Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dominisia35 wrote:Ja też kochana zawsze mówiłam że nie chce dzidziusia z listopada, grudnia i marca a wychodzi na to że będę mieć bobo z połowy listopada 🙈
Moja chęć posiadania dziecka była już większą niż niechęć do porodu w tych miesiącach 🥰
A właściwie niechęć do tych miesięcy z czego wynika? Chodzi o święta, zimę i ogólnie depresyjny nastrój? Pytam z ciekawości -
nick nieaktualnyDziewczyny, u mnie szyjka daleko z tyłu i na maxa zamknięta, nawet nie czuje tej szczeliny co zwykle jest. W poprzednich cyklach tak to nie wyglądało. Mam nadzieję, że organizm nie robi sobie ze mnie żartów. Martwi mnie tylko kłucie jajnika od owulacji
Dominisia35, Wa123 lubią tę wiadomość
-
Iwonay wrote:Dziewczyny, u mnie szyjka daleko z tyłu i na maxa zamknięta, nawet nie czuje tej szczeliny co zwykle jest. W poprzednich cyklach tak to nie wyglądało. Mam nadzieję, że organizm nie robi sobie ze mnie żartów. Martwi mnie tylko kłucie jajnika od owulacji
A właśnie takie klucie nie może być dobrym zwiastunem?zamknięta szyjka to dobrze?
-
Iwonay wrote:Dziewczyny, u mnie szyjka daleko z tyłu i na maxa zamknięta, nawet nie czuje tej szczeliny co zwykle jest. W poprzednich cyklach tak to nie wyglądało. Mam nadzieję, że organizm nie robi sobie ze mnie żartów. Martwi mnie tylko kłucie jajnika od owulacji
Iwonay ja też tak miałam że jajnik mi dokuczał od owulacji aż do dnia przewidywanej małpy 🤞 same dobre znaki 😘 -
Niaha wrote:A właściwie niechęć do tych miesięcy z czego wynika? Chodzi o święta, zimę i ogólnie depresyjny nastrój? Pytam z ciekawości
Nie cierpię tych miesięcy, są brzydkie, zimne no i święta 😊 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMaste wrote:A na kiedy masz dostac @?
-
Iwonay to kciuki za Ciebie i czekaj cierpliwie 🍀🍀🍀
Iwonay lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
nick nieaktualny
-
Iwonay wrote:Jestem 6dpo. W pierwszej ciąży test pozytywny wyszedł mi 8dpo. Ale wtedy tak nie miałam, było dużo śluzu, jajniki nie dawały znaku życia, temperatura była wyższa, a ja wszystko odnoszę do tej pierwszej ciąży, bo sobie wbiłam do głowy, że będzie tak samo.
No to może ta będzie już innatrzymam kciuki! ❤
Ja się czuje średnio, non stop spiaca, boli mnie leb juz drugi dzień, od tygodnia podbrzusze.. Ale chyba znow sobie wmawiam -
Maste wrote:O! Super! Moze faktycznie warto zacząć to obserwować.. a jak mierzycie temperaturę to jakim termometrem i w jakim miejscu? I sluz jaki powinien być w trakcie owu? A jaki świadczy o braku? Bo cos czuje, że w takim razie ten cykl mozemy spisać na straty..
Maste lubi tę wiadomość
-
Milixx wrote:Hej, hej.. Jestem i Was czytam 🥰
U mnie już lepiej, najgorsze po wrednej @ poszło w niepamięć. Teraz mam gorsze zmartwienia i non stop bije się z myślami 🙈😅 Starać się, odpuścić i przeczekać 🤷🏼♀️ Dziecko z grudnia, hmm 👶🏼 Nigdy nie chciałam grudniowego bobo, a teraz sama już nie wiem 🤷🏼♀️😅 Lada chwila dni płodne a ja nie wiem co robić. Zero obserwacji, zero testów. Zdam się na męża i poczekam na jego inicjatywę serduszkowania 💕 Co będzie to będzie. Przecież los chyba wie co robi 🤷🏼♀️😄
Milixx lubi tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Najlepszy będzie termometr owulacyjny np micolife lub inny z dwoma miejscami po przecinki. Możesz mierzyć w ustach lub pochwie. W tyłku tez 😆 śluz dobrej jakości czyli ten tzw płodny to śluz szklisty, przezroczysty śliski, rozciągliwy jak kurde białko lub wodnisty, wszystkie te lepkie, gęste i kremowe są charakterystyczne dla cech okresu niepłodności. Żaden cykl nie trzeba spisywać na straty jak współżyłas😁 ale im bardziej przyblizysz się do owulacji z seksem tym większe prawdopodobieństwo poczęcia🥳
Hania007 - ooo! Tak zrobię. Jeśli w tym cyklu okaże się, że nic z tego nie wyszło to zamowie ten owulacyjny i zacznę się mierzyć. Raczej w buzi będę próbować 🤣 doczytam sobie wtedy jakie temp świadczą o owu itd. Wczoraj mierzyłam sobie takim normalnym do strzelania w łeb, to jak zobaczyłam 33.5 to aż mi się słabo zrobiło 🤣Hania007 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iwonay, tak teraz myślę, czy to możliwe, że wtedy w pon, kiedy ten śluz byl taki WOW to mogła być owu tylko pozniej... kiedyś wyczytałam, że owu jest zawsze 14 dni przed @. Ale ile w tym prawdy... Bo to było jakby 11dni przed terminem @.
Ja juz jak na szpilkach siedze 🤣
Teraz trochę zaluje, że czekałam ponad 4 lata... -
Matko wróciłam z paszportów. dalismu radę jakoś ale była masakra 🙈 pomyślałam ze jak ja chce mieć dwójkę dzieci jak z jednym nie ogarniam 🤣 wróciłam do domu i zalał mnie śluz płodny przezroczysty jak kurze jajo. Nie wiem o co kaman😳
-
Maste wrote:Hania007 - ooo! Tak zrobię. Jeśli w tym cyklu okaże się, że nic z tego nie wyszło to zamowie ten owulacyjny i zacznę się mierzyć. Raczej w buzi będę próbować 🤣 doczytam sobie wtedy jakie temp świadczą o owu itd. Wczoraj mierzyłam sobie takim normalnym do strzelania w łeb, to jak zobaczyłam 33.5 to aż mi się słabo zrobiło 🤣
-
nick nieaktualnyMaste, to zależy jak długa masz fazę lutealna. Ona jest stała. Moja trwa 13 dni a nie 14. Niektóre kobiety mają 16 dni. W dniu l, w którym jest najbardziej mokro i najwięcej śluzu to szczyt. Po nim najczęściej, ale nie zawsze jest owulacja
Maste lubi tę wiadomość
-
Hania coś w tym jest, że w dni płodne hormony żyją swoim życiem 😅 No zobaczymy co i jak u nas wyjdzie. Tak jak pisałam, czekam na inicjatywę męża w serduszkowaniem w tym cyklu 💕💕 Na pewno Was poinformuje jaki będzie finał 😊
Dziewczyny, tak przy okazji to trzymam za Was kciuki ✊🏼✊🏼
Iwonay mam nadzieję, że to Twój szczęśliwy cykl. Czekam na Twoje testowanie 🍀