Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kirra wrote:No i już po pobraniu, pozostaje czekać 🍀
Mocne kciuki ✊✊ będę co jakiś czas zaglądać w pracy na forum czy masz już wyniki 😊Kirra lubi tę wiadomość
-
Dominisia35 wrote:Dziewczyny!
Zaraz zejdę na zawał! Zrobiłam właśnie test z doza ciążowy strumieniowy i wyszła mi blada ale dość wyrazna II kreska. 12 dpo i mój mąż też ja widzi 😮 mam nadzieję że test nie jest felerny
Czekam na zdjęcie testu 😊🍀 -
Milixx wrote:Czekam na zdjęcie testu 😊🍀
https://zapodaj.net/3593e07212525.jpg.html -
Dominisia35 wrote:https://zapodaj.net/3593e07212525.jpg.html
Zauważyłam jak napisałam 😄
Przecież to nie żaden bladzioch tylko ładna ⏸️ kreseczka. Idziesz na betę? 🍀 -
Ja jestem w takim szoku ze nie wiem co robić 😮 czy iść na betę czy powtórzyć po południu test i jutro rano i dopiero pójść na betę, mam obawy ze to test się pomylił. Czy betę można robić o każdej porze dnia czy tylko rano? I jaka jest szansa że po południu wyjdzie mi sikacz też pozytywny?
-
Dominisia35 wrote:Ja jestem w takim szoku ze nie wiem co robić 😮 czy iść na betę czy powtórzyć po południu test i jutro rano i dopiero pójść na betę, mam obawy ze to test się pomylił. Czy betę można robić o każdej porze dnia czy tylko rano? I jaka jest szansa że po południu wyjdzie mi sikacz też pozytywny?
Betę możesz o każdej porze robić. Ile jesteś dpo? Niektórym testy wychodzą lepsze po południu niż rano więc tak, jest szansa, że popołudniu test też wyjdzie pozytywny -
nick nieaktualnyDominisia35 wrote:Ja jestem w takim szoku ze nie wiem co robić 😮 czy iść na betę czy powtórzyć po południu test i jutro rano i dopiero pójść na betę, mam obawy ze to test się pomylił. Czy betę można robić o każdej porze dnia czy tylko rano? I jaka jest szansa że po południu wyjdzie mi sikacz też pozytywny?
-
Milixx wrote:Betę możesz o każdej porze robić. Ile jesteś dpo? Niektórym testy wychodzą lepsze po południu niż rano więc tak, jest szansa, że popołudniu test też wyjdzie pozytywny
12 dpo według apki moim zdaniem 13 dpo
Ja się czuje wręcz świetnie pełna Energi nic mnie nie boli, kompletnie nic mi nie dolega to jest dla mnie nie wiarygodne 😮 jestem podekscytowana, przeszczesliwa a jednocześnie poddenerwowana i boję się że to sen 😪 spisałam cykl na straty że względu na to że przeszedł mi ból piersi a tak zawsze przed okresem mam i spadająca temperatura z dnia na dzień, jedynie dzisiaj troszku poszła w górę i dla tego od niechcenia zrobiłam ten test i o mało chałupy nie roznioslam 🤭 -
Dominisia idź na betę, szkoda kolejnych testów. Będziesz miała czarno na białym i bez domysłów. Możesz iść o każdej porze dnia. Ja dziś byłam i zajęło to 5 minut.🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Dominisia to piękna krecha! Bladziochy to ja miałam 😂😂 leć na betę, koniecznie! Zbadaj też progesteron bo jak będzie niski to żeby móc szybko zareagować
Kirra o której możesz mieć wyniki?
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Dominisia to piękna krecha! Bladziochy to ja miałam 😂😂 leć na betę, koniecznie! Zbadaj też progesteron bo jak będzie niski to żeby móc szybko zareagować
Kirra o której możesz mieć wyniki?
Od razu dam znać!
Mam też gina po południu bo nawet zakładając negatywną betę muszę wyjaśnić chyba też brak okresu bo jutro to już będzie tydzień opóźnienia 😟🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Dominisia35 wrote:https://zapodaj.net/3593e07212525.jpg.html
-
Dominisia35 wrote:12 dpo według apki moim zdaniem 13 dpo
Ja się czuje wręcz świetnie pełna Energi nic mnie nie boli, kompletnie nic mi nie dolega to jest dla mnie nie wiarygodne 😮 jestem podekscytowana, przeszczesliwa a jednocześnie poddenerwowana i boję się że to sen 😪 spisałam cykl na straty że względu na to że przeszedł mi ból piersi a tak zawsze przed okresem mam i spadająca temperatura z dnia na dzień, jedynie dzisiaj troszku poszła w górę i dla tego od niechcenia zrobiłam ten test i o mało chałupy nie roznioslam 🤭
Widzę, że jesteś w takim samym czasie po owulacji jak ja 😁 -
A u mnie co...
Ból brzucha od rana taki na 🐒, temperatura trochę w dół, samopoczucie chyba też. Mam wrażenie że piersi coraz mniej bolą...u mnie ból zaczyna się od razu po owulacji i przed 🐒 zaczyna schodzic i wtedy wiem, ze ona czyha za rogiem. Wszystko wskazuje na to, że węszy już tu gdzieś 😢
A test...nic się nie dzieje 🤷♀️
https://zapodaj.net/4df18d94ad0d0.jpg.html -
Jolcia90 wrote:Mogłabyś udostępnić swój wykres?
Widzę, że jesteś w takim samym czasie po owulacji jak ja 😁
Pewnie tylko z apki korzystam od 2 tygodni i musisz mi powiedzieć jak go udostępnić 😁
Na betę się dzisiaj nie wyrwę z pracy kurcze a laboratoria u mnie do 15... Powiedzcie mi dzwonić do giną i umawiać wizytę na potwierdzenie czy zaczekać? -
Kirra wrote:Mam napisane 1 dzień roboczy, ale podobno jest szansa że będzie dziś wieczorem 😀
Od razu dam znać!
Mam też gina po południu bo nawet zakładając negatywną betę muszę wyjaśnić chyba też brak okresu bo jutro to już będzie tydzień opóźnienia 😟
Matko wy nawet nie wiecie jak ja z Wami wszystko przeżywam. Tak się ekscytuje Waszymi owulacjami, tym czekaniem. A takie momenty że komuś gdzieś przebija bladzioch takie pozytywne emocje wywołuje!
Przepraszam jeśli kogoś moja obecność tu uraża (w końcu to wątek staraniowy) ale potrzebuje takich pozytywnych odczuć, bo ostatnio u mnie wszystko pod górę 🙄
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Dominisia35 wrote:Pewnie tylko z apki korzystam od 2 tygodni i musisz mi powiedzieć jak go udostępnić 😁
Na betę się dzisiaj nie wyrwę z pracy kurcze a laboratoria u mnie do 15... Powiedzcie mi dzwonić do giną i umawiać wizytę na potwierdzenie czy zaczekać?
Dopiero 12.01 czyli 7 tc było widać zarodek i serce
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
A ja rano siknęłam na owulaka i jak się zaskoczyłam jak zobaczyłam, że II kreska jest ciemniejsza 😮😃 Może te testy horien nie są takie złe 😄
EDIT. Tylko nie wiem czy dzisiaj będzie serduszkowanie bo mąż ma rozmowę z prezesem a w firmie nie dzieje się dobrze. Mam nadzieje, że jednak nic się złego tam nie wydarzy. Tym bardziej, że od 1.02 mąż idzie do nowej pracy. Kolejny stres przed nami 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 09:28
Kirra lubi tę wiadomość