X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera duuużo zdrówka i miłego dnia :) bardzo ładnie piszesz o swoich obserwacjach mimo że spotkała Cię taka przykra sprawa. Bije od Ciebie taka pozytywna energia w tym wpisie, której ciężko się spodziewać u pacjenta po zabiegu i to powikłanym. Kocham takich pacjentów nawet bez torcika <3 :) niech Ci się w dzieciach wynagrodzi!

Miłego dnia dziewczyny!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, to ja podziwiam Was i Wasza prace!

Lunaris lubi tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dinusie.

Cabrera całe szczęście, ze idzie ku lepszemu. I też podziwiam za postawę. Niby wiem, ze dla efektu człowiek gotów wiele znieść, ale to w końcu poważna sprawa byłą.

U mnie chyba owulacja. miały być seksy z rana, ale maż się zajął wyjmowaniem rzeczy ze zmywarki (w końcu są rzeczy ważne i ważniejsze) i nic z tego nie wyszło.
    Chyba mnie czeka poważna rozmowa z nim dzisiaj bo już serio mam tego dość.
    Jeszcze brat mi pożyczył książki o niepłodności z ich zbiorów.. ledwo przebrnęłam przez kilka pierwszych stron i doszłam do wniosku, ze to nie jest lektura do metra, bo psychicznie za dużo mnie to kosztuje.

Miłego dnia wszystkim.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • reset Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera- dobrze, że już lepiej <3
    Pytałaś o biel - owszem, wychodzi mi na testach w cyklach bez Ovi albo po wypłukaniu Ovi. Wczoraj jeszcze sikałam dla celów naukowych i już było biało na nordzie, więc wiem, że muszę czekać do min. 13 dni po zastrzyku.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope jak tam dzisiaj w majtach? Sikałaś jeszcze na jakieś testy? Może Ty też zbierasz materiał do jakiejś naukowej publikacji z analizą porównawczą testów ciążowych? Musicie się z Reset wymienić materiałami!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, własnie miałam pytać Hope jak tam u niej :)

Cabrera, podziwiam za pozytywne nastawienie, musisz być bardzo fajną osobą :) życzę aby te dziurki w brzuchu zostały jak najszybciej wynagrodzone przez rosnącego w nim maluszka!

Malgonia, może warto w Waszym przypadku podejść do IUI? Domysłam się jakie to cięźkie jest dla Ciebie.

Cabrera lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie każdą z nas kosztują te starania znacznie więcej, niż jesteśmy w stanie tu opisać to słowami. Ale zgadzam się z Tobą, ze inseminacja byłaby fajnym oddechem dla mnie od starań, pilnowania owulacji i seksów. Szczerze to miałam wielką nadzieję, ze się uda w następnym cyklu, niestety przy obecnych wynikach emka się nie kwalifikujemy :( Jeśli leczenie przyniesie oczekiwane skutki to pewnie podejdziemy w lutym. Wiem, ze skuteczność inseminacji jest mała, ale mogłabym odetchnąć od starań bez poczucia, że nic nie robię albo że mogłam zrobić coś więcej.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w gaciach bez plamienia :) tylko luteina mnie podraznia. Nie wiem czy nie pojde w miedzyczasie do jakiegos gina z luxmedu
    jesli się pieczenie nasili.
    A wczoraj sikalam na bobka :) fota jest pod moim wykresem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 19:29

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • reset Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Hope jak tam dzisiaj w majtach? Sikałaś jeszcze na jakieś testy? Może Ty też zbierasz materiał do jakiejś naukowej publikacji z analizą porównawczą testów ciążowych? Musicie się z Reset wymienić materiałami!

Ja to sikam tylko po Ovi, czyli w tym roku całe trzy razy, więc ja to tylko mogłabym skromny jeden rozdział napisać ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, pytanie od czapy trochę, ale gdzie w ostatnim czasie oglądacie seriale online? Mam teraz czas na nadrobienie Greys Anatomy, ale wszystkie moje ulubione strony nie chodzą :(

• reset Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Kochane moje, pytanie od czapy trochę, ale gdzie w ostatnim czasie oglądacie seriale online? Mam teraz czas na nadrobienie Greys Anatomy, ale wszystkie moje ulubione strony nie chodzą :(

Ja na alltube.tv.
    Jak się czujesz? :*

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, wlasciwie z godziny na godzinę coraz lepiej - do czwartku na pewno zostaje, bo mam antybiotyki dożylnie podawane, jutro kontrola krwi (crp, elektrolity etc). Do tego czasu (czwartku) powinnam mieć dren usunięty.
    A później tylko cewnik i długa antybiotykoterapia doustna.

Trochę się bałam tu pisać o tych komplikacjach, bo wiem, ze sama czekasz na zabieg (i pewnie jeszcze sporo Dziewczyn go będzie przechodziło). I już nie chce pisać, ze taki zabieg to pestka, ale naprawdę większość lekarzy i pielęgniarek i położnych twierdzi, ze praktycznie pierwszy raz się z takimi komplikacjami

Mi do 19.11. na pewno welflony już wszystkie wyjmą i będę mogła mocno za Was trzymać kciuki! No i bliźniaczy brzuch na Was czeka słyszałam :)

• reset Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, bardzo dobrze, że napisałaś! Ja i tak nadal jestem optymistycznie nastawiona do zabiegu, w końcu jest o co walczyć :)
    Z jednej strony cieszę się, że już coraz lepiej u Ciebie, z drugiej bardzo współczuję wszystkich przeżyć! Mam nadzieję, że rekonwalescencja pójdzie sprawnie :*

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Kochana :)

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zalukaj i na efilmy oglądam, tu masz link bezpośredni:

http://www.efilmy.tv/serial,107,Chirurdzy-Grey-s-Anatomy-2005-2011,sezon-15,odcinek-1.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 21:38

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, u mnie dooopa z tego cyklu, przynajmniej będę miała spokojna głowę na koniec cyklu. Owulacja była wczoraj albo przedwczoraj, a u nas nic. Poza tym zaczyna mnie to wszystko denerwować. Raz owulacja w 14 DC a raz w 22.... I teraz pewnie @ wyjdzie mi na wizytę u gina, super. Sorry że smęce, ale gdzieś muszę. Poza tym ta nieszczęsna diagnostyka, nie zdążyłam dzisiaj na badanie i muszę znowu jutro jechac no i nie wiem czy na wizycie będę miała wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 07:42

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • reset Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza- a kiedy Ty masz laparoskopię? Bo kojarzę, że miała być w listopadzie....?
    A zawirowań z owulacją współczuję i rozumiem Cię jak nikt :*

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset miała być w listopadzie, ale niestety mamy teraz dużo pracy i nie chce zostawiać kierowniczki, więc stwierdziłam że w takim razie chyba pozostaje mi przełożyć to na styczeń, po świętach.no i tak się odwleka od pół roku...

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera szybciutko zdrowiej i nabieraj sil!! :) w koncu masz o co walczyc :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, daj znać co u Ciebie!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ