X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was moje Kochane Dziewczyny! Tęskniłam <3

Teraz bardzo krótko, bo jestem w pracy, a chcę się urwać w południe i nacieszyć jeszcze Młodą (a oddajemy ją dziś wieczorem), więc próbuję ogarnąć najpilniejsze tematy po dwóch godzinach snu.

Nadrobiłam tylko ostatnią stronę, więc od razu powiem, że Frezyjciada- Florek to super imię! I tyyyyle fajnych zdrobnień! Oraz Malgonia- łączę się w bólu z molami, też walczę z paskudztwem od kilku miesięcy. W szafkach aktualnie mam pustki, trzymam wszystko w lodówce :P

Z niewyspania czuję się jak na prochach :D

Izape_91, Minie Black, Bocianiątko lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Anaaa90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla kciukam :*
    Dzisiaj mam mega chandrę więc posiedzę sobie w jamce. Nic się nie stało poprostu wszystko mnie wkurza :(

2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • Anaaa90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reseciku super zw wróciłaś :)

2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    18.12 - mamy <3
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset to mnie noe pocieszylas..
    Ja wczoraj co by mi ocalaly zer nie przeszedl zapachem chemi i robectwem zawinelam wszystko w folie spozywcza i bede systematycznie wkladac je do lodowki co by pomarzly.. moli jest mniej ale po 2 dziennie sie trafiaja, a to znaczy, ze jeszcze gdzies maja kryjowke.. jesli przezyja lanie octem, chemie plus przypiekanie suszarka to bedzie znaczyc, ze tylko bomba atomowa je wykonczy :/

Reset i oczywiscie tez tesknilam, choc jakis szybko ten urlop zlecial. Mam nadzieje, ze bylo super i czekam na relacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 09:50

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • by7mistake Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, wreszcie jestes! Prosto z wakacji do pracy? Współczuję...:)

starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakiś wysyp tych moli mamy, bo ja tez walczę...na razie wszystko wyrzuciłam, znalazłam i usunęłam ich gniazda (tzn. eM. to zrobił, bo ja uciekłam z krzykiem) i też jestem na etapie, że pojawiają się ok 1-2 dziennie(choć wczoraj i dziś już ich nie było)...
    Miałam cichą nadzieję, że to już koniec, ale coś czuje, że za łatwo poszło...;)

Kingulla nieustające kciuki...wrzuć tego facelle - ocenimy :) Choć tak jak Bociek pisze, dopiero powtórka bety prawdę nam powie...;)

Anaaa wiem, że bywa ciężko, sama wypełzam z jamy właśnie, także napisze tylko, żeby szybko wrócił lepszy nastrój...

Anaaa90 lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera ja tez walczylam z molami, moj kiedys odkryl gniazdo i wytepil je, a mialam ich mnostwo, mialam poprzyklejane na meblach paski i byly pelne! ale one tez przez okno wlatuja, nawet widzialam kilka na klatce, wiec jak wleca do mieszkania to pewnie namnazaja sie i potem jest ich multum!!

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widziałam raz jak mi molek wleciał przez kratkę w kuchni! Od tej pory mam te kratki w wywietrznikach w łazience i kuchni obleczone starą rajstopką :)

Izape_91 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Cabrera ja tez walczylam z molami, moj kiedys odkryl gniazdo i wytepil je, a mialam ich mnostwo, mialam poprzyklejane na meblach paski i byly pelne! ale one tez przez okno wlatuja, nawet widzialam kilka na klatce, wiec jak wleca do mieszkania to pewnie namnazaja sie i potem jest ich multum!!

No mnie one przerażają...ja podejrzewam u mnie mąki, bo były w szafce z mąkami różnymi (ryżowe, razowe, etc.)

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    No mnie one przerażają...ja podejrzewam u mnie mąki, bo były w szafce z mąkami różnymi (ryżowe, razowe, etc.)

ja wszystko sprawdzalam i wyrzucalam a mole dalej byly, lataly po mieszkaniu, w dzien w dzien po 10 moli bylo zabijanych. a potem okazalo sie ze mialy gniazdo w worku w odkurzaczu. Nie wpadlabym na to, ale moj zmienial worek i zauwazyl to

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    ja wszystko sprawdzalam i wyrzucalam a mole dalej byly, lataly po mieszkaniu, w dzien w dzien po 10 moli bylo zabijanych. a potem okazalo sie ze mialy gniazdo w worku w odkurzaczu. Nie wpadlabym na to, ale moj zmienial worek i zauwazyl to

o kurde!!
    no my gniazda znaleźliśmy w papierach na szafce z mąkami i właśnie w kilku produktach (np. w klipsach zamykających mąki i nawet w herbacie!)

na razie cisza, ale jeszcze nie chwalę dnia przed zachodem słońca ;)

A jak się czujesz w ogóle?? Jeszcze trochę i półmetek u Ciebie :)!!

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak takie gniazdo wygląda.. bo ja tak szukam, szukam i nie wiem za bardzo nawet czego. duże to jest? ja w sumie to nic nie widzę ale jeszcze mi zostało 2/3 szafek do takiego dokładnego sprawdzenia..

age.png

• Kingulla Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z molami nie pomogę. Nigdy nie miałam i nie wiem jak wyglądają gniazda. Nie można ich zwyczajnie zjeść ? :p Przecież to owady, źródło białka hyhy :P

Reset hello :) dobrze Cię widzieć :)

Krew upuszczona, wyniki koło 16. Cabrera wrzucam tego Facelle, ale nie wiem czy coś widać na tym zdjęciu.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bdb365daa5dd.jpg

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 😞
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    Cross match 29,8 %❌
    NK 14% ❌
    ANA3- 1:100
    KIR AA
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
    04.08 --->❄️ 4.2.2 (6doba) luteina,besins,prolutex,estrofem,encorton,hydroxychloroquine,intralipid,accofil,🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla no cień jest...czekam na dalszy rozwój wydarzeń :)

Czyżby ta Chorwacja była taka magiczna ;)?? To by dobrze wróżyło dla Boćka i Izape :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gniazdo moli u nas było w szczelinach, załamaniach - wyglądało jak mała (ok 1 cm długości, cienka) żółta glista...bleee...aż mnie ciarki przechodzą na samą myśl...uuuu...bleeee...

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingula ja wiem, że każdy sik jest indywidualny i jednym wychodzą te testy przy niższych beta a innym przy wyższych, ale gdy zaszłam to jednego dnia robiłam własnie facell, następnego dnia norda, oba były absolutnie białe, a następnego dnia beta 42, wiec kolo 15 choć przy tym nordzie pewnie miałam i mimo, ze niby jest super czuły to nic nie pokazał. dla mnie więc jak już coś widać na teście innym niż bobo to beta musi być dwucyfrowa i tego Ci życzę :)

age.png

• Anaaa90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla cień jest napewno :)

Ja miałam wczoraj oblężenie muszek owocowej w całym domu :/

2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    18.12 - mamy <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla- ja widzę i to bez przypatrywania :) kciuki zaciskam!

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. Każdemu wychodzą inaczej. Mi Nord pokazał bladziocha 9 dpo A 14 dpo beta ledwie 18. Zobaczymy co na to beta.

Ja chociaż szanse na ciążę w tym cyklu są znikome byłam tak testowo wyposzczona że nasiuralam 7 dpo :D jestem korba!

Malgonia, Anaaa90, Meśka, by7mistake, Aga9090, Minie Black lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope <3

age.png

‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ