Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Was moje Kochane Dziewczyny! Tęskniłam
Teraz bardzo krótko, bo jestem w pracy, a chcę się urwać w południe i nacieszyć jeszcze Młodą (a oddajemy ją dziś wieczorem), więc próbuję ogarnąć najpilniejsze tematy po dwóch godzinach snu.
Nadrobiłam tylko ostatnią stronę, więc od razu powiem, że Frezyjciada- Florek to super imię! I tyyyyle fajnych zdrobnień! Oraz Malgonia- łączę się w bólu z molami, też walczę z paskudztwem od kilku miesięcy. W szafkach aktualnie mam pustki, trzymam wszystko w lodówce
Z niewyspania czuję się jak na prochach
Izape_91, Minie Black, Bocianiątko lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Reset to mnie noe pocieszylas..
Ja wczoraj co by mi ocalaly zer nie przeszedl zapachem chemi i robectwem zawinelam wszystko w folie spozywcza i bede systematycznie wkladac je do lodowki co by pomarzly.. moli jest mniej ale po 2 dziennie sie trafiaja, a to znaczy, ze jeszcze gdzies maja kryjowke.. jesli przezyja lanie octem, chemie plus przypiekanie suszarka to bedzie znaczyc, ze tylko bomba atomowa je wykonczy
Reset i oczywiscie tez tesknilam, choc jakis szybko ten urlop zlecial. Mam nadzieje, ze bylo super i czekam na relacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 09:50
-
nick nieaktualnyTo jakiś wysyp tych moli mamy, bo ja tez walczę...na razie wszystko wyrzuciłam, znalazłam i usunęłam ich gniazda (tzn. eM. to zrobił, bo ja uciekłam z krzykiem) i też jestem na etapie, że pojawiają się ok 1-2 dziennie(choć wczoraj i dziś już ich nie było)...
Miałam cichą nadzieję, że to już koniec, ale coś czuje, że za łatwo poszło...
Kingulla nieustające kciuki...wrzuć tego facelle - ocenimyChoć tak jak Bociek pisze, dopiero powtórka bety prawdę nam powie...
Anaaa wiem, że bywa ciężko, sama wypełzam z jamy właśnie, także napisze tylko, żeby szybko wrócił lepszy nastrój...Anaaa90 lubi tę wiadomość
-
Cabrera ja tez walczylam z molami, moj kiedys odkryl gniazdo i wytepil je, a mialam ich mnostwo, mialam poprzyklejane na meblach paski i byly pelne! ale one tez przez okno wlatuja, nawet widzialam kilka na klatce, wiec jak wleca do mieszkania to pewnie namnazaja sie i potem jest ich multum!!Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Ja widziałam raz jak mi molek wleciał przez kratkę w kuchni! Od tej pory mam te kratki w wywietrznikach w łazience i kuchni obleczone starą rajstopką
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyYoselyn82 wrote:Cabrera ja tez walczylam z molami, moj kiedys odkryl gniazdo i wytepil je, a mialam ich mnostwo, mialam poprzyklejane na meblach paski i byly pelne! ale one tez przez okno wlatuja, nawet widzialam kilka na klatce, wiec jak wleca do mieszkania to pewnie namnazaja sie i potem jest ich multum!!
No mnie one przerażają...ja podejrzewam u mnie mąki, bo były w szafce z mąkami różnymi (ryżowe, razowe, etc.) -
Cabrera wrote:No mnie one przerażają...ja podejrzewam u mnie mąki, bo były w szafce z mąkami różnymi (ryżowe, razowe, etc.)
ja wszystko sprawdzalam i wyrzucalam a mole dalej byly, lataly po mieszkaniu, w dzien w dzien po 10 moli bylo zabijanych. a potem okazalo sie ze mialy gniazdo w worku w odkurzaczu. Nie wpadlabym na to, ale moj zmienial worek i zauwazyl toMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyYoselyn82 wrote:ja wszystko sprawdzalam i wyrzucalam a mole dalej byly, lataly po mieszkaniu, w dzien w dzien po 10 moli bylo zabijanych. a potem okazalo sie ze mialy gniazdo w worku w odkurzaczu. Nie wpadlabym na to, ale moj zmienial worek i zauwazyl to
o kurde!!
no my gniazda znaleźliśmy w papierach na szafce z mąkami i właśnie w kilku produktach (np. w klipsach zamykających mąki i nawet w herbacie!)
na razie cisza, ale jeszcze nie chwalę dnia przed zachodem słońca
A jak się czujesz w ogóle?? Jeszcze trochę i półmetek u Ciebie!!
-
A jak takie gniazdo wygląda.. bo ja tak szukam, szukam i nie wiem za bardzo nawet czego. duże to jest? ja w sumie to nic nie widzę ale jeszcze mi zostało 2/3 szafek do takiego dokładnego sprawdzenia..
-
Z molami nie pomogę. Nigdy nie miałam i nie wiem jak wyglądają gniazda. Nie można ich zwyczajnie zjeść ? :p Przecież to owady, źródło białka hyhy
Reset hellodobrze Cię widzieć
Krew upuszczona, wyniki koło 16. Cabrera wrzucam tego Facelle, ale nie wiem czy coś widać na tym zdjęciu.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bdb365daa5dd.jpg2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kingula ja wiem, że każdy sik jest indywidualny i jednym wychodzą te testy przy niższych beta a innym przy wyższych, ale gdy zaszłam to jednego dnia robiłam własnie facell, następnego dnia norda, oba były absolutnie białe, a następnego dnia beta 42, wiec kolo 15 choć przy tym nordzie pewnie miałam i mimo, ze niby jest super czuły to nic nie pokazał. dla mnie więc jak już coś widać na teście innym niż bobo to beta musi być dwucyfrowa i tego Ci życzę
-
nick nieaktualny
-
No właśnie. Każdemu wychodzą inaczej. Mi Nord pokazał bladziocha 9 dpo A 14 dpo beta ledwie 18. Zobaczymy co na to beta.
Ja chociaż szanse na ciążę w tym cyklu są znikome byłam tak testowo wyposzczona że nasiuralam 7 dpojestem korba!
Malgonia, Anaaa90, Meśka, by7mistake, Aga9090, Minie Black lubią tę wiadomość