Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się ostatnio śmiałam że chyba w dni plodne muszę zacząć pic winko itp bo jak te laski z klubów tak szybko zachodzą po pijaku to może i mi się poszczęści 😂
Ale żarty na bok , dziś mija dopiero miesiąc od suplementacji mojego Starego a gdzie tu jeszcze 2 miesiące 🤦♀️🥺 -
Kaskaaa, a czym się sumplementujecie?Starania od 05.2021
On: wszystkie badania w normie
Ona:
Brak naturalnego cyklu po odstawieniu ah.
1x cs CLO ✖️ owu
3x cs AROMEK ✅ owu, ✖️
10.2022 - ponowny brak owu, przerwa w staraniach, badania hormonalne
Ft3, ft4, TSH - w normie
Anty-TPO - 255,98 (norma do 5)
USG tarczycy - obraz prawidłowy
Brak pomysłu na diagnozę 😔💔
Wznowienie starań prawdopodobnie w 2023
8.12 > naturalny cud ⏸
12.12 > 1231 b-HCG
14.12 > 3134 b-HCG
19.12 > 14803 b-HCG
23.12 > pierwsze USG 🙏🙏 -
Kaskaaa. wrote:No właśnie wszędzie te ciąże, ja się spinam i załamuje za każdym razem .
Dziś się dowiedziałam że dziewczyna z moich okolic która paliła i nie stroniła od alkoholu tak samo jak jej partner powitali na świecie drugie dziecko. Nosz ku___wa , człowiek staje na rzęsach żeby mieć swoje upragnione bobo a tu takie akcje . A na dodatek wszędzie na necie , fb czy insta wyświetlają mi się filmiki z pozytywnymi testami , wózki, ubranka dla niemowląt itp i już mnie szlak trafia
Ło matko mam to samo! Do szału mnie to doprowadza!Kaja1234 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo.
Aktywnie od 05.2022
Stwierdzone PCOS
Inozytol od 09.2022
⏸️💪 19.11.2022 -
Dziewczyny. Pomóżcie
Bardziej to chyba chce sprowadzenia na ziemię. Nie wiem co mnie podkusilo zrobić rano test. Ale zaraz musiałam wyskoczyć z domu zerknęłam mówię nic
Wróciłam gdzie półtorej godziny później i chciałam wyrzucić a tu takie coś
Wiem że odczytuje się po czasie. Tych testów sporo narobiłam bo miałam całą pake i tylko w ciąży wyszła na nich kreska. Żadnej kontrolnej nigdy nie było
https://naforum.zapodaj.net/343346d0f106.jpg.html*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Ewiwi wrote:Dziewczyny. Pomóżcie
Bardziej to chyba chce sprowadzenia na ziemię. Nie wiem co mnie podkusilo zrobić rano test. Ale zaraz musiałam wyskoczyć z domu zerknęłam mówię nic
Wiem że odczytuje się po czasie. Tych testów sporo narobiłam bo miałam całą pake i tylko w ciąży wyszła na nich kreska. Żadnej kontrolnej nigdy nie było
https://naforum.zapodaj.net/343346d0f106.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2022, 16:24
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Cześć dziewczyny,
Mam pytanie do kobitek😀, które były już w ciąży.
Jestem 8 dpo i mam cały dzień ból podbrzusza jak przed okresem. Czy na poczatku ciąży takie ciagle bóle podbrzusza są normalne?
Czytałam ,że mogą pojawiać się bóle ale nie powinny mieć one ciągłego charakteru.
Jak to było u Was? Będę wdzięczna za odpowiedzi 🙂 -
Ewiwi wrote:Dziewczyny. Pomóżcie
https://naforum.zapodaj.net/343346d0f106.jpg.html
Albo masz zalany test, albo ona jest różowa. Jutro raniusio rób test!25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Abcia wrote:Albo masz zalany test, albo ona jest różowa. Jutro raniusio rób test!*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
@Ola_staraczka agapurin , witaminy E,d,c,b,q10, kwas foliowy, selen ,Cynk, maca , żeń szen , magnez .
Dodatkowo zdrowa dieta , zdarzają się odskoczjie ale rzadko . Sama robię soki z owoców i warzyw z ogródka. Staram się zbilansować dietę tak aby była ona optymalna z tymi na płodność. -
Ola_staraczka wrote:Lasak, miło Cię 'widziec' 🙂 Aż dziwne, że 8 dni po odstawieniu duphastonu nie pojawiło Ci się krwawienie- chociażby z odstawienia... Konsultowałaś się z lekarzem? Powiedział coś?
Umowie teleporade na środę i zobaczymy co powie lekarz. Tez jestem ciekawa czemu to krwawienie nie przyszło.. chyba, że może to jest @ tylko taka inna niż zawsze. Nie wiem jak to powinno wyglądać, bo to mój pierwszy cykl z duplastonem.
Powiem Wam, że niektóre kobiety są mega płodne, mogą pić i palić, w ogóle o siebie nie dbać a i tak rodzą. Myślę, że to chyba może być też kwestia psychiki. Często żyją z dnia na dzień i nie myślą o Konsekwencjach itp;) -
A ja dziewczyny nabawiłam się infekcji jak na złość 😏był seks w dni płodne niby ale jakoś razem z tą infekcją cienko to widzę....
🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Kirra wrote:A ja dziewczyny nabawiłam się infekcji jak na złość 😏był seks w dni płodne niby ale jakoś razem z tą infekcją cienko to widzę....
Kirra lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Ewiwi wrote:może z nadmiaru a tak serio, to nie przeszkadza w zapłodnieniu
Trzymam kciuki za jutrzejszy test!🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Kirra wrote:Też tak słyszałam ale lekarz przepisał mi globułki 😀
Trzymam kciuki za jutrzejszy test!*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
No właśnie Evivi, czekamy!Starania od 05.2021
On: wszystkie badania w normie
Ona:
Brak naturalnego cyklu po odstawieniu ah.
1x cs CLO ✖️ owu
3x cs AROMEK ✅ owu, ✖️
10.2022 - ponowny brak owu, przerwa w staraniach, badania hormonalne
Ft3, ft4, TSH - w normie
Anty-TPO - 255,98 (norma do 5)
USG tarczycy - obraz prawidłowy
Brak pomysłu na diagnozę 😔💔
Wznowienie starań prawdopodobnie w 2023
8.12 > naturalny cud ⏸
12.12 > 1231 b-HCG
14.12 > 3134 b-HCG
19.12 > 14803 b-HCG
23.12 > pierwsze USG 🙏🙏 -
Ewiwi my tu czekamy!! ☺
A ja dziewczyny chyba cykl na straty odpuściłam.... Seks był może 3 razy i mecze się z tą infekcja 😞 dostałam globułki macmiror 500 . Miałyście może kiedyś?🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Kirra wrote:Ewiwi my tu czekamy!! ☺
A ja dziewczyny chyba cykl na straty odpuściłam.... Seks był może 3 razy i mecze się z tą infekcja 😞 dostałam globułki macmiror 500 . Miałyście może kiedyś?