Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Jasmiinum Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Ja tutaj nowa jestem ale już zdążyłam podejrzeć wasze wpisy i jestem pod wrażeniem tego jakie wsparcie sobie dajecie i zostaje tu na dłużej. U mnie dziś niestety smuteczek bo dwa dni opóźnienia 🐒i dziś w końcu mnie dopadła i dowiedziałam się ze dwie moje najlepsze koleżanki z pracy sa w ciąży.
    Chichot losu dosłownie…
    Ale trzymam kciuki za Was , Jolcia, Kirra ten miesiąc niech będzie Wasz ❤️🤞🤞🤞.
    Ja zaczynam liczenie od nowa…

Jolcia90, Kirra, Wjedzma, Milixx, Majusia91 lubią tę wiadomość

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmiinum wrote:
    Hej dziewczyny,
    Ja tutaj nowa jestem ale już zdążyłam podejrzeć wasze wpisy i jestem pod wrażeniem tego jakie wsparcie sobie dajecie i zostaje tu na dłużej. U mnie dziś niestety smuteczek bo dwa dni opóźnienia 🐒i dziś w końcu mnie dopadła i dowiedziałam się ze dwie moje najlepsze koleżanki z pracy sa w ciąży.
    Chichot losu dosłownie…
    Witamy na pokładzie, serio...jakoś dużo raźniej z grupą tak wspierających osób 🥰

Oby ten cykl był dla ciebie szczęśliwy 🍀

Jasmiinum lubi tę wiadomość

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Głupioi wrzucać zdjęcia kresek widmo 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️

Ale może przyda się kubeł zimnej wody na głowę, bo ja mam ochotę jechać po kolejny test 😂😂😂

Nie śmiejcie się że mnie 😔😂

https://zapodaj.net/45dd7f7eaf96c.jpg.html
    Ja bym go rozbroiła na części pierwsze bo ten plastik wszystko psuje 😁

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wszystkie z Was trzymam kciuki i kibicuje bardzo ❤️❤️

Majusia91 lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmiinum hej, zapraszamy do nas, razem raźniej przez to wszystko przechodzić! Życzę Ci, żeby dzisiejszy dzień był pierwszym dniem Twojej ciąży <3

age.png
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmiinum wrote:
    Hej dziewczyny,
    Chichot losu dosłownie…
    Witaj 😘

Potwierdzam - tutaj jest dużo raźniej wśród babek ❤❤❤

Jasmiinum, Nowa.. lubią tę wiadomość

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmiinum witamy i zapraszamy do naszego grona 👋🏼👋🏼😊
    Życzę Ci, żeby dzisiejszy dzień był 1 dniem Twojej ciąży 🍀

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Głupioi wrzucać zdjęcia kresek widmo 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️
    Ale może przyda się kubeł zimnej wody na głowę, bo ja mam ochotę jechać po kolejny test 😂😂😂
    Nie śmiejcie się że mnie 😔😂

https://zapodaj.net/45dd7f7eaf96c.jpg.html

Tu widać cień. Ja bym już ten test rozebrała na części pierwsze😄 A przy okazji poszła po kolejny i sikała 😈😈

Widzę, że gorąco się tu robi od dobrych. Czekam niecierpliwie na powtórki 🍀

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Ja bym go rozbroiła na części pierwsze bo ten plastik wszystko psuje 😁
    O tym samym pomyślałam, ja je zawsze rozbieram😄

• Kirra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem ze tak mocno sceptycznie jestem nastawiona na tą betę bo po takim opóźnieniu to jak już to bym się spodziewała drugiej grubej tłustej krwistej krechy 😅🤣

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/345338f005183.jpg.html

No i rezebralam dziada...

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    https://zapodaj.net/345338f005183.jpg.html

No i rezebralam dziada...

No jest bladzioch zdecydowanie :) Zrób jeszcze rano i jak będzie wyraźniejsza to koniecznie beta!

Kirra nie dziwię się, ale wiesz, jednym wychodzą testy za wcześnie 7-8 dpo, innym w terminie okresu, a innym trochę po terminie :P nasze organizmy nie działają podręcznikowo, jest też możliwość, że owu była parę dni później niż zwykle i jesteś dopiero 10 dpo, no nie wiemy tego, dlatego najlepiej zrobić betę i będzie wszystko jasne, tym bardziej że na tym teście faktycznie coś świta

Kirra lubi tę wiadomość

age.png
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    No jest bladzioch zdecydowanie :) Zrób jeszcze rano i jak będzie wyraźniejsza to koniecznie beta!

Kirra nie dziwię się, ale wiesz, jednym wychodzą testy za wcześnie 7-8 dpo, innym w terminie okresu, a innym trochę po terminie :P nasze organizmy nie działają podręcznikowo, jest też możliwość, że owu była parę dni później niż zwykle i jesteś dopiero 10 dpo, no nie wiemy tego, dlatego najlepiej zrobić betę i będzie wszystko jasne, tym bardziej że na tym teście faktycznie coś świta
    Masz rację! Nie ma już co wnikać tylko zrobić betę 🤞

No i ja widzę bladziocha - Jolcia chodź jutro ze mną na betę 🍀

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• Jasmiinum Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Ja Wam powiem ze tak mocno sceptycznie jestem nastawiona na tą betę bo po takim opóźnieniu to jak już to bym się spodziewała drugiej grubej tłustej krwistej krechy 😅🤣

Koleżanka która wczoraj była na becie i ma wynik marzeń to spóźniała się jej 🐒dwa tygodnie i zachorowała na COVID myślała ze to przez to zrobiła test negatyw potem za pare dni kolejny ale ze nie przewidywała ciąży ( nie starali się ) to nasikala i odczytała po pol godziny wiec jak zobaczyła krechę to myślała ze fałszywa. Kupiła kolejne dwa testy jeden negatyw a drugi słaba kreska. A dzis beta 3000.
    Naprawdę wszystko jest możliwe.
    🤞🤞

Kirra, Wjedzma lubią tę wiadomość

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Masz rację! Nie ma już co wnikać tylko zrobić betę 🤞

No i ja widzę bladziocha - Jolcia chodź jutro ze mną na betę 🍀
    Jejku, ja się tak boję iść na betę jak w żadnym chyba cyklu...ona rozwiewa wszelkie wątpliwości...a te testy zostawiają jeszcze iskierkę nadziei 😅

Glupia jestem, że tak myślę, ale jeszcze chwilkę się wstrzymam.

Zaraz lecę po kolejny test...i rano jeszcze zrobię i pewnie tak do piątku będę sobie sikać i albo przyjdzie 🐒 albo pojadę na betę 😅

Kirra, trzymam mocno kciuki za ciebie 🍀🍀🍀🍀

Kirra lubi tę wiadomość

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmiinum wrote:
    Koleżanka która wczoraj była na becie i ma wynik marzeń to spóźniała się jej 🐒dwa tygodnie i zachorowała na COVID myślała ze to przez to zrobiła test negatyw potem za pare dni kolejny ale ze nie przewidywała ciąży ( nie starali się ) to nasikala i odczytała po pol godziny wiec jak zobaczyła krechę to myślała ze fałszywa. Kupiła kolejne dwa testy jeden negatyw a drugi słaba kreska. A dzis beta 3000.
    Naprawdę wszystko jest możliwe.
    🤞🤞
    Oj jest, jest 🥰

Czasem jak czytam wpisy innych kobiet to, aż zastanawiam się JAK?!Jednak natura rządzi się swoimi prawami ☺️

• Tedka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wszystkim moim kochanym i nowym dziewuszkom :) trzymam kciuki za testujące! Mocno wierze ze sie uda :) ❤️ Ja w tym cyklu odpuszczam. Również forum trochę jak za pewne widzicie. Jakos powiem Wam ze mam spadek nastroju i formy. Starań nie odpuszczam, niby pije te zioła, coś zaczynamy działać z M bo dziś juz 10dc, ale jakos tak powiem Wam chyba straciłam nadzieje. Wszędzie tylko pozytywne testy ciąże dzieci, a ja dalej w swoim nieszczęściu… nawet straciłam chwilowo nałóg w postaci postów tutaj :) a przecież bywaly dni ze byłam na bieżąco co do minuty z Wami. To pewnie dlatego ze wydaje mi sie, ze wszystkie tutaj sie udzielamy a tylko ja zostanę z niczym zaraz… takie czarne myśli mnie nachodzą. Staram sie juz tak długo i wielkie G… przepraszam Was za to ze tak pisze, ale tak sie czuje. Ale to dobrze, niech ktoś chociaż będzie szczęśliwy na tym smutnym świecie oprócz mnie :) działajcie ostro i niech sie spełniają marzenia! :*

Wszystko jest na nie powiem Wam… samochód sie zepsuł - nie miałam jak kupić testów owu. Przyjdą z Allegro dopiero jutro. Suplementy sie skończyły jak byłam w szpitalu - zamówiłam dopiero dzisiaj, mam przerwę w witaminkach. Ziol tez nie biorę od 1dc bo szpital, zaczelam 4. Temperatura juz skacze… monitoringu usg nie będzie w tym cyklu bo nie mam kasy i chęci jechać do kliniki… dzizas :((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 17:00

Majusia91 lubi tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka kochana <3 przykro mi bardzo, że tak się czujesz, ale pamiętaj że masz prawo do wszystkich tych myśli i emocji. Jeśli czujesz, że potrzebujesz odciąć się od tego wszystkiego, od forum, od starań, to tak właśnie zrób i nikogo nie przepraszaj. Forum jest świetne, bo dostaje się tu dużo wsparcia, ale prawda jest taka, że jest też jeden minus - ciężko się zdystansować i odetchnąć biorąc aktywny udział w dyskusji. Wierzę, że po każdej burzy wychodzi słońce, więc życzę Ci z całych sił, żeby słonko wyszło dla Ciebie jak najszybciej <3 Jeśli mogę coś podpowiedzieć, to wydaje mi się, że może warto byłoby wybrać się do psychologa porozmawiać trochę, ułożyć sobie w głowie to wszystko?

Jolcia90 lubi tę wiadomość

age.png
  • Majusia91 Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka prosze Cię nie poddawaj się od tak, każdy ma słabsze dni i pewnie każda z nas ma załamania związane z zachodzenim w ciążę. U mnie też wszystko idzie do D.... Ale jakoś muszę się spiąć i iść dalej. Ja nadal trzymam kciuki za Ciebie i jestem z Tobą myślami codziennie. To Ty jesteś tu naszym promyczkiem który był z nami od początku. Dlatego zaciskam kciuki oby ten cykl nie był stracony i obyś wróciła do nas ze zdwojoną siła ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 17:13

Szczęśliwa mama 16 miesięcznej Księżniczki <3
    Starania o drugie dzieciątko od października z przerwami :)
    Obecnie 5 cs
    Ona- 30 lat
    On -27 lat
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka kochana nie zdziwię sie jak właśnie w takim momencie "w dupie to mam" cykl zaskoczy. Jeśli potrzebujesz przerwy od tego wszystkiego to daj sobie do tego prawo ❤

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ