X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze w którymś wątku na pierwszej stronie był taki fajny poradnik staraniowy z badaniami, które warto zrobić. Nie mogę tego zlokalizować teraz, wie któraś gdzie to było? 😅

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Kurcze w którymś wątku na pierwszej stronie był taki fajny poradnik staraniowy z badaniami, które warto zrobić. Nie mogę tego zlokalizować teraz, wie któraś gdzie to było? 😅

Zapraszam do wątku miesięcznego. Tam na pierwszej stronie są sugerowane badania jakie warto zrobić 😊

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/w-styczniu-seksik-dla-rozgrzania-wrzesniem-dzidzius-do-bujania,22977,1.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 12:33

Wjedzma lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Zapraszam do wątku miesięcznego. Tam wypisałam badania jakie warto zrobić 😊

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/w-styczniu-seksik-dla-rozgrzania-wrzesniem-dzidzius-do-bujania,22977,1.html

Dziękuję <3! Kopalnia wiedzy :D

age.png
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Też to czytałam, ale zabij mnie! Nie pamiętam już gdzie 😅

Tyle tych wątków przeczytałam, że powinnam być już chodząca encyklopedia 😂

Dziś po pracy powtórzyłam test i dałabym sobie oko wyciągnąć, za to że coś tam jest. Wydaje mi się, ze widzę coś delikatnie...także czekam spokojnie(😂) i ewentualnie w piątek pójdę na betę. Być może tam nic nie ma, dlatego wolę się jeszcze upewnic. Do piątku będzie albo w jedną albo w drugą 🤷‍♀️

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Zapraszam do wątku miesięcznego. Tam na pierwszej stronie są sugerowane badania jakie warto zrobić 😊

Oooo 😂😂😂

Haha. Nawet nie zauważyłam, że podałaś link 😘

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia to pokazuj ten popołudniowy test!

age.png
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę jutro rano na betę a po południu do gina i już mam zamiar wszystko wiedzieć 🧐🧐

Wjedzma lubi tę wiadomość

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra bardzo dobra decyzja, trzymam mocno kciuki za pozytywną betę <3

Kirra lubi tę wiadomość

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie prawy cycek pobolewa i oczywiście już w głowie milion myśli, eh. Jak ja nie lubię tej drugiej fazy cyklu :(

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was tak realnie doświadczyła tego dołka implantacyjnego na wykresie czy to raczej wróżka zębuszka?

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was tak realnie doświadczyła tego dołka implantacyjnego na wykresie czy to raczej wróżka zębuszka?

Polecam zajrzeć do galerii wykresów ciążowych https://ovufriend.pl/galeria-wykresow-wyniki.html

Ja sobie zaznaczam zawsze "robiąc testy owu" bo jak ktoś robi testy to zazwyczaj też mierzy temperaturę :) No i faktycznie niektóre wykresy są mocno "zwariowane" a na niektórych pięknie widać ten spadek implantacyjny

age.png
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Kirra bardzo dobra decyzja, trzymam mocno kciuki za pozytywną betę <3
    Dziękuję ale nie wierzę w to zupełnie bo każdy test nie pozostawia cienia wątpliwości a na tym etapie to jakiś cień chociaż powinien być 🧐

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Dziękuję ale nie wierzę w to zupełnie bo każdy test nie pozostawia cienia wątpliwości a na tym etapie to jakiś cień chociaż powinien być 🧐

Może za słabo wytężasz wzrok 😅 😅 😅 jak chcesz to pokaż nam jakiś ostatni test to zobaczymy:D a tak poza tym to naprawdę nie chcę na siłę wzbudzać w Tobie nadziei, ale nawet ostatnio widziałam świeży wykres dziewczyny której blady test wyszedł dopiero 19dpo, na następny dzień beta 87 i dalej ładnie rośnie. Podsyłam linka, wykres udostępniony to się Daria chyba nie obrazi :D

https://ovufriend.pl/wykres,69f9efae66c4aae5273945033dcbcdb7.html

Kirra lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Polecam zajrzeć do galerii wykresów ciążowych https://ovufriend.pl/galeria-wykresow-wyniki.html

Ja sobie zaznaczam zawsze "robiąc testy owu" bo jak ktoś robi testy to zazwyczaj też mierzy temperaturę :) No i faktycznie niektóre wykresy są mocno "zwariowane" a na niektórych pięknie widać ten spadek implantacyjny
    Zaglądałam już wcześniej i rzeczywiście na niektórych ewidentnie widać. Jestem 6dpo od początku temperatura elegancko wysoko, podobnie jak miałam w pierwszej ciąży, a dziś spadek, nadal jest wysoko, ale pierwszy raz coś takiego u siebie widzę, a temperaturę mierze już długo, znam swój cykl, zawsze w lutealnej temperatura prawie że na jednym stałym poziomie, aż się zmartwiłam, że może lutealna mi zaczyna szwankować, ale nawet lekarka powiedziała o tym spadku i kazała narazie czekać. W pierwszej ciąży pierwszy test pozytywny wyszedł 8dpo, a ja jestem bardzo niecierpliwa w temacie testowania 😺😄

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Zaglądałam już wcześniej i rzeczywiście na niektórych ewidentnie widać. Jestem 6dpo od początku temperatura elegancko wysoko, podobnie jak miałam w pierwszej ciąży, a dziś spadek, nadal jest wysoko, ale pierwszy raz coś takiego u siebie widzę, a temperaturę mierze już długo, znam swój cykl, zawsze w lutealnej temperatura prawie że na jednym stałym poziomie, aż się zmartwiłam, że może lutealna mi zaczyna szwankować, ale nawet lekarka powiedziała o tym spadku i kazała narazie czekać. W pierwszej ciąży pierwszy test pozytywny wyszedł 8dpo, a ja jestem bardzo niecierpliwa w temacie testowania 😺😄

Zerknęłam na Twój wykres i faktycznie piękny spadek :D Trzymam kciuki, żeby to było to, dawaj znać jak się sytuacja rozwinie! :D

age.png
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Może za słabo wytężasz wzrok 😅 😅 😅 jak chcesz to pokaż nam jakiś ostatni test to zobaczymy:D a tak poza tym to naprawdę nie chcę na siłę wzbudzać w Tobie nadziei, ale nawet ostatnio widziałam świeży wykres dziewczyny której blady test wyszedł dopiero 19dpo, na następny dzień beta 87 i dalej ładnie rośnie. Podsyłam linka, wykres udostępniony to się Daria chyba nie obrazi :D

https://ovufriend.pl/wykres,69f9efae66c4aae5273945033dcbcdb7.html
    A proszę Cię bardzo kochana : https://zapodaj.net/8c21c5dbf84cd.jpg.html

To jest stan na 35 dc 5 dni opóźnienia, dodam że już nawet nie mam żadnych objawów że @ przyjdzie. Czuje się jakbym już wcale miała jej nie dostać 😅

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Taki spadek implantacjny jest stosunkowo częsty w cyklach ciazowych aczkolwiek zdarza się tez w tych bez ciąży. Chociaż dobrze wróży. Oby jutro odbiła temperatura do gory✊🏻

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Taki spadek implantacjny jest stosunkowo częsty w cyklach ciazowych aczkolwiek zdarza się tez w tych bez ciąży. Chociaż dobrze wróży. Oby jutro odbiła temperatura do gory✊🏻
    No właśnie wiem, że to jeszcze nic nie znaczy i jak nie pójdzie w górę to nie ma to nic wspólnego z implantacja, ale zwróciłam na to uwagę tylko dlatego, że w cyklu ciążowym nie miałam takiego spadku i w tych nieciazowych też nie, a też nic nie wydarzyło się takiego, żeby temperatura miała być zaburzona, zostaje czekać 🙂

• Abcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Dziękuję <3! Kopalnia wiedzy :D

A propo możesz iść prywatnie do Endo, ale skierowanie na TSH może wypisać zwykły lekarz pierwszego kontaktu. Najlepiej poprosić Endo o kartkę z pieczątką i prośbą o badania.

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Zerknęłam na Twój wykres i faktycznie piękny spadek :D Trzymam kciuki, żeby to było to, dawaj znać jak się sytuacja rozwinie! :D
    Dziękuję, zobaczymy już niedługo, jak jutro odbije to szanse są 🙂😄

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ