Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jolcia90 wrote:A u mnie co...
Ból brzucha od rana taki na 🐒, temperatura trochę w dół, samopoczucie chyba też. Mam wrażenie że piersi coraz mniej bolą...u mnie ból zaczyna się od razu po owulacji i przed 🐒 zaczyna schodzic i wtedy wiem, ze ona czyha za rogiem. Wszystko wskazuje na to, że węszy już tu gdzieś 😢
A test...nic się nie dzieje 🤷♀️
https://zapodaj.net/4df18d94ad0d0.jpg.html
BÓL OKRESOWY to szansa 50/50. Mnie do teraz łapią skurcze a na początku to był istny dramat.
Jolcia obstawiam że.... To był biochem. Myślę że za dużo tych kresek aby zwalić na fabryczne.
Ale żywię nadzieję że ten test po prostu jest jakiś lipny i że kropuś jednak tam się czai
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Dominisia35 wrote:Pewnie tylko z apki korzystam od 2 tygodni i musisz mi powiedzieć jak go udostępnić 😁
Na betę się dzisiaj nie wyrwę z pracy kurcze a laboratoria u mnie do 15... Powiedzcie mi dzwonić do giną i umawiać wizytę na potwierdzenie czy zaczekać? -
Milixx wrote:
Edit działać tam intensywnie 🤗🤗🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 09:24
Milixx lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
To życzę gorącej nocy 😃🔥🔥🔥
Milixx lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Felinka94 wrote:Będzie dobrze ✊🏼✊🏼✊🏼 z pewnością będą dziś
Matko wy nawet nie wiecie jak ja z Wami wszystko przeżywam. Tak się ekscytuje Waszymi owulacjami, tym czekaniem. A takie momenty że komuś gdzieś przebija bladzioch takie pozytywne emocje wywołuje!
Przepraszam jeśli kogoś moja obecność tu uraża (w końcu to wątek staraniowy) ale potrzebuje takich pozytywnych odczuć, bo ostatnio u mnie wszystko pod górę 🙄
A co tam się u Ciebie dzieje? Opowiadaj... -
nick nieaktualnyJolcia90 wrote:A u mnie co...
Ból brzucha od rana taki na 🐒, temperatura trochę w dół, samopoczucie chyba też. Mam wrażenie że piersi coraz mniej bolą...u mnie ból zaczyna się od razu po owulacji i przed 🐒 zaczyna schodzic i wtedy wiem, ze ona czyha za rogiem. Wszystko wskazuje na to, że węszy już tu gdzieś 😢
A test...nic się nie dzieje 🤷♀️
https://zapodaj.net/4df18d94ad0d0.jpg.html -
Jolcia90 Ja tam coś widzę? Idź na betę najlepiej
Milixx ja też lubię horieny piękny owulak - owocnej nocy zatemmmMilixx, Jolcia90 lubią tę wiadomość
On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
-
Dziewczyny! Ciągle się szkole a i tak mam wrażenie, że jestem jeszcze głupia 😅
W tym cyklu wyszły mi piękne trzy testy owulacyjne! Takie mega mega mega ciemne, ciemniejsze od testowej kreski.
Który jest ten właściwy? Dlaczego wychodzą 3 dni pod rząd? Zobaczcie na mój wykres. Owulacja była zgodnie ze skokiem temperatury czy dopiero dzień po ostatnim pozytywnym teście? Hełp! -
Iwonay wrote:Ja niestety mam podobne objawy a jestem 7dpo, a takie odczucia miewałam przy wczesnych poronieniach, więc coś czuję, że coś było na rzeczy, ale się nie udało 😑
Masakra z tymi staraniami... Wzloty i upadki. Chyba się umowie do ginekologa w połowie cyklu, żeby na mnie zetknął... -
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Jolcia90 wrote:Dziewczyny! Ciągle się szkole a i tak mam wrażenie, że jestem jeszcze głupia 😅
W tym cyklu wyszły mi piękne trzy testy owulacyjne! Takie mega mega mega ciemne, ciemniejsze od testowej kreski.
Który jest ten właściwy? Dlaczego wychodzą 3 dni pod rząd? Zobaczcie na mój wykres. Owulacja była zgodnie ze skokiem temperatury czy dopiero dzień po ostatnim pozytywnym teście? Hełp!
10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞
02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨👩👦
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
10.11.22 r --- beta 343,40
28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy
09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3) -
https://zapodaj.net/09969d03ac546.jpg.html
-
Sowella wrote:Jolcia90 Ja tam coś widzę? Idź na betę najlepiej
Milixx ja też lubię horieny piękny owulak - owocnej nocy zatemmmWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 09:44
-
O matko, trochę dłużej pospałam a tu 3 strony przybyły od wczoraj 😅
Sowella, świetnie że owu była! To teraz trzeba się uzbroić w dużo cierpliwości i przetrwać do testowania
Dominisia45 no to jest bladzioch! Pięknie
Jolcia90 na tym teście jakby coś się czai! A co do testów owu to w zeszłym cyklu też miałam 3 dni pozytywy a w tym tylko w jeden dzień, teoretycznie po pierwszym pozytywie już nie trzeba dalej robić, bo od pierwszego pozytywu do owulacji jest jakieś 24-36 h ja też stawiam że owu była 15 dc. U mnie zawsze dzień po owu są takie wzrosty temp jak Ty miałaś
Kirra czekamy niecierpliwie na wyniki
Milixx a ten test to z pierwszego sika Ci taki wyszedł? Życzę żeby wszystko było po Twojej myśli
Felinka mi osobiście Twoja obecność w ogóle nie przeszkadza, niedawno byłaś na takim samym etapie co my, a być może my już niedługo będziemy na tym samym etapie co Ty rozsiewaj wiruskiMilixx, Felinka94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJolcia90 wrote:😭
Masakra z tymi staraniami... Wzloty i upadki. Chyba się umowie do ginekologa w połowie cyklu, żeby na mnie zetknął... -
Wjedzma wrote:O matko, trochę dłużej pospałam a tu 3 strony przybyły od wczoraj 😅
Milixx a ten test to z pierwszego sika Ci taki wyszedł? Życzę żeby wszystko było po Twojej myśli
Nie, nie z pierwszego. Wiem, że owulaków nie robi się z pierwszego porannego siku 😄 Siknęłam przed samym wyjściem do pracy, wypiłam szklankę wody i do tego kawę a po za tym jeszcze w między czasie ze 2 razy siknęłam. Myślę, że w takim wypadku to wiarygodny owulak 🤔
Zobaczymy jak to się wszystko ułoży. Wyjaśni się po 13.00, po męża spotkaniu😔
Felinka94 lubi tę wiadomość
-
Jolcia90 wrote:Dziewczyny! Ciągle się szkole a i tak mam wrażenie, że jestem jeszcze głupia 😅
Który jest ten właściwy? Dlaczego wychodzą 3 dni pod rząd? Zobaczcie na mój wykres. Owulacja była zgodnie ze skokiem temperatury czy dopiero dzień po ostatnim pozytywnym teście? Hełp!
Ja na tym teście widzę jakąś jakby kreskę ale nie wiem może to szumy ze zdjęcia... 🤔
A co do mnie to takie moje wewnętrzne rozterki plus teściowa która nie pomaga a jeszcze dobija, auto mi się popsuło gdzie teraz wiecznie mam jakieś wydatki i tak wszystko mnie przytłacza.... Non stop jestem zdenerwowana gdzie powinnam być oazą spokoju, ale się po prostu nie da 😤😤
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Milixx no to pozytyw bez dwóch zdań, czyli jednak horieny nie takie złe
Jolcia kurcze no ja patrzę na ten Twój test i widzę tam bladą kreskę... Kup może jeszcze raz te DOZy strumieniowe i jak dalej coś będzie to idź na tą betę!Milixx lubi tę wiadomość