Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tedka...głęboko wierzę, że dostaniesz w końcu swoje małe szczęście! A tymczasem dbaj o siebie i swoje zdrowie 😘😘😘
Felinka, za późno z tymi testami, bo po powrocie z apteki zrobiłam kolejny... Wciągają jak nałóg normalnie...
Dziewczyny, które już jesteście w ciąży...mam takie pytanie "techniczne". Kojarzycie jak u was wyglądał na początku śluz czy szyjka? Ja wiem, że każda kobieta jest inna i u każdej to może inaczej wyglądać, ale zbieram informacje na przyszłość.
Jakoś wewnętrznie czuję, że to jeszcze nie ten cykl i już zbieram siły i siku na kolejny szczęśliwy 🍀 już gadałam ze starym jaki mam plan działania 😂😂😂
On się w końcu spakuje...
W ogóle ja to jestem taka, ze lubie różne takie dziwne rzeczy. Niby umiem wróżyć z obrączki, wierzę w znaczenie snów i interesowałam się kiedyś całym chińskim kalendarzem płodności. Taki świr 😂 mówię dziś do starego, że jeśli chcemy wg tego kalendarza począć chłopca to albo teraz w styczniu, później w marcu albo dopiero w grudniu. Wiecie co on na to? "No w grudniu fajnie by było, bo jak się urodzi to jak będzie ciepło" - ręce i cycki opadają od razu 😂😂😂 oczywiście się śmiałam, bo to nie jest tak ze wierzę w to na 100% ale gdzieś tam lubię czytać o takich rzeczach 😂😂😂 także on sobie chyba zaplanował zapłodnić mnie dopiero w grudniu... -
nick nieaktualnyJolcia90 wrote:Tedka...głęboko wierzę, że dostaniesz w końcu swoje małe szczęście! A tymczasem dbaj o siebie i swoje zdrowie 😘😘😘
Felinka, za późno z tymi testami, bo po powrocie z apteki zrobiłam kolejny... Wciągają jak nałóg normalnie...
Dziewczyny, które już jesteście w ciąży...mam takie pytanie "techniczne". Kojarzycie jak u was wyglądał na początku śluz czy szyjka? Ja wiem, że każda kobieta jest inna i u każdej to może inaczej wyglądać, ale zbieram informacje na przyszłość.
Jakoś wewnętrznie czuję, że to jeszcze nie ten cykl i już zbieram siły i siku na kolejny szczęśliwy 🍀 już gadałam ze starym jaki mam plan działania 😂😂😂
W ogóle ja to jestem taka, ze lubie różne takie dziwne rzeczy. Niby umiem wróżyć z obrączki, wierzę w znaczenie snów i interesowałam się kiedyś całym chińskim kalendarzem płodności. Taki świr 😂 mówię dziś do starego, że jeśli chcemy wg tego kalendarza począć chłopca to albo teraz w styczniu, później w marcu albo dopiero w grudniu. Wiecie co on na to? "No w grudniu fajnie by było, bo jak się urodzi to jak będzie ciepło" - ręce i cycki opadają od razu 😂😂😂 oczywiście się śmiałam, bo to nie jest tak ze wierzę w to na 100% ale gdzieś tam lubię czytać o takich rzeczach 😂😂😂 także on sobie chyba zaplanował zapłodnić mnie dopiero w grudniu... -
Jolcia90 wrote:Tedka...głęboko wierzę, że dostaniesz w końcu swoje małe szczęście! A tymczasem dbaj o siebie i swoje zdrowie 😘😘😘
W ogóle ja to jestem taka, ze lubie różne takie dziwne rzeczy. Niby umiem wróżyć z obrączki, wierzę w znaczenie snów i interesowałam się kiedyś całym chińskim kalendarzem płodności. Taki świr 😂 mówię dziś do starego, że jeśli chcemy wg tego kalendarza począć chłopca to albo teraz w styczniu, później w marcu albo dopiero w grudniu. Wiecie co on na to? "No w grudniu fajnie by było, bo jak się urodzi to jak będzie ciepło" - ręce i cycki opadają od razu 😂😂😂 oczywiście się śmiałam, bo to nie jest tak ze wierzę w to na 100% ale gdzieś tam lubię czytać o takich rzeczach 😂😂😂 także on sobie chyba zaplanował zapłodnić mnie dopiero w grudniu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 23:00
-
Jolcia90 wrote:Tedka...głęboko wierzę, że dostaniesz w końcu swoje małe szczęście! A tymczasem dbaj o siebie i swoje zdrowie 😘😘😘
Dziewczyny!
Zaraz zejdę na zawał! Zrobiłam właśnie test z doza ciążowy strumieniowy i wyszła mi blada ale dość wyrazna II kreska. 12 dpo i mój mąż też ja widzi 😮 mam nadzieję że test nie jest felernyKirra, Felinka94, Jasmiinum, Milixx, Abcia, Słomka lubią tę wiadomość
-
Dominisia35 wrote:Dziewczyny!
Zaraz zejdę na zawał! Zrobiłam właśnie test z doza ciążowy strumieniowy i wyszła mi blada ale dość wyrazna II kreska. 12 dpo i mój mąż też ja widzi 😮 mam nadzieję że test nie jest felerny🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Zaraz zejdę na zawał! Zrobiłam właśnie test z doza ciążowy strumieniowy i wyszła mi blada ale dość wyrazna II kreska. 12 dpo i mój mąż też ja widzi 😮 mam nadzieję że test nie jest felernyOn i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Dominisia pokaż tego bladziocha
Kirra za betę ✊🏼✊🏼✊🏼 sikalas jeszcze na test? 😏
Jola a jak Twoje kreski?
Co do Twojego pytania, u mnie szyjka była średnio wysoko, twarda i zamknięta. Śluz miałam kremowy, dosłownie po z nie mężem wyglądał jakby się Nivea wymazał 🤣 aczkolwiek nie było go jakoś dużo 🤔 taki mam ciągle
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka właśnie czekam na betę 🤞
Już nie robiłam testów bo od kilku dni ja na nich nic nie widzę więc szkoda kasy o testów 😅
Beta prawdę nam powie ☺Sowella lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Kirra wrote:Felinka właśnie czekam na betę 🤞
Już nie robiłam testów bo od kilku dni ja na nich nic nie widzę więc szkoda kasy o testów 😅
Beta prawdę nam powie ☺Kirra lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
No i już po pobraniu, pozostaje czekać 🍀
Felinka94, Milixx lubią tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Zaraz zejdę na zawał! Zrobiłam właśnie test z doza ciążowy strumieniowy i wyszła mi blada ale dość wyrazna II kreska. 12 dpo i mój mąż też ja widzi 😮 mam nadzieję że test nie jest felerny -
Kirra wrote:No i już po pobraniu, pozostaje czekać 🍀
Kirra lubi tę wiadomość
-
Jak mogę wam dziewczynki pokazać zdjęcie 🤔? Nie wiem jak dodać 😩
-
Dominisia35 wrote:Jak mogę wam dziewczynki pokazać zdjęcie 🤔? Nie wiem jak dodać 😩
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualnySłomka wrote:U mnie jeśli chodzi o śluz zmiana była zauważalna dosłownie jakoś z dwa dni przed terminem 🐒 i po prostu się pojawił. U mnie po pierwszej ciąży zrobiło się tak, że raczej mam sucho, ewentualnie w owu mam trochę mokro. A w ciąży się pojawił śluz i to była największa zmiana. Gesty dość. Szyjki nie kumam. Mi się wydaje lekko otwarta, więc mam nadzieję, że tylko mi się wydaje, bo w ciąży to raczej kiepsko. Nie sprawdzam już żeby się nie stresować, lekarz zobaczy 😊
Słomka lubi tę wiadomość
-
https://zapodaj.net/3593e07212525.jpg.html
W rzeczywistości jest bardziej wyraźne, pstryknę wam jeszcze fotkę w świetle dziennym jak wrócę z pracy. Mam zawał nie mogę się skupić na robocie (boję się że mnie okłamuje test)Słomka lubi tę wiadomość
-
Kirra ✊ za bete!
Kirra lubi tę wiadomość
On i Ona: 33 lata
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Melduje, że monit potwierdził, że owu była - w pon po południu albo we wtorek. byly w poniedziałek także jest nadzieja..
Kirra, Milixx, Felinka94, Wjedzma, Słomka lubią tę wiadomość
On i Ona: 33 lata
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Dominisia35 wrote:https://zapodaj.net/3593e07212525.jpg.html
W rzeczywistości jest bardziej wyraźne, pstryknę wam jeszcze fotkę w świetle dziennym jak wrócę z pracy. Mam zawał nie mogę się skupić na robocie (boję się że mnie okłamuje test)🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅