Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wniosek taki,że trzeba się starać w każdym momencie ;) szkoda,że nie poszło po twojej myśli.

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape a co Tobie mowil lekarz o tej torbieli? Ze cykl normalnie sie skonczy?
    U mnie owulka na pewno nie byla pozniej, bo nie miala z czego. W poniedzialek mialam tylko dwie torbiele i kilkanascie malych pecherzykow. Temperatura juz byla w gorze. Myslalam, ze jak pecherzyk nie peknie to progesteron bedzie kolo 5.
    10 to dla mnie normalny prog. Wyzszy mialam jak sie mocno suplementowalam, ale od kiedy biore dupka to sporo supli odstawilam. To jest wynik bez czarowania i bez dupka.
    No nic, pozostaje czekac na @ i liczyc ze wszystko zniknie z jajnikow.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, polubiłam za fakt owulacji. Ale naprawdę żadnych seksie nie było?? Może żołnierze grzecznie czekali ;)??

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera pierna kreska :-)

reset super ze owulka była, to dobry znak :-)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • reset Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Reset, polubiłam za fakt owulacji. Ale naprawdę żadnych seksie nie było?? Może żołnierze grzecznie czekali ;)??

za cholerę nie wiem... w piątek (17 dc) na usg był pęcherzyk 16 mm, endo 10 mm. W sobotę tydzień temu robiłam estradiol i było 66 (a wcześniej, w środę było 200). Seks był we wtorek, w sobotę i w niedzielę. Temperatury nie mierzę, nie mam pojęcia, cykl jest na luzie jak widać :P

Ja nawet nie wiem, czy dziś 7-8 dpo. W sumie rano zdecydowałam, że idę się zbadać, bo chciałam przy okazji zaczepić o galerię. A wczoraj wieczorem to myślałam o nartach z rana i zamierzałam olać badania...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 19:16

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - a zamierzasz za jakieś 2-3 dni siknąć na testa?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Reset - a zamierzasz za jakieś 2-3 dni siknąć na testa?

W ogóle o tym nie myślałam! Ale chyba dla sportu, za kilka dni, spróbuję :) Zapasy mam zacne :)
    Przez moment nie mogłam zrozumieć, dlaczego za 2-3 dni, a to przecież cykl bez Ovi to nie muszę - jak zawsze - czekać do 14 dpo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 19:40

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łeee, no to seksy były, owulacja była, szansa jest zatem duża :)!

Jak nic idzie jakaś dobra fala, jak dla mnie to może byc to nawet tsunami, który zabierze wszystkie Dinki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 19:51

reset, Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Łeee, no to seksy były, owulacja była, szansa jest zatem duża :)!

Jak nic idzie jakaś dobra fala, jak dla mnie to może byc to nawet tsunami, który zabierze wszystkie Dinki ;)

Trzymam za to tsunami kciuki- żeby Dinki zaraz przerzuciły się na ex testerki :) bo może mało pisze, ale czytam regularnie i cały czas kibicuje i mam nadzieję, że każdej z Was spełni się w tym roku marzenie o 2 kreskach i małej istocie w brzuszku!

Cabrera, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia, musiałabyś jeszcze estradiol zbadać jak Resecik, wtedy byśmy wiedziały na czym stoisz.
    Oby Reset to była szczęśliwa owulacja!!! I weźze nam tu siknij na coś lada dzień :D

Małgonia lekarz kazał po @przyjsc na monitoring czy jest ok, ale chyba sobie daruje i przyjdę dopiero w okolicy owulacji żeby zobaczyć czy jest pecherzyk jakiś. Nie będę brała już lametty, bo dziwne rzeczy się po niej dzieją. Wezmę może dopiero po laparoskopii...

Cabrera piękna ta kreseczka dzisiejszą! Nadzieja, oby maluch został z Wami na kolejne 9 miesiecy:)

Nie wrzucałam nic ostatnio więc Wam pokazuje ostatnie uszytki :) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f87e70c7fd77.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cad871a8270b.jpg

Achia, Malgonia, Cheresta, Black lady, frezyjciada, Yoselyn82, Kaczorka, Cabrera, Bunia86, ibishka, blue00, Emiilka, Anna Stesia, Lunaris, Jeżowa lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • reset Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Oby Reset to była szczęśliwa owulacja!!! I weźze nam tu siknij na coś lada dzień :D

Najgłupsze jest to, że ja na początku tego cyklu miałam poczucie, że jak nie teraz, to kiedy. Potem, tydzień temu, po tych kijowych wynikach estradiolu, zupełnie przestałam liczyć na cokolwiek. Ja nawet leki odstawiłam poza euthyroxem! (a z uwagi na alkohol to i meta poszła mocno w odstawkę :P).
    Także teraz z jednej strony pełne niedowierzanie, że była owulacja, zaś z drugiej takie pytanie, dlaczego miałoby się akurat teraz udać.

No nic, sikam koło wtorku po raz pierwszy ;) Czy Wy wiecie, że ostatni raz na test ciążowy sikałam w październiku ?!

Izape_91, frezyjciada, Bunia86, Anna Stesia lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To podobnie jak u mnie, tylko mi powiedziala, ze nic na pierwszy cykl nie da tylko sprawdzi jak rosna i prkaja pecherzyki i bedziemy dopiero myslec co dalej. Mam cicha nadzieje, ze wraz z @ te cholerstwa pojda w piz..

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny co tu się wyprawia :) piękne testy no i reset oby ta owulka przyniosła efekt
    U mnie cycki się zrobiły jakieś takie pełne i bolace od strony pach czyli normalne jak na 7-10 dni przed @. Biorę sobie lutke dowcipnie bo i tak kończy się jej termin niedługo i starczy mi jej na 11 dni a już jestem przy 4. Więc za tydzień w sobotę sikne na test żeby wiedzieć czy odstawić. Wtedy może będę mogła przewidzieć kiedy dostanę @ to polece na monit przed IUI :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 21:28

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    No nic, sikam koło wtorku po raz pierwszy ;) Czy Wy wiecie, że ostatni raz na test ciążowy sikałam w październiku ?!

No to najwyższa pora, żebyś nam tu wysikala te dwie kreski! Chucham i dmucham! A dziewczyny muszą na Ciebie wirusami poziewac :D poza tym jak widać sporty zimowe sprzyjają zaciazaniu tak więc moja droga zostawiam Ci resztę!

reset, Cabrera lubią tę wiadomość

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset obyś siknela dla sportu tak jak Cabrera;) i też wysikała dwie kreski :) hihi :)

reset, Cabrera, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• bazylkove Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile tu dobrych wiadomości, aż nie wiem od kogo zacząć :)

Cabrera piękne kreseczki, baaaaardzo się cieszę <3

Nadzieja! Ale niespodzianka, idziesz w poniedziałek na betę?

Izape niezmiennie podziwiam Twój talent! Piękne te uszytki :)

Resecik! No w końcu owulacja :) teraz na zielonej fali szczęśliwy sik i dołączasz do reszty zafasolkowanych :) będę kciukać od wtorku!

A z wiruskami się jeszcze wstrzymam, póki nie zobaczymy serduszka. W czwartek wizyta, to może już będzie :)

Izape_91 lubi tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylkove chyba serduszek!

S3YWp2.png

• Black lady Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2019, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Ile tu dobrych wiadomości, aż nie wiem od kogo zacząć :)

Cabrera piękne kreseczki, baaaaardzo się cieszę <3

Nadzieja! Ale niespodzianka, idziesz w poniedziałek na betę?

Izape niezmiennie podziwiam Twój talent! Piękne te uszytki :)

Resecik! No w końcu owulacja :) teraz na zielonej fali szczęśliwy sik i dołączasz do reszty zafasolkowanych :) będę kciukać od wtorku!

A z wiruskami się jeszcze wstrzymam, póki nie zobaczymy serduszka. W czwartek wizyta, to może już będzie :)
    Bazylku byłam wczoraj krew oddać.Wyniki będą jutro ❤

blue00, bazylkove lubią tę wiadomość

nadzieja 73
    Babcia na całe życie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry i od rana potrzebuje ojojania!! Dla mnie dzisiejsza kreska jest taka sama jak wczorajsza ...

Poniżej ona:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/76800c7050b4.jpg

A tutaj porównanie nordzikow robionych dzień po dniu (trzeci jest z dzisiaj), a na dole bobek z dziś (od dziś przechodzę na zapas bobkow ;))
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2674b468bf76.jpg

Anna Stesia, Siwulec, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera,bo w dupala dostaniesz :) No jak można wątpić w kropka? Według mnie dzisiejsza kreska ma mocniejszy odcień :)

Cabrera lubi tę wiadomość

‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ