Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jak ten test wysechł to też coś widzę...nawet na dwór wyszłam poszukać tej kreski 😂 kupię dozy dziś i będę dalej sikać. Niby mówię, że się poddaje, ale powiem wam, że nie umiem. Dopóki nie ma 🐒 to ciągle jest nadzieja, że coś może wyjdzie z tego. Dziś sikalam na inne testy, takie za 5 zł z apteki 😂 zgonie winę na nie 😂😂😂

Składajcie modły, żeby się udało 🤞🤞🤞😔

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Teraz jak ten test wysechł to też coś widzę...nawet na dwór wyszłam poszukać tej kreski 😂 kupię dozy dziś i będę dalej sikać. Niby mówię, że się poddaje, ale powiem wam, że nie umiem. Dopóki nie ma 🐒 to ciągle jest nadzieja, że coś może wyjdzie z tego. Dziś sikalam na inne testy, takie za 5 zł z apteki 😂 zgonie winę na nie 😂😂😂

Składajcie modły, żeby się udało 🤞🤞🤞😔

Nie ma co się poddawać bo jeszcze nic nie jest przesądzone :D czekamy na rozwój sytuacji, ale ja coś czuję, że nam się tu posypią pozytywne bety na koniec stycznia ✊💪

age.png
  • Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem wariatką uciekłam z pracy na betę i progesteron dam znać 🙈

Wjedzma, Milixx, Jolcia90, Felinka94, Słomka, Mar7tini lubią tę wiadomość

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:

No pięknie! 🤣 Nie dziwię Ci się, też bym nie wytrzymała 🤭 życzę pięknego wyniku<3

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:

Cóż za zmiana sytuacji. W takim razie czekam na wynik✊🏼✊🏼🍀

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia dobra decyzja - to czekamy na wyniki razem 🍀🍀

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj znać jak będziesz miała wyniki 🍀🍀🍀✊✊✊✊

• Majusia91 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale tu się dzieje ❤nie mogę tak często tu zaglądać ze względu na obowiązki ale trzymam za wszystkie kciuki ❤
    Mi wychodzi 3 dzień z rzędu negatywny owulak, dziś skok temperatury a od wczoraj bule brzucha. Jak mysliscie owulka dopiero będzie? Czy testy mogą się mylić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 11:21

Szczęśliwa mama 16 miesięcznej Księżniczki <3
    Starania o drugie dzieciątko od października z przerwami :)
    Obecnie 5 cs
    Ona- 30 lat
    On -27 lat
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia, kciuki za betę✊🏻✊🏻✊🏻🍀

U mnie się pierdaczy dzisiaj otworzyła się szyjka😳 chyba kolejny cykl do dupy😓

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majusia ciężko powiedzieć, a ciemnieją chociaż?

Hania ja to bym się nie sugerowała szyjką za bardzo, w zeszłym cyklu miałam pięknie zamkniętą całą faze lutealna a okres i tak przyszedł 🤷‍♀️ temperature za to masz piękną!

Ja dzisiaj 6 dpo i najchętniej bym przespała cały czas do terminu @, żeby szybciej minęło 🤦‍♀️ temperatury mam wyższe niż w poprzednim cyklu na tym etapie, co daje nadzieję, ale wiem też że mogą być zaburzone bo słabo śpię ostatnio, ciągle się budzę. Dlaczego to musi tyle trwać 😅

age.png
  • Majusia91 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Majusia ciężko powiedzieć, a ciemnieją chociaż?

Hania ja to bym się nie sugerowała szyjką za bardzo, w zeszłym cyklu miałam pięknie zamkniętą całą faze lutealna a okres i tak przyszedł 🤷‍♀️ temperature za to masz piękną!

Ja dzisiaj 6 dpo i najchętniej bym przespała cały czas do terminu @, żeby szybciej minęło 🤦‍♀️ temperatury mam wyższe niż w poprzednim cyklu na tym etapie, co daje nadzieję, ale wiem też że mogą być zaburzone bo słabo śpię ostatnio, ciągle się budzę. Dlaczego to musi tyle trwać 😅[/QUOT
    No właśnie nie ciemnieją :/ i nie wiem dlaczego

Szczęśliwa mama 16 miesięcznej Księżniczki <3
    Starania o drugie dzieciątko od października z przerwami :)
    Obecnie 5 cs
    Ona- 30 lat
    On -27 lat
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy się raczej nie mylą, rób je dalej, może Ci się przesunie parę dni w tym cyklu 🤷‍♀️

Majusia91 lubi tę wiadomość

age.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cały czas kciuki trzymam ✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼

Majusia dziwne że testy nic nie łapią a temperatura w górze 🤔

Hania a który to dc?

Kirra lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma, wykresy u mnie są nawet niczego sobie, szkoda ze z reguły kończą pod krecha😪 ale u Ciebie tez widzę ze pięknie się wzbija do gory temperatura🤩❤️ Mam nadzieje ze to dobry znak🤞🏻🍀

Felinka, u mnie owulacja taka na dwa gwizdki, of wyznaczył mi niby na 18dc czyli niby dzisiaj 8dpo ale owulacja mogła być między 16dc a 20dc, zawsze na początku temperatura u mnie się zastanawia czy wybijać do gory czy nie😝

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Słomka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, niedługo Netflix zacznie Wam płacić, bo tu się spoko serial tworzy 😎😁
    Dominisia na bank to ciąża 😍 czekamy na betę i potem na przyrost Uciekinierko 🤣🙈
    Kirra na Twoją betę również czekam ✊
    Jolcia, mam nadzieję, że się nie pogniewasz na mnie, ale ja kurcze nie widzę nic na tym teście, ale pewnie to kwestia telefonu, skoro wszystkie dziewczyny widzą. Oby mój telefon był głupi ✊
    Wjedzma zaraz sobota 😎🤪
    Ja dziś załatwiam drzwi do mieszkania, więc mamy latanko...
    Ktoś pytał o drugą ciążę. Ja w tej chwili jestem w drugiej. Co prawda dopiero piąty tydzień (i oby dziś się okazało, że wszystko ok), ale już na tym etapie jest inaczej. W pierwszej praktycznie od razu czułam mdłości, a teraz jeszcze nie. Zdarzy mi się, se coś zamuli, ale to nic w porównaniu do tego co miałam w pierwszej. Także to może być prawda, że każda ciąża inna. Oby tylko się nie okazało, że ten brak objawów to zły znak. No ale nie myślę w ten sposób tylko cieszę się tym, że póki co czuje się dobrze ☺️

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Wjedzma, wykresy u mnie są nawet niczego sobie, szkoda ze z reguły kończą pod krecha😪 ale u Ciebie tez widzę ze pięknie się wzbija do gory temperatura🤩❤️ Mam nadzieje ze to dobry znak🤞🏻🍀

Felinka, u mnie owulacja taka na dwa gwizdki, of wyznaczył mi niby na 18dc czyli niby dzisiaj 8dpo ale owulacja mogła być między 16dc a 20dc, zawsze na początku temperatura u mnie się zastanawia czy wybijać do gory czy nie😝
    No ten skok to by mógł wskazywać że owu była 6 dni temu nie 8 🤔 ciekawe 🤔

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2022, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka wrote:
    Kurcze dziewczyny, niedługo Netflix zacznie Wam płacić, bo tu się spoko serial tworzy 😎😁
    Dominisia na bank to ciąża 😍 czekamy na betę i potem na przyrost Uciekinierko 🤣🙈
    Kirra na Twoją betę również czekam ✊
    Jolcia, mam nadzieję, że się nie pogniewasz na mnie, ale ja kurcze nie widzę nic na tym teście, ale pewnie to kwestia telefonu, skoro wszystkie dziewczyny widzą. Oby mój telefon był głupi ✊
    Wjedzma zaraz sobota 😎🤪
    Ja dziś załatwiam drzwi do mieszkania, więc mamy latanko...
    Ktoś pytał o drugą ciążę. Ja w tej chwili jestem w drugiej. Co prawda dopiero piąty tydzień (i oby dziś się okazało, że wszystko ok), ale już na tym etapie jest inaczej. W pierwszej praktycznie od razu czułam mdłości, a teraz jeszcze nie. Zdarzy mi się, se coś zamuli, ale to nic w porównaniu do tego co miałam w pierwszej. Także to może być prawda, że każda ciąża inna. Oby tylko się nie okazało, że ten brak objawów to zły znak. No ale nie myślę w ten sposób tylko cieszę się tym, że póki co czuje się dobrze ☺️
    Moja pierwsza ciąża była bezobjawowa, dosłownie, po prostu nie miałam okresu i rósł brzuch, dopiero dzień przed porodem zaczęłam mieć jakiekolwiek dolegliwości, jeszcze tydzień przed porodem sprzątałam działkę. Całe 9 miesięcy się martwiłam, że skoro nic mi się nie dzieje, to na pewno zły znak na koniec, ale nic bardziej mylnego. Poród bezproblemowy krótki jak na pierwszy bo trwał 4 godziny, mała zdrowa, różowa, także życzę Ci właśnie takiej ciąży i zazdro, że drugi cud w drodze 🥰

Słomka lubi tę wiadomość

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma, proszę kochana zapisać mnie na liście na 10.02 ( wizyta u lekarza). Właśnie jestem po rozmowie ze specjalistą najlepszym w okolicy i zacznę się starać z monitoringiem i wsparciem lekarza 😁

Wjedzma, Felinka94 lubią tę wiadomość

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Wjedzma, proszę kochana zapisać mnie na liście na 10.02 ( wizyta u lekarza). Właśnie jestem po rozmowie ze specjalistą najlepszym w okolicy i zacznę się starać z monitoringiem i wsparciem lekarza 😁

Świetnie! Chociaż mam nadzieję, że okaże się, że ta wizyta będzie pierwszym usg ciążowym, a nie monitoringiem :>

Jolcia90 lubi tę wiadomość

age.png
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    No ten skok to by mógł wskazywać że owu była 6 dni temu nie 8 🤔 ciekawe 🤔
    Raczej wątpię, bo u mnie jest taka powtarzalność cykli i za każdym razem temperatura rośnie pomału, poza tym owulacje potwierdzają 3 lub 4 wysokie temperatury poprzedzające 6 niskich, z czego 3 lub 4 jest wyższa od najwyższej z niskich o minimum 0,2 stopnia wiec teoretycznie temperatura może wskoczyć dopiero 4dpo na wysoki poziom. Dlatego inne symptomy tez są tutaj istotne. W cyklu w którym zaszłam temperatura rosła bardzo powoli i dopiero w połowie cyklu osiągnęła wysokie wartości. Wszystko zależy od ośrodka termoregulacji, mój najzwyczajniej jest trochę leniwy😅

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ