X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera duuużo zdrówka i miłego dnia :) bardzo ładnie piszesz o swoich obserwacjach mimo że spotkała Cię taka przykra sprawa. Bije od Ciebie taka pozytywna energia w tym wpisie, której ciężko się spodziewać u pacjenta po zabiegu i to powikłanym. Kocham takich pacjentów nawet bez torcika <3 :) niech Ci się w dzieciach wynagrodzi!

Miłego dnia dziewczyny!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, to ja podziwiam Was i Wasza prace!

Lunaris lubi tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dinusie.

Cabrera całe szczęście, ze idzie ku lepszemu. I też podziwiam za postawę. Niby wiem, ze dla efektu człowiek gotów wiele znieść, ale to w końcu poważna sprawa byłą.

U mnie chyba owulacja. miały być seksy z rana, ale maż się zajął wyjmowaniem rzeczy ze zmywarki (w końcu są rzeczy ważne i ważniejsze) i nic z tego nie wyszło.
    Chyba mnie czeka poważna rozmowa z nim dzisiaj bo już serio mam tego dość.
    Jeszcze brat mi pożyczył książki o niepłodności z ich zbiorów.. ledwo przebrnęłam przez kilka pierwszych stron i doszłam do wniosku, ze to nie jest lektura do metra, bo psychicznie za dużo mnie to kosztuje.

Miłego dnia wszystkim.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • reset Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera- dobrze, że już lepiej <3
    Pytałaś o biel - owszem, wychodzi mi na testach w cyklach bez Ovi albo po wypłukaniu Ovi. Wczoraj jeszcze sikałam dla celów naukowych i już było biało na nordzie, więc wiem, że muszę czekać do min. 13 dni po zastrzyku.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope jak tam dzisiaj w majtach? Sikałaś jeszcze na jakieś testy? Może Ty też zbierasz materiał do jakiejś naukowej publikacji z analizą porównawczą testów ciążowych? Musicie się z Reset wymienić materiałami!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, własnie miałam pytać Hope jak tam u niej :)

Cabrera, podziwiam za pozytywne nastawienie, musisz być bardzo fajną osobą :) życzę aby te dziurki w brzuchu zostały jak najszybciej wynagrodzone przez rosnącego w nim maluszka!

Malgonia, może warto w Waszym przypadku podejść do IUI? Domysłam się jakie to cięźkie jest dla Ciebie.

Cabrera lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie każdą z nas kosztują te starania znacznie więcej, niż jesteśmy w stanie tu opisać to słowami. Ale zgadzam się z Tobą, ze inseminacja byłaby fajnym oddechem dla mnie od starań, pilnowania owulacji i seksów. Szczerze to miałam wielką nadzieję, ze się uda w następnym cyklu, niestety przy obecnych wynikach emka się nie kwalifikujemy :( Jeśli leczenie przyniesie oczekiwane skutki to pewnie podejdziemy w lutym. Wiem, ze skuteczność inseminacji jest mała, ale mogłabym odetchnąć od starań bez poczucia, że nic nie robię albo że mogłam zrobić coś więcej.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w gaciach bez plamienia :) tylko luteina mnie podraznia. Nie wiem czy nie pojde w miedzyczasie do jakiegos gina z luxmedu
    jesli się pieczenie nasili.
    A wczoraj sikalam na bobka :) fota jest pod moim wykresem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 19:29

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • reset Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Hope jak tam dzisiaj w majtach? Sikałaś jeszcze na jakieś testy? Może Ty też zbierasz materiał do jakiejś naukowej publikacji z analizą porównawczą testów ciążowych? Musicie się z Reset wymienić materiałami!

Ja to sikam tylko po Ovi, czyli w tym roku całe trzy razy, więc ja to tylko mogłabym skromny jeden rozdział napisać ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, pytanie od czapy trochę, ale gdzie w ostatnim czasie oglądacie seriale online? Mam teraz czas na nadrobienie Greys Anatomy, ale wszystkie moje ulubione strony nie chodzą :(

• reset Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Kochane moje, pytanie od czapy trochę, ale gdzie w ostatnim czasie oglądacie seriale online? Mam teraz czas na nadrobienie Greys Anatomy, ale wszystkie moje ulubione strony nie chodzą :(

Ja na alltube.tv.
    Jak się czujesz? :*

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, wlasciwie z godziny na godzinę coraz lepiej - do czwartku na pewno zostaje, bo mam antybiotyki dożylnie podawane, jutro kontrola krwi (crp, elektrolity etc). Do tego czasu (czwartku) powinnam mieć dren usunięty.
    A później tylko cewnik i długa antybiotykoterapia doustna.

Trochę się bałam tu pisać o tych komplikacjach, bo wiem, ze sama czekasz na zabieg (i pewnie jeszcze sporo Dziewczyn go będzie przechodziło). I już nie chce pisać, ze taki zabieg to pestka, ale naprawdę większość lekarzy i pielęgniarek i położnych twierdzi, ze praktycznie pierwszy raz się z takimi komplikacjami

Mi do 19.11. na pewno welflony już wszystkie wyjmą i będę mogła mocno za Was trzymać kciuki! No i bliźniaczy brzuch na Was czeka słyszałam :)

• reset Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, bardzo dobrze, że napisałaś! Ja i tak nadal jestem optymistycznie nastawiona do zabiegu, w końcu jest o co walczyć :)
    Z jednej strony cieszę się, że już coraz lepiej u Ciebie, z drugiej bardzo współczuję wszystkich przeżyć! Mam nadzieję, że rekonwalescencja pójdzie sprawnie :*

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Kochana :)

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zalukaj i na efilmy oglądam, tu masz link bezpośredni:

http://www.efilmy.tv/serial,107,Chirurdzy-Grey-s-Anatomy-2005-2011,sezon-15,odcinek-1.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 21:38

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, u mnie dooopa z tego cyklu, przynajmniej będę miała spokojna głowę na koniec cyklu. Owulacja była wczoraj albo przedwczoraj, a u nas nic. Poza tym zaczyna mnie to wszystko denerwować. Raz owulacja w 14 DC a raz w 22.... I teraz pewnie @ wyjdzie mi na wizytę u gina, super. Sorry że smęce, ale gdzieś muszę. Poza tym ta nieszczęsna diagnostyka, nie zdążyłam dzisiaj na badanie i muszę znowu jutro jechac no i nie wiem czy na wizycie będę miała wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 07:42

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • reset Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza- a kiedy Ty masz laparoskopię? Bo kojarzę, że miała być w listopadzie....?
    A zawirowań z owulacją współczuję i rozumiem Cię jak nikt :*

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset miała być w listopadzie, ale niestety mamy teraz dużo pracy i nie chce zostawiać kierowniczki, więc stwierdziłam że w takim razie chyba pozostaje mi przełożyć to na styczeń, po świętach.no i tak się odwleka od pół roku...

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera szybciutko zdrowiej i nabieraj sil!! :) w koncu masz o co walczyc :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, daj znać co u Ciebie!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ