Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze w którymś wątku na pierwszej stronie był taki fajny poradnik staraniowy z badaniami, które warto zrobić. Nie mogę tego zlokalizować teraz, wie któraś gdzie to było? 😅

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Kurcze w którymś wątku na pierwszej stronie był taki fajny poradnik staraniowy z badaniami, które warto zrobić. Nie mogę tego zlokalizować teraz, wie któraś gdzie to było? 😅

Zapraszam do wątku miesięcznego. Tam na pierwszej stronie są sugerowane badania jakie warto zrobić 😊

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/w-styczniu-seksik-dla-rozgrzania-wrzesniem-dzidzius-do-bujania,22977,1.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 12:33

Wjedzma lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Zapraszam do wątku miesięcznego. Tam wypisałam badania jakie warto zrobić 😊

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/w-styczniu-seksik-dla-rozgrzania-wrzesniem-dzidzius-do-bujania,22977,1.html

Dziękuję <3! Kopalnia wiedzy :D

age.png
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Też to czytałam, ale zabij mnie! Nie pamiętam już gdzie 😅

Tyle tych wątków przeczytałam, że powinnam być już chodząca encyklopedia 😂

Dziś po pracy powtórzyłam test i dałabym sobie oko wyciągnąć, za to że coś tam jest. Wydaje mi się, ze widzę coś delikatnie...także czekam spokojnie(😂) i ewentualnie w piątek pójdę na betę. Być może tam nic nie ma, dlatego wolę się jeszcze upewnic. Do piątku będzie albo w jedną albo w drugą 🤷‍♀️

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Zapraszam do wątku miesięcznego. Tam na pierwszej stronie są sugerowane badania jakie warto zrobić 😊

Oooo 😂😂😂

Haha. Nawet nie zauważyłam, że podałaś link 😘

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia to pokazuj ten popołudniowy test!

age.png
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę jutro rano na betę a po południu do gina i już mam zamiar wszystko wiedzieć 🧐🧐

Wjedzma lubi tę wiadomość

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra bardzo dobra decyzja, trzymam mocno kciuki za pozytywną betę <3

Kirra lubi tę wiadomość

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie prawy cycek pobolewa i oczywiście już w głowie milion myśli, eh. Jak ja nie lubię tej drugiej fazy cyklu :(

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was tak realnie doświadczyła tego dołka implantacyjnego na wykresie czy to raczej wróżka zębuszka?

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was tak realnie doświadczyła tego dołka implantacyjnego na wykresie czy to raczej wróżka zębuszka?

Polecam zajrzeć do galerii wykresów ciążowych https://ovufriend.pl/galeria-wykresow-wyniki.html

Ja sobie zaznaczam zawsze "robiąc testy owu" bo jak ktoś robi testy to zazwyczaj też mierzy temperaturę :) No i faktycznie niektóre wykresy są mocno "zwariowane" a na niektórych pięknie widać ten spadek implantacyjny

age.png
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Kirra bardzo dobra decyzja, trzymam mocno kciuki za pozytywną betę <3
    Dziękuję ale nie wierzę w to zupełnie bo każdy test nie pozostawia cienia wątpliwości a na tym etapie to jakiś cień chociaż powinien być 🧐

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Dziękuję ale nie wierzę w to zupełnie bo każdy test nie pozostawia cienia wątpliwości a na tym etapie to jakiś cień chociaż powinien być 🧐

Może za słabo wytężasz wzrok 😅 😅 😅 jak chcesz to pokaż nam jakiś ostatni test to zobaczymy:D a tak poza tym to naprawdę nie chcę na siłę wzbudzać w Tobie nadziei, ale nawet ostatnio widziałam świeży wykres dziewczyny której blady test wyszedł dopiero 19dpo, na następny dzień beta 87 i dalej ładnie rośnie. Podsyłam linka, wykres udostępniony to się Daria chyba nie obrazi :D

https://ovufriend.pl/wykres,69f9efae66c4aae5273945033dcbcdb7.html

Kirra lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Polecam zajrzeć do galerii wykresów ciążowych https://ovufriend.pl/galeria-wykresow-wyniki.html

Ja sobie zaznaczam zawsze "robiąc testy owu" bo jak ktoś robi testy to zazwyczaj też mierzy temperaturę :) No i faktycznie niektóre wykresy są mocno "zwariowane" a na niektórych pięknie widać ten spadek implantacyjny
    Zaglądałam już wcześniej i rzeczywiście na niektórych ewidentnie widać. Jestem 6dpo od początku temperatura elegancko wysoko, podobnie jak miałam w pierwszej ciąży, a dziś spadek, nadal jest wysoko, ale pierwszy raz coś takiego u siebie widzę, a temperaturę mierze już długo, znam swój cykl, zawsze w lutealnej temperatura prawie że na jednym stałym poziomie, aż się zmartwiłam, że może lutealna mi zaczyna szwankować, ale nawet lekarka powiedziała o tym spadku i kazała narazie czekać. W pierwszej ciąży pierwszy test pozytywny wyszedł 8dpo, a ja jestem bardzo niecierpliwa w temacie testowania 😺😄

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Zaglądałam już wcześniej i rzeczywiście na niektórych ewidentnie widać. Jestem 6dpo od początku temperatura elegancko wysoko, podobnie jak miałam w pierwszej ciąży, a dziś spadek, nadal jest wysoko, ale pierwszy raz coś takiego u siebie widzę, a temperaturę mierze już długo, znam swój cykl, zawsze w lutealnej temperatura prawie że na jednym stałym poziomie, aż się zmartwiłam, że może lutealna mi zaczyna szwankować, ale nawet lekarka powiedziała o tym spadku i kazała narazie czekać. W pierwszej ciąży pierwszy test pozytywny wyszedł 8dpo, a ja jestem bardzo niecierpliwa w temacie testowania 😺😄

Zerknęłam na Twój wykres i faktycznie piękny spadek :D Trzymam kciuki, żeby to było to, dawaj znać jak się sytuacja rozwinie! :D

age.png
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Może za słabo wytężasz wzrok 😅 😅 😅 jak chcesz to pokaż nam jakiś ostatni test to zobaczymy:D a tak poza tym to naprawdę nie chcę na siłę wzbudzać w Tobie nadziei, ale nawet ostatnio widziałam świeży wykres dziewczyny której blady test wyszedł dopiero 19dpo, na następny dzień beta 87 i dalej ładnie rośnie. Podsyłam linka, wykres udostępniony to się Daria chyba nie obrazi :D

https://ovufriend.pl/wykres,69f9efae66c4aae5273945033dcbcdb7.html
    A proszę Cię bardzo kochana : https://zapodaj.net/8c21c5dbf84cd.jpg.html

To jest stan na 35 dc 5 dni opóźnienia, dodam że już nawet nie mam żadnych objawów że @ przyjdzie. Czuje się jakbym już wcale miała jej nie dostać 😅

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Taki spadek implantacjny jest stosunkowo częsty w cyklach ciazowych aczkolwiek zdarza się tez w tych bez ciąży. Chociaż dobrze wróży. Oby jutro odbiła temperatura do gory✊🏻

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Taki spadek implantacjny jest stosunkowo częsty w cyklach ciazowych aczkolwiek zdarza się tez w tych bez ciąży. Chociaż dobrze wróży. Oby jutro odbiła temperatura do gory✊🏻
    No właśnie wiem, że to jeszcze nic nie znaczy i jak nie pójdzie w górę to nie ma to nic wspólnego z implantacja, ale zwróciłam na to uwagę tylko dlatego, że w cyklu ciążowym nie miałam takiego spadku i w tych nieciazowych też nie, a też nic nie wydarzyło się takiego, żeby temperatura miała być zaburzona, zostaje czekać 🙂

• Abcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Dziękuję <3! Kopalnia wiedzy :D

A propo możesz iść prywatnie do Endo, ale skierowanie na TSH może wypisać zwykły lekarz pierwszego kontaktu. Najlepiej poprosić Endo o kartkę z pieczątką i prośbą o badania.

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Zerknęłam na Twój wykres i faktycznie piękny spadek :D Trzymam kciuki, żeby to było to, dawaj znać jak się sytuacja rozwinie! :D
    Dziękuję, zobaczymy już niedługo, jak jutro odbije to szanse są 🙂😄

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ