Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wjedzma wrote:Świetnie! Chociaż mam nadzieję, że okaże się, że ta wizyta będzie pierwszym usg ciążowym, a nie monitoringiem :>
Nawet nie spodziewałam się, że monitoring będzie taki tani. Sama wizyta 250 zł, a później monitoring to 40 zł za wizytę. Bałam się że każdy będzie kosztował tyle co wizyta...
Dostałam wskazówki co jeść a czego nie i jakie wstępne badania zrobic.
Jeśli 🐒 dostanę planowo to 10.02 będę 2 dni przed owulacja...czyli idealnie by było 🤞
Cieszę się, że w końcu podjęłam tą decyzję!Felinka94 lubi tę wiadomość
-
Felinka, jeszcze tak sobie myśle, ze mogłoby tak być ze miałam owulacje tego 20dc a nie 18dc tak jak wskazał of ale zastanawia mnie to ze od razu na drugi dzień zmienił mi się śluz na lepki, gdyby owulacja miała być 20dc to nie pokryło by się to z objawami śluzu wiec zapłodnienie jednoczesnie stałoby się niemalże niemozliwe. Zwłaszcza ze szyjka rowniez się zamknęła na drugi dzień. To mnie wyprowadza z tropu🙄
-
Na razie mam tylko wyniki progesteronu
11,900 ng/ml
Jest ok? -
Dominisia35 wrote:Na razie mam tylko wyniki progesteronu
11,900 ng/ml
Jest ok?
Chyba jest przy dolnej granicy, może trzeba będzie go trochę podkoksować. Niech się jeszcze bardziej doświadczone dziewczyny wypowiedzą, bo ja to wiem tyle ile wyczytam na forum.
Jolcia90 bardzo się cieszę i widzę, że jest w Tobie dużo energii do działania! Bardzo mi się podoba takie podejście ✊Jolcia90 lubi tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Chyba jest przy dolnej granicy, może trzeba będzie go trochę podkoksować. Niech się jeszcze bardziej doświadczone dziewczyny wypowiedzą, bo ja to wiem tyle ile wyczytam na forum.
Jolcia90 bardzo się cieszę i widzę, że jest w Tobie dużo energii do działania! Bardzo mi się podoba takie podejście ✊
Właśnie przeczytałam że ciąża I trymestr zakres referencyjny 2,8 - 147,3 ng/ml
To w końcu jest ok czy nie 🙈 świruje -
11,900 ng/ml
Jest ok? -
11,900 ng/ml
Jest ok?
Ja nie pomogę bo się nie zdam. Mogę tylko doradzić.
Jak już będziesz miała wynik bety i będzie pozytywna to skonsultowałabym to z ginekologiem. Ja bym tak zrobiła. -
Czuje się dziś mega okresowo, ta szyjka taka uchylona, teraz bóle menstruacyjne… czyżbym miała dostać okres w „teoretycznym” 8dpo😳 toz to za krotka faza lutealna ☹️
-
Jolcia to dobra decyzja! Mam nadzieję że monitoring jednak nie będzie potrzebny ale jeśli tak to szybkich efektów życzę
Hania z tym śluzem to też różnie. Ja rozciągliwy śluz w szczęśliwym cyklu miałam 2h potem był jak woda i było go nie dużo a mimo wszystko udało się. Wiele dziewczyn w trakcie owulacji nie ma wcale śluzu i piją ACC 🤔 może zbadaj progesteron?
Dominisia Myślę że jest za niski mimo wszystko. Ja przy poziomie 33 dostałam duphaston ale to tak na prawdę zależy tylko od lekarza
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Milixx wrote:Ja nie pomogę bo się nie zdam. Mogę tylko doradzić.
Jak już będziesz miała wynik bety i będzie pozytywna to skonsultowałabym to z ginekologiem. Ja bym tak zrobiła.🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
nick nieaktualny
-
Felinka, wodnisty śluz jest rowniez śluzem plodnym o dobrej jakości. Ja ze śluzem nigdy nie miałam problemów, jestem w „oknie” jak chodzący ślimak😝 ale wiem ze jak się śluz kończy to z płodności lipa. Wiec jak miałam owulacje 20dc (a wiadomo ze jest to prawdopodobne) to cykl spisuje na straty bo żołnierze na pewno nie wytrwali do tego czasu😒 chciałam zbadać w tym cyklu proga ale ni cholery nie wiem kiedy był 7dpo 😣
-
Dziewczyny jest beta!
24,96 mIU/mlWjedzma, Iwonay, Kirra, Milixx, Sowella, Felinka94, Słomka, Jolcia90, Abcia lubią tę wiadomość
-
Dominisia35 wrote:Dziewczyny jest beta!
24,96 mIU/ml
AAA cudownie! ❤️ Gratuluję! Niech kropek zdrowo rośnie ❤️
Przypomnij mi, co to za test robiłaś? To był DOZ strumieniowy? Wykrył Ci bardzo wczesną ciążę skubaniecWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 15:17
-
nick nieaktualny
-
Dominisia35 wrote:Dziewczyny jest beta!
24,96 mIU/ml🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅