Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Cabrera przykro mi..
ale moze lepiej ze bedziesz miala zabieg i zobacza co i jak i zdiagnozuja. Pozniej szybko iui i zobaczysz dwie kreseczki
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Wreszcie Was nadrobilam! Powoli zaczynam się pakować na jutrzejszy wyjazd ! W końcu odpoczniemy.
Caberera ja tam się ciesze na swoje laparo, przynajmniej sprawdzę, czy tam wszystko ok. Kolejny punkt do odhaczenia. Także będzie dobrze słońce :* może to Wam da szansę na szczęśliwy cykl??
Malgonia przykro mi że w tym miesiącu się nie udało, ale niedługo zwalnia się sporo brzuszków, więc jeszcze nic straconego:) bądź dzielna :*
Tosia bardzo mi przykro, że życie stawia Cię w takiej sytuacji, ale tak jak dziewczyny mówią- niedługo los się do Ciebie uśmiechnie. Wierzę w to z całego serca:* czasami musimy podejmować ciężkie decyzję, ale jeżeli to jest konieczne, to nie ma co czekać. trzymaj się mocno i nie poddawaj się! Ale napewno nas nie opuszczaj!
Reset była Twojego męża jest okrutna. Jak można robić nastolatce taki zamęt w głowie? Przeciez Wy zabiegacie o kontakt z nia...z tego co zawsze pisałaś to kontakt emka z nią byl ok ? To co jej odbiło? Będzie się teraz sądzić... Brak mi słów.
My z emkiem teraz nie myślimy o niczym. Jak wrócę z urlopu to będziwmy mieć komplet moich badań i pojedziemy na badanie emka, no i potem sruu do lekarza znowu. I działamy dalej. Dobrze jest mieć jakiś planw końcu znajdziemy sposób na tego fasola.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 17:25
Malgonia, Tosia2323 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Nie rozumiem, ostatnio co trochę sytuacje typu "wszystko mi mówi, że cię ktoś zapłodnił", a potem lipa
Na czarną listę wędrują bobki i nordy... niedługo nie będzie na co sikać.
Małgonia, ja też bym podejrzewała biochema - dziewczynom wychodziły takie różowe kreski przy ciążowej czy ovitrellowej becie ok 2, więc dziś by już mogło być 0.1.
Przykro miWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 17:24
-
Izape_91 wrote:Reset była Twojego męża jest okrutna. Jak można robić nastolatce taki zamęt w głowie? Przeciez Wy zabiegacie o kontakt z nia...z tego co zawsze pisałaś to kontakt emka z nią byl ok ? To co jej odbiło? Będzie się teraz sądzić... Brak mi słów.
Iza, ja myślę, że to nawet ma trochę racjonalnego uzasadnienia (faktem jest, że na co dzień opiekę sprawują oni i np. może się zdarzyć, że jak Młoda złamie rękę to pojedzie z nią do szpitala ojczym, bo matki nie będzie obok, ale dla szpitala ojczym będzie nikim...), przy czym uważam, że można z nami się spotkać i pomyśleć, czy nie ma innych rozwiązań typu jakieś notarialne pełnomocnictwo do konkretnych czynności itp. Jasne, M. władzy rodzicielskiej w sensie decyzyjnym nie pełni (bo co - ma decydować o wyborze szkoły, która jest 2000 km stąd?), ale nie załatwia się tego za plecami, zwłaszcza, że mój M. zawsze miał na względzie dobro dziecka (jakby chciał zaszkodzić to przecież mógłby teraz np. nie podpisać zgody na paszport i musiałaby z tym iść do sądu... mógłby walczyć w sądzie np. o co drugie święta, ale tego nie robimy, wiemy, że Młoda woli święta z mamą i przyrodnim rodzeństwem niż z nami i trudno - szanujemy to, bo faktycznie tam jest jej centrum spraw życiowych).
Nie umiem się jakoś po tym pozbierać, stąd i na forum jeszcze nie w pełni wróciłam. Muszę ochłonąć, przetrawić.
Ale tak, kontakt telefoniczny i wakacyjny jest od zawsze. Alimenty M. płaci, Młodą się interesujemy na tyle, na ile pozwala odległość oraz warunki logistyczno - finansowe. Gdyby jeszcze mieszkała w Londynie czy przy innym dużym lotnisku to byłoby łatwiej, ale mieszkają pośrodku niczego i np. weekendowa eskapada by się z nią spotkać to dla nas było 3,2 tyś złotych (kiedyś tak byliśmy, więc bilety, hotel, transport na miejscu i życie tam od piątku do poniedziałku rano tyle nas wyniosło).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 17:42
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Jesli Wy stare wyjadaczki mowicie, ze to mogl byc biochem to dla mnie w tej calej sytuacji to wiadomosc wspaniala. Wiem jakie mam geny i to jest dla mnie sytuacja zrozumiala. Jednoczesnie daje cien nadziei, ze w poprzednich cyklach tez moglo sie cos zdarzyc
Zrobilam jeszcze bobka dla pewnosci czy to cos w sikach sie nie czai, ale negatywny.
Chcialam poprawic statystyki i podniesc morale, ale wierze, ze dinusiowa stopa wirusuje dluzej niz na jeden cykl.
Lucia.. nie sikne z Toba, ale bede z calych sil za lapke trzymac.
Iza cieszy mnie Twoje nastawienie. Ja mocno wierze, ze Ci sie uda.
Reset wiem, ze kochasz Pasierbiatko bardzo mocno. Ona Was tez. Cokolwiem jej matka nie zrobi to tego Wam nie zabierze. Trzymam jednak kciuki byscie to polubownie zalatwili.
-
Reset, może i ma jakieś uzasadnienie, ale sam fakt jak to brzmi... Życzę Wam żeby sprawę dało się załatwić w inny sposób, tak żeby każdy czuł się z tym dobrze.
Emek mnie dzisiaj zadziwil! Stwierdził, że po specyfikach i witaminach które mu regularnie podaję czuje się znacznie lepiej i ma lepsza koncentrację! Mam moc super żony!
Dinki, myślicie że ten strój jest ok na plaże? Nie wiem czy go ubiorę, czy lepiej klasyczny dwuczęściowy...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/089185b24026.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 19:17
Malgonia, Karma88 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnyIza, cudowny! Mój mąż mnie namawiał teraz na taki na wakacjach, ale to wiecie w talii niestety by nie pomoglo w moim przypadku. Za to obserwując Ciebie - Będziesz wyglądała nieziemsko! Udanego urlopu Super Żono!
Malgonia, przepraszam, że się nie odniosę do negatywnej bety, ale wynik mnie conajmniej zdenerwował. I te felerne testy ostatnimi czasy tak samo!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 19:23
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Kostium super - w ogolnym rozrachunku zakrywa więcej niż bikini
Zresztą niech i emek coś z tego ma
Reset, a tak w praktyce to co by takie pozbawienie praw zmieniło? Twój mąż straciłby prawo do odwiedzin? -
Iza kostium jest piekny
Ty masz super figurke wiec bedzie na Tobie pieknie wygladal, a Ty w nim.
Minie nie wiem czy ten test byl felerny, czy ja jestem felerna. Bobek nic nie pokazalmoze jak kupujemy testy do wykrywania ekstremalnie niskich bet to sie musimy luczyc z czyms takim.
Ja mam tylko nauczke, ze na przyszlosc po czyms takim od razu drugi test zeby potem sie nie zastanawiac.
Maz wrocil, dal buziaka i obiecal isc na badania w przyszlym tygodniuMorelowanowa, Izape_91 lubią tę wiadomość
-
Przykro mi Malgonia.
Przez te głupie testy odechciewa mi się jutro sikania!
A jeśli chodzi o biochem, to też bym się w sumie ucieszyła, bo właśnie mija zaraz rok od mojej ostatniej ciąży.Malgonia, Morelowanowa lubią tę wiadomość
PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
Iza, kostium genialny! Ja tylko przy takich nietypowych fasonach zawsze mam wątpliwości że opalę się jak głupek
ale teraz i tak brzucha nie opalam bo jest trochę utyty i posiniaczony więc sama mogłabym taki przemyśleć
Kurcze, chyba dobrze że umówiłam się też jutro na monitoring bo coś mnie zaczyna brzuch owulacyjnie pobolewać... Ale nie podoba mi się że ta owu jest tak wcześnie...
P.S. Ale zrobiłam genialny hummus na kolację! Do tego marcheweczki, pita i czerwone winkokolacja marzenie!
Malgonia, Izape_91 lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Piszę dopiero teraz bo cały dzień w biegu.
Malgoniu bardzo mi przykronawet nie wiem zbytnio co mam napisać.
wierzę, że niedługo będziemy wszystkie miały takie krechy, że nikt się nie będzie musiał zastanawiać nad prawdziwością tej ciąży.
Cabrera myśl pozytywnie. Lekarze zobaczą Cię od środka, usuną co trzeba i później tylko patrzeć jak wysikasz dwie kreskija mojemu ginowi teraz podsunę pomysł laparo bo mam tyle objawów endomendy, tylko obraz usg czysty. - ale z tym to wiadomo jak bywa.
Reset nie martw się zawczasu. Może ta wariatka miała gorszy dzień i tak palnęła przy młodej.
U mnie po porannymprzyszła @. Rodzi ktoś dziś żeby przejąć brzuchol czy nie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 22:17
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2 😞
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
Zespół antyfosfolipidowy ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞 -
nick nieaktualnyOjej mój dzień dziś też kiepski... Ogólnie od trzech dni boli mnie głowa, tak jakby mi ktoś mózg od środka ściskał... Masakra, nawet kawa z cytryną nie pomogła.
No nic, od bólu głowy się nie umiera, więc luz.
Boćku kiedy robisz HSG? Nie jakoś w najbliższym czasie? Dobrze, że idziesz na podgląd, lepiej wiedzieć co tam słychać niż gdybać, że może to ovu a może nie ovu.
Iza kostium super! Udanych wakacji! Poszalej trochę -
Kinia przykro mi z powodu @ ale .... właśnie nam się rozkręca Rucola także szykujcie brzusie Dinusie !!!
P.s. dotarłam do wpisu o becie - Małgonia przykro miwalczymy dalej!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 22:09
-
nick nieaktualny
-
frezyjciada wrote:Ojej mój dzień dziś też kiepski... Ogólnie od trzech dni boli mnie głowa, tak jakby mi ktoś mózg od środka ściskał... Masakra, nawet kawa z cytryną nie pomogła.
No nic, od bólu głowy się nie umiera, więc luz.
Boćku kiedy robisz HSG? Nie jakoś w najbliższym czasie? Dobrze, że idziesz na podgląd, lepiej wiedzieć co tam słychać niż gdybać, że może to ovu a może nie ovu.
Iza kostium super! Udanych wakacji! Poszalej trochęA po jutrzejszym podglądzie mniej więcej będę wiedziała co kiedy będzie
ale nie podejrzewam żeby później niż w przyszły weekend
to Lewko się trochę pospieszył ale Lenka jeszcze na mnie czeka
Frez, nie wiem czy przy kp można brać aspirynę ale mnie pomaga bezbłędnie 1000mg czyli dwie tabletki na razWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 22:05
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
nick nieaktualnyDziękuję Wam bardzo za te wszystkie miłe słowa :* Jesteście cudowne i aż żal mi Was opuszczać, ale już nie jestem staraczką, a nie chce Wam tu smęcić moimi problemami. Pewnie minie dużo czasu zanim sobie wszystko na nowo poukładam. Życie jest tak cholernie niesprawiedliwe
Małgonia bardzo mi przykro, że beta jednak negatywna. Ten test nam wszystkim narobił nadziei.
Myślicie, że w obecnej sytuacji antykoncepcja hormonalna to dobry pomysł? Chciałabym swój organizm doprowadzić do porządku, żeby kiedyś nie mieć takich problemów. Jeszcze czeka mnie wizyta u Paśnika. Stwierdziłam, że jak już wydałam tysiące na badania to chociaż je skonsultuję z lekarzem. Będę miała przynajmniej już jakiś punkt zaczepienia w przyszłości.