam i wychodzi 6 tc + 1 dzień 😊 a nie 7 tc -
Dominisia35 wrote:No tak 01.02 miałam i wychodzi 6 tc + 1 dzień 😊 a nie 7 tc
Dominisia35 lubi tę wiadomość
-
A ja wam powiem jeszcze, że jak przyszłam do pracy to zaczęło mnie wiercić w brzuchu, zemdlilo mnie strasznie a jak kolega się wyperfumował to myślałam że na prawdę zaraz zwymiotuje... Ból głowy przyszedł, ale po zjedzeniu suchej bułki trochę mi odpuściły te nudności 🤭
-
Dominisia35 wrote:No tak 01.02 miałam i wychodzi 6 tc + 1 dzień 😊 a nie 7 tc
No to czyli masz 6 pełnych tygodni i jeden dzień więc zaczęłaś 7 tydzień 😊34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
nick nieaktualnyLekarze zawsze liczą według tygodni skończonych, a nie te, które się zaczęły. Jak jest 6+1 to dla lekarza jest nadal 6 tydzień a 7. Jak jest 6+7 to lekarz powie, że prawie 7. To jest ogólnopolskie nazewnictwo, ze względu na to, że jak by Ci przyszło trafić do lekarza na drugim końcu Polski, to ten lekarz też ma wiedzieć o co chodzi. Proste, każda z Nas mimo ,że 6 tydzień to powie koleżance, że 7 😃😃😃
U mnie temperatura się w "miarę" trzyma l, na tym etapie zawsze dopiero wzrastała. Szyjka jest inna niż w poprzednich cyklach, ale dobrze wiem, że to żaden wyznacznik, no i śluz, który totalnie nie wygląda jak ten, kiedy byłam w ciąży. Zobaczymy przez najbliższe dni co będzie z temperaturą. Ale jakoś nie mam narazie nadzieiInulek, Dominisia35 lubią tę wiadomość
-
Iwonay wrote:[...]
Tak czy siak, do 12dpo jest szansa, więc to może być implantacja jeśli jutro wróci do wyższych, to jest warunek -
nick nieaktualnyNiaha wrote:No i dzisiaj niestety nie udało mi się zmierzyć temperatury w stałej godzinie, około 5:30 miałam delikatnie wyższa niż wczoraj 36,67. Potem znowu poszłam spać a około 8 jak już wstałam było 36,81. I w sumie nie wiem która brać pod uwagę...
Każda godzina to 0,1 w dół lub do góryNiaha lubi tę wiadomość
-
Iwonay wrote:Możesz dokonać korekty
Każda godzina to 0,1 w dół lub do góry
Czyli powinnam liczyć że około godziny 7 powinna być temperatura 36,77, patrząc na to że była tendencja rosnąca? -
nick nieaktualny