Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamy jutro rejs statkiem po okolicznych miejscowościach
Niestety Dubrovnik odpada bo ani paszportow ani zielonej karty.
Wracajac do tego jedzenie, to syn wziął wczoraj spaghetti bolognese i uwierz, że on sam by zrobił lepsze a ma dopiero 8 lat. Serio.. jedzenie tu jest okropne. Stwierdziłam, że chyba muszę ich wziać na jakieś przeszkoleniechociaż zawsze uważałam się za średnia kucharkę to dziś zmieniam zdanie
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔 -
Frelcia, nawet jak M. na tych kite'ach zwieje w cholerę, to spójrz na to tak, że masz wtedy całe pyszne ciasto dla siebie. Jezu, aż zaraz wyśle M. na polowanie na lody
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 18:18
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyDziewczyny mam problem. Od kilku dni jak jest gorąco to od południa zaczyna mi się stan podgorączkowy: 37,6 do 37,8. Objawów chorobowych brak. Wczoraj był chłodny dzień to nie miałam takiej temp. tylko normalnie 36,6. Dzisiaj znowu na dworze 30st i u mnie temp. do góry. Za tydzień laparoskopia i co myślicie.. za dwa dni jak nie przejdzie przeleczyć się trzy dni modafenem czy olać i pić np więcej.
-
Hmm, w sumie musisz chyba to powiedzieć anestezjologowi, bo to ważne pod względem narkozy, żeby wiedział o tym. Tak mi się wydaje, ze jak przed swoją czytałam o uśpieniu, to tam pisało, ze to jest ważne, żeby nawet o takich pozornie błahych sprawach powiedzieć. Ale może tylko mi się wydaje i ktoś tutaj to sprostuje:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 18:52
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa uciekam, bo jutro ciężki dzień. Trzymam kciuki za Chereste i Reset, a nóż się okaże że będzie ładny prog, bo ta temp zgubna czasami jest.
Frez mam nadzieje, że żyjesz po tym zoo
Spokojnego wieczoru i udanego poniedziałku dziewczyny :*Malgonia lubi tę wiadomość
-
Dzwoniłam do naszego ginekologa, powiedziałam mu jak wygląda sytuacja. Kazał przyjechać do szpitala w którym przyjmuje w razie gdyby się coś niedobrego działo, w sumie wolę jechać tam 60 km, niż być u lekarzy pod opieką z mojego szpitala... Poza tym mąż mojej kierowniczki leczy w tym szpitalu, i obawiam się, że jakby chciała się dowiedzieć z czym mnie przyjęli to by się dowiedziała. A tego nie chcę. Kazał powtórzyć betę za kilka dni. Prawdopodobnie to ciąża biochemiczna, ale zdarzają się błędy laboratoriów itd...Dał trochę nadzieji itd. Powiedział, że to i tak sukces, że coś się udało i musimy być dobrej myśli...
Dziewczyny gdyby zaczęło się krwawienie, to jak mam się nastawiać? Zostawią mnie w szpitalu? Co ze sobą zabrać? Wolę być przygotowana...
Luna trzymam kciuki za Waszą malutką !Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 19:47
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJestem dziewczyny! Padam na twarz! Oczywko młody nadal pełen energii, bo albo jechał w wózku-mało, albo tatuś go nosił na ramionach... Co mu się najbardziej podobało w zoo? Inne dzieci! Zero zainteresowania zwierzątkami-no oprócz słonia, papug i lwa. Ten ostatni niestety szybko się schował i skończyło się płaczem, bo "ni ma miał"
było dość przyjemnie pod względem pogodowym, Warszawa łaskawa dziś
ogólnie było miło, dawno nie spędziliśmy tyle czasu razem we troje(w sumie we czworo
) jedyne co to na obiad był mac-taaaaaak, tak nadal jestem na diecie, ale cóż pan zrobisz, jeden dzień wariactwa, no i mam wyrzuty sumienia przez to i teraz strach zrobić we wtorek badania
No i drogę powrotną musiałam gnieździć się z tyłu z młodym, bo on jak nie śpi to ni hu hu sam nie wysiedzi z tyłu, a mi niestety jest tam strasznie nie wygodnie!
W drodze do zoo zasnął po 3 minutach, bo to jego godzina spania, to zaraz się zatrzymaliśmy i się przesiadłamcałą drogę próbowaliśmy wymyśleć imię dla Dzidziusia no i kurde nadal dziecko bezimienne... Ja nie wiem co to będzie! Mi się nie podoba nic co on wymyśli, a jemu nic co ja zaproponuję.... Masakra!
Kate zdrówka dla mamy! Ciężki czas przed Wami, dużo siły!
Frelcia, ależ pyszności!
Iza jeśli wiesz, że lepsza opieka jest w tym szpitalu dalej, to nawet nie ma się nad czym zastanawiać. Mam nadzieję, że po tej historii Twój organizm zapamięta tryb "ciąża" i szybko zaskoczy po raz drugi, na całe 9 msc
Reset no to jakieś jaja z tym oczekiwaniem na wynik... Się skubańcy zabezpieczyli, ale myślałam, że to właśnie taki pic na wodę, na tzw. wszelki wypadek i dadzą wyniki dużo wcześniej...
-
nick nieaktualny
-
Minie Black wrote:Iza, mnie przy moich pierwszym biochemie zostawili, bo chcieli mieć pewność, że to nie pozamaciczna. Kolejnego dnia wyszłam na żądanie, bo to był gwóźdź do trumny
Mam jakieś chwilowe bóle kości ogonowej.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Frez juz myslalam, ze bede jutro z czekolada do Ciebie jechac
Iza mysle, ze warto isc do zaufanego lekarza. Mam nadzieje, ze nie bedzie tak zle, ale Twoj komfort psychiczny teraz jest wazny. Nic wiecej nie mozesz teraz zrobic jak zadbac o siebie.
My wlasnie wrocilismy z kosciola. Byla parka z takim tygodniowym maluszkiem. Az sie poryczalam. Coraz czesciej jak patrze na noworodki to mysle, ze to mogloby byc moje dziecko -
My dzisiaj cały dzień w rozjazdach, dopiero wróciliśmy
Jutro czeka mnie dzień ch***ej pani domu - mam tonę gruszek, śliwek i pomidorów do przerobieniao ile z pomidorów będzie zupa i sos, o tyle z owocami nie wiem co mam zrobić! Jakieś pomysły? Tylko nie w occie!
Ale jutro od rana trzymam kciuki za jajeczko Cheresty i łaskawy prog Reseta może na temp jutro odbije? No i ok 12.30 poprosilabym nieśmiało o kciuki dla mnie... Baaardzo chciałabym żeby udało nam się to iui zrobić w środę bo mój M jest kiepsko z urlopem... Bo chyba nie dadzą mu L4, nie?
Lunka, o której wizyta? Specjalne kciuki dla Ciebie i ZuziaczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 23:13
Malgonia, lamka, Cheresta lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Boćku i Cheresta- mocne kciuki już dziś zaciskam na jutro! :*
Bocianiątko, Cheresta lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.