Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pochwalę się Wam, że pomiędzy zabiegami pielęgnacyjnymi, podszywaniem sukienki, prasowaniem mężowi koszul itp przedweselnymi obowiązkami (o ja biedna, zarobiona:P). zamierzam jeszcze w tym tygodniu zrobić pierwszy w życiu dżem... Odkryłam ile mam porzeczek i agrestu za domem i mnie fantazja ułańska poniosła. Ależ poczułam podekscytowanie
Achia, Tosia2323, Aga9090, frezyjciada, Flowwer, Lunaris, Anaaa90, nowa na dzielni, Jedna_z_Wielu, Czrna 81 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyreset wrote:Pochwalę się Wam, że pomiędzy zabiegami pielęgnacyjnymi, podszywaniem sukienki, prasowaniem mężowi koszul itp przedweselnymi obowiązkami (o ja biedna, zarobiona:P). zamierzam jeszcze w tym tygodniu zrobić pierwszy w życiu dżem... Odkryłam ile mam porzeczek i agrestu za domem i mnie fantazja ułańska poniosła. Ależ poczułam podekscytowanie
To przyjedź do mnie, wczoraj dwa wiadra wiśni wydałam, bo nie mam czasu nic z nimi zrobić
-
Dziekuje za kciuki :* :*
Betunia ma już 1,76 cm, podgonila o dwa dni i teraz wychodzi na równo z OM, ma już zawiazki raczek i nóżek pęcherzyk żółtkowy 4,8mm uffff , trochę mi się kosmowka odkleiła ale doktorek powiedział ze jak biorę dupka to będzie dobrze
Założył mi kartę ciąży i ustalił termin porodu na 12 luty 2019
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/318790e564c6.jpgAga9090, blue00, Malgonia, Kingulla, bazylkove, Minie Black, Angelika83, Kargo31, frezyjciada, StaraczkaNika, lamka, Luna1993, Flowwer, Jedna_z_Wielu, Karma88, Yoselyn82, Cabrera, KateKum, Cheresta, Anaaa90, nowa na dzielni, Bocianiątko, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Siwulec, gratulacje!!
Siwulec lubi tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Minie Black wrote:Siwulec, zobacz jak idziemy! początek grudnia Tarzaniątko, początek stycznia Moje Małe, początek lutego Betunia
Faktycznie to początek marca proponuje Malgonieblue00, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Gratuluję wszystkich pozytywnych wiadomości, Siwulec piękności
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Ja mam 2 dc, samopoczucie masakra ;(Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Siwulec piękne zdjęcie..gratuluję kochana !!
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Nadzieja piekne zdjecie, trzymam kciuki za serduszko!
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
frezyjciada wrote:Yos kochanie, jak się dziś czujesz?
choroba rozlozyla mnie na amen a encorton ktory biore nie ulatwia mi sprawy..echMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Mam kolejny objaw ciazy, przechodzi mi gardlo i nabralam apetytu najpierw poszly śledzie a potem czekolada i chyba zaczyna mi sie jakas infekcja pęcherza... to chyba beda blizniaki
Aga9090, Ptysia, Minie Black, Jedna_z_Wielu, Malgonia, Cabrera, Czrna 81 lubią tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Mam wynik ANA2, który robiłam ze skierowania od immunolog. Wyszło, że ujemny. To chyba dobrze, no nie? Czy przy takim wyniku mam badać coś z immunologii jeszcze czy to raczej wyklucza pewne choroby? Może to głupie pytanie, ale nie znam się wogóle na immunologicznych sprawach dlatego pytam mądrzejsze głowy:) aha, wyniki immunoglobulin IGG, IGM, IGA mam wszystkie w normie.