Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx kciuki! ✊ dawaj znać po wizycie!

Kirra myślę, że na podstawie USG będzie mógł tylko "wróżyć" czy zapowiada się na okres czy na ciążę. Może zleci jakieś badania z krwi. Moja przyjaciółka miała 2-3 dni przed terminem @ usg i gin powiedział jej że na żadną ciążę tu się nie zapowiada, a parę dni później miała pozytyw. Wydaje mi się, że najwięcej by Ci powiedział wynik bety i progesteronu 🤷‍♀️

Milixx lubi tę wiadomość

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowella Ty też dzisiaj wizytujesz? Dobrze pamiętam? Jeśli tak to też kciuki ✊ i czekamy na info

age.png
  • Sowella Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Sowella Ty też dzisiaj wizytujesz? Dobrze pamiętam? Jeśli tak to też kciuki ✊ i czekamy na info
    Byłam wczoraj, i pojadę jutro jednak, żeby nie ryzykować, że trzeba będzie jeździć dziś i jeszcze jutro..

Milix, Kirra - kciuki !

Milixx lubi tę wiadomość

On i Ona: 33 lata
    2017: upragnione szczęście <3
    07.2019: start starań o rodzeństwo
    01.20: 6tydz.👼
    09.20: cb
    11.20: cb, bhcg 20
    05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
    06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
    09.21: cb bhcg 12->25->29
    9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭

29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl
    Krzywa gluk. 101/149/100❌
    Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪

Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
    Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowella wrote:
    Byłam wczoraj, i pojadę jutro jednak, żeby nie ryzykować, że trzeba będzie jeździć dziś i jeszcze jutro..

Milix, Kirra - kciuki !

A faktycznie, pisałaś wczoraj! No to kciuki, żeby jutro już wszystko było jasne 💪

age.png
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Milixx kciuki! ✊ dawaj znać po wizycie!

Kirra myślę, że na podstawie USG będzie mógł tylko "wróżyć" czy zapowiada się na okres czy na ciążę. Może zleci jakieś badania z krwi. Moja przyjaciółka miała 2-3 dni przed terminem @ usg i gin powiedział jej że na żadną ciążę tu się nie zapowiada, a parę dni później miała pozytyw. Wydaje mi się, że najwięcej by Ci powiedział wynik bety i progesteronu 🤷‍♀️
    No nic zobaczymy co mi powie, ale wolę pójść bo to pierwsza moja taka sytuacja ☺ dopytam go o betę też

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Umówiłam się na jutro do ginekologa. Myślicie że coś mi podpowie?
    Coś tam napewno, chociaż tak jak Wjedzma mówi, najlepiej beta by tu rozwiała wątpliwości😅 ja bylam u ginekologa tydzień po owulacji i nagadała mi ze nic z tego bo wogole to nie pękł pęcherzyk i zrobiła się torbiel, a po niespełna tygodniu beta 88. Owszem torbiel była ale czynnościowa bo juz dzidziuś był w brzuchu 😝

Kirra lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, u gina chce potwierdzić ogólny stan i co tam się dzieje. A swoją drogą też zajmę się betą - chyba że gin powie zupełnie co innego 🧐 szaleństwo

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj nastrój całkiem siadł po wczorajszym negatywie, dzisiaj nie testowałam. Objawów ani okresowych ani ciążowych brak jedynie spadająca z dnia na dzień temperatura i szyjka zrobiła się jak zawsze przed małpą 😩
    Zobaczymy czy przyjdzie w piątek

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze kończąc moją historyjkę z Horienami ovu, wczorajszy wieczorny (Facelle robiłam około 14) był już negatywny. Wydaje mi się, że owulację w ogóle musiałam mieć w niedzielę wieczorem, bo wtedy pierwszy raz zobaczyłam plamienie owulacyjne, w poniedziałek się powtórzyło. Dziś wieczorem zrobię ostatniego Horiena, żeby sprawdzić czy na 100% jest spadek. Plamienie więcej mi powiedziało niż ten test :/

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia, wiem że to trudne, ale spróbuj nie tracić nadziei! Powtórz test jutro, może jednak coś się tam pokaże? Kciuki ✊

Abcia ja nie wiem co z tymi horienami jest nie tak, w jednym wątku czytam, że dziewczynom super się sprawdzają, w innym, że nie da się złapać piku 🤭 chyba bym jednak bardziej ufała tym facelle. A mierzysz temperature? To też pomaga w określeniu owu

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już w pracy. Nawet szybko poszło jak na NFZ. Dowiedziałam się, że po prawej stronie mam pęcherzyk dominujący - 19mm. Prawdopodobnie owulacja będzie +/- za 2/3 dni. Koniec wizyty 🤣
    Gin kazał działać ale nie wiem czy to nastąpi bo trochę jeszcze z mężem mamy ciche dni, jest lepiej ale nie tak jak być powinno.
    Mam taki delikatny niedosyt z tej wizyty🤦🏼‍♀️ Nic nie zaproponował żeby przyjść prywatnie i potwierdzić czy owulacja była czy nie 🤷🏻‍♀️ No nic, zobaczymy jak to będzie. Jedynie w przyszłym cyklu będę szukać innego gin.

Dziękuje za kciuki 🥰🥰

Kirra, Wjedzma, Jolcia90 lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do testów horien.. Zobaczę na dniach jak się wybarwiają. Będę je robiła jednocześnie z facellakami owulacyjnymi. Facella idealnie pokazały pik w poprzednim cyklu. Zobaczymy jak będzie w tym. Ciekawa jestem jak to się wszystko zgra 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Wjedzma lubi tę wiadomość

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx super że jest pęcherzyk! dziwnie, że nie kazał Ci przyjść po owu na kontrole 🤦‍♀️ mam nadzieję, że się z mężem dogadacie i będziecie działać <3

Aaa jestem bardzo ciekawa co pokażą Ci te testy, jak widać po ostatnich wpisach, taki eksperyment przyda się nam wszystkim 😅

Milixx lubi tę wiadomość

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do dzisiaj testowałam horienami tak na wszelki wypadek, żeby się upewnić, że tamte prawie pozytywy zwiastowały owu i dzisiaj 5dpo kreska jest już ledwo widoczna. Tak więc pomimo testowania 2 razy dziennie nie wyłapałam nimi piku tylko takie niewiadomo co 🤷‍♀️ W zeszłym cyklu facelkami wyłapałam bez problemu

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Milixx super że jest pęcherzyk! dziwnie, że nie kazał Ci przyjść po owu na kontrole 🤦‍♀️ mam nadzieję, że się z mężem dogadacie i będziecie działać <3

Aaa jestem bardzo ciekawa co pokażą Ci te testy, jak widać po ostatnich wpisach, taki eksperyment przyda się nam wszystkim 😅

Potestuje dla własnej ciekawości. Zrobię taki eksperyment 😄
    Myślę, czy by nie umówić się prywatnie na wizytę do tego gin na poniedziałek żeby zobaczyć jak sytuacja wygląda. Tylko czy dostanę termin bo to przez rejestrację i wiem, że terminy są długie 🤦🏼‍♀️

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Potestuje dla własnej ciekawości. Zrobię taki eksperyment 😄
    Myślę, czy by nie umówić się prywatnie na wizytę do tego gin na poniedziałek żeby zobaczyć jak sytuacja wygląda. Tylko czy dostanę termin bo to przez rejestrację i wiem, że terminy są długie 🤦🏼‍♀️

Wiesz co, ja bym chyba poszła, skoro już zaczęłaś w tym cyklu podpatrywać owu to trochę szkoda tak to zostawić na etapie, że jest pęcherzyk i tyle. Zawsze to będziesz miała więcej informacji na temat swojego cyklu i owulacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 12:02

Milixx lubi tę wiadomość

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy zna się tu któraś na wynikach tsh ft3 i ft4? Znalazłam swoje wyniki z sierpnia i niby wszystko w normie, ale chciałabym wiedzieć czy w kontekście starań tam wszystko gra, bo jeśli w tym cyklu nie wyjdzie to planuje trochę lepiej się przebadać, no i teraz nie wiem czy powtarzać też te tarczycowe.

Tsh 2.51 mU/l (0.27-4.20)
    Ft4 17.73 pmol/l (12-20)
    Ft3 5.87 pmol/l (3.1-6.8 )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 12:10

age.png
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:

Abcia ja nie wiem co z tymi horienami jest nie tak, w jednym wątku czytam, że dziewczynom super się sprawdzają, w innym, że nie da się złapać piku 🤭 chyba bym jednak bardziej ufała tym facelle. A mierzysz temperature? To też pomaga w określeniu owu

Nie, bo wstaję o różnych porach.

A co do TSH mi endokrynolog mówiła, że najlepiej mieć przy staraniach w okolicy od 1 do 2, może trochę masz za wysoką? Ja muszę swoje skontrolować od listopada, bo miałam za wysokie, ale niby nadal w normach ;)

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Wiesz co, ja bym chyba poszła, skoro już zaczęłaś w tym cyklu podpatrywać owu to trochę szkoda tak to zostawić na etapie, że jest pęcherzyk i tyle. Zawsze to będziesz miała więcej informacji na temat swojego cyklu i owulacji :)

Co racja to racja. Jutro będę dzwonić i mam nadzieję, że mnie gdzieś wcisną żeby sprawdzić czy owulacja była czy nie.

Co Do Twoich wyników. Ja nie pomogę.. Nie znam się na tym.
    U mnie też czas najwyższy sobie badania porobić. Jeżeli się w tym cyklu nie uda to od lutego biorę się za wyniki z krwi.

Wjedzma lubi tę wiadomość

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też różnie wstaję ale i tak mierzę, u mnie się ładnie pokrywają testy owu z wykresem i śluzem. Czyli w jeden dzień pozytywny owulak, śluz płodny, temperatura niższa, na następny dzień owulacja, śluz płodny i temperatura niższa, a dzień po owu już śluz kremowy i temperatura sporo wyższa :D więc polecam mimo wszystko mierzyć, zawsze to dodatkowy czynnik

No to dopisze sobie do listy badań te tarczycowe, może uda mi się dostać skierowanie i nie zapłacę milionów monet 🤭

age.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ