Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymalagosia wrote:Oby nie zaraziła. Ale w nocy przez to spać nie mogłam i sobie uswiadomilam że nie dość że w sobotę byliśmy to jeszcze w tygodniu byłam u niej na zastrzyk hihi ja sobie sama nie wstrzykne, więc jej doświadczenie zawodowe wykorzystuje chce mieć wmuki niech pomaga 🤣
Nie dziwię sie ze sie martwisz. Ja sama teraz już nie wiem jak chronić siebie i bliskich przed wirusem. Wszedzie moze byc 😪😔 zwariowany czas 🥺
Trzymam kciuki żeby covid ominął Was szerokim łukiem ✊
Pewnie niech tesciowa pomaga. 😉 zdrówka dla Was!!!! -
Tedka, Hania007 trzymajcie się dziewczyny. Wiem co czujecie ❤️ Jestem z Wami, nie poddawajcie się. Pomimo przeciwności trzeba przeć do przodu😘 Głowa do góry😘Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
Przedwczesne wygaszanie czynności jajników
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Hej dziewczyny pozwolę ze die przyłącze na waszym wątku.
Mam na imię Ewelina i mam 39 lat, mam 2 córki 14 i 18.
Mieszjam w Holandii i od ponad roku staram się z moim nowym mężem którym jestem już 5 lat o dzidziusia. Wiem że nie jest łatwo.
I znam ten ból jak ma się tysiące objaw związanych z ciąża a potem przychodzi wredna @😔
Ja nie robię badań i tym podobnych, biorę witaminki i mąż też.
Miałam jedynie wizytę na usg czy z jajnikami Ok i jak najlepiej wszystko gra i huczy.
Dziś mam 10dpo niestety biel vizira😔
Wczoraj wyjątkowo miałam suchość w pochwie pierwszy raz tak przed okresem więc nie wiem czy to zwjastuje @czy jak. Bo ogólnie przed nią zawsze mokro miałam.
Ehh.
Lekkie bóle na @juz od tygodnia i kłucia jajników na przemian. Swędzące sutki.
No ale testy negatywne. Więc czekam dalej. Tak pragniemy dziecka tymbardziej że mój mąż nie ma jeszcze potomka 😔😔
Pozdrawiam wszystkie staraczki i życzę powodzenia.Wa123, Iwonay, Milixx lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zzstefania83 wrote:Hej dziewczyny pozwolę ze die przyłącze na waszym wątku.
Mieszjam w Holandii i od ponad roku staram się z moim nowym mężem którym jestem już 5 lat o dzidziusia. Wiem że nie jest łatwo.
I znam ten ból jak ma się tysiące objaw związanych z ciąża a potem przychodzi wredna @😔
Miałam jedynie wizytę na usg czy z jajnikami Ok i jak najlepiej wszystko gra i huczy.
Wczoraj wyjątkowo miałam suchość w pochwie pierwszy raz tak przed okresem więc nie wiem czy to zwjastuje @czy jak. Bo ogólnie przed nią zawsze mokro miałam.
Ehh.
No ale testy negatywne. Więc czekam dalej. Tak pragniemy dziecka tymbardziej że mój mąż nie ma jeszcze potomka 😔😔
Pozdrawiam wszystkie staraczki i życzę powodzenia.
Miło poznać. Jeszcze nic straconego, może za wcześnie na test. Proponuję Ci zrobić w dniu spodziewanej @ jeśli nie nadejdzie. 😊Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
zzstefania83 wrote:Ciągle nadzieja żyje we mnie😔
A jak z tempką u Ciebie?Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
nick nieaktualnyzzstefania83 wrote:Hej dziewczyny pozwolę ze die przyłącze na waszym wątku.
Ehh.
Pozdrawiam wszystkie staraczki i życzę powodzenia.
Czekaj jeszcze ✊ Życzę Ci by ten cykl był Wasz 😊 -
nick nieaktualnyIwonay wrote:To co może też kogoś trochę podniesie na duchu. Przed pierwszą ciążą mocno walczyłam z anoreksja i zaburzeniami odżywiania, ciągłą kontrola. Moje nastawienie na początku było takie, że jak znajdę w ciążę, to wtedy się ogarnę, zacznę normalnie funkcjonować pod względem odżywiania. Ale ten ostatni miesiąc starań chyba był dla mnie wewnętrznie przełomowy, bo stwierdziłam, że jak ogarnę się zjedzeniem i zacznę normalnie funkcjonować to wtedy zajdę w ciążę, czasami wystarczy jedno słowo, a zmienia cały sens, całe życie także trzymajcie się dziewczyny, bo kto jak nie Wy? ☺️
Ja chętnie bym się wpisała i na owulację i na testowanie, ale niestety nie mam pojęcia, kiedy to w tym cyklu wypadnie, chyba dam znać, jak już będę po 3 wyższych temperaturach
Ja też czekam na 3 wyższe temperatury by potwierdzić owu. Na razie u mnie to czysta sinusoida. Już drugi skok w tym cyklu a potem spadki. W ogóle ten cykl nawet podczas poprzedniego krwawienia miałam wysokie tempki. Nie wiem czy to wpływ tych ziolek czy inna anomalia. 🥴 -
Wa123 wrote:Tak trzymaj😘 Nie ma co się stresować na zapas.
A jak z tempką u Ciebie?
Szyjkę mam nisko i rozpulchniona nie wiem czy któraś tak miała?
Co miesiąc się nakręcam. Latka lecą i czas a tu trzeba tak się starać o te ⏸️😔😔 -
Dziewczyny do których przyszła @, trzymam kciuki za nowe cykle
Wjedzma wierzę że to nie koronka... 🍀🍀
Tedka widzę że temp się trzyma
Wybaczcie, że się nie odniosę do każdej z Was, ale
Boże dopiero trochę do żywych wracam, od wczoraj miałam taki ból głowy że masakra. Broniłam się przed apapem ale już mnie brało na wymioty (migrena) mroczki w oczkach i się poddałam...
Jeszcze z koncentracją nie do końca dobrze 😅
Wa123 lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Dziewczyny jak się stresuje. Za godzinę ruszam do gin..
Wiem jedno.. Jeżeli w tym cyklu się nie uda to odpuszczam wszystkie testy owulacyjne, mierzenie temperatury i wizyty u ginekologa na najbliższe 2/3 miesiące. Za dużo mnie to stresu kosztuje. Zdam się na los w lutym i marcu. Jak się nie uda to od maja ruszam z powrotem z obserwacją. Sama nie wierzę w to co pisze ale mam przynajmniej takie postanowienieWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 12:56
Iwonay lubi tę wiadomość
-
Milixx wrote:Dziewczyny jak się stresuje. Za godzinę ruszam do gin..
Wiem jedno.. Jeżeli w tym cyklu się nie uda to odpuszczam wszystkie testy owulacyjne, mierzenie temperatury i wizyty u ginekologa na najbliższe 2/3 miesiące. Za dużo mnie to stresu kosztuje. Zdam się na los w lutym i marcu. Jak się nie uda to od maja ruszam z powrotem z obserwacją. Sama nie wierzę w to co pisze ale mam przynajmniej takie postanowienie
Testy owu potrafiłam robić 5x dnia 🤦🏻♀️
Także rozumiem doskonale, człowiek w pewnym momencie ma po prostu dość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualnyMilixx wrote:Dziewczyny jak się stresuje. Za godzinę ruszam do gin..
Wiem jedno.. Jeżeli w tym cyklu się nie uda to odpuszczam wszystkie testy owulacyjne, mierzenie temperatury i wizyty u ginekologa na najbliższe 2/3 miesiące. Za dużo mnie to stresu kosztuje. Zdam się na los w lutym i marcu. Jak się nie uda to od maja ruszam z powrotem z obserwacją. Sama nie wierzę w to co pisze ale mam przynajmniej takie postanowienie
-
Milixx mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze! Dawaj znać
zzstefania83 cześć! Poczekaj jeszcze z tym testowaniem Ja testuje od 9 dpo i patrzę na biel (dziś 11 dpo), szkoda testów i pieniędzy, więc jak dasz radę to wytrzymaj jeszcze trochę oczywiście trzymam kciuki za pozytyw
Tedka, nie ma co udawać silnej, bo to tylko Cię wyczerpuje. Trzeba pracować nad tym, żebyś naprawdę stała się silna! Już Ci to mówiłam, ale powtórzę: uważam, że dobrze by było jakbyś poszła do psychologa porozmawiać. Ja od początku stycznia chodzę na terapie (DDA) i naprawdę po każdym spotkaniu czuję się lżejsza. Robię to ze względu na siebie, na mój związek i na dziecko, które mam nadzieję niedługo się pojawi. Polecam każdemu, kto ma jakiś problem, czy to związany ze staraniami, czy z traumą, z czymkolwiek. To naprawdę pomaga!
Ja melduję, że przyjaciółka mamy ma pozytyw, mama właśnie pojechała na wymaz. Mało prawdopodobne, że wyjdzie jej negatywny my się póki co nie zapisujemy, po prostu będziemy siedzieć z mamą w domu. Najwyżej się zapiszemy jak pojawią się objawy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 14:09
Tedka lubi tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Milixx mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze! Dawaj znać
zzstefania83 cześć! Poczekaj jeszcze z tym testowaniem Ja testuje od 9 dpo i patrzę na biel (dziś 11 dpo), szkoda testów i pieniędzy, więc jak dasz radę to wytrzymaj jeszcze trochę oczywiście trzymam kciuki za pozytyw
Tedka, nie ma co udawać silnej, bo to tylko Cię wyczerpuje. Trzeba pracować nad tym, żebyś naprawdę stała się silna! Już Ci to mówiłam, ale powtórzę: uważam, że dobrze by było jakbyś poszła do psychologa porozmawiać. Ja od początku stycznia chodzę na terapie (DDA) i naprawdę po każdym spotkaniu czuję się lżejsza. Robię to ze względu na siebie, na mój związek i na dziecko, które mam nadzieję niedługo się pojawi. Polecam każdemu, kto ma jakiś problem, czy to związany ze staraniami, czy z traumą, z czymkolwiek. To naprawdę pomaga!
Ja melduję, że przyjaciółka mamy ma pozytyw, mama właśnie pojechała na wymaz. Mało prawdopodobne, że wyjdzie jej negatywny my się póki co nie zapisujemy, po prostu będziemy siedzieć z mamą w domu. Najwyżej się zapiszemy jak pojawią się objawy.Wjedzma lubi tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
Felinka94 wrote:Dziewczyny do których przyszła @, trzymam kciuki za nowe cykle
Wjedzma wierzę że to nie koronka... 🍀🍀
Tedka widzę że temp się trzyma
Wybaczcie, że się nie odniosę do każdej z Was, ale
Boże dopiero trochę do żywych wracam, od wczoraj miałam taki ból głowy że masakra. Broniłam się przed apapem ale już mnie brało na wymioty (migrena) mroczki w oczkach i się poddałam...
Jeszcze z koncentracją nie do końca dobrze 😅
Znam piekielny bol migren. Trudno słuchaj… na pewno nie jest to jakieś mega szkodliwe. W stanach biorą na potęgę a dzieci rodzą sie zdrowe poza tym jak masz być ledwo żywa to czy to jest tez takie ok dla ciąży? Nie sadzeFelinka94 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Wjedzma - dużo zdrówka :*
Ten cykl to kolejny pomysł mojej pani dr co by tu zrobić, była jakaś nadzieja, ze w końcu się uda.
Dziś nawet wstałam z dobrym humorem.. i właśnie zniknął jak zobaczyłam wyniki Estradiolu i Progesteronu 7dpo (E-95, prog-22). Patrząc po normach już widze, że niziutko biorąc pod uwagę, że biore Luteine i HCG, żeby wspomóc ciałko żółte.
Ech, czekam na maila jutro od pani dr, że słabo, oj słabo...On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪