Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowella wrote:
    Miłego dnia dziewczyny 🌷

Wzajemnie 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malagosia wrote:
    Oby nie zaraziła. Ale w nocy przez to spać nie mogłam i sobie uswiadomilam że nie dość że w sobotę byliśmy to jeszcze w tygodniu byłam u niej na zastrzyk hihi ja sobie sama nie wstrzykne, więc jej doświadczenie zawodowe wykorzystuje chce mieć wmuki niech pomaga 🤣

Nie dziwię sie ze sie martwisz. Ja sama teraz już nie wiem jak chronić siebie i bliskich przed wirusem. Wszedzie moze byc 😪😔 zwariowany czas 🥺

Trzymam kciuki żeby covid ominął Was szerokim łukiem ✊
    Pewnie niech tesciowa pomaga. 😉 zdrówka dla Was!!!!

• Wa123 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka, Hania007 trzymajcie się dziewczyny. Wiem co czujecie ❤️ Jestem z Wami, nie poddawajcie się. Pomimo przeciwności trzeba przeć do przodu😘 Głowa do góry😘

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

Przedwczesne wygaszanie czynności jajników
    PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pozwolę ze die przyłącze na waszym wątku.
    Mam na imię Ewelina i mam 39 lat, mam 2 córki 14 i 18.
    Mieszjam w Holandii i od ponad roku staram się z moim nowym mężem którym jestem już 5 lat o dzidziusia. Wiem że nie jest łatwo.
    I znam ten ból jak ma się tysiące objaw związanych z ciąża a potem przychodzi wredna @😔
    Ja nie robię badań i tym podobnych, biorę witaminki i mąż też.
    Miałam jedynie wizytę na usg czy z jajnikami Ok i jak najlepiej wszystko gra i huczy.

Dziś mam 10dpo niestety biel vizira😔
    Wczoraj wyjątkowo miałam suchość w pochwie pierwszy raz tak przed okresem więc nie wiem czy to zwjastuje @czy jak. Bo ogólnie przed nią zawsze mokro miałam.
    Ehh.
    Lekkie bóle na @juz od tygodnia i kłucia jajników na przemian. Swędzące sutki.
    No ale testy negatywne. Więc czekam dalej. Tak pragniemy dziecka tymbardziej że mój mąż nie ma jeszcze potomka 😔😔
    Pozdrawiam wszystkie staraczki i życzę powodzenia.

Wa123, Iwonay, Milixx lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Wjedzma ja cały czas mocno trzymam kciuki ✊🏼✊🏼🍀
    Dużo zdrówka dla mamy 🥰

Też jestem ciekawa co mi dzisiaj gin powie.. Już odliczam godziny do wizyty 😄

Daj znać po wizycie 😉

Milixx lubi tę wiadomość

• Wa123 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Mieszjam w Holandii i od ponad roku staram się z moim nowym mężem którym jestem już 5 lat o dzidziusia. Wiem że nie jest łatwo.
    I znam ten ból jak ma się tysiące objaw związanych z ciąża a potem przychodzi wredna @😔
    Miałam jedynie wizytę na usg czy z jajnikami Ok i jak najlepiej wszystko gra i huczy.

Wczoraj wyjątkowo miałam suchość w pochwie pierwszy raz tak przed okresem więc nie wiem czy to zwjastuje @czy jak. Bo ogólnie przed nią zawsze mokro miałam.
    Ehh.
    No ale testy negatywne. Więc czekam dalej. Tak pragniemy dziecka tymbardziej że mój mąż nie ma jeszcze potomka 😔😔
    Cześć Ewelina,
    Miło poznać. Jeszcze nic straconego, może za wcześnie na test. Proponuję Ci zrobić w dniu spodziewanej @ jeśli nie nadejdzie. 😊

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%

11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:
    Cześć Ewelina,
    Miło poznać. Jeszcze nic straconego, może za wcześnie na test. Proponuję Ci zrobić w dniu spodziewanej @ jeśli nie nadejdzie. 😊
    Ciągle nadzieja żyje we mnie😔

Wa123 lubi tę wiadomość

• Wa123 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Ciągle nadzieja żyje we mnie😔
    Tak trzymaj😘 Nie ma co się stresować na zapas.
    A jak z tempką u Ciebie?

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2022, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:

Ehh.

Czekaj jeszcze ✊ Życzę Ci by ten cykl był Wasz 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2022, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    To co może też kogoś trochę podniesie na duchu. Przed pierwszą ciążą mocno walczyłam z anoreksja i zaburzeniami odżywiania, ciągłą kontrola. Moje nastawienie na początku było takie, że jak znajdę w ciążę, to wtedy się ogarnę, zacznę normalnie funkcjonować pod względem odżywiania. Ale ten ostatni miesiąc starań chyba był dla mnie wewnętrznie przełomowy, bo stwierdziłam, że jak ogarnę się zjedzeniem i zacznę normalnie funkcjonować to wtedy zajdę w ciążę, czasami wystarczy jedno słowo, a zmienia cały sens, całe życie także trzymajcie się dziewczyny, bo kto jak nie Wy? ☺️
    Ja chętnie bym się wpisała i na owulację i na testowanie, ale niestety nie mam pojęcia, kiedy to w tym cyklu wypadnie, chyba dam znać, jak już będę po 3 wyższych temperaturach

Ja też czekam na 3 wyższe temperatury by potwierdzić owu. Na razie u mnie to czysta sinusoida. Już drugi skok w tym cyklu a potem spadki. W ogóle ten cykl nawet podczas poprzedniego krwawienia miałam wysokie tempki. Nie wiem czy to wpływ tych ziolek czy inna anomalia. 🥴

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Czekaj jeszcze ✊ Życzę Ci by ten cykl był Wasz 😊
    Dziękuję serdecznie i wzajemnie wam życzę 🙂

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:
    Tak trzymaj😘 Nie ma co się stresować na zapas.
    A jak z tempką u Ciebie?
    Szczerze przyznam że nie mierzyłam dopiero dziś rano było 36.8 😔 zobaczę jutro jaka jest i następny dzień ale nie wiem czy warto jak jie mierze od początku 😔
    Szyjkę mam nisko i rozpulchniona nie wiem czy któraś tak miała?
    Co miesiąc się nakręcam. Latka lecą i czas a tu trzeba tak się starać o te ⏸️😔😔

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do których przyszła @, trzymam kciuki za nowe cykle <3
    Wjedzma wierzę że to nie koronka... 🍀🍀
    Tedka widzę że temp się trzyma :)

Wybaczcie, że się nie odniosę do każdej z Was, ale
    Boże dopiero trochę do żywych wracam, od wczoraj miałam taki ból głowy że masakra. Broniłam się przed apapem ale już mnie brało na wymioty (migrena) mroczki w oczkach i się poddałam...
    Jeszcze z koncentracją nie do końca dobrze 😅

Wa123 lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak się stresuje. Za godzinę ruszam do gin..
    Wiem jedno.. Jeżeli w tym cyklu się nie uda to odpuszczam wszystkie testy owulacyjne, mierzenie temperatury i wizyty u ginekologa na najbliższe 2/3 miesiące. Za dużo mnie to stresu kosztuje. Zdam się na los w lutym i marcu. Jak się nie uda to od maja ruszam z powrotem z obserwacją. Sama nie wierzę w to co pisze ale mam przynajmniej takie postanowienie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 12:56

Iwonay lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Wiem jedno.. Jeżeli w tym cyklu się nie uda to odpuszczam wszystkie testy owulacyjne, mierzenie temperatury i wizyty u ginekologa na najbliższe 2/3 miesiące. Za dużo mnie to stresu kosztuje. Zdam się na los w lutym i marcu. Jak się nie uda to od maja ruszam z powrotem z obserwacją. Sama nie wierzę w to co pisze ale mam przynajmniej takie postanowienie
    Czasem warto jest dać odpocząć psychice. Wiem po sobie, mnie codzienne mierzenie temperatury stresowało tak bardzo że w pewnym momencie to się budziłam w nocy sprawdzić czy aby się nie odkryłam aby temperatura nie była fałszywie niska.
    Testy owu potrafiłam robić 5x dnia 🤦🏻‍♀️
    Także rozumiem doskonale, człowiek w pewnym momencie ma po prostu dość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Popieram, kibicuje. Wysyłam miliony pozytywnej energii , by zawalczyć i w tym cyklu. Czy z mierzeniem temperatury, czy bez ☘️💚

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze! Dawaj znać :)

zzstefania83 cześć! Poczekaj jeszcze z tym testowaniem :P Ja testuje od 9 dpo i patrzę na biel (dziś 11 dpo), szkoda testów i pieniędzy, więc jak dasz radę to wytrzymaj jeszcze trochę :) oczywiście trzymam kciuki za pozytyw <3

Tedka, nie ma co udawać silnej, bo to tylko Cię wyczerpuje. Trzeba pracować nad tym, żebyś naprawdę stała się silna! Już Ci to mówiłam, ale powtórzę: uważam, że dobrze by było jakbyś poszła do psychologa porozmawiać. Ja od początku stycznia chodzę na terapie (DDA) i naprawdę po każdym spotkaniu czuję się lżejsza. Robię to ze względu na siebie, na mój związek i na dziecko, które mam nadzieję niedługo się pojawi. Polecam każdemu, kto ma jakiś problem, czy to związany ze staraniami, czy z traumą, z czymkolwiek. To naprawdę pomaga!

Ja melduję, że przyjaciółka mamy ma pozytyw, mama właśnie pojechała na wymaz. Mało prawdopodobne, że wyjdzie jej negatywny :( my się póki co nie zapisujemy, po prostu będziemy siedzieć z mamą w domu. Najwyżej się zapiszemy jak pojawią się objawy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 14:09

Tedka lubi tę wiadomość

age.png
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Milixx mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze! Dawaj znać :)

zzstefania83 cześć! Poczekaj jeszcze z tym testowaniem :P Ja testuje od 9 dpo i patrzę na biel (dziś 11 dpo), szkoda testów i pieniędzy, więc jak dasz radę to wytrzymaj jeszcze trochę :) oczywiście trzymam kciuki za pozytyw <3

Tedka, nie ma co udawać silnej, bo to tylko Cię wyczerpuje. Trzeba pracować nad tym, żebyś naprawdę stała się silna! Już Ci to mówiłam, ale powtórzę: uważam, że dobrze by było jakbyś poszła do psychologa porozmawiać. Ja od początku stycznia chodzę na terapie (DDA) i naprawdę po każdym spotkaniu czuję się lżejsza. Robię to ze względu na siebie, na mój związek i na dziecko, które mam nadzieję niedługo się pojawi. Polecam każdemu, kto ma jakiś problem, czy to związany ze staraniami, czy z traumą, z czymkolwiek. To naprawdę pomaga!

Ja melduję, że przyjaciółka mamy ma pozytyw, mama właśnie pojechała na wymaz. Mało prawdopodobne, że wyjdzie jej negatywny :( my się póki co nie zapisujemy, po prostu będziemy siedzieć z mamą w domu. Najwyżej się zapiszemy jak pojawią się objawy.
    Dużo zdrówka dla Was😘

Wjedzma lubi tę wiadomość

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%

• Tedka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Dziewczyny do których przyszła @, trzymam kciuki za nowe cykle <3
    Wjedzma wierzę że to nie koronka... 🍀🍀
    Tedka widzę że temp się trzyma :)

Wybaczcie, że się nie odniosę do każdej z Was, ale
    Boże dopiero trochę do żywych wracam, od wczoraj miałam taki ból głowy że masakra. Broniłam się przed apapem ale już mnie brało na wymioty (migrena) mroczki w oczkach i się poddałam...
    Jeszcze z koncentracją nie do końca dobrze 😅

Znam piekielny bol migren. Trudno słuchaj… na pewno nie jest to jakieś mega szkodliwe. W stanach biorą na potęgę a dzieci rodzą sie zdrowe ;) poza tym jak masz być ledwo żywa to czy to jest tez takie ok dla ciąży? Nie sadze :)

Felinka94 lubi tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Sowella Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma - dużo zdrówka :*

Ten cykl to kolejny pomysł mojej pani dr co by tu zrobić, była jakaś nadzieja, ze w końcu się uda.
    Dziś nawet wstałam z dobrym humorem.. i właśnie zniknął jak zobaczyłam wyniki Estradiolu i Progesteronu 7dpo (E-95, prog-22). Patrząc po normach już widze, że niziutko biorąc pod uwagę, że biore Luteine i HCG, żeby wspomóc ciałko żółte.
    Ech, czekam na maila jutro od pani dr, że słabo, oj słabo...

On i Ona: 33 lata
    2017: upragnione szczęście <3
    07.2019: start starań o rodzeństwo
    01.20: 6tydz.👼
    09.20: cb
    11.20: cb, bhcg 20
    05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
    06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
    09.21: cb bhcg 12->25->29
    9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭

29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl
    Krzywa gluk. 101/149/100❌
    Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪

Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
    Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ