Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo, temperatura się utrzymała ale test negatywny. Pewnie nic z tego bo czuję się jak na okres.
Gin zaleciła, abym od przyszłego cyklu brała przez kilka dni clostylbegyt, czy którejś z Was to pomogło?
Edit: im dłużej czytam o tym clostilbegyt to coraz więcej mam wątpliwości. Zgodnie z ulotką podaje się to gdy kobieta ma problem z owulacją, no ale u mnie owulacja występuje i jest zawsze potwierdzona. Dodatkowo przeciwwskazaniem jest zaburzenie pracy tarczycy, a ja mam niedoczynność, co prawda uregulowana no ale jednak. Nie wiem co o tym myśleć i co powinnam zrobić 🧐Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2022, 09:08
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny 😁
Regularnie Was podczytuje. 😉 Przepraszam że nie odniosę się do każdej z osobna ale jestem z Wami 😊😉 Dużo piszecie i trudno by mi było każdej odpisać 😉
U mnie ok. Bylam wczoraj na wizycie i powiem Wam że dzidzia rośnie jak na drożdżach. Serduszko bije 160 uderzeń na minutę. 😉🙃 Cudowne uczucie lekarz pozwolił mi posłuchać mimo że to 8 tydzień. Chyba to kwestia lekarza czy pozwala słuchać czy nie 😊😉 Wrażenie NIESAMOWITE mimo że to druga ciąża. Zawsze łezki są 🥰😍
Trzymam kciuki za testujace, czekające na owu, na nowy cykl. Jesteście wielkie i każdej z Was życzę upragnionych 2 kreseczek ✊✊✊✊Dominisia35, Niaha, Kirra, Hania007, Iwonay, Ania35, Vanilliowaczekolada, Jasmiinum lubią tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Mega mocne kciuki✊🏻 Wyglada bardzo obiecująco, jak nie spada to super❤️ Planujesz testować?starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Iwonay wrote:To zależy, każda kobieta ma innaczrj, jednej spada od razu, drugiej się jeszcze mocno trzyma w górze mimo odstawienia. Już chyba ze dwa dni minęło od pierwszego testu może trzeba zrobić ☘️
Zrobiony, ale ujemny.
Za to kremowy lekko różowy śluz, więc pewnie @ się zaczyna.
Ma to pewne plusy, zdążę wyleczyć SIBO przed ciążą
O ile kiedyś będzie :pstarania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry ❤️
Iwonay 🤞🤞🤞
A ja mam pytanie czy codzienne uczucie zimna to objaw ciążowy? Od 2 tyg codziennie mi zimno i w pracy dosłownie marznę, siedzę w polarze i kocyku zawinięta gdzie innym dziewczyną gorąco i najchętniej by ciągle okno otwierały bo niby aż duszno im i tak trzyma mnie aż do późnego południa, wieczora 🤷♀️Koala27 lubi tę wiadomość
-
Dominisia35 wrote:Dzień dobry ❤️
Iwonay 🤞🤞🤞
A ja mam pytanie czy codzienne uczucie zimna to objaw ciążowy? Od 2 tyg codziennie mi zimno i w pracy dosłownie marznę, siedzę w polarze i kocyku zawinięta gdzie innym dziewczyną gorąco i najchętniej by ciągle okno otwierały bo niby aż duszno im i tak trzyma mnie aż do późnego południa, wieczora 🤷♀️
Nie wiem czy to objaw ciążowy. Ale ciągłe uczucie zimna to normalka przy niedoczynności tarczycyAbcia lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:Nie wiem czy to objaw ciążowy. Ale ciągłe uczucie zimna to normalka przy niedoczynności tarczycy
Tarczycę badałam, wyniki mam książkowe a to uczucie pojawiło się razem z ciąża 🤷♀️🤭 -
Niaha wrote:Hejo, temperatura się utrzymała ale test negatywny. Pewnie nic z tego bo czuję się jak na okres.
Gin zaleciła, abym od przyszłego cyklu brała przez kilka dni clostylbegyt, czy którejś z Was to pomogło?
Edit: im dłużej czytam o tym clostilbegyt to coraz więcej mam wątpliwości. Zgodnie z ulotką podaje się to gdy kobieta ma problem z owulacją, no ale u mnie owulacja występuje i jest zawsze potwierdzona. Dodatkowo przeciwwskazaniem jest zaburzenie pracy tarczycy, a ja mam niedoczynność, co prawda uregulowana no ale jednak. Nie wiem co o tym myśleć i co powinnam zrobić 🧐 -
Kasiak89 wrote:Jedna kreseczka...
-
Niaha wrote:Hejo, temperatura się utrzymała ale test negatywny. Pewnie nic z tego bo czuję się jak na okres.
Edit: im dłużej czytam o tym clostilbegyt to coraz więcej mam wątpliwości. Zgodnie z ulotką podaje się to gdy kobieta ma problem z owulacją, no ale u mnie owulacja występuje i jest zawsze potwierdzona. Dodatkowo przeciwwskazaniem jest zaburzenie pracy tarczycy, a ja mam niedoczynność, co prawda uregulowana no ale jednak. Nie wiem co o tym myśleć i co powinnam zrobić 🧐Niaha lubi tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Wa123 wrote:Ja też dostałam CLO, a mam Hashimoto z niedoczynnością. Może chodzi o to żeby więcej jajeczek pękło i jest większe prawdopodobienstwo😊
-
Hania007 wrote:Ja się nie znam na tym wiec nie pomogę😞 ale skoro ginekolog zleciła… ufasz jej? Jeśli mój lekarz któremu ufam by mi cos zlecił to brałabym to bez wahania. A jak się czyta ulotki to nawet nasivin na katar dla bobasów może być zabójczy🙈
-
Ja nadal dzisiaj bez @....ehh.Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Wa123 wrote:Ja nadal dzisiaj bez @....ehh.
Oznacz beta hcg. Nie wszystkim wychodzą sikańce a są w ciąży. Trzymam kciuki 🤞34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Ania35 wrote:Haniu,milo mi, że pytasz 🙂Nie piszę, bo nic ciekawego. Staran nie było jak pisałam, leczę infekcje i czekam na nowy cykl. Zamówiłam testy owu i mam nadzieję, że teraz się uda 🙂
Ania35 lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:Mam ograniczone zaufanie do lekarzy niestety 🙈
-
Marta dobrze to słyszeć zdrowia dla Was ❤
Wa to chyba cierpliwość albo beta pozostaje... 🍀 mnie się maksymalnie zdarzyło tygodniowe opóźnienie
A ja właśnie jadę do dentysty taka rozrywka na popołudnie 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2022, 16:10
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅