Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwonay wrote:Dziewczyny, u mnie szyjka daleko z tyłu i na maxa zamknięta, nawet nie czuje tej szczeliny co zwykle jest. W poprzednich cyklach tak to nie wyglądało. Mam nadzieję, że organizm nie robi sobie ze mnie żartów. Martwi mnie tylko kłucie jajnika od owulacji
-
Maste wrote:Hania007, może Cie zalalo z wrażenia, że udało się w urzędzie wszystko zalatwic 🤣
Mi się codziennie snia 2 kreski, nigdy nie sądziłam, że tak się zeschizuje, jak się tyle lat broniłam rękami i nogami. 😅 -
nick nieaktualny
-
Iwonay wrote:Hania, u mnie ewidentnie druga faza, a jakiś gluty płodne się pojawiają. Jak w poprzednich cyklach, więc już wiem, że nic z tego
-
nick nieaktualnySzyjkę mam świetnie jak w drugiej fazie, śluz kremowy, śliski, wodnisty, ale ewidentnie niepłodny, jedynie takie gluty pojedyncze, ciężko mi stwierdzić czy to świeże, czy jakieś pozostałości z zakamarków, bo jak mówiłam mam mocne tyłozgięcie i u mnie ciężko coś stamtąd wydobyć. Ale czuję, że to nie ten cykl jeszcze mimo temperatury
-
Wogole to spotkałam dzisiaj w urzedzie stara koleżankę i okazało się ze urodziła niedawno synka, jeeesu jak ja go zobaczyłam to chciałam go ukraść No cudowny🥰 i tak bardzo się cieszę ze jej się udało, miala nie mieć nigdy dzieci… a wpadli🤭
Kirra, Wa123, Ania35 lubią tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Wogole to spotkałam dzisiaj w urzedzie stara koleżankę i okazało się ze urodziła niedawno synka, jeeesu jak ja go zobaczyłam to chciałam go ukraść No cudowny🥰 i tak bardzo się cieszę ze jej się udało, miala nie mieć nigdy dzieci… a wpadli🤭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2022, 18:49
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Dziewczyny nasze organizmy dalej zadziwiają!
Nie ma jednak reguły... A im więcej obserwowałam tym mniej wiedziałam taka prawda 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2022, 19:39
Wa123 lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Wa123 wrote:Takie historii dają nadzieję i od razu wracają chęci do działania po wielu nieudanych próbach 😍 dlatego twoerzmdze, że wszystko jest możliwe 😊 Ja melduje się w górach 🏔️ nadal bez @ 💃 a przed chwilą zauważyłam u siebie śluz białko jaja, mega rozciągliwy... Nigdy takiego nie maiałam😱 nie wiem o co kaman😒
Szkoda ze nie mierzysz temperatury, bo 18 dzień wysokiej temperatury to byłaby definitywna ciąża 😜 a tak to nie wiemy dokładnie kiedy była Twoja owulacja. Miłego wypoczynku w gorach✌🏻Wa123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej, u mnie to lipa, temperatura stoi w jednym miejscu, a chyba jednak powinno się coś ruszyć w jakąś stronę. Cycki jedynie stały się bardziej wrażliwe i w sumie w ogóle nie mam śluzu, ale mimo wszystko jest mokro 😶a tak po za tym to wszystko gra, a co u Was ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2022, 07:05
Hania007, Dominisia35 lubią tę wiadomość
-
Hej. Ja mam typowy PMS, jakos trochę mnie wyprowadza wszytsko z równowagi😆 poza tym mam uderzenia goraca i takie wrażenie jakbym była chodzącym grzejnikiem. Taki symptom typowy dla mnie przed okresem. Temperatura poszła w dół. Naczytałam się ze taki śluz jak mam może być spowodowany nadżerka 😔 muszę się chyba wybrać do ginekologa, matko tylko kiedy i jak😭
-
Cześć dziewczyny 💚
Iwonay i Hania nie skreslajcie jeszcze tych cykli, za bardzo to wszystko obserwujecie temperatury śluzy no można zwariować! Jak ma coś być to i tak będzie a jestem przekonana że dziewczyny które zaszły w ciążę też miały różne historie z temperaturą i śluzem 🤞🤞🤞
A u mnie był seks w dniu peaku wieczorem i teoretycznie dzień po owu. Jestem bardzo ciekawa czy pykło 🍀🍀🍀
Jestem w 20dc i teoretycznie dopiero 2dpoAnia35 lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
nick nieaktualnyDominisia35 wrote:Nie cierpię tych miesięcy, są brzydkie, zimne no i święta 😊
Dominisia ja mam dziecko z października, choć też nie chciałam tych zimnych miesięcy. Teraz widzę, że jest zdecydowany plus rodzenia w tych miesiącach - maluszka ubierzesz w gruby śpiworek, jakieś tam śpiochy i rajstopy i ubrany w 5 min. Starszak musi mieć rajstopki, spodnie, bluzę, buty, bluzeczkę, kurteczkę, no ogólnie dużo więcej ubierania a nie daj bóg jak kombinezon zakładasz mu na zimę. W święta też fajnie, spokojnie dzieciątko znosi małe gwar. I lato super bo dziecko już raczej chodzi na nóżkach wtedy i do parku można pójść, no fajne są takie ciepłe pogody ze starszakiem 😀. Także jak będę miała kiedyś dziecko to też chcę w te zimne miesiące, synek wybrał mój miesiąc urodzenia bo ja też z października 😀
Niaha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKirra, ja kino prowadzenia obserwacji prowadzę też normalny tryb życia, nie zawładnęło to mną, ale jak lubię wiedzieć co i jak się u mnie dzieje i tyle. Dobrze wiemy, że każda z Nas już na tyle z swój organizm, że jest w stanie pewne różnice zauważyć m, także ja mimo wszystko głowę mam chłodną, co ciekawe nawet nie myślę o testowaniu w tym cyklu 😃
Kirra lubi tę wiadomość
-
Ja się lubię obserwować bo sprawia mi to frajdę😄 na pewno jak przestane się starać to będę używać NPR jako antykoncepcji a to wymaga jeszcze większej wprawy💪🏼 Teraz muszę się skupić na organizacji urodzin dla synka. Muszę zamówić placki i załatwić butle z helem żeby uzupełnić balony. Miłego dnia dziewczyny ❤️
Kirra, Iwonay, Krysia23 lubią tę wiadomość
-
Fajnie dziewczyny najważniejsze że Was to nie stresuje ☺ zawsze dobrze znać swój organizm żeby choćby wyłapać że coś jest nie tak i zgłosić się szybko do lekarza ☺
Wspaniałego weekendu dla Was!Iwonay, Hania007, Niaha, Maste lubią tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Zrobiłam pakiet na trombofilię.
Mam mutacje MTHFR homozygota CT77T i PAI 1 heterozygota G4/G5. Do lekarza po świętach. Spotkałyście się z tym?starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Iwonay wrote:Hej, u mnie to lipa, temperatura stoi w jednym miejscu, a chyba jednak powinno się coś ruszyć w jakąś stronę. Cycki jedynie stały się bardziej wrażliwe i w sumie w ogóle nie mam śluzu, ale mimo wszystko jest mokro 😶a tak po za tym to wszystko gra, a co u Was ?
Ja mam 23dc, już się zastanawiam ile dni przed @ moglabym zrobić test 🤣 u mnie zero jakichkolwiek zmian poza sporadycznym pobolewaniem z lewej strony... także No. -
Cześć Wam
Ja dziś 11 dpo, test biały, jaka szansa że jutro coś wyjdzie?
Rozumiem Was bo też już od tygodnia myślałam tylko o tym dzisiejszym teście, i tak się zakrecilam, że już nie wiem które objawy są nowe, a które zwiastują okres, a co mi się tylko wydaje przez ciągłe myślenie o tym 🤷🏼♀️23.06.22 - Diagnoza - Azoospermia
15.11.22 - ❄️❄️❄️❄️
27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
7tc - 💔❤️🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️
🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗
8t3d - 2cm, 176 bpm, 10t5d - 4cm 🍓,
11t4d - 5,5cm 🍋🟩12t - prenatalne - wszystko OK 🩵
Czeka na nas jeden maluszek 😺