Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Cabrera duuużo zdrówka i miłego dnia
bardzo ładnie piszesz o swoich obserwacjach mimo że spotkała Cię taka przykra sprawa. Bije od Ciebie taka pozytywna energia w tym wpisie, której ciężko się spodziewać u pacjenta po zabiegu i to powikłanym. Kocham takich pacjentów nawet bez torcika
niech Ci się w dzieciach wynagrodzi!
Miłego dnia dziewczyny! -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry Dinusie.
Cabrera całe szczęście, ze idzie ku lepszemu. I też podziwiam za postawę. Niby wiem, ze dla efektu człowiek gotów wiele znieść, ale to w końcu poważna sprawa byłą.
U mnie chyba owulacja. miały być seksy z rana, ale maż się zajął wyjmowaniem rzeczy ze zmywarki (w końcu są rzeczy ważne i ważniejsze) i nic z tego nie wyszło.
Chyba mnie czeka poważna rozmowa z nim dzisiaj bo już serio mam tego dość.
Jeszcze brat mi pożyczył książki o niepłodności z ich zbiorów.. ledwo przebrnęłam przez kilka pierwszych stron i doszłam do wniosku, ze to nie jest lektura do metra, bo psychicznie za dużo mnie to kosztuje.
Miłego dnia wszystkim. -
Cabrera- dobrze, że już lepiej
Pytałaś o biel - owszem, wychodzi mi na testach w cyklach bez Ovi albo po wypłukaniu Ovi. Wczoraj jeszcze sikałam dla celów naukowych i już było biało na nordzie, więc wiem, że muszę czekać do min. 13 dni po zastrzyku.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Hope jak tam dzisiaj w majtach? Sikałaś jeszcze na jakieś testy? Może Ty też zbierasz materiał do jakiejś naukowej publikacji z analizą porównawczą testów ciążowych? Musicie się z Reset wymienić materiałami!
-
Nika, własnie miałam pytać Hope jak tam u niej
Cabrera, podziwiam za pozytywne nastawienie, musisz być bardzo fajną osobążyczę aby te dziurki w brzuchu zostały jak najszybciej wynagrodzone przez rosnącego w nim maluszka!
Malgonia, może warto w Waszym przypadku podejść do IUI? Domysłam się jakie to cięźkie jest dla Ciebie.Cabrera lubi tę wiadomość
-
Pewnie każdą z nas kosztują te starania znacznie więcej, niż jesteśmy w stanie tu opisać to słowami. Ale zgadzam się z Tobą, ze inseminacja byłaby fajnym oddechem dla mnie od starań, pilnowania owulacji i seksów. Szczerze to miałam wielką nadzieję, ze się uda w następnym cyklu, niestety przy obecnych wynikach emka się nie kwalifikujemy
Jeśli leczenie przyniesie oczekiwane skutki to pewnie podejdziemy w lutym. Wiem, ze skuteczność inseminacji jest mała, ale mogłabym odetchnąć od starań bez poczucia, że nic nie robię albo że mogłam zrobić coś więcej.
-
Dziś w gaciach bez plamienia
tylko luteina mnie podraznia. Nie wiem czy nie pojde w miedzyczasie do jakiegos gina z luxmedu
jesli się pieczenie nasili.
A wczoraj sikalam na bobkafota jest pod moim wykresem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 19:29
-
StaraczkaNika wrote:Hope jak tam dzisiaj w majtach? Sikałaś jeszcze na jakieś testy? Może Ty też zbierasz materiał do jakiejś naukowej publikacji z analizą porównawczą testów ciążowych? Musicie się z Reset wymienić materiałami!
Ja to sikam tylko po Ovi, czyli w tym roku całe trzy razy, więc ja to tylko mogłabym skromny jeden rozdział napisać
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Cabrera wrote:Kochane moje, pytanie od czapy trochę, ale gdzie w ostatnim czasie oglądacie seriale online? Mam teraz czas na nadrobienie Greys Anatomy, ale wszystkie moje ulubione strony nie chodzą
Ja na alltube.tv.
Jak się czujesz? :*
nick nieaktualnyReset, wlasciwie z godziny na godzinę coraz lepiej - do czwartku na pewno zostaje, bo mam antybiotyki dożylnie podawane, jutro kontrola krwi (crp, elektrolity etc). Do tego czasu (czwartku) powinnam mieć dren usunięty.
A później tylko cewnik i długa antybiotykoterapia doustna.
Trochę się bałam tu pisać o tych komplikacjach, bo wiem, ze sama czekasz na zabieg (i pewnie jeszcze sporo Dziewczyn go będzie przechodziło). I już nie chce pisać, ze taki zabieg to pestka, ale naprawdę większość lekarzy i pielęgniarek i położnych twierdzi, ze praktycznie pierwszy raz się z takimi komplikacjami
Mi do 19.11. na pewno welflony już wszystkie wyjmą i będę mogła mocno za Was trzymać kciuki! No i bliźniaczy brzuch na Was czeka słyszałam
-
Cabrera, bardzo dobrze, że napisałaś! Ja i tak nadal jestem optymistycznie nastawiona do zabiegu, w końcu jest o co walczyć
Z jednej strony cieszę się, że już coraz lepiej u Ciebie, z drugiej bardzo współczuję wszystkich przeżyć! Mam nadzieję, że rekonwalescencja pójdzie sprawnie :*
nick nieaktualny
-
Ja na zalukaj i na efilmy oglądam, tu masz link bezpośredni:
http://www.efilmy.tv/serial,107,Chirurdzy-Grey-s-Anatomy-2005-2011,sezon-15,odcinek-1.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 21:38
Cabrera lubi tę wiadomość
-
Cześć, u mnie dooopa z tego cyklu, przynajmniej będę miała spokojna głowę na koniec cyklu. Owulacja była wczoraj albo przedwczoraj, a u nas nic. Poza tym zaczyna mnie to wszystko denerwować. Raz owulacja w 14 DC a raz w 22.... I teraz pewnie @ wyjdzie mi na wizytę u gina, super. Sorry że smęce, ale gdzieś muszę. Poza tym ta nieszczęsna diagnostyka, nie zdążyłam dzisiaj na badanie i muszę znowu jutro jechac no i nie wiem czy na wizycie będę miała wyniki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 07:42
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Iza- a kiedy Ty masz laparoskopię? Bo kojarzę, że miała być w listopadzie....?
A zawirowań z owulacją współczuję i rozumiem Cię jak nikt :*
Reset miała być w listopadzie, ale niestety mamy teraz dużo pracy i nie chce zostawiać kierowniczki, więc stwierdziłam że w takim razie chyba pozostaje mi przełożyć to na styczeń, po świętach.no i tak się odwleka od pół roku...Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Cabrera szybciutko zdrowiej i nabieraj sil!!
w koncu masz o co walczyc
Cabrera lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️