X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was moje Kochane Dziewczyny! Tęskniłam <3

Teraz bardzo krótko, bo jestem w pracy, a chcę się urwać w południe i nacieszyć jeszcze Młodą (a oddajemy ją dziś wieczorem), więc próbuję ogarnąć najpilniejsze tematy po dwóch godzinach snu.

Nadrobiłam tylko ostatnią stronę, więc od razu powiem, że Frezyjciada- Florek to super imię! I tyyyyle fajnych zdrobnień! Oraz Malgonia- łączę się w bólu z molami, też walczę z paskudztwem od kilku miesięcy. W szafkach aktualnie mam pustki, trzymam wszystko w lodówce :P

Z niewyspania czuję się jak na prochach :D

Izape_91, Minie Black, Bocianiątko lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Anaaa90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla kciukam :*
    Dzisiaj mam mega chandrę więc posiedzę sobie w jamce. Nic się nie stało poprostu wszystko mnie wkurza :(

2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • Anaaa90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reseciku super zw wróciłaś :)

2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    18.12 - mamy <3
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset to mnie noe pocieszylas..
    Ja wczoraj co by mi ocalaly zer nie przeszedl zapachem chemi i robectwem zawinelam wszystko w folie spozywcza i bede systematycznie wkladac je do lodowki co by pomarzly.. moli jest mniej ale po 2 dziennie sie trafiaja, a to znaczy, ze jeszcze gdzies maja kryjowke.. jesli przezyja lanie octem, chemie plus przypiekanie suszarka to bedzie znaczyc, ze tylko bomba atomowa je wykonczy :/

Reset i oczywiscie tez tesknilam, choc jakis szybko ten urlop zlecial. Mam nadzieje, ze bylo super i czekam na relacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 09:50

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • by7mistake Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, wreszcie jestes! Prosto z wakacji do pracy? Współczuję...:)

starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakiś wysyp tych moli mamy, bo ja tez walczę...na razie wszystko wyrzuciłam, znalazłam i usunęłam ich gniazda (tzn. eM. to zrobił, bo ja uciekłam z krzykiem) i też jestem na etapie, że pojawiają się ok 1-2 dziennie(choć wczoraj i dziś już ich nie było)...
    Miałam cichą nadzieję, że to już koniec, ale coś czuje, że za łatwo poszło...;)

Kingulla nieustające kciuki...wrzuć tego facelle - ocenimy :) Choć tak jak Bociek pisze, dopiero powtórka bety prawdę nam powie...;)

Anaaa wiem, że bywa ciężko, sama wypełzam z jamy właśnie, także napisze tylko, żeby szybko wrócił lepszy nastrój...

Anaaa90 lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera ja tez walczylam z molami, moj kiedys odkryl gniazdo i wytepil je, a mialam ich mnostwo, mialam poprzyklejane na meblach paski i byly pelne! ale one tez przez okno wlatuja, nawet widzialam kilka na klatce, wiec jak wleca do mieszkania to pewnie namnazaja sie i potem jest ich multum!!

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widziałam raz jak mi molek wleciał przez kratkę w kuchni! Od tej pory mam te kratki w wywietrznikach w łazience i kuchni obleczone starą rajstopką :)

Izape_91 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Cabrera ja tez walczylam z molami, moj kiedys odkryl gniazdo i wytepil je, a mialam ich mnostwo, mialam poprzyklejane na meblach paski i byly pelne! ale one tez przez okno wlatuja, nawet widzialam kilka na klatce, wiec jak wleca do mieszkania to pewnie namnazaja sie i potem jest ich multum!!

No mnie one przerażają...ja podejrzewam u mnie mąki, bo były w szafce z mąkami różnymi (ryżowe, razowe, etc.)

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    No mnie one przerażają...ja podejrzewam u mnie mąki, bo były w szafce z mąkami różnymi (ryżowe, razowe, etc.)

ja wszystko sprawdzalam i wyrzucalam a mole dalej byly, lataly po mieszkaniu, w dzien w dzien po 10 moli bylo zabijanych. a potem okazalo sie ze mialy gniazdo w worku w odkurzaczu. Nie wpadlabym na to, ale moj zmienial worek i zauwazyl to

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    ja wszystko sprawdzalam i wyrzucalam a mole dalej byly, lataly po mieszkaniu, w dzien w dzien po 10 moli bylo zabijanych. a potem okazalo sie ze mialy gniazdo w worku w odkurzaczu. Nie wpadlabym na to, ale moj zmienial worek i zauwazyl to

o kurde!!
    no my gniazda znaleźliśmy w papierach na szafce z mąkami i właśnie w kilku produktach (np. w klipsach zamykających mąki i nawet w herbacie!)

na razie cisza, ale jeszcze nie chwalę dnia przed zachodem słońca ;)

A jak się czujesz w ogóle?? Jeszcze trochę i półmetek u Ciebie :)!!

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak takie gniazdo wygląda.. bo ja tak szukam, szukam i nie wiem za bardzo nawet czego. duże to jest? ja w sumie to nic nie widzę ale jeszcze mi zostało 2/3 szafek do takiego dokładnego sprawdzenia..

age.png

• Kingulla Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z molami nie pomogę. Nigdy nie miałam i nie wiem jak wyglądają gniazda. Nie można ich zwyczajnie zjeść ? :p Przecież to owady, źródło białka hyhy :P

Reset hello :) dobrze Cię widzieć :)

Krew upuszczona, wyniki koło 16. Cabrera wrzucam tego Facelle, ale nie wiem czy coś widać na tym zdjęciu.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bdb365daa5dd.jpg

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    beta <1.05
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    IO, hiperprolaktynemia
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
    04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
    07.10 - beta 3,1 cb?
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla no cień jest...czekam na dalszy rozwój wydarzeń :)

Czyżby ta Chorwacja była taka magiczna ;)?? To by dobrze wróżyło dla Boćka i Izape :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gniazdo moli u nas było w szczelinach, załamaniach - wyglądało jak mała (ok 1 cm długości, cienka) żółta glista...bleee...aż mnie ciarki przechodzą na samą myśl...uuuu...bleeee...

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingula ja wiem, że każdy sik jest indywidualny i jednym wychodzą te testy przy niższych beta a innym przy wyższych, ale gdy zaszłam to jednego dnia robiłam własnie facell, następnego dnia norda, oba były absolutnie białe, a następnego dnia beta 42, wiec kolo 15 choć przy tym nordzie pewnie miałam i mimo, ze niby jest super czuły to nic nie pokazał. dla mnie więc jak już coś widać na teście innym niż bobo to beta musi być dwucyfrowa i tego Ci życzę :)

age.png

• Anaaa90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla cień jest napewno :)

Ja miałam wczoraj oblężenie muszek owocowej w całym domu :/

2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    18.12 - mamy <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla- ja widzę i to bez przypatrywania :) kciuki zaciskam!

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. Każdemu wychodzą inaczej. Mi Nord pokazał bladziocha 9 dpo A 14 dpo beta ledwie 18. Zobaczymy co na to beta.

Ja chociaż szanse na ciążę w tym cyklu są znikome byłam tak testowo wyposzczona że nasiuralam 7 dpo :D jestem korba!

Malgonia, Anaaa90, Meśka, by7mistake, Aga9090, Minie Black lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope <3

age.png

‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ