Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Milixx kciuki! ✊ dawaj znać po wizycie!
Kirra myślę, że na podstawie USG będzie mógł tylko "wróżyć" czy zapowiada się na okres czy na ciążę. Może zleci jakieś badania z krwi. Moja przyjaciółka miała 2-3 dni przed terminem @ usg i gin powiedział jej że na żadną ciążę tu się nie zapowiada, a parę dni później miała pozytyw. Wydaje mi się, że najwięcej by Ci powiedział wynik bety i progesteronu 🤷♀️Milixx lubi tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Sowella Ty też dzisiaj wizytujesz? Dobrze pamiętam? Jeśli tak to też kciuki ✊ i czekamy na info
Milix, Kirra - kciuki !Milixx lubi tę wiadomość
On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Wjedzma wrote:Milixx kciuki! ✊ dawaj znać po wizycie!
Kirra myślę, że na podstawie USG będzie mógł tylko "wróżyć" czy zapowiada się na okres czy na ciążę. Może zleci jakieś badania z krwi. Moja przyjaciółka miała 2-3 dni przed terminem @ usg i gin powiedział jej że na żadną ciążę tu się nie zapowiada, a parę dni później miała pozytyw. Wydaje mi się, że najwięcej by Ci powiedział wynik bety i progesteronu 🤷♀️🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Kirra wrote:Umówiłam się na jutro do ginekologa. Myślicie że coś mi podpowie?
Kirra lubi tę wiadomość
-
Tak, u gina chce potwierdzić ogólny stan i co tam się dzieje. A swoją drogą też zajmę się betą - chyba że gin powie zupełnie co innego 🧐 szaleństwo🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
U mnie dzisiaj nastrój całkiem siadł po wczorajszym negatywie, dzisiaj nie testowałam. Objawów ani okresowych ani ciążowych brak jedynie spadająca z dnia na dzień temperatura i szyjka zrobiła się jak zawsze przed małpą 😩
Zobaczymy czy przyjdzie w piątek -
To jeszcze kończąc moją historyjkę z Horienami ovu, wczorajszy wieczorny (Facelle robiłam około 14) był już negatywny. Wydaje mi się, że owulację w ogóle musiałam mieć w niedzielę wieczorem, bo wtedy pierwszy raz zobaczyłam plamienie owulacyjne, w poniedziałek się powtórzyło. Dziś wieczorem zrobię ostatniego Horiena, żeby sprawdzić czy na 100% jest spadek. Plamienie więcej mi powiedziało niż ten test25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Dominisia, wiem że to trudne, ale spróbuj nie tracić nadziei! Powtórz test jutro, może jednak coś się tam pokaże? Kciuki ✊
Abcia ja nie wiem co z tymi horienami jest nie tak, w jednym wątku czytam, że dziewczynom super się sprawdzają, w innym, że nie da się złapać piku 🤭 chyba bym jednak bardziej ufała tym facelle. A mierzysz temperature? To też pomaga w określeniu owu -
Jestem już w pracy. Nawet szybko poszło jak na NFZ. Dowiedziałam się, że po prawej stronie mam pęcherzyk dominujący - 19mm. Prawdopodobnie owulacja będzie +/- za 2/3 dni. Koniec wizyty 🤣
Gin kazał działać ale nie wiem czy to nastąpi bo trochę jeszcze z mężem mamy ciche dni, jest lepiej ale nie tak jak być powinno.
Mam taki delikatny niedosyt z tej wizyty🤦🏼♀️ Nic nie zaproponował żeby przyjść prywatnie i potwierdzić czy owulacja była czy nie 🤷🏻♀️ No nic, zobaczymy jak to będzie. Jedynie w przyszłym cyklu będę szukać innego gin.
Dziękuje za kciuki 🥰🥰Kirra, Wjedzma, Jolcia90 lubią tę wiadomość
-
Co do testów horien.. Zobaczę na dniach jak się wybarwiają. Będę je robiła jednocześnie z facellakami owulacyjnymi. Facella idealnie pokazały pik w poprzednim cyklu. Zobaczymy jak będzie w tym. Ciekawa jestem jak to się wszystko zgra 🤷🏻♀️🤷🏻♀️
Wjedzma lubi tę wiadomość
-
Milixx super że jest pęcherzyk! dziwnie, że nie kazał Ci przyjść po owu na kontrole 🤦♀️ mam nadzieję, że się z mężem dogadacie i będziecie działać
Aaa jestem bardzo ciekawa co pokażą Ci te testy, jak widać po ostatnich wpisach, taki eksperyment przyda się nam wszystkim 😅Milixx lubi tę wiadomość
-
Ja do dzisiaj testowałam horienami tak na wszelki wypadek, żeby się upewnić, że tamte prawie pozytywy zwiastowały owu i dzisiaj 5dpo kreska jest już ledwo widoczna. Tak więc pomimo testowania 2 razy dziennie nie wyłapałam nimi piku tylko takie niewiadomo co 🤷♀️ W zeszłym cyklu facelkami wyłapałam bez problemu
-
Wjedzma wrote:Milixx super że jest pęcherzyk! dziwnie, że nie kazał Ci przyjść po owu na kontrole 🤦♀️ mam nadzieję, że się z mężem dogadacie i będziecie działać
Aaa jestem bardzo ciekawa co pokażą Ci te testy, jak widać po ostatnich wpisach, taki eksperyment przyda się nam wszystkim 😅
Potestuje dla własnej ciekawości. Zrobię taki eksperyment 😄
Myślę, czy by nie umówić się prywatnie na wizytę do tego gin na poniedziałek żeby zobaczyć jak sytuacja wygląda. Tylko czy dostanę termin bo to przez rejestrację i wiem, że terminy są długie 🤦🏼♀️
-
Milixx wrote:Potestuje dla własnej ciekawości. Zrobię taki eksperyment 😄
Myślę, czy by nie umówić się prywatnie na wizytę do tego gin na poniedziałek żeby zobaczyć jak sytuacja wygląda. Tylko czy dostanę termin bo to przez rejestrację i wiem, że terminy są długie 🤦🏼♀️
Wiesz co, ja bym chyba poszła, skoro już zaczęłaś w tym cyklu podpatrywać owu to trochę szkoda tak to zostawić na etapie, że jest pęcherzyk i tyle. Zawsze to będziesz miała więcej informacji na temat swojego cyklu i owulacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 12:02
Milixx lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a czy zna się tu któraś na wynikach tsh ft3 i ft4? Znalazłam swoje wyniki z sierpnia i niby wszystko w normie, ale chciałabym wiedzieć czy w kontekście starań tam wszystko gra, bo jeśli w tym cyklu nie wyjdzie to planuje trochę lepiej się przebadać, no i teraz nie wiem czy powtarzać też te tarczycowe.
Tsh 2.51 mU/l (0.27-4.20)
Ft4 17.73 pmol/l (12-20)
Ft3 5.87 pmol/l (3.1-6.8 )Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 12:10
-
Wjedzma wrote:
Abcia ja nie wiem co z tymi horienami jest nie tak, w jednym wątku czytam, że dziewczynom super się sprawdzają, w innym, że nie da się złapać piku 🤭 chyba bym jednak bardziej ufała tym facelle. A mierzysz temperature? To też pomaga w określeniu owu
Nie, bo wstaję o różnych porach.
A co do TSH mi endokrynolog mówiła, że najlepiej mieć przy staraniach w okolicy od 1 do 2, może trochę masz za wysoką? Ja muszę swoje skontrolować od listopada, bo miałam za wysokie, ale niby nadal w normach25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Wjedzma wrote:Wiesz co, ja bym chyba poszła, skoro już zaczęłaś w tym cyklu podpatrywać owu to trochę szkoda tak to zostawić na etapie, że jest pęcherzyk i tyle. Zawsze to będziesz miała więcej informacji na temat swojego cyklu i owulacji
Co racja to racja. Jutro będę dzwonić i mam nadzieję, że mnie gdzieś wcisną żeby sprawdzić czy owulacja była czy nie.
Co Do Twoich wyników. Ja nie pomogę.. Nie znam się na tym.
U mnie też czas najwyższy sobie badania porobić. Jeżeli się w tym cyklu nie uda to od lutego biorę się za wyniki z krwi.Wjedzma lubi tę wiadomość
-
Ja też różnie wstaję ale i tak mierzę, u mnie się ładnie pokrywają testy owu z wykresem i śluzem. Czyli w jeden dzień pozytywny owulak, śluz płodny, temperatura niższa, na następny dzień owulacja, śluz płodny i temperatura niższa, a dzień po owu już śluz kremowy i temperatura sporo wyższa więc polecam mimo wszystko mierzyć, zawsze to dodatkowy czynnik
No to dopisze sobie do listy badań te tarczycowe, może uda mi się dostać skierowanie i nie zapłacę milionów monet 🤭