Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, czy któraś z Was korzystała z kliniki leczenia niepłodności na NFZ? Generalnie od ponad pół roku chodzę prywatnie do Gamety w Warszawie, ale udało się nam doczekać wizyty na NFZ, zastanawiam się czy macie jakieś doświadczenia.Starania od 05.2021
On: wszystkie badania w normie
Ona:
Brak naturalnego cyklu po odstawieniu ah.
1x cs CLO ✖️ owu
3x cs AROMEK ✅ owu, ✖️
10.2022 - ponowny brak owu, przerwa w staraniach, badania hormonalne
Ft3, ft4, TSH - w normie
Anty-TPO - 255,98 (norma do 5)
USG tarczycy - obraz prawidłowy
Brak pomysłu na diagnozę 😔💔
Wznowienie starań prawdopodobnie w 2023
8.12 > naturalny cud ⏸
12.12 > 1231 b-HCG
14.12 > 3134 b-HCG
19.12 > 14803 b-HCG
23.12 > pierwsze USG 🙏🙏 -
Kaskaaa. wrote:U mnie dziś powoli rozkręca się 🐒
A już miałam taka nadzieje ze jutro zatestuke i zobaczę ⏸️
😭😭😭😭*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Ola_staraczka wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was korzystała z kliniki leczenia niepłodności na NFZ? Generalnie od ponad pół roku chodzę prywatnie do Gamety w Warszawie, ale udało się nam doczekać wizyty na NFZ, zastanawiam się czy macie jakieś doświadczenia.
Ola_staraczka lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Ja z ciekawości robię owulaki i idą w górę🤣🤣🤣🤣 chyba muszę kupić zapas bo coś czuję że kolejne cykle będę z nimi na co dzień żeby dokładnie obserwowac*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Cześć dziewczyny!!!
Trochę mnie tu nie było, ale jestem już po wakacjach 😍
Co mnie ominęło? Komu mam gratulować dwóch kreseczek? 🤩🥳🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Abcia wrote:U mnie przyszedł okres. Ech. 🤷🏻♀️
Następny cykl jest nasz! Dzisiaj jest pierwszy dzień Twojej ciąży 😂 Tak sobie tłumaczyłam jak już swoje przełamałam. To będzie szczęśliwy miesiąc!Starania od 05.2021
Ona:
1x cs CLO ✖️ owu
3x cs AROMEK ✅ owu, ✖️
Ft3, ft4, TSH - w normie
8.12 > naturalny cud ⏸
12.12 > 1231 b-HCG
14.12 > 3134 b-HCG
19.12 > 14803 b-HCG
Abcia wrote:Nie mam załamki, październik to jeden z moich ulubionych miesięcy w roku
Nie załamuję się, było chwilowo smutno, ale przynajmniej wiem, że mogę wziąć sobie olfen i zaleczyć kostkę*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Chyba PIŹDZIERNIK 😂
Ja od wczoraj zaczęłam pic zioła nr.3 i staremu też podsunęłam.
Stwierdziłam że musi tak zrobić żeby w listopadzie badan nie było trzeba powtarzać , a jeździć na Usg żeby fasolkę zobaczyć 😜
Zawiodłam się troszkę ze ten @ przyszedl , ale z drugiej strony cieszę się że będziemy mogli zacząć kolejny cykl starań 😊 -
Dzień dobry dziewczyny, zrobiłam badanie proga w 7dpo, wynik to 19,19 ng/ ml gdzie w normach dla fazy lutealnej pisze (1,2 - 15,9) jak to interpretować? Owulka się odbyła?
-
Dominisia35 wrote:Dzień dobry dziewczyny, zrobiłam badanie proga w 7dpo, wynik to 19,19 ng/ ml gdzie w normach dla fazy lutealnej pisze (1,2 - 15,9) jak to interpretować? Owulka się odbyła?
I to jaka! To bardzo dobra wróżba ja myślę! U mnie jak przekroczy 10 to jest święto lasu
Ewiwi, będziemy ciągnąć ten wózek w październiku, żeby w lipcu je pchać
Piździernik nie piździernik, uwielbiam liście i te ostatnie ciepło. To moja ulubiona pora roku na fotografowanie sesji ciążowych (co robię tylko hobbystycznie, ale zazwyczaj właśnie jakoś jesienią mnie na nie nachodzi) - chyba po prostu ze mnie jesieniaraDominisia35 lubi tę wiadomość
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Dominisia super wynik 😍
Abcia ja też bardzo lubię jesień! Kocyk ciepła herbatka i książka 🥰Dominisia35 lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Hejka dziewczyny!
Ale mnie tu długo nie było.
Marti, piękny mały człowiek Wam się "tworzy" w brzuszku😍 super są te zdjęcia 3d.
Slowmotion- bardzo dobra decyzja z oddaniem dziecka do żłobka. Moja siostrzenica miała taki skok rozwojowy po tym jak poszła, że wszyscy byliśmy w szoku.
Ja w sumie brałam od 20 do 30 dc dupek 2 x1. Skończyłam brać 8 dni temu, ale @ jwszcze nie przyszła. Przed wczoraj pojawiło się za to brązowe, brudne plamienie.. Test ciazaowy negatywny, oczywiście u mnie nie może być latwo:)
Abcia Twoje przemyślenia są całkowicie normalne, też takie miewam. Zdałam sobie w ogóle sprawę, że trzeba wyluzować i będzie co ma być. Przez pewien czas byłam chyba za bardzo spięta z powodu tych wszystkich dolegliwosci(hiperprolaktynemia, niedoczynnosc, io i pcos) że zaczęło się coś u nas w małżeństwie psuć. Narazie skupiam się nad "uregulowaniem" mojego organizmu. Tyle przypadłości na mnie spadło w krótkim czasie, że musiałam to chyba na chłodno przemyślećMarti777 lubi tę wiadomość
-
No właśnie wszędzie te ciąże, ja się spinam i załamuje za każdym razem .
Dziś się dowiedziałam że dziewczyna z moich okolic która paliła i nie stroniła od alkoholu tak samo jak jej partner powitali na świecie drugie dziecko. Nosz ku___wa , człowiek staje na rzęsach żeby mieć swoje upragnione bobo a tu takie akcje . A na dodatek wszędzie na necie , fb czy insta wyświetlają mi się filmiki z pozytywnymi testami , wózki, ubranka dla niemowląt itp i już mnie szlak trafia -
Wszędzie te ciążę, to już jakąś zmora! Mam wrażenie czasem, że żeby zajść w ciążę to trzeba być pijana nastolatką na imprezie... Człowiek staje na rzesach, robi multum badań, zastrzyki itd i co miesiąc tylko rozczarowanie.Starania od 05.2021
Ona:
1x cs CLO ✖️ owu
3x cs AROMEK ✅ owu, ✖️
Ft3, ft4, TSH - w normie
8.12 > naturalny cud ⏸
12.12 > 1231 b-HCG
14.12 > 3134 b-HCG
19.12 > 14803 b-HCG
Lasak, miło Cię 'widziec' 🙂 Aż dziwne, że 8 dni po odstawieniu duphastonu nie pojawiło Ci się krwawienie- chociażby z odstawienia... Konsultowałaś się z lekarzem? Powiedział coś?Starania od 05.2021
Ona:
1x cs CLO ✖️ owu
3x cs AROMEK ✅ owu, ✖️
Ft3, ft4, TSH - w normie
8.12 > naturalny cud ⏸
12.12 > 1231 b-HCG
14.12 > 3134 b-HCG
19.12 > 14803 b-HCG