Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Jasmiinum Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Ja tutaj nowa jestem ale już zdążyłam podejrzeć wasze wpisy i jestem pod wrażeniem tego jakie wsparcie sobie dajecie i zostaje tu na dłużej. U mnie dziś niestety smuteczek bo dwa dni opóźnienia 🐒i dziś w końcu mnie dopadła i dowiedziałam się ze dwie moje najlepsze koleżanki z pracy sa w ciąży.
    Chichot losu dosłownie…
    Ale trzymam kciuki za Was , Jolcia, Kirra ten miesiąc niech będzie Wasz ❤️🤞🤞🤞.
    Ja zaczynam liczenie od nowa…

Jolcia90, Kirra, Wjedzma, Milixx, Majusia91 lubią tę wiadomość

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmiinum wrote:
    Hej dziewczyny,
    Ja tutaj nowa jestem ale już zdążyłam podejrzeć wasze wpisy i jestem pod wrażeniem tego jakie wsparcie sobie dajecie i zostaje tu na dłużej. U mnie dziś niestety smuteczek bo dwa dni opóźnienia 🐒i dziś w końcu mnie dopadła i dowiedziałam się ze dwie moje najlepsze koleżanki z pracy sa w ciąży.
    Chichot losu dosłownie…
    Witamy na pokładzie, serio...jakoś dużo raźniej z grupą tak wspierających osób 🥰

Oby ten cykl był dla ciebie szczęśliwy 🍀

Jasmiinum lubi tę wiadomość

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Głupioi wrzucać zdjęcia kresek widmo 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️

Ale może przyda się kubeł zimnej wody na głowę, bo ja mam ochotę jechać po kolejny test 😂😂😂

Nie śmiejcie się że mnie 😔😂

https://zapodaj.net/45dd7f7eaf96c.jpg.html
    Ja bym go rozbroiła na części pierwsze bo ten plastik wszystko psuje 😁

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wszystkie z Was trzymam kciuki i kibicuje bardzo ❤️❤️

Majusia91 lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmiinum hej, zapraszamy do nas, razem raźniej przez to wszystko przechodzić! Życzę Ci, żeby dzisiejszy dzień był pierwszym dniem Twojej ciąży <3

age.png
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmiinum wrote:
    Hej dziewczyny,
    Chichot losu dosłownie…
    Witaj 😘

Potwierdzam - tutaj jest dużo raźniej wśród babek ❤❤❤

Jasmiinum, Nowa.. lubią tę wiadomość

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmiinum witamy i zapraszamy do naszego grona 👋🏼👋🏼😊
    Życzę Ci, żeby dzisiejszy dzień był 1 dniem Twojej ciąży 🍀

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Głupioi wrzucać zdjęcia kresek widmo 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️
    Ale może przyda się kubeł zimnej wody na głowę, bo ja mam ochotę jechać po kolejny test 😂😂😂
    Nie śmiejcie się że mnie 😔😂

https://zapodaj.net/45dd7f7eaf96c.jpg.html

Tu widać cień. Ja bym już ten test rozebrała na części pierwsze😄 A przy okazji poszła po kolejny i sikała 😈😈

Widzę, że gorąco się tu robi od dobrych. Czekam niecierpliwie na powtórki 🍀

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Ja bym go rozbroiła na części pierwsze bo ten plastik wszystko psuje 😁
    O tym samym pomyślałam, ja je zawsze rozbieram😄

• Kirra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem ze tak mocno sceptycznie jestem nastawiona na tą betę bo po takim opóźnieniu to jak już to bym się spodziewała drugiej grubej tłustej krwistej krechy 😅🤣

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/345338f005183.jpg.html

No i rezebralam dziada...

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    https://zapodaj.net/345338f005183.jpg.html

No i rezebralam dziada...

No jest bladzioch zdecydowanie :) Zrób jeszcze rano i jak będzie wyraźniejsza to koniecznie beta!

Kirra nie dziwię się, ale wiesz, jednym wychodzą testy za wcześnie 7-8 dpo, innym w terminie okresu, a innym trochę po terminie :P nasze organizmy nie działają podręcznikowo, jest też możliwość, że owu była parę dni później niż zwykle i jesteś dopiero 10 dpo, no nie wiemy tego, dlatego najlepiej zrobić betę i będzie wszystko jasne, tym bardziej że na tym teście faktycznie coś świta

Kirra lubi tę wiadomość

age.png
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    No jest bladzioch zdecydowanie :) Zrób jeszcze rano i jak będzie wyraźniejsza to koniecznie beta!

Kirra nie dziwię się, ale wiesz, jednym wychodzą testy za wcześnie 7-8 dpo, innym w terminie okresu, a innym trochę po terminie :P nasze organizmy nie działają podręcznikowo, jest też możliwość, że owu była parę dni później niż zwykle i jesteś dopiero 10 dpo, no nie wiemy tego, dlatego najlepiej zrobić betę i będzie wszystko jasne, tym bardziej że na tym teście faktycznie coś świta
    Masz rację! Nie ma już co wnikać tylko zrobić betę 🤞

No i ja widzę bladziocha - Jolcia chodź jutro ze mną na betę 🍀

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• Jasmiinum Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Ja Wam powiem ze tak mocno sceptycznie jestem nastawiona na tą betę bo po takim opóźnieniu to jak już to bym się spodziewała drugiej grubej tłustej krwistej krechy 😅🤣

Koleżanka która wczoraj była na becie i ma wynik marzeń to spóźniała się jej 🐒dwa tygodnie i zachorowała na COVID myślała ze to przez to zrobiła test negatyw potem za pare dni kolejny ale ze nie przewidywała ciąży ( nie starali się ) to nasikala i odczytała po pol godziny wiec jak zobaczyła krechę to myślała ze fałszywa. Kupiła kolejne dwa testy jeden negatyw a drugi słaba kreska. A dzis beta 3000.
    Naprawdę wszystko jest możliwe.
    🤞🤞

Kirra, Wjedzma lubią tę wiadomość

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Masz rację! Nie ma już co wnikać tylko zrobić betę 🤞

No i ja widzę bladziocha - Jolcia chodź jutro ze mną na betę 🍀
    Jejku, ja się tak boję iść na betę jak w żadnym chyba cyklu...ona rozwiewa wszelkie wątpliwości...a te testy zostawiają jeszcze iskierkę nadziei 😅

Glupia jestem, że tak myślę, ale jeszcze chwilkę się wstrzymam.

Zaraz lecę po kolejny test...i rano jeszcze zrobię i pewnie tak do piątku będę sobie sikać i albo przyjdzie 🐒 albo pojadę na betę 😅

Kirra, trzymam mocno kciuki za ciebie 🍀🍀🍀🍀

Kirra lubi tę wiadomość

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmiinum wrote:
    Koleżanka która wczoraj była na becie i ma wynik marzeń to spóźniała się jej 🐒dwa tygodnie i zachorowała na COVID myślała ze to przez to zrobiła test negatyw potem za pare dni kolejny ale ze nie przewidywała ciąży ( nie starali się ) to nasikala i odczytała po pol godziny wiec jak zobaczyła krechę to myślała ze fałszywa. Kupiła kolejne dwa testy jeden negatyw a drugi słaba kreska. A dzis beta 3000.
    Naprawdę wszystko jest możliwe.
    🤞🤞
    Oj jest, jest 🥰

Czasem jak czytam wpisy innych kobiet to, aż zastanawiam się JAK?!Jednak natura rządzi się swoimi prawami ☺️

• Tedka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wszystkim moim kochanym i nowym dziewuszkom :) trzymam kciuki za testujące! Mocno wierze ze sie uda :) ❤️ Ja w tym cyklu odpuszczam. Również forum trochę jak za pewne widzicie. Jakos powiem Wam ze mam spadek nastroju i formy. Starań nie odpuszczam, niby pije te zioła, coś zaczynamy działać z M bo dziś juz 10dc, ale jakos tak powiem Wam chyba straciłam nadzieje. Wszędzie tylko pozytywne testy ciąże dzieci, a ja dalej w swoim nieszczęściu… nawet straciłam chwilowo nałóg w postaci postów tutaj :) a przecież bywaly dni ze byłam na bieżąco co do minuty z Wami. To pewnie dlatego ze wydaje mi sie, ze wszystkie tutaj sie udzielamy a tylko ja zostanę z niczym zaraz… takie czarne myśli mnie nachodzą. Staram sie juz tak długo i wielkie G… przepraszam Was za to ze tak pisze, ale tak sie czuje. Ale to dobrze, niech ktoś chociaż będzie szczęśliwy na tym smutnym świecie oprócz mnie :) działajcie ostro i niech sie spełniają marzenia! :*

Wszystko jest na nie powiem Wam… samochód sie zepsuł - nie miałam jak kupić testów owu. Przyjdą z Allegro dopiero jutro. Suplementy sie skończyły jak byłam w szpitalu - zamówiłam dopiero dzisiaj, mam przerwę w witaminkach. Ziol tez nie biorę od 1dc bo szpital, zaczelam 4. Temperatura juz skacze… monitoringu usg nie będzie w tym cyklu bo nie mam kasy i chęci jechać do kliniki… dzizas :((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 17:00

Majusia91 lubi tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka kochana <3 przykro mi bardzo, że tak się czujesz, ale pamiętaj że masz prawo do wszystkich tych myśli i emocji. Jeśli czujesz, że potrzebujesz odciąć się od tego wszystkiego, od forum, od starań, to tak właśnie zrób i nikogo nie przepraszaj. Forum jest świetne, bo dostaje się tu dużo wsparcia, ale prawda jest taka, że jest też jeden minus - ciężko się zdystansować i odetchnąć biorąc aktywny udział w dyskusji. Wierzę, że po każdej burzy wychodzi słońce, więc życzę Ci z całych sił, żeby słonko wyszło dla Ciebie jak najszybciej <3 Jeśli mogę coś podpowiedzieć, to wydaje mi się, że może warto byłoby wybrać się do psychologa porozmawiać trochę, ułożyć sobie w głowie to wszystko?

Jolcia90 lubi tę wiadomość

age.png
  • Majusia91 Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka prosze Cię nie poddawaj się od tak, każdy ma słabsze dni i pewnie każda z nas ma załamania związane z zachodzenim w ciążę. U mnie też wszystko idzie do D.... Ale jakoś muszę się spiąć i iść dalej. Ja nadal trzymam kciuki za Ciebie i jestem z Tobą myślami codziennie. To Ty jesteś tu naszym promyczkiem który był z nami od początku. Dlatego zaciskam kciuki oby ten cykl nie był stracony i obyś wróciła do nas ze zdwojoną siła ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 17:13

Szczęśliwa mama 16 miesięcznej Księżniczki <3
    Starania o drugie dzieciątko od października z przerwami :)
    Obecnie 5 cs
    Ona- 30 lat
    On -27 lat
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka kochana nie zdziwię sie jak właśnie w takim momencie "w dupie to mam" cykl zaskoczy. Jeśli potrzebujesz przerwy od tego wszystkiego to daj sobie do tego prawo ❤

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ