X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx kciuki! ✊ dawaj znać po wizycie!

Kirra myślę, że na podstawie USG będzie mógł tylko "wróżyć" czy zapowiada się na okres czy na ciążę. Może zleci jakieś badania z krwi. Moja przyjaciółka miała 2-3 dni przed terminem @ usg i gin powiedział jej że na żadną ciążę tu się nie zapowiada, a parę dni później miała pozytyw. Wydaje mi się, że najwięcej by Ci powiedział wynik bety i progesteronu 🤷‍♀️

Milixx lubi tę wiadomość

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowella Ty też dzisiaj wizytujesz? Dobrze pamiętam? Jeśli tak to też kciuki ✊ i czekamy na info

age.png
  • Sowella Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Sowella Ty też dzisiaj wizytujesz? Dobrze pamiętam? Jeśli tak to też kciuki ✊ i czekamy na info
    Byłam wczoraj, i pojadę jutro jednak, żeby nie ryzykować, że trzeba będzie jeździć dziś i jeszcze jutro..

Milix, Kirra - kciuki !

Milixx lubi tę wiadomość

On i Ona: 33 lata
    2017: upragnione szczęście <3
    07.2019: start starań o rodzeństwo
    01.20: 6tydz.👼
    09.20: cb
    11.20: cb, bhcg 20
    05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
    06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
    09.21: cb bhcg 12->25->29
    9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭

29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl
    Krzywa gluk. 101/149/100❌
    Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪

Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
    Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowella wrote:
    Byłam wczoraj, i pojadę jutro jednak, żeby nie ryzykować, że trzeba będzie jeździć dziś i jeszcze jutro..

Milix, Kirra - kciuki !

A faktycznie, pisałaś wczoraj! No to kciuki, żeby jutro już wszystko było jasne 💪

age.png
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Milixx kciuki! ✊ dawaj znać po wizycie!

Kirra myślę, że na podstawie USG będzie mógł tylko "wróżyć" czy zapowiada się na okres czy na ciążę. Może zleci jakieś badania z krwi. Moja przyjaciółka miała 2-3 dni przed terminem @ usg i gin powiedział jej że na żadną ciążę tu się nie zapowiada, a parę dni później miała pozytyw. Wydaje mi się, że najwięcej by Ci powiedział wynik bety i progesteronu 🤷‍♀️
    No nic zobaczymy co mi powie, ale wolę pójść bo to pierwsza moja taka sytuacja ☺ dopytam go o betę też

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Umówiłam się na jutro do ginekologa. Myślicie że coś mi podpowie?
    Coś tam napewno, chociaż tak jak Wjedzma mówi, najlepiej beta by tu rozwiała wątpliwości😅 ja bylam u ginekologa tydzień po owulacji i nagadała mi ze nic z tego bo wogole to nie pękł pęcherzyk i zrobiła się torbiel, a po niespełna tygodniu beta 88. Owszem torbiel była ale czynnościowa bo juz dzidziuś był w brzuchu 😝

Kirra lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, u gina chce potwierdzić ogólny stan i co tam się dzieje. A swoją drogą też zajmę się betą - chyba że gin powie zupełnie co innego 🧐 szaleństwo

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj nastrój całkiem siadł po wczorajszym negatywie, dzisiaj nie testowałam. Objawów ani okresowych ani ciążowych brak jedynie spadająca z dnia na dzień temperatura i szyjka zrobiła się jak zawsze przed małpą 😩
    Zobaczymy czy przyjdzie w piątek

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze kończąc moją historyjkę z Horienami ovu, wczorajszy wieczorny (Facelle robiłam około 14) był już negatywny. Wydaje mi się, że owulację w ogóle musiałam mieć w niedzielę wieczorem, bo wtedy pierwszy raz zobaczyłam plamienie owulacyjne, w poniedziałek się powtórzyło. Dziś wieczorem zrobię ostatniego Horiena, żeby sprawdzić czy na 100% jest spadek. Plamienie więcej mi powiedziało niż ten test :/

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia, wiem że to trudne, ale spróbuj nie tracić nadziei! Powtórz test jutro, może jednak coś się tam pokaże? Kciuki ✊

Abcia ja nie wiem co z tymi horienami jest nie tak, w jednym wątku czytam, że dziewczynom super się sprawdzają, w innym, że nie da się złapać piku 🤭 chyba bym jednak bardziej ufała tym facelle. A mierzysz temperature? To też pomaga w określeniu owu

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już w pracy. Nawet szybko poszło jak na NFZ. Dowiedziałam się, że po prawej stronie mam pęcherzyk dominujący - 19mm. Prawdopodobnie owulacja będzie +/- za 2/3 dni. Koniec wizyty 🤣
    Gin kazał działać ale nie wiem czy to nastąpi bo trochę jeszcze z mężem mamy ciche dni, jest lepiej ale nie tak jak być powinno.
    Mam taki delikatny niedosyt z tej wizyty🤦🏼‍♀️ Nic nie zaproponował żeby przyjść prywatnie i potwierdzić czy owulacja była czy nie 🤷🏻‍♀️ No nic, zobaczymy jak to będzie. Jedynie w przyszłym cyklu będę szukać innego gin.

Dziękuje za kciuki 🥰🥰

Kirra, Wjedzma, Jolcia90 lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do testów horien.. Zobaczę na dniach jak się wybarwiają. Będę je robiła jednocześnie z facellakami owulacyjnymi. Facella idealnie pokazały pik w poprzednim cyklu. Zobaczymy jak będzie w tym. Ciekawa jestem jak to się wszystko zgra 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Wjedzma lubi tę wiadomość

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx super że jest pęcherzyk! dziwnie, że nie kazał Ci przyjść po owu na kontrole 🤦‍♀️ mam nadzieję, że się z mężem dogadacie i będziecie działać <3

Aaa jestem bardzo ciekawa co pokażą Ci te testy, jak widać po ostatnich wpisach, taki eksperyment przyda się nam wszystkim 😅

Milixx lubi tę wiadomość

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do dzisiaj testowałam horienami tak na wszelki wypadek, żeby się upewnić, że tamte prawie pozytywy zwiastowały owu i dzisiaj 5dpo kreska jest już ledwo widoczna. Tak więc pomimo testowania 2 razy dziennie nie wyłapałam nimi piku tylko takie niewiadomo co 🤷‍♀️ W zeszłym cyklu facelkami wyłapałam bez problemu

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Milixx super że jest pęcherzyk! dziwnie, że nie kazał Ci przyjść po owu na kontrole 🤦‍♀️ mam nadzieję, że się z mężem dogadacie i będziecie działać <3

Aaa jestem bardzo ciekawa co pokażą Ci te testy, jak widać po ostatnich wpisach, taki eksperyment przyda się nam wszystkim 😅

Potestuje dla własnej ciekawości. Zrobię taki eksperyment 😄
    Myślę, czy by nie umówić się prywatnie na wizytę do tego gin na poniedziałek żeby zobaczyć jak sytuacja wygląda. Tylko czy dostanę termin bo to przez rejestrację i wiem, że terminy są długie 🤦🏼‍♀️

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Potestuje dla własnej ciekawości. Zrobię taki eksperyment 😄
    Myślę, czy by nie umówić się prywatnie na wizytę do tego gin na poniedziałek żeby zobaczyć jak sytuacja wygląda. Tylko czy dostanę termin bo to przez rejestrację i wiem, że terminy są długie 🤦🏼‍♀️

Wiesz co, ja bym chyba poszła, skoro już zaczęłaś w tym cyklu podpatrywać owu to trochę szkoda tak to zostawić na etapie, że jest pęcherzyk i tyle. Zawsze to będziesz miała więcej informacji na temat swojego cyklu i owulacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 12:02

Milixx lubi tę wiadomość

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy zna się tu któraś na wynikach tsh ft3 i ft4? Znalazłam swoje wyniki z sierpnia i niby wszystko w normie, ale chciałabym wiedzieć czy w kontekście starań tam wszystko gra, bo jeśli w tym cyklu nie wyjdzie to planuje trochę lepiej się przebadać, no i teraz nie wiem czy powtarzać też te tarczycowe.

Tsh 2.51 mU/l (0.27-4.20)
    Ft4 17.73 pmol/l (12-20)
    Ft3 5.87 pmol/l (3.1-6.8 )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 12:10

age.png
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:

Abcia ja nie wiem co z tymi horienami jest nie tak, w jednym wątku czytam, że dziewczynom super się sprawdzają, w innym, że nie da się złapać piku 🤭 chyba bym jednak bardziej ufała tym facelle. A mierzysz temperature? To też pomaga w określeniu owu

Nie, bo wstaję o różnych porach.

A co do TSH mi endokrynolog mówiła, że najlepiej mieć przy staraniach w okolicy od 1 do 2, może trochę masz za wysoką? Ja muszę swoje skontrolować od listopada, bo miałam za wysokie, ale niby nadal w normach ;)

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Wiesz co, ja bym chyba poszła, skoro już zaczęłaś w tym cyklu podpatrywać owu to trochę szkoda tak to zostawić na etapie, że jest pęcherzyk i tyle. Zawsze to będziesz miała więcej informacji na temat swojego cyklu i owulacji :)

Co racja to racja. Jutro będę dzwonić i mam nadzieję, że mnie gdzieś wcisną żeby sprawdzić czy owulacja była czy nie.

Co Do Twoich wyników. Ja nie pomogę.. Nie znam się na tym.
    U mnie też czas najwyższy sobie badania porobić. Jeżeli się w tym cyklu nie uda to od lutego biorę się za wyniki z krwi.

Wjedzma lubi tę wiadomość

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też różnie wstaję ale i tak mierzę, u mnie się ładnie pokrywają testy owu z wykresem i śluzem. Czyli w jeden dzień pozytywny owulak, śluz płodny, temperatura niższa, na następny dzień owulacja, śluz płodny i temperatura niższa, a dzień po owu już śluz kremowy i temperatura sporo wyższa :D więc polecam mimo wszystko mierzyć, zawsze to dodatkowy czynnik

No to dopisze sobie do listy badań te tarczycowe, może uda mi się dostać skierowanie i nie zapłacę milionów monet 🤭

age.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ