X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:
    Czas owulacji to od 24 do 36 od piku, więc ten test niekonieczne oznacza, że już jest po. Inne obserwacje Ci mogą o tym powiedzieć, jak np temp, śluz lub szyjka.
    Ponoć ostatnie badania mówią ze ten czas od piku do owulacji oscyluje od 16 do 32h ale trzeba jeszcze pamiętać ze wyłapujemy pik który już trwa, jeśli jest długi to mógł nastąpić kilka godzin wcześniej.

Wa123 lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Przerost flory bakteryjnej jelit. A w praktyce- nieustające wzdęcia i gazy.
    Ojej, strasznie wspolczuje. Kiedyś miałam problemy ze wzdeciami to masakra męczarnia niesamowita ale ja miałam jakaś nietolerancję laktozy.

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Już po piku wiec owulacja była jest lub zaraz będzie. Działajcie. Nie zawsze musi bolec brzuch owulacyjne, statystycznie więcej osób nie czuje żadnych dolegliwosci związanych z owulacja. A obserwujesz szyjkę lub/i śluz? To wiele mówi o tym czy się odbyła już owulka.
    A myślałam ze masz jakieś problemy bólowe z zębem a ja przez ostatnie 5 lat chodziłam praktycznie co miesiąc do dentysty/ortodonty i na sama myśl mam już gęsia skore😬
    Dzis jak na złość nie mamy jak podziałać :( ale wczoraj wieczorem się działo... Może to wystarczy

Ortodonte też mam za sobą! ☺😅

Hania007 lubi tę wiadomość

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Maste Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Aplikacja tak naprawdę tylko Ci pokażę czas największej płodności, jeśli prawidłowo prowadzisz obserwacje, ale też jeśli ma się tych cykli poradzonych w apce na przykład przez rok, to ładnie pewne zależności widać na wykresie, ja już wiem kiedy mam owulację rzeczywiście, aplikacja nie zawsze trafia, to wtedy sama sobie przesuwam

Ja żadnych więcej rzeczy nie kontroluje szczerze mówiąc... nie wiem co i jak trzeba w sumie, żeby ta owulacje określić... mam nadzieje, ze nie będę musiała się zagłębiać 😅

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra, wczoraj działaliście to dobrze, jutro doprawcie jak dacie radę🤪
    Daj spokój z ortodonta… 🙈 chyba przez najbliższa dekadę nie pójdę do dentysty😆

Maste, ile się staracie? Nic zupełnie nie kontrolujesz w swoim cyklu? Choćby śluz,?

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Maste Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2022, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Kirra, wczoraj działaliście to dobrze, jutro doprawcie jak dacie radę🤪
    Daj spokój z ortodonta… 🙈 chyba przez najbliższa dekadę nie pójdę do dentysty😆

Maste, ile się staracie? Nic zupełnie nie kontrolujesz w swoim cyklu? Choćby śluz,?

Nic nie kontroluje... ja mam wrazenie, ze mam wiecznie sucho, wiec nawet nie wiem, jak mialabym zbadac sluz 😅 w tym miesiacu robilam testy owu, ale takie te wyniki, ze kazdy inaczej interpretowal... staramy się krótko, 4 miesiąc.. latami broniłam się przed drugim dzieckiem, a na nowy rok tak zaskoczyłam, że wiesz -CHCE JUZ 😅
    W moim cyklu to kontroluje tylko to, czy terminowo mam @ i to jedyna rzecz, ktora wpisuje w apkach do wyliczenia owu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2022, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,temperatura się trzyma, ale w sumie to póki co wiem, że nic nie wiem. Zawsze jest dużo bardziej rozrzucona jak ciąży nie było, a w ciąży z kolei to jednak miałam powyżej 37, pożyjemy zobaczymy. No i śluz zupełnie inny niż w pierwszej ciąży, ale też zupełnie inny niż zawsze 😅😆
    Maste, z mojego doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że ja co miesiąc mam owu w innym dniu, nawet jak cykle trwają tyle samo, także obserwacje dużo dają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2022, 06:15

Hania007, Wa123, Ania35 lubią tę wiadomość

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maste, dokładnie tak jak Iwonay mówi, owu może być w innym terminie nawet przy regularnych cyklach. To nie robi różnicy jak działacie z partnerem co 2 dzień przez cały cykl ale jeśli rzadziej to obserwacje zwiększają bardzo szanse na ciąże☺️ Z chęcią pomożemy jakbys miała jakiekolwiek pytania. Śluz można sprawdzać na szyjce lub w ujściu pochwy - czasem tam właśnie jest i nie wypływa na bieliznę. Możesz przyjmowac np wiesiołek - jest dobry na śluz płodny, zwiększa wydzielinę. Dodatkowo działa super na włosy, cerę i paznokcie😉

Iwonay lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ale mam ostatnio sny chore. Ciagle śnią mi się jakieś straszne rzeczy, a ja nie lubię bo się boje😕 u mnie temperatura wskoczyła na prawie 37😱 niespotykane🤔 dodatkowo wczoraj miałam tak ogromne ilości śluzu kremowego ze miałam wrażenie ze az się ze mnie wylewa🤭 sory za szczegóły 😅 w związku z tym ze tylko raz -w cyklu ciążowym- mialam takie ilości to zaczęłam się nakręcać…😆 ale jak co miesiąc ciagle coś mam inaczej niż zwykle i ciagle jakiś bodziec mnie prowokuje 🙈

Kirra, Kirra, Niaha lubią tę wiadomość

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Hej. Ale mam ostatnio sny chore. Ciagle śnią mi się jakieś straszne rzeczy, a ja nie lubię bo się boje😕 u mnie temperatura wskoczyła na prawie 37😱 niespotykane🤔 dodatkowo wczoraj miałam tak ogromne ilości śluzu kremowego ze miałam wrażenie ze az się ze mnie wylewa🤭 sory za szczegóły 😅 w związku z tym ze tylko raz -w cyklu ciążowym- mialam takie ilości to zaczęłam się nakręcać…😆 ale jak co miesiąc ciagle coś mam inaczej niż zwykle i ciagle jakiś bodziec mnie prowokuje 🙈
    Uuu no nie ma co się nakręcać ale masz chociaż porównanie z poprzednią ciążą 🍀🍀🤞🤞

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2022, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania,.może właśnie to był strzał w 10. Ja w ciąży miałam biały wodnisty śluz, gin mówiła, że to jest typową wydzielina ciążowa. Teraz mam biały, kremowy i jednocześnie śliski, też dla mnie coś nowego, ale jest go niewiele. Szyjka gdzieś z tyłu schowana i zamknięta. Dziewczyny pisały, że w kolejnych ciążach ten śluz był inny, ale ja jakoś tak się zatrzymałam na tym, że skoro za pierwszym razem tak było, to za kolejnym powinno być tak samo. Póki co to jakoś jestem dziwnie spokojna. W ogóle nie chce mi się testować. Chyba już podchodzę też i do niepowodzenia normalnie, sama nie wiem

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i tak się będę zawsze nakręcać i nie mam na to wpływy czy to ma sens czy nie ma😅 co Was będę oszukiwać, czy nawet sama siebie🙈 tylko u mnie to jest tak ze dzisiaj jestem pozytywnie nastawiona a jutro jakiś czynnik sprawi ze będę pewna ze się nie udało. I tak w kolko bez ustanku cykl za cyklem😅 ja i tak muszę wracać do roboty wiec Może to już ostatnie moje swirowanie😆
    Ja w poprzedniej ciąży miałam bardzo dużo śluzu wodnistego ale tak ze widziałam znaczna różnice od poprzednich cykli teraz mam taki pomieszany rozciągliwy z lepkim i kremowy jednocześnie ale tez w OGROMNEJ ilości. A ja tak mało pije, tylko tyle ile podczas przepijanian leków, bo przecież kawa nie popije🤣

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Maste Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2022, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Maste, dokładnie tak jak Iwonay mówi, owu może być w innym terminie nawet przy regularnych cyklach. To nie robi różnicy jak działacie z partnerem co 2 dzień przez cały cykl ale jeśli rzadziej to obserwacje zwiększają bardzo szanse na ciąże☺️ Z chęcią pomożemy jakbys miała jakiekolwiek pytania. Śluz można sprawdzać na szyjce lub w ujściu pochwy - czasem tam właśnie jest i nie wypływa na bieliznę. Możesz przyjmowac np wiesiołek - jest dobry na śluz płodny, zwiększa wydzielinę. Dodatkowo działa super na włosy, cerę i paznokcie😉

O! Super! Moze faktycznie warto zacząć to obserwować.. a jak mierzycie temperaturę to jakim termometrem i w jakim miejscu? I sluz jaki powinien być w trakcie owu? A jaki świadczy o braku? Bo cos czuje, że w takim razie ten cykl mozemy spisać na straty.. :(

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Ojej, strasznie wspolczuje. Kiedyś miałam problemy ze wzdeciami to masakra męczarnia niesamowita ale ja miałam jakaś nietolerancję laktozy.
    A to ja unikam chyba od liceum. I od pół roku pszenicy, okazało się że też nasila. I nasilające się bóle głowy to też jej sprawka, teraz jak ręką odjął.
    A to sibo, to myślę że zdecydowanie lepiej przed ciążą, bo to by była masakra x2. Więc na ten miesiąc zawiesimy starania.

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maste wrote:
    O! Super! Moze faktycznie warto zacząć to obserwować.. a jak mierzycie temperaturę to jakim termometrem i w jakim miejscu? I sluz jaki powinien być w trakcie owu? A jaki świadczy o braku? Bo cos czuje, że w takim razie ten cykl mozemy spisać na straty.. :(
    Ja mierzę najzwyklejszym, w pochwie. Te miejsca po przecinku nie są mi do szczęścia potrzebne, i tak wszystko widać na wykresie. Tylko połówki zaznaczam, które widać na zwykłym termometrze.
    A śluz powinien być jak białko jaja, taki przezroczy i rozciągliwy. Ewentualnie może być trochę mętny. U niektórych wodnisty jest, ale to nie u mnie.

Maste lubi tę wiadomość

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maste wrote:
    Sprawdzam temperaturę dopochwowo, termometr: microlife z 2 miejscami po przecinku. Temperaturę mierzę codziennie od razu po przebudzeniu, staram się aby to była zawsze ta sama godzina (chociaż wiadomo, nie zawsze się udaje).

Co do śluzu to się nie wypowiem, bo mam wrażenie że praktycznie w większości dni go nie mam, ale chyba od następnego cyklu spróbuję dołączyć do suplementów olej z wiesiołka, zgodnie z poradą powyżej :)

A i jeszcze dodam, że pomimo, ze śluzu mam mało to owulacja u mnie wstępuje, więc chyba nie trzeba przekreślać cyklu z tego powodu :)

Maste lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej.. Jestem i Was czytam 🥰

U mnie już lepiej, najgorsze po wrednej @ poszło w niepamięć. Teraz mam gorsze zmartwienia i non stop bije się z myślami 🙈😅 Starać się, odpuścić i przeczekać 🤷🏼‍♀️ Dziecko z grudnia, hmm 👶🏼 Nigdy nie chciałam grudniowego bobo, a teraz sama już nie wiem 🤷🏼‍♀️😅 Lada chwila dni płodne a ja nie wiem co robić. Zero obserwacji, zero testów. Zdam się na męża i poczekam na jego inicjatywę serduszkowania 💕 Co będzie to będzie. Przecież los chyba wie co robi 🤷🏼‍♀️😄

Ania35 lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Maste Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Ja mierzę najzwyklejszym, w pochwie. Te miejsca po przecinku nie są mi do szczęścia potrzebne, i tak wszystko widać na wykresie. Tylko połówki zaznaczam, które widać na zwykłym termometrze.
    A śluz powinien być jak białko jaja, taki przezroczy i rozciągliwy. Ewentualnie może być trochę mętny. U niektórych wodnisty jest, ale to nie u mnie.

Mialam wlasnie taki w poniedziałek! I coś mnie tchnelo, żeby podziałać, wiec moze jeszcze nic straconego.... za tydzień mam termin @, wszystko będzie jasne..

• Maste Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2022, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze dodam, że od 2 miesięcy suplementuje Inofem raz dziennie.. czytałam, że pomocny 😅

• Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Hej, hej.. Jestem i Was czytam 🥰

U mnie już lepiej, najgorsze po wrednej @ poszło w niepamięć. Teraz mam gorsze zmartwienia i non stop bije się z myślami 🙈😅 Starać się, odpuścić i przeczekać 🤷🏼‍♀️ Dziecko z grudnia, hmm 👶🏼 Nigdy nie chciałam grudniowego bobo, a teraz sama już nie wiem 🤷🏼‍♀️😅 Lada chwila dni płodne a ja nie wiem co robić. Zero obserwacji, zero testów. Zdam się na męża i poczekam na jego inicjatywę serduszkowania 💕 Co będzie to będzie. Przecież los chyba wie co robi 🤷🏼‍♀️😄

Ja też kochana zawsze mówiłam że nie chce dzidziusia z listopada, grudnia i marca a wychodzi na to że będę mieć bobo z połowy listopada 🙈
    Moja chęć posiadania dziecka była już większą niż niechęć do porodu w tych miesiącach 🥰

Milixx lubi tę wiadomość

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ